Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
Re: Rumalad küsimused 2
426f kirjutas:miks pannakse suunatuledele valged klaasid ja sisse oranzid pirnid mida kusagilt eraldi tagavaraks osta ei saa
Saab ikka ju ,ütle , missugust sa pole müügil näinud!?
homme vaatan pirni andmed üle kui vihm järgi jääb
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
426f kirjutas:homme vaatan pirni andmed üle kui vihm järgi jääb
Kui mõtled enda ZX12R esisuunakaid ja nende pirne, siis seal peaks küll sees tavalised BA15S sokkel pirnid olema, mida müüakse näiteks kõikides Prismades.
-
- Tsikkel: V-MAX
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
426f kirjutas:miks pannakse suunatuledele valged klaasid ja sisse oranzid pirnid mida kusagilt eraldi tagavaraks osta ei saa
Olen kah selle üle mõelnud aga ehk on point selles et plastikust kate läheb ajajooksul nagunii valgeks . Pirni aga vahetad välja ja jälle kena oranz tuli rõõmsalt vilkumas.
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
valter1 kirjutas:426f kirjutas:miks pannakse suunatuledele valged klaasid ja sisse oranzid pirnid mida kusagilt eraldi tagavaraks osta ei saa
Olen kah selle üle mõelnud aga ehk on point selles et plastikust kate läheb ajajooksul nagunii valgeks . Pirni aga vahetad välja ja jälle kena oranz tuli rõõmsalt vilkumas.
Asi lihtne- Lux-id lähevad värvitud plastikus kaduma.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
pontus kirjutas:Asi lihtne- Lux-id lähevad värvitud plastikus kaduma.
Ja värvitud pirnis ja matistatud/poolläbipaistvas kattes ei lähe!?
Reaalne põhjus:
- kasutatavus. Merevaigukollane valgusti mis muutub hetkeks heledamaks on halvemini märgatav kui valge valgusti, mis muudab silmnähtavalt värvi
- esteetiline. Sobitub paremini auto disainiga - vähem erinevat värvi detaile.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
pontus kirjutas:valter1 kirjutas:426f kirjutas:miks pannakse suunatuledele valged klaasid ja sisse oranzid pirnid mida kusagilt eraldi tagavaraks osta ei saa
Asi lihtne- Lux-id lähevad värvitud plastikus kaduma.
Mul Audil on ees valged klaasid ja taga punased ning mõlemal sees kollased pirnid ning vilguvad ka täitsa kollaselt.
kas keegi teeks puust ja punasest selgeks kütusekraani kasutamise palun... res/pri/on on siis valikud
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
rinx85 kirjutas:kas keegi teeks puust ja punasest selgeks kütusekraani kasutamise palun... res/pri/on on siis valikud
res: reserv
pri: vaakumiga lülituva kraani asend, kus kraan on avatud sõltumata mootori töötamisest või mittetöötamisest

isakene kirjutas:rinx85 kirjutas:kas keegi teeks puust ja punasest selgeks kütusekraani kasutamise palun... res/pri/on on siis valikud
res: reserv
pri: vaakumiga lülituva kraani asend, kus kraan on avatud sõltumata mootori töötamisest või mittetöötamisest
üldiselt peaksin kasutama ON ?
kui aparaat välja sureb väites, et kütus on otsas siis lükkan RES ?
millal pean kasutama PRI ?
rinx85 kirjutas:üldiselt peaksin kasutama ON ?
kui aparaat välja sureb väites, et kütus on otsas siis lükkan RES ?
millal pean kasutama PRI ?
Üldiselt peaks kasutama jah ON asendit. Kui kütus otsas siis RES. PRI asend on rohkem selleks puhuks kui karpa on mingil põhjusel tühjaks lastud ja peale seda oleks vaja uuesti bensiin karpasse saada.
Pan kirjutas:Üldiselt peaks kasutama jah ON asendit. Kui kütus otsas siis RES. PRI asend on rohkem selleks puhuks kui karpa on mingil põhjusel tühjaks lastud ja peale seda oleks vaja uuesti bensiin karpasse saada.
ma pole varem sellele kraanile tähelepanu pööranud kuna üldiselt lasen tsiklit nokkida selle ala spetsidel nõmmel ühe pubi kõrval.. aga täna igatahes siis vaatasin seda kraani esimest korda ja oli PRI asendis.. ilmselt aasta otsa siis sedasi ringi sõitnud võiks eeldada et töökojas vaadatakse sellised asjad ikka üle ja pannakse õigesse asendisse.
kas ei peaks olema ka OFF asendit vms mida teoreetiliselt talveune ajal kasutama peaks?
