Hälvik- Mootorratturid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Shallow Throttle

Lugemata postitus Postitas Shallow Throttle »

bikerid kõik pahad pahad ja autojuhid kõik illikukud. :D
15-25 m mööda kõnniteed, very big deal...
Kas olete näinud, et ummikus panevad autod Pärnu mnt viaduktil mööda trammiteed...mina olen. Tõsta või huumori alla. :D

TLH
Tsikkel: külka M; Kawasaki
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas TLH »

Freaksmart kirjutas:

Kas tahad öelda, et mootorratta kõrval tõukamiseks peab olema vastava sõiduki kategooria juhiluba?

jah, peab küll olema, kuigi see politseinik, kes seda nõudma tuleb, on ilmselt kurjast vaimust vaevatud...

uues liiklusseaduse eelnõus on asi sõnastatud järgmiselt:

40) mootorsõiduki juhtimine on isiku igasugune tegevus mootorsõiduki juhi kohal, kui mootorsõiduk liigub. Mootorsõiduki juhtimiseks loetakse ka isiku tegevust, kui ta ei viibi juhi kohal, kuid mõjutab juhtimisseadiste (juhtrauad, rooliratas vms) abil mootorsõiduki liikumissuunda või kiirust

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

Freaksmart kirjutas:
sepp kirjutas:

oleks see nii,siis ma polex siiani omale lubasid teinud.. siis olex hea ja ei saax keegi võtta ära ka midagi ;)

Kas tahad öelda, et mootorratta kõrval tõukamiseks peab olema vastava sõiduki kategooria juhiluba?

Kui Sa oled ratast lykates ratta juht,siis loomulikult peab olema sul ratta juhtimiseks vastav luba ju.

Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ulmo »

Aquilaman kirjutas:

Ma ei nimetaks seda isegi rikkumiseks, kui eiramine ei ohusta teisi. Näiteks minu puhul kasutan paarkümmend meetrit kõnniteed, mis on selles kohas suhteliselt lai ja pole jalakäijaid.

See polegi rikkumine, vaid terve mõistuse järgi optimaalse tegutsemise valimine.
Tõesti, selle kallal virisejad võiks minna hoopis peegli ette.

Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

Eino ikka erilisi munkasid ja nunnasid kohtab viimasel ajal bikeris.

Aga:

"mootorsõiduki juhtimine on isiku igasugune tegevus mootorsõiduki juhi kohal, kui mootorsõiduk liigub. Mootorsõiduki juhtimiseks loetakse ka isiku tegevust, kui ta ei viibi juhi kohal, kuid mõjutab juhtimisseadiste (juhtrauad, rooliratas vms) abil mootorsõiduki liikumissuunda või kiirust"

Et ma olen ennemgi mõelnud, kuidas tõlgendatakse olukorda, kui autoga sõites kõrvalistuja krabab ka roolist ja pöörab kuskile suunas. Kas sellisel juhul on 2 juhti roolis või ?
Selline küsimus tingitud sellest, et endal reaalselt juhtunud ühe väga purjus inimesega 2x järjest ja liiklusõnnetusest jäi puudu kümmekond sentimeetrit. Mina oleks vist süüdi jäänd, kui ma ei eksi ?

Just enjoy ... nothing less, nothing more

Shallow Throttle

Kui rattal mootor ei tööta ja ma lükkan seda käekõrval, siis olen ma, krt võtaks, jalakäia. Päris huvitavate teooriatega tullakse lagedale. :roll:

TLH

Shallow Throttle kirjutas:

Kui rattal mootor ei tööta ja ma lükkan seda käekõrval, siis olen ma, krt võtaks, jalakäia. Päris huvitavate teooriatega tullakse lagedale. :roll:

kui mu tsikli mootor ei tööta, kas ta on siis jalgratas?

Kasutaja avatar

sepp

kuidas Sa oled jalakäija kui Sa lykkad ja juhid enda kõrval mootorsõidukit?
Sa oled ikkagi juht ju... Sina ju juhid kuhu ratas läheb.
Kui Sa tuled autoga ilma et mootor töötaks st vabaga alla nõmmemäest siis Sa oled ka ikkagi autojuht.

Erko

Lugemata postitus Postitas Erko »

Ma ei saa aru, mis siin keerulist on. Kui näiteks autot vaja lükata (auto mootor ei tööta, akut pole peal ja mis iganes veel) punktist A punkti B (ütleme, et 20 m) ja autos roolitaga istub promillidega kodanik, siis saab ta samamoodi oma trahvipoisi kätte. Mootorsõiduk on mootorsõiduk ning selle mingit pidi liigutamisel võetakse sind kui juhti.

