Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
Re: Rumalad küsimused
bitter kirjutas:500mA x 220V annab minu arust 100W välja küll aga el.mootori käivitusvool on küll mitu x suurem kui nimivool.
Välja annab see siiski max. u.13,5V.. ja see 500mA on just väljundi kohta antud. kui sinna taha pista 100W kompressor, siis ei jõua sealt isegi mitte suitsu välja tulla - kohe sureb ära.
vaix kirjutas:Ketilukk kirjutas:Küsimus järgmine: Oskab keegi öelda miks on krossika jahutusele selline asi vahele pandud? http://www.hot.ee/fackit/pilt/Picture%20001.jpg lisatud on ka boyeseni veepump. Miks see metall asi seal on ja miks ta hea on?
Pakun, et tegemist on termostaadiga. Termostaat ei lase suurele ringile jahutusvedelikku enne kui see on ca 90 kraadi, ehk mootor on korralikult töösoe.
Parandage mind kui ma eksinVaiko
Veel mõni mõte kellegil?
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
bitter kirjutas:rumal jutt kustutatud
.
Aga üks 220V kompressor majapidamises ja piisava pikkusega suruõhuvoolik ajaks kindlasti asja ära ja saaks nii nelja- kui kaherattalise rehvid ka kiiremini täis.Huvitav, kas tolmuse koduarvuti harimiseks on nn. tavakompressori õhk piisavalt puhas? Õliosakesed, veeaur...
Kui suruõhuvajadus väike, siis abiks suvaline ressiiver, mida saab suvalisest tanklast täita. Tulekustuti korpus on näiteks sobiv. Ja ise kasutan lihtsat lahendust majapidamisest eemal autokummide pumpamiseks ja nõrga kompressori võimsuse kompenseerimiseks näiteks värvimistöödel - tavaline majapidamisgaasi balloon, millel kiirliitmikuga voolik taga. Jätkub sõiduauto nelja rehvi täispumpamiseks. Ainult sellega tuleb arvestada, et esimese poole aasta jooksul käib kasutamisel ilge majapidamisgaasi hais paratamatult asja juurde
Aga kui õhupuhtus oluline, siis on abiks filter, mille saad suruõhufirmadest või tööriistamarketist. Kuigi, arvuti puhastamiseks peaks tavaline suruõhk ilma erilise filtrita kärama küll. Kondensvesi ja õli on rohkem kompressori õhupaagi probleem, kus temperatuuri mängimine ja kompressorist läbijooksev õlisodi suure kasutamise juures prahti tekitavad.

Tänapäeva ühiskonna kiires arengus on see sama reaalne kui Star Treki lennuk
keltsik kirjutas:Süütu vanaema- müstifikatsioon või tänapäeva reaalsus?
Tehnika areneb, ühiskond teeb pigem vastupidist. Mitte, et mul sellest sooja või külma oleks...
-
- Tsikkel: VTX 1800
- Tänatud: 1 kord
Nigga kirjutas:Tehnika areneb, ühiskond teeb pigem vastupidist. Mitte, et mul sellest sooja või külma oleks...
aga vahel ikka lööb s.ta keema küll...kui pead tegelema nende taandarenend vendadega
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
kust ma sellise olümpia ajakava saan, kus ma näen, et mõni eestlane ka osaleb.
peast nagu ei oska panna, et mis alal täpselt keegi osaleb.
muidu on täiskava siin: http://sport.delfi.ee/news/vancouver/uu ... d=28757457
http://www.parnupostimees.ee/?id=222901
Piipz kirjutas:kust ma sellise olümpia ajakava saan, kus ma näen, et mõni eestlane ka osaleb.
+358458693818
-
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
- Tänanud: 1 kord
jälle natuke õhtust ajuraginat..
kui 2+3=10, 7+2=63, 6+5=66 8+4=96, siis 9+7= ?
Nuki kirjutas:jälle natuke õhtust ajuraginat..
segaselt loogilione vastus
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Ega juhuslikult kellelgi lund vaja pole? Kui on siis võib minu õuest ja maja ümbert ära viia, tasuta kusjuures.
http://www.krracing.ee/
Nuki kirjutas:jälle natuke õhtust ajuraginat..
siis 9+7=144
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
madjs kirjutas:Ega juhuslikult kellelgi lund vaja pole? Kui on siis võib minu õuest ja maja ümbert ära viia, tasuta kusjuures.
