navigatsiooniseade
Moderaator: Moded
Re: navigatsiooniseade
Võin rõõmuga teatada, et TA 02.2009 100% teedevõrgustikuga (autode mõistes) on tänasest eestis olemas osadel navi seadmetel!!!!
LC4 640
-
Teema algataja
QRX kirjutas:Võin rõõmuga teatada, et TA 02.2009 100% teedevõrgustikuga (autode mõistes) on tänasest eestis olemas osadel navi seadmetel!!!!
Kas on teada, millistel konkreetselt?
saqu kirjutas:Tahad ma õpetan, kuidas saad ise oma hääle või ka sulle sobiva naishääle ise sinna sisse laulma, kui vähegi viitsid arvutisse mikrofoniga sisselugeda need 88 fraasi
![]()
Valed käänded jäävad, kajuks küll.
Edit: 80 fraasi, 8 piiksu jäävad samaks
Tahaks jah õpetust, kuidas Urve Tiidusele öpetust anda Või kui kellelgi on Zümo550-le valmis treitud eestikeelne korrigeeritud helifail, siis paluksin seda küll.
rein.metshein@mail.ee
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
QRX kirjutas:Võin rõõmuga teatada, et TA 02.2009 100% teedevõrgustikuga (autode mõistes) on tänasest eestis olemas osadel navi seadmetel!!!!
Täna hommikuse seisuga ei teadnud maaletooja ametlikust originaalist veel midagi ....
Kas jutt käib mitteametlikust variandist?
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
Käänetest veel: eesti keeles öeldavad numbrid peaks ju enamasti omastavas käändes olema. Kui kõik nii ka sisse lugeda siis oleks käänetega OK? Või on mingi rezhiim kus ka nimetavat kasutatakse.
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
saqu kirjutas:Tahad ma õpetan, kuidas saad ise oma hääle või ka sulle sobiva naishääle ise sinna sisse laulma, kui vähegi viitsid arvutisse mikrofoniga sisselugeda need 88 fraasi
![]()
Edit: 80 fraasi, 8 piiksu jäävad samaks
Mul telefoonis Sygic Drive ehk McQuider ja mu arust on Eesti seal suht korralikult peal. Eeliseks Nokia oma tarkuse kõrval on see, et terve euroopa on korraga peal ja mitte ei pea pidevalt uut raha nokiale andma.
lisavarustuseks GSR600
Hmm... Kas keegi teab kasutaja Dillingeri täpsemaid kontakte? Ta lubas zümo helifaili jagada, aga ei tõsta siin foorumis toru...
-
Teema algataja
Tänasest on siis saada ametlikult TomTomi seadmetele uued 2009.02 kaardid, kus Eesti kaetud teedevõrgustiku osas 100%-liselt.
-
-
Teema algataja
Raiki kirjutas:uut kaarti pole mõtet ju võtta kuna seal eesti ikka 72% peal
Tegelikult ikka 100%, see info TomTomi lehel ei vastu tegelikkusele. Seda on ka varem juhtunud, eelmise versiooni puhul öeldi Eesti kohta "full coverage", kuigi oli 72%.
-
no mulle igal juhul öeldi, et praegust pole mõtet veel omale soetada
tuleks oodata veel tiba
ma ei ta miks siis
Nii, täpsustuseks olgu öeldud, et 02.2009 kaardid on reaalselt peal Prestigio GeoVision 350 ja GeoVision 430 seadmetel, mis asuvad maaletooja laos. Ühte 430 navi jooksutasin isiklikult nädalavahetusel ja teedevõrgustik on oluliselt parem, kui eelmisel versioonil, isegi Peetri küla uued tänavad on peal.
Natuke infot erinevustes 10.2008 ja 02.2009 vahel
Street network:
% population: 71,47% vs 100%
Basic attributed:
% population: 42,19% vs 63%
municipality: 56 vs 231
Fully attributed:
% population: 29,29% vs 37%
municipality: 1 vs 2
Km road total: 23383 vs 78104
House number range: 71,47 vs 71,97
Nagu näha, ei lisandunud sisuliselt majanumbreid, see tähendab, et lisandunud teede osas saab otsingut teha tänava järgi, kuid mitte maja numbri järgi. Olulisim on ilmselt teedevõrgustiku täienemine, rohkem, kui 3 korda teid ja tänavaid (lisandunud teede kilometraazi järgi)
LC4 640
Alar11 kirjutas:kas keegi on kuulnud midagi zümo 660-st, kas on tulemas selle hooaja alguspoolel või mitte?
