Rumalad küsimused 2

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Tuono

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas Tuono »

426f kirjutas:

miks pannakse suunatuledele valged klaasid ja sisse oranzid pirnid mida kusagilt eraldi tagavaraks osta ei saa

Saab ikka ju ,ütle , missugust sa pole müügil näinud!?

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

homme vaatan pirni andmed üle kui vihm järgi jääb

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Kasutaja avatar

qetuo
Tsikkel: zx6r

Lugemata postitus Postitas qetuo »

426f kirjutas:

homme vaatan pirni andmed üle kui vihm järgi jääb

Kui mõtled enda ZX12R esisuunakaid ja nende pirne, siis seal peaks küll sees tavalised BA15S sokkel pirnid olema, mida müüakse näiteks kõikides Prismades.

valter1
Tsikkel: V-MAX
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas valter1 »

426f kirjutas:

miks pannakse suunatuledele valged klaasid ja sisse oranzid pirnid mida kusagilt eraldi tagavaraks osta ei saa

Olen kah selle üle mõelnud aga ehk on point selles et plastikust kate läheb ajajooksul nagunii valgeks . Pirni aga vahetad välja ja jälle kena oranz tuli rõõmsalt vilkumas.

Algaja võrrimees
Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

valter1 kirjutas:
426f kirjutas:

Olen kah selle üle mõelnud aga ehk on point selles et plastikust kate läheb ajajooksul nagunii valgeks . Pirni aga vahetad välja ja jälle kena oranz tuli rõõmsalt vilkumas.

Asi lihtne- Lux-id lähevad värvitud plastikus kaduma.

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

pontus kirjutas:

Ja värvitud pirnis ja matistatud/poolläbipaistvas kattes ei lähe!?
Reaalne põhjus:

• kasutatavus. Merevaigukollane valgusti mis muutub hetkeks heledamaks on halvemini märgatav kui valge valgusti, mis muudab silmnähtavalt värvi
  • esteetiline. Sobitub paremini auto disainiga - vähem erinevat värvi detaile.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

pontus kirjutas:
valter1 kirjutas:
426f kirjutas:

Mul Audil on ees valged klaasid ja taga punased ning mõlemal sees kollased pirnid ning vilguvad ka täitsa kollaselt.

Kasutaja avatar

rinx85
Tsikkel: jah

Lugemata postitus Postitas rinx85 »

kas keegi teeks puust ja punasest selgeks kütusekraani kasutamise palun... res/pri/on on siis valikud

Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

rinx85 kirjutas:

kas keegi teeks puust ja punasest selgeks kütusekraani kasutamise palun... res/pri/on on siis valikud

res: reserv
pri: vaakumiga lülituva kraani asend, kus kraan on avatud sõltumata mootori töötamisest või mittetöötamisest

Kasutaja avatar

rinx85

isakene kirjutas:
rinx85 kirjutas:

res: reserv
pri: vaakumiga lülituva kraani asend, kus kraan on avatud sõltumata mootori töötamisest või mittetöötamisest

üldiselt peaksin kasutama ON ?
kui aparaat välja sureb väites, et kütus on otsas siis lükkan RES ?
millal pean kasutama PRI ?

Kasutaja avatar

Pan
Tsikkel: Kawabusa

Lugemata postitus Postitas Pan »

rinx85 kirjutas:

üldiselt peaksin kasutama ON ?
kui aparaat välja sureb väites, et kütus on otsas siis lükkan RES ?
millal pean kasutama PRI ?

Üldiselt peaks kasutama jah ON asendit. Kui kütus otsas siis RES. PRI asend on rohkem selleks puhuks kui karpa on mingil põhjusel tühjaks lastud ja peale seda oleks vaja uuesti bensiin karpasse saada.

Elevandil ei ole vaja haukuda. Teda märgatakse niisamagi.
Kasutaja avatar

rinx85

Pan kirjutas:

Üldiselt peaks kasutama jah ON asendit. Kui kütus otsas siis RES. PRI asend on rohkem selleks puhuks kui karpa on mingil põhjusel tühjaks lastud ja peale seda oleks vaja uuesti bensiin karpasse saada.

ma pole varem sellele kraanile tähelepanu pööranud kuna üldiselt lasen tsiklit nokkida selle ala spetsidel nõmmel ühe pubi kõrval.. aga täna igatahes siis vaatasin seda kraani esimest korda ja oli PRI asendis.. ilmselt aasta otsa siis sedasi ringi sõitnud :D võiks eeldada et töökojas vaadatakse sellised asjad ikka üle ja pannakse õigesse asendisse. (togi)

kas ei peaks olema ka OFF asendit vms mida teoreetiliselt talveune ajal kasutama peaks? :wack:

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

rinx85 kirjutas:
Pan kirjutas:

kas ei peaks olema ka OFF asendit vms mida teoreetiliselt talveune ajal kasutama peaks? :wack:

Kui "OFF" asendit pole, siis on "ON" piisvalt hea valik, sest niikaua, kui mootor ei tööta ei tule sealt tilkagi.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

rinx85

kas pikaajalisest PRI asendist võiks nüüd eeldada et midagi on pekkis,, a la üleujutatud vms?