Sama siin. Kusjuures, olen nõus äravedajale ka kaks sikspäkki heast südamest kaasa andma. Hea jutu korral isegi kolm.

Miks on autokooli nimi "Odium", mis tõlkes tähendab "viha" või "vihkamine"?
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänatud: 34 korda
sellele saab vastuse vast siis kui ennast sinna registreerid:D
-
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
võll kirjutas:Nuki kirjutas:jälle natuke õhtust ajuraginat..
siis 9+7=144
jep, palju õnne, sinu IQ on üle saja 104'ja
-
- Tsikkel: VFR800
Nuki kirjutas:võll kirjutas:Nuki kirjutas:jälle natuke õhtust ajuraginat..
siis 9+7=144
jep, palju õnne, sinu IQ on üle saja 104'ja
Kui kedagi huvitab, miks siis vastuse leiab http://answers.yahoo.com/question/index ... 111AAUF63V
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
Nuki kirjutas:jep, palju õnne, sinu IQ on üle saja 104'ja
BS, ühe matemaatilise tehte põhjal ei saa IQ määrata!
Let the good times roll.
San tehnika spetsid ehk oskavad aidata...
Nimelt kui majapidamises vett sees pole, aga tahaks kasutada automaatpesumasinat. Kas toimib selline süsteem, et panna mingi veemahuti ntx lae ala ja selle külge ühendada pesumasina veevõtu voolik?
Ette tänades
Eili
eilikaz kirjutas:San tehnika spetsid ehk oskavad aidata...
Nimelt kui majapidamises vett sees pole, aga tahaks kasutada automaatpesumasinat. Kas toimib selline süsteem, et panna mingi veemahuti ntx lae ala ja selle külge ühendada pesumasina veevõtu voolik?Ette tänades
Eili
Saab ikka. Muidugi on pesumasina manuaalis kirjas kui paju talle vajalik normaalne veesurve on. Aga kui sa selle mahuti lae all vett täis lased ja ülipeent toru ei pane siis asi täiesti toimib. Masina programm nimelt ei lähe enne edasi kui vajalik veekogus sees on. Sestap kui vesi laeall pütis otsa saab siis masin jääb programmis toppama selle koha peale, vanemad massinad jäävad rumalalt edasi urrama ja vett ootama uuemad vast löövad veateate ette. Ühesõnaga olen näinud sellist veepüti lahendust maamajas ja toimib.
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
eilikaz kirjutas:San tehnika spetsid ehk oskavad aidata...
Nimelt kui majapidamises vett sees pole, aga tahaks kasutada automaatpesumasinat. Kas toimib selline süsteem, et panna mingi veemahuti ntx lae ala ja selle külge ühendada pesumasina veevõtu voolik?Ette tänades
Eili
aga kust saad sinna lae paaki vee?
Kui maija mingigi toimiv vee sisend tuleb siis on sul mõtekam osta väike hüdroforiga pump ja saad vee kõikjale kuhu vaja eeldusel ,et torud ka ikka vead
Ses suhtes, et kuna kaevutoru on peenike, siis ei mahu sinna kahjuks (hinnanguliselt) ükski meie kaubanduses müüdav pump. Mahuti ei pea olema ju teab kui kõrgel lae all. Saan aru, et piisab sellest, kui mahuti(hinnanguliselt 75 liitrit) on masinast kõrgemal. Ja kuna uue kaevu puurimine on suhteliselt kallis, siis peab suuremate rahade tulekuni vedama mahutisse vett käsitsi.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 432 korda
- Kontakt:
Oot, ega sa siis sukelpumpa ei pea panema.
Hüdrofoorpump ongi selline mis imeb ja pumpab, kusjuures imemiskõrgus on päris suur.
Veidi teooriat:
http://www.sovek.ee/?subPage=veeaut
Ja kui kaev on majas kaugel saab kasutada soojendusega imitoru.