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
rinx85 kirjutas:Pan kirjutas:kas ei peaks olema ka OFF asendit vms mida teoreetiliselt talveune ajal kasutama peaks?
Kui "OFF" asendit pole, siis on "ON" piisvalt hea valik, sest niikaua, kui mootor ei tööta ei tule sealt tilkagi.
kas pikaajalisest PRI asendist võiks nüüd eeldada et midagi on pekkis,, a la üleujutatud vms?
rinx85 kirjutas:kas pikaajalisest PRI asendist võiks nüüd eeldada et midagi on pekkis,, a la üleujutatud vms?
Kui karpad korras ja nõelad peavad siis ei juhtu PRI asendis ka midagi. Läbi hakkab jooksma siis kui mingi sodi vahele jääb või lihtsalt midagi ära kulub. Sellepärast ongi mõistliku kasutada ON asendit. Selles asendis laseb kraan bensiini läbi ainult siis kui mootor vaakumit tekitab. Kui mootori seisma jätad, kaob vaakum ja bensiini enam peale ei tule.
rinx85 kirjutas:.... aga täna igatahes siis vaatasin seda kraani esimest korda ja oli PRI asendis.. ilmselt aasta otsa siis sedasi ringi sõitnud
võiks eeldada et töökojas vaadatakse sellised asjad ikka üle ja pannakse õigesse asendisse.
?...
Võibolla olen ma vanamoeline aga mina näiteks ei eelda, et kui püksilukku on vaja kinni panna siis püksirätsepa juurde seda tegema lähen.
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Ma tean, et süte järgi on võimalik määrata nende vanust. Kas kellegil on aimu, kes võiks mind aidata sellises küsimuses. Söed on alates 200 aastat vanad, kuid see on ka kõik, mida ma hetkel tean.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
makuke kirjutas:Ma tean, et süte järgi on võimalik määrata nende vanust. Kas kellegil on aimu, kes võiks mind aidata sellises küsimuses. Söed on alates 200 aastat vanad, kuid see on ka kõik, mida ma hetkel tean.
Raadiosüsiniku meetod.
http://et.wikipedia.org/wiki/Radios%C3%BCsiniku_meetod
ping kirjutas:Võibolla olen ma vanamoeline aga mina näiteks ei eelda, et kui püksilukku on vaja kinni panna siis püksirätsepa juurde seda tegema lähen.
väga tubli oled
-
Teema algataja - Postitusi: 1515
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Millist trimmerit valida ? Tähtis on, et trimmer oleks kergekaaluline ja võimas( maal on vaja künkaid niita ja kui praegu olen seda erinevate trimmeritega teinud, siis vahe õlgade valus on tuntav ). Mälu järgi olen proovin Husqvarna 323 http://www.husqvarna.com/ee/products/32 ... ifications ja see pill meeldis väga, aga nt bauhofis on hetkel pakkumisel odavamalt Makita http://www.bauhof.ee/p/makita-rohuloikur-ebh253u/476561 , mille kaal ka pole palju rohkem ( kuigi kw ka pisut vähem ). Natuke terasemalt uurides tundub, et makitaga trimmipead ja trakse ja muud kola kaasa ei tule peale ketta, seljuhul tuleks ju husqvarna ikkagi odavam?Kas makitat tasub üldse vaadata ? Ehk kellelgi veel mingeid häid soovitusi.
Edit: vaatasin just, et makita trimmipea maksab u 15 euri.
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
Kipsi kirjutas:Millist trimmerit valida ? Tähtis on, et trimmer oleks kergekaaluline ja võimas( maal on vaja künkaid niita ja kui praegu olen seda erinevate trimmeritega teinud, siis vahe õlgade valus on tuntav
). Mälu järgi olen proovin Husqvarna 323 http://www.husqvarna.com/ee/products/32 ... ifications ja see pill meeldis väga, aga nt bauhofis on hetkel pakkumisel odavamalt Makita http://www.bauhof.ee/p/makita-rohuloikur-ebh253u/476561 , mille kaal ka pole palju rohkem ( kuigi kw ka pisut vähem ). Natuke terasemalt uurides tundub, et makitaga trimmipead ja trakse ja muud kola kaasa ei tule peale ketta, seljuhul tuleks ju husqvarna ikkagi odavam?Kas makitat tasub üldse vaadata ? Ehk kellelgi veel mingeid häid soovitusi.
Esiteks vaata kindlalt selline, mille saab selga panna. Need mida lihtsalt käes saab hoida on BS.