Kasutaja avatar

Pan
Tsikkel: Kawabusa

Lugemata postitus Postitas Pan »

rinx85 kirjutas:

kas pikaajalisest PRI asendist võiks nüüd eeldada et midagi on pekkis,, a la üleujutatud vms?

Kui karpad korras ja nõelad peavad siis ei juhtu PRI asendis ka midagi. Läbi hakkab jooksma siis kui mingi sodi vahele jääb või lihtsalt midagi ära kulub. Sellepärast ongi mõistliku kasutada ON asendit. Selles asendis laseb kraan bensiini läbi ainult siis kui mootor vaakumit tekitab. Kui mootori seisma jätad, kaob vaakum ja bensiini enam peale ei tule.

Elevandil ei ole vaja haukuda. Teda märgatakse niisamagi.
Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

rinx85 kirjutas:

.... aga täna igatahes siis vaatasin seda kraani esimest korda ja oli PRI asendis.. ilmselt aasta otsa siis sedasi ringi sõitnud :D võiks eeldada et töökojas vaadatakse sellised asjad ikka üle ja pannakse õigesse asendisse. (togi)

?... :wack:

Võibolla olen ma vanamoeline aga mina näiteks ei eelda, et kui püksilukku on vaja kinni panna siis püksirätsepa juurde seda tegema lähen.

Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas makuke »

Ma tean, et süte järgi on võimalik määrata nende vanust. Kas kellegil on aimu, kes võiks mind aidata sellises küsimuses. Söed on alates 200 aastat vanad, kuid see on ka kõik, mida ma hetkel tean.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

makuke kirjutas:

Ma tean, et süte järgi on võimalik määrata nende vanust. Kas kellegil on aimu, kes võiks mind aidata sellises küsimuses. Söed on alates 200 aastat vanad, kuid see on ka kõik, mida ma hetkel tean.

Raadiosüsiniku meetod.
http://et.wikipedia.org/wiki/Radios%C3%BCsiniku_meetod

Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas makuke »

Aitäh!

Kasutaja avatar

rinx85

ping kirjutas:

Võibolla olen ma vanamoeline aga mina näiteks ei eelda, et kui püksilukku on vaja kinni panna siis püksirätsepa juurde seda tegema lähen.

väga tubli oled :bsmile:

Kasutaja avatar

Teema algataja
Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Millist trimmerit valida ? Tähtis on, et trimmer oleks kergekaaluline ja võimas( maal on vaja künkaid niita ja kui praegu olen seda erinevate trimmeritega teinud, siis vahe õlgade valus on tuntav :D). Mälu järgi olen proovin Husqvarna 323 http://www.husqvarna.com/ee/products/32 ... ifications ja see pill meeldis väga, aga nt bauhofis on hetkel pakkumisel odavamalt Makita http://www.bauhof.ee/p/makita-rohuloikur-ebh253u/476561 , mille kaal ka pole palju rohkem ( kuigi kw ka pisut vähem ). Natuke terasemalt uurides tundub, et makitaga trimmipead ja trakse ja muud kola kaasa ei tule peale ketta, seljuhul tuleks ju husqvarna ikkagi odavam?Kas makitat tasub üldse vaadata ? Ehk kellelgi veel mingeid häid soovitusi.

Edit: vaatasin just, et makita trimmipea maksab u 15 euri.

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Rotax

Lugemata postitus Postitas Rotax »

Kipsi kirjutas:

Millist trimmerit valida ? Tähtis on, et trimmer oleks kergekaaluline ja võimas( maal on vaja künkaid niita ja kui praegu olen seda erinevate trimmeritega teinud, siis vahe õlgade valus on tuntav :D). Mälu järgi olen proovin Husqvarna 323 http://www.husqvarna.com/ee/products/32 ... ifications ja see pill meeldis väga, aga nt bauhofis on hetkel pakkumisel odavamalt Makita http://www.bauhof.ee/p/makita-rohuloikur-ebh253u/476561 , mille kaal ka pole palju rohkem ( kuigi kw ka pisut vähem ). Natuke terasemalt uurides tundub, et makitaga trimmipead ja trakse ja muud kola kaasa ei tule peale ketta, seljuhul tuleks ju husqvarna ikkagi odavam?Kas makitat tasub üldse vaadata ? Ehk kellelgi veel mingeid häid soovitusi.