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

sepp kirjutas:

Kui Sa tuled autoga ilma et mootor töötaks st vabaga alla nõmmemäest siis Sa oled ka ikkagi autojuht.

Aga öeldakse et jalgrattur on jalakäia kui ta sadulast maha tuleb, sest sebra võib ületada ainult jalakäia, kui pole märgitud teisiti. Ma ei taha vaielda, lihtsalt toon näiteks olukorra kus ma saaksin palju kiiremini ja lühema maaga punktist A punkti B kui ma ületaksin raudtee jalakäiate kohapealt, ma olen seda teinud ja selleks puhuks tsiklilt maha tulnud ja lükanud käekõrval üle raudtee. Samas on politsei küsinud miks ma lükkan ratast kõnniteel, seletasin et bensiin sai otsa :oops: ja leian et nii on ohutum tanklasse lükata. Siis küll mingit probleemi ei tekkinud.

TLH

janis kirjutas:
sepp kirjutas:

Aga öeldakse et jalgrattur on jalakäia kui ta sadulast maha tuleb, sest sebra võib ületada ainult jalakäia, kui pole märgitud teisiti. Ma ei taha vaielda, lihtsalt toon näiteks olukorra kus ma saaksin palju kiiremini ja lühema maaga punktist A punkti B kui ma ületaksin raudtee jalakäiate kohapealt, ma olen seda teinud ja selleks puhuks tsiklilt maha tulnud ja lükanud käekõrval üle raudtee. Samas on politsei küsinud miks ma lükkan ratast kõnniteel, seletasin et bensiin sai otsa :oops: ja leian et nii on ohutum tanklasse lükata. Siis küll mingit probleemi ei tekkinud.

ükski normaalne politseinik ei tekitagi sellest mingit probleemi, lükake vajaduse korral rahulikult kõige lühemat ja ohutumat teed tsikkel kohale!

taux
Tsikkel: VTX 1800
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas taux »

Jalgratas ei ole mootorsõiduk ja sellepärast on jalgratta lükkaja jalakäia.

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

Asi läheks väga koomiliseks, sest mootorrattaga sõitmisel on kohustus kanda kiivrit, seega kui väidame et käekõrval lükkamine on sõitmine siis järelikult peame kandma ka lükates kiivrit. Suvel kiiver peas, varustus seljas on ikka siga palav tsiklit lükata-nüüd te nagunii ütlete et tsikkel on sõitmiseks mitte lükkamiseks, aga kõike võib juhtuda =)

Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Erko kirjutas:

Ma ei saa aru, mis siin keerulist on. Kui näiteks autot vaja lükata (auto mootor ei tööta, akut pole peal ja mis iganes veel) punktist A punkti B (ütleme, et 20 m) ja autos roolitaga istub promillidega kodanik, siis saab ta samamoodi oma trahvipoisi kätte. Mootorsõiduk on mootorsõiduk ning selle mingit pidi liigutamisel võetakse sind kui juhti.

Mõistmise (vähemalt minul) teeb raskeks see, et tsikli lükkamine on sama ohtlik tegevus kui ämma kasutamine mururullina, ja seda tegevust ei takista/ ei muuda ohtlikuks ka pits viina lipsuvahel või juhiloa puudumine. Arvatavasti muudeti seadust, mis käsitles lükkajat jalakäijana just Sepa poolt toodud näitele sarnastel põhjustel. Aga hunt sellega, seadus on selline nagu ta on, räägime parem hälvikutest edasi :)

Erko

Lugemata postitus Postitas Erko »

:D

Kasutaja avatar

Hans
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hans »

ishijupp kirjutas:

...kui ämma kasutamine mururullina...

Mul vajab muru hädasti rullimist, a ämma ple...Keegi laenaks/rendiks :roll:

Sry OT :oops:

V-MAX

Shallow Throttle

Sry boys (and girls). Viimane sõnavõtt, vähemalt täna. :wink:
Asjalood nii: mootorsõiduk on mootori jõul liikuv sõiduk. Käekõrval lükatav mootorratas ei ole mootorijõul liikuv mootorsõiduk. punkt.
Selline ajuvabadus ,et käekõrval lükates peab olemas vastava kategooria juhtimisõigus...no ma ei tea. Ei imestaks aga julgen siiski väita, et nii kaugele me veel jõudnud pole. :x

Kasutaja avatar

romulus
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas romulus »

Maano Saareväli seletas ju ilusti lahti:

"Samas juhin tähelepanu sellele, et tegemist ei ole mootorsõiduki juhiga. Oluline erinevus on terminitel sõiduk ja mootorsõiduk. Mootorsõiduk vastavalt LS §le 13 on mootori jõul liikuv sõiduk. Seega saab mootorsõidukina käsitleda sõidukit, kes oma liikumisimpulsi on saanud mootori tööst. (selle mõiste alla aga ei kuulu näiteks mopeed ja abimootoriga jalgratas). Seega ei vastuta mootorratast lükkav juht, kui mootorsõiduki juht, sest mootorratas ei liigu antud juhul mootori jõul."