Mulle tundub, et see on nüüd ka Eestis kohal, vähemalt hind
http://www.garmin.ee/?id=1114
Louises näitab, et saadaval nädal 24, ehk siis 2 nädala pärast. Hinnaks 599€. Uurime ka USAst
-
- Tsikkel: 790AdvR
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 4 korda
rein113 kirjutas:Alar11 kirjutas:kas keegi on kuulnud midagi zümo 660-st, kas on tulemas selle hooaja alguspoolel või mitte?
Mulle tundub, et see on nüüd ka Eestis kohal, vähemalt hind
![]()
http://www.garmin.ee/?id=1114
Asi on Eestis kohal ja oli mul võimalus seda natuke näppida.
Kommentaarid:
- Zümo550 kasutajana tundsin puudust nuppudest.
- Olemas vene keel, mida 550nel pole ehk peaks näitama mõistlikult kirillitsat kasutavaid kaarte (minu jaoks on see 550-ne suurim puudus).
- Stereo-bluetooth (A2DP) täiesti toimiv, proovitud Midland BT2 peakomplektiga.
Samas, kes kasutab mitte-stereo bluetooth peakomplekti ja tahab kuulata muusikat üle juhtme, on hädas. Bluetoothi ei saa seadistada "phone only" (550nel saab) ehk kui tahad üle juhtme muusikat kuulata, siis ei saa ühendada peakomplekti üle bluetoothi ja vastupidi. Loodetavasti varsti see viga parandatakse softiuuendusega. - Sarnaselt 550nele karbis kaasas lisaks hunnik vidinaid nagu autohoidik, toitejuhe sigaretisüütajasse, rääkimata tsiklihoidikutest-juhtmetest.
- Ilmselt kõige positiivsem asi on hind, odavam kui 550
Need siis emamuljest tekkinud mõtted. Põhifunktsiooni ehk navigeerimist proovinud pole.
charly21 kirjutas:Tänasest on siis saada ametlikult TomTomi seadmetele uued 2009.02 kaardid, kus Eesti kaetud teedevõrgustiku osas 100%-liselt.
Ja kus seda osta saab? Mis maksab ja kuidas installida, et teised riigid jm andmed ei kaoks ?
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
rein113 kirjutas:saqu kirjutas:Tahad ma õpetan, kuidas saad ise oma hääle või ka sulle sobiva naishääle ise sinna sisse laulma, kui vähegi viitsid arvutisse mikrofoniga sisselugeda need 88 fraasi
![]()
Edit: 80 fraasi, 8 piiksu jäävad samaksTahaks jah õpetust, kuidas Urve Tiidusele öpetust anda
Või kui kellelgi on Zümo550-le valmis treitud eestikeelne korrigeeritud helifail, siis paluksin seda küll.
rein.metshein@mail.ee
Eesti häälefaili sisu (sulgudes selgitav tekst)
http://www.hot.ee/toomask//GarminEestivoicesisu.xls
Garmin voice utility, millega saab häälefaili *.wav laiendiga osadeks
http://www.hot.ee/toomask//Voice%20Utility.exe
Garmini Eesti häälefail (muutmata), asub GPS Garmin/voice kataloogis
http://www.hot.ee/toomask//Eesti__.vpm
Häälesalvestamise/muutmise proge linki pole praegu käepärast, aga neid peaks netis lademes olema.
Jõudu.
WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
No siin on Zumo 660 saada 8k eest, aga huvitav, kas kaardimaterjal on neil standartne EU sees? http://cgi.ebay.com/Garmin-Zumo-660-Mot ... 1|294%3A50
Tundub küll, et CN Europe on eelinstallitud. Kummaline, et USA-s müüdav seade ja euroopa installiga, aga no ju seda saab täpsustada.
Isiklikult ostaksin Eestist. Hind ikkagi peaaegu sama, eriti, kui arvestada käibemaksuta summat . "Free shipping" kehtib seal eBay-s vaid USA kohta.
Jah, võtsingi sealt Garminist praegusel hetkel viimase ära Tundub igati hea aparaat olevat, kõik need asjad, mida mu vanal navil ei olnud, on siin peal.