Aitäh mx 77 lingi ja täpsustuste eest. Muidugi suur osa seeal lingil olevast tekstist suht keeruline(ma naisterahvas:). Eks siis tuleb leida mõni taskukohane masinavärk.
Suured tänud ka Kardinalile ja Cadole toetava info eest.
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
eilikaz kirjutas:...... Muidugi suur osa seeal lingil olevast tekstist suht keeruline(ma naisterahvas:). .....
Ehk nagu MX77 sulle ütles juba siis pump on imev.
Toru tuleb kaevust maija pump käib sinna vahele imeb kaevust ja pumpab edasi.
Kui kraani majas sulged siis pumbatakse nii kaua edasi kui saavutatakse pumba küljes olevas paagikeses (hüdrofor) ette antud surve näiteks 3 BAR-i ning hüdrofor lülitab pumba automaatselt välja.
Kui avad kraani siis algselt hakkab vesi tulema seal paagist pumba küljest ja kui rõhk seal langeb ette määratud tasemele Näioteks 2 Bari lülitab pumba tööle.
Hetkel keeruline on see ,et kaevust maija tulev toru peab olema soojsutatud ,et ei külmuks. Pump ka loolulikult. (võib majas sees asuda)
Sellised sedamed ei ole täna päeval enam kallid.
Suvel saab põhimõtteliselt asja tööle kui üks vooliku ots kaevus ja teine toas ja pump vahel .
Loodan ,et said põhi mõttest aru.
Seletan selleks ,et sul äkki sul mingi vee sisend maija ikkagi on?
Ämbriga sa ju seda laealust paaki ei täida?
Asi ise näeb selline välja
Loomulikult saab ka tükkmaad odavamalt . Kuid ei tea lähte andmeid.
Kui sügavalt tuleb imeda ja kui kaugele/kõrgele vaja edasi pumbata.
mööda sirget maad 10 meetrit vastab kõrgusesse meeter.
Kui suur on sinu vee nõudlus (ehk liitrit minutis peab pumb jõudma pumbata?)
See saab määravaks siis kui näiteks üks inimene on pesemeas,üks peseb masinas pesu ,üks kastab aeda .
Mida suurem on pumbal number liitrit minutis seda rohkem võib neid tegevusi olla.
Peaks olema võimalikult lihtsalt seletatud
Nii et head mõtlemist.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Teeme asja veel keerulisemaks: kaevus olevale torule/voolikule on vaja tagasivoolu klappi, et süsteem tühjaks ei jookseks.
Soovitav on veel lisada süsteemi tühikäigu kaitse, nt. juhuks, kui Sinu kaev kuival suvel tühjaks jääb.
Iseenesest saab ka ilma paagita hakkama, vaja ainult pumpa ja survelülitit- sobib näiteks auto pesemiseks.
Naisterahvale soovitaks ikkagi tuttavat santehnikut.
edu
PS. Talv on väga s**t aeg väljas veega mässamiseks
Tänan Cadot ja Antsu põhjalike vastuste eest. Muidu polegi plaanis vett hakata talvel vedama. Hakkan lihtsalt nipet-näpet mõtteid ja raha koguma kevadeks, kui maad saab kaevata jne...
Antsule: Lugesin põgusalt mõningate toodete infot, seal tundusid tagasivooluklapp ja muu ninn-nänn seadmel küljes olevat.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Kui Sul see hoone/maja pole pidevas kasutuses ja vett läheb tõesti ainult pesumasina ja kraanikausi peale korra kuus, siis on vist kõige odavam lahendus lihtsa lülitiga lihtne pump: lased paagi täis ja...kuni järgmise korrani. Hind jääb kuskil 400 EEK kanti. Põhja tagasivoolu klappi on endiselt vaja!
Samas olid uued 20l paagiga pumbad müügil 1300EEK'i eest . Kallimatel on jah igatsugu andurid juba sisse ehitatud.
Kui peenike on naisterahva jaoks"imepeenike toru"?(Ärge saage valesti aru ) Kui juba kirjutad, et "kaevutoru", siis kahtlustan, et üks 4" süvaveepump mahub sinna sisse ikkagi ära.
edu
Mitä kello on?

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004