Ma olen ka erinevatega trimmerdanud päris palju aga peaks ütlema, et kui korralikult selga panna(pusa vms peaks alla olema), siis ei hakka õlgade peale ka.
Lisaks veel, et kui ostad trimmeri ainult muru niitmiseks siis need Kw-d erilist rolli ei mängi. Kui plaan on talvel mõni kraav võsast puhtaks ajada, siis tuleb neid lisa Kw-sid hädasti vaja.
-
Teema algataja - Postitusi: 1515
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Kontakt:
Ilmselt enamus kasutusalaks maal heina niitmine...
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänatud: 26 korda
pigem vaata ikka just neid kw-sid.minu arust koledalt ülehinnatud need huskid jms.400 euri,no krt mille eest.eelmine suvi ostsin 200 euri eest Alko,1.25 kw,tõmbasin rahulikult põlvini heina,jäin kuu aega muru niitmisega hiljaks aias:D saab tähikut kasutada ja paksemat jõhvi
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
alkole varuosasid ka saad? ostsin alko sae, 3 pakku sai vist ära setud, siis oli mootor koos (kasutasin spetsbensiini, mitte ei lasknud ilma õlita ) ja bauhof laiutas käsi. Partneri trimmer toimetab ilusti, varupea ka saada. Olikasutuses see käeotsas rippuv, sellest tegin lõpuks kummipaadile mootori, kuna selleks sobis see käeotsas asi rohkem
Ilma traksideta ikka trimmerdama ei lähe.
-
- Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
- Tänanud: 35 korda
tazavi kirjutas:alkole varuosasid ka saad? ostsin alko sae, 3 pakku sai vist ära setud, siis oli mootor koos (kasutasin spetsbensiini, mitte ei lasknud ilma õlita
) ja bauhof laiutas käsi. Partneri trimmer toimetab ilusti, varupea ka saada. Olikasutuses see käeotsas rippuv, sellest tegin lõpuks kummipaadile mootori, kuna selleks sobis see käeotsas asi rohkem
Ise pooldaks ka seda traksidega varianti rohkem. Ja nende alkomasinatega on ka seni vaid jama olnud. Vanamees ostis mingi trimmeri, mis töötas selle spetskütusega. Koguaeg jamas ainult, jube kapriisne aparaat. Seisab kuuris seinal nüüd, asemele sai korralik Partneri võsalõikur ostetud. Hoopis teine tera. Loo moraal on see, et osta parem kohe korralik, siis ei pea 2x poodi minema. Jõudu!
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Antu14 kirjutas:tazavi kirjutas:alkole varuosasid ka saad? ostsin alko sae, 3 pakku sai vist ära setud, siis oli mootor koos (kasutasin spetsbensiini, mitte ei lasknud ilma õlita
) ja bauhof laiutas käsi. Partneri trimmer toimetab ilusti, varupea ka saada. Olikasutuses see käeotsas rippuv, sellest tegin lõpuks kummipaadile mootori, kuna selleks sobis see käeotsas asi rohkem
Ise pooldaks ka seda traksidega varianti rohkem. Ja nende alkomasinatega on ka seni vaid jama olnud. Vanamees ostis mingi trimmeri, mis töötas selle spetskütusega. Koguaeg jamas ainult, jube kapriisne aparaat. Seisab kuuris seinal nüüd, asemele sai korralik Partneri võsalõikur ostetud. Hoopis teine tera. Loo moraal on see, et osta parem kohe korralik, siis ei pea 2x poodi minema. Jõudu!
korralik ja Partner ühes lauses on küll suht kohatu
aga igatahes on Partneri võsanüsijad kordades paremad kui nende saed. teema algatajale soovitaksin otsida poest sellist pilli nagu Partner B407 (oli vist) kus saad murutrimmeri hinnaga võsalõikuri. Äkki veel kuskil on saada.
Maal heinaniitmine võib väga erinev tegevus olla. 1 peab silmas hoovi peal rohu trimmerdamist, teine puusakõrgust heina kus lisaks heinale ka takjad, putked ja muu malts sees. Teise variandi puhul soovitan samuti "võsalõikurite" hulgast otsida, muidu lased varsti ülekande "trossi" sõlme.
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänatud: 26 korda
no ei tea,enda alkole panen tavalist bensiini ja 2 takti segu.siiamaani töötanud laitmatult,lasin meetriseid nõgeseid ja sellist kraami.loomulikult korralik võsakas on hoopis teine tera,sellega kannatab jah proffesinaalslet tööd teha. aga kodustes tingimustes(mul mingi 4000m2) ei näe küll põhjust mingit huippu võsakat osta ulme raha eest. ja alla kw mootorid suht hädised