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Ostsin tehnoturust Clark gepsi.Kaart küll uskumatult hea. Müügimehe sõnul uusim versioon. Näitab ka rohtu- ja võssakasvanud rajakesi.Maja numbreid teab.Õiendab, kui kiirust ületada!Ekraanil öö reziim,puute lukk, et taskus näiteks ise ei toimetaks... Esimest päeva proovisin autos ja ei tea mida ta veel oskab. Hind oli ka minuarust mõistlik, kuna sain ka veits firma soodust.
-
Kuna tomtom omab ka nüüd korralikku kaarti siis minu käsi küll ei tõuse ostma garminit
see eesti keel ... no krt sellega ei harju isegi siis kui nädal järjest sõita ning lisaks veel nii ebakasutajasõbralik menüü
aga kellele ema , kellele tütar ....
Pärast öö läbi helifailide nokkimist, on mul nüüd valmis esimene versioon zümo häälefailist Haide v1.00
Kes soovib, see küsib ilusti
-
Hitchiker kirjutas:Mul telefoonis Sygic Drive ehk McQuider ja mu arust on Eesti seal suht korralikult peal. Eeliseks Nokia oma tarkuse kõrval on see, et terve euroopa on korraga peal ja mitte ei pea pidevalt uut raha nokiale andma.
Kas Sygic-u jaoks mingi POI-de ja teekondade planeerimise softi ka on? Ilma selleta on ei saa tõsisemast kasutamisest rääkida ...
terv
Kris.
boob kirjutas:Kokkuvõtvalt võiks öelda, et kodumaal olles on kindlasti Garmini kaarte kasutavad aparaadid pika puuga eduseisus just nimelt kaartide headuse tõttu.
Aga kuidas on lood POI-dega (points of interest)? Nt TomTom Eastern_Europe 830.2306 vs Regio viimane kaart?
-
boob kirjutas:Kokkuvõtvalt võiks öelda, et kodumaal olles on kindlasti Garmini kaarte kasutavad aparaadid pika puuga eduseisus just nimelt kaartide headuse tõttu.
selles osas võib sul õigus olla ,aga ainult siis kui jutt on mõeldud enduuro meestele
need ratturid kellele meeldib mööda kõvakattega teed sõits see jutt küll mõeldud enam ei ole
-
Mitte ainult enduurokatele. Kui vaja mingi väikese aleviku konkreetsele aadressile kohale jõuda jäävad enamus välismaiseid kaarte sellega hätta - aadressiotsing ei ole neil sugugi täielik.
tevr
Kris.
Raiki kirjutas:boob kirjutas:Kokkuvõtvalt võiks öelda, et kodumaal olles on kindlasti Garmini kaarte kasutavad aparaadid pika puuga eduseisus just nimelt kaartide headuse tõttu.
selles osas võib sul õigus olla ,aga ainult siis kui jutt on mõeldud enduuro meestele
![]()
need ratturid kellele meeldib mööda kõvakattega teed sõits see jutt küll mõeldud enam ei ole
-
Kas oled juba uue tomi kaartiga sõitnud ?
kris. kirjutas:Mitte ainult enduurokatele. Kui vaja mingi väikese aleviku konkreetsele aadressile kohale jõuda jäävad enamus välismaiseid kaarte sellega hätta - aadressiotsing ei ole neil sugugi täielik.
tevr
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue LightRaiki kirjutas:boob kirjutas:Kokkuvõtvalt võiks öelda, et kodumaal olles on kindlasti Garmini kaarte kasutavad aparaadid pika puuga eduseisus just nimelt kaartide headuse tõttu.
![]()
kris. kirjutas:Mitte ainult enduurokatele. Kui vaja mingi väikese aleviku konkreetsele aadressile kohale jõuda jäävad enamus välismaiseid kaarte sellega hätta - aadressiotsing ei ole neil sugugi täielik.
nõustun kris istekohaga. olgu siis alev või suvilakoperatiivi viiv kruusatee lõik.
neljapäeval ei suutnud ma Lohusalu lähedal Meremõisa nimelist rmk lõkkekohta sisestusega leida, kaarti sirvides aga oli olemas, ei tea kas siis Õ täht sai saatuslikuks.
kes laenaks järgmiseks nädalaks go720 jaoks põhja ameerika kaarti?
või oskab keegi soovitada kus otsida laenuks?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.