Esiteks vaata kindlalt selline, mille saab selga panna. Need mida lihtsalt käes saab hoida on BS.
Ma olen ka erinevatega trimmerdanud päris palju aga peaks ütlema, et kui korralikult selga panna(pusa vms peaks alla olema), siis ei hakka õlgade peale ka.
Lisaks veel, et kui ostad trimmeri ainult muru niitmiseks siis need Kw-d erilist rolli ei mängi. Kui plaan on talvel mõni kraav võsast puhtaks ajada, siis tuleb neid lisa Kw-sid hädasti vaja.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Ilmselt enamus kasutusalaks maal heina niitmine...

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

pigem vaata ikka just neid kw-sid.minu arust koledalt ülehinnatud need huskid jms.400 euri,no krt mille eest.eelmine suvi ostsin 200 euri eest Alko,1.25 kw,tõmbasin rahulikult põlvini heina,jäin kuu aega muru niitmisega hiljaks aias:D saab tähikut kasutada ja paksemat jõhvi

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

alkole varuosasid ka saad? ostsin alko sae, 3 pakku sai vist ära setud, siis oli mootor koos (kasutasin spetsbensiini, mitte ei lasknud ilma õlita :D) ja bauhof laiutas käsi. Partneri trimmer toimetab ilusti, varupea ka saada. Olikasutuses see käeotsas rippuv, sellest tegin lõpuks kummipaadile mootori, kuna selleks sobis see käeotsas asi rohkem :D Ilma traksideta ikka trimmerdama ei lähe.

Kasutaja avatar

rasmus2
Tsikkel: Yamaha YZF-R125

Lugemata postitus Postitas rasmus2 »

Endal on Makita 4-taktiline trimmer ja töötab väga hästi.

YAMAHA
Kasutaja avatar

Andrea
Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
Tänanud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Andrea »

tazavi kirjutas:

alkole varuosasid ka saad? ostsin alko sae, 3 pakku sai vist ära setud, siis oli mootor koos (kasutasin spetsbensiini, mitte ei lasknud ilma õlita :D) ja bauhof laiutas käsi. Partneri trimmer toimetab ilusti, varupea ka saada. Olikasutuses see käeotsas rippuv, sellest tegin lõpuks kummipaadile mootori, kuna selleks sobis see käeotsas asi rohkem :D Ilma traksideta ikka trimmerdama ei lähe.

Ise pooldaks ka seda traksidega varianti rohkem. Ja nende alkomasinatega on ka seni vaid jama olnud. Vanamees ostis mingi trimmeri, mis töötas selle spetskütusega. Koguaeg jamas ainult, jube kapriisne aparaat. Seisab kuuris seinal nüüd, asemele sai korralik Partneri võsalõikur ostetud. Hoopis teine tera. Loo moraal on see, et osta parem kohe korralik, siis ei pea 2x poodi minema. Jõudu!

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Antu14 kirjutas:
tazavi kirjutas:

Ise pooldaks ka seda traksidega varianti rohkem. Ja nende alkomasinatega on ka seni vaid jama olnud. Vanamees ostis mingi trimmeri, mis töötas selle spetskütusega. Koguaeg jamas ainult, jube kapriisne aparaat. Seisab kuuris seinal nüüd, asemele sai korralik Partneri võsalõikur ostetud. Hoopis teine tera. Loo moraal on see, et osta parem kohe korralik, siis ei pea 2x poodi minema. Jõudu!

korralik ja Partner ühes lauses on küll suht kohatu :)
aga igatahes on Partneri võsanüsijad kordades paremad kui nende saed. teema algatajale soovitaksin otsida poest sellist pilli nagu Partner B407 (oli vist) kus saad murutrimmeri hinnaga võsalõikuri. Äkki veel kuskil on saada.

Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 163 korda
Tänatud: 355 korda

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Maal heinaniitmine võib väga erinev tegevus olla. 1 peab silmas hoovi peal rohu trimmerdamist, teine puusakõrgust heina kus lisaks heinale ka takjad, putked ja muu malts sees. Teise variandi puhul soovitan samuti "võsalõikurite" hulgast otsida, muidu lased varsti ülekande "trossi" sõlme.

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

no ei tea,enda alkole panen tavalist bensiini ja 2 takti segu.siiamaani töötanud laitmatult,lasin meetriseid nõgeseid ja sellist kraami.loomulikult korralik võsakas on hoopis teine tera,sellega kannatab jah proffesinaalslet tööd teha. aga kodustes tingimustes(mul mingi 4000m2) ei näe küll põhjust mingit huippu võsakat osta ulme raha eest. ja alla kw mootorid suht hädised

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)
Suletud

Mine “Ajaviiteks...”