On olemas 1) mootorsõiduki (töötava mootoriga tsikkel) juht ja 2) lihtsalt juht (jalgratta juht, kariloomade ajaja). Esimese jaoks on vaja vastava kategooria juhiluba, teise jaoks ei ole. Karistusmäärad on samuti erinevad neil. Lükkad tsiklit käekõrval oled lihtsalt juht ja lube pole vaja, istud peal ja kasutad mootori jõudu edasiliikumiseks peavad load olema.

Lööge kõhtu, mitte näkku kui valesti aru saan, õhtul pidu 8)

Delta, Tuula Turist 200M '78, Dnepr MT-9 '72, Dnepr MT-10-16 '88, Suzuki GSX600F '90, Africa Twin '97, Iz 56 '61, Yamaha Tenere 700 '23

Jaanus966

Lugemata postitus Postitas Jaanus966 »

TLH kirjutas:

kui mu tsikli mootor ei tööta, kas ta on siis jalgratas?

Naljahambad! :D

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

No nüüd leiti uudisteema jälle üles :) Uudishimulik, nagu ma olen, küsisin seda käekõrval lükkamise teemat kunagi sealsamas eelpoolviidatud liiklusfoorumis. Kahel erineval korral küsisin, üsna lühikese aja ja kaks erinevat, täiesti 100% vastandlikku vastust sain ka. Koos seletusega.
Ikka ja jälle võib selle kohta öelda, et normaalne, selgelt ja üheselt mõistetav olnud vana LE on kodumaiste sosseppade käe läbi "kõik nõukast üle tulnud asjad on saatanast" ajastul lihtsalt ära vusserdatud ja sellest ka need segadused käekõrval lükkamisest, soolomootorrataste paiknemisest teel jne. Ühesõnaga tehti LE-st "LE taoline ese" (crash)
Võite vaidlema jäädagi ja kõigil on õigus ning mitte kellelgi ei ole õigus.
Shallow Throttle, just nimelt nii kaugele me jõudnud olemegi :twisted:
Mingi lõigu oleme juba kaugelt uuesti tagasi lähemale kah jõudnud tulla, aga finishini ikka veel teekonda siiski on.

Suzuki GSX 750 Inazuma

valter1
Tsikkel: V-MAX
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas valter1 »

Liikleja ei tohi:1) saastata looduskeskkonda kütte- või määrdeainetega ega vahetada mootorsõidukil õlisid kohas, mis ei ole selleks ette nähtud;2) kahjustada, risustada või muul viisil saastata teed ega teega külgnevat ala;3) liigelda sõidukiga, millel on keskkonda saastav leke

NU See on väjavõte LE-st , kas on keegi siin "liiklejatest" proovinud õli vahetada selleks mitte ette nähtud kohas?

Algaja võrrimees

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

Kui pead ratast käekõrval lükkama, pole sa juht ega jalakäija, vaid oled KUSES :bsmile:

"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818
Kasutaja avatar

DGAF
Tsikkel: Yamaha R1 track only

Lugemata postitus Postitas DGAF »

vilosius kirjutas:

Kui pead ratast käekõrval lükkama, pole sa juht ega jalakäija, vaid oled KUSES :bsmile:

hell yeah :!:

born under a bad sign

Ryndor

Lugemata postitus Postitas Ryndor »

http://www.reporter.ee/index.php/2008/0 ... aga-poodi/

on ka igasuguseid madalalaubalisi kujusid??

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

eriti naljakas ei olnud jah.

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.

VäleKonn

Lugemata postitus Postitas VäleKonn »

Kui eelnevate kõnniteedel sõitjate loogikast lähtuda, siis oli ju kõik korras. Inimene sõitis aeglaselt (jalamehe kiirusel), keegi viga ei saanud ja nägite, nii kui tänavale jõudis, kohe ohtlik olukord.

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Kuule Konn! Pane ennast viisakalt põlema!

:twisted:

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

sepp

baltroon kirjutas:

Kuule Konn! Pane ennast viisakalt põlema!

:twisted:

kuidas see viisakalt käiks? lilled käes ja ülikond seljas ning lips muidugi ees? :D

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Ma ei tea kuidas see neil meestel käib, kes tulevad siia foorumisse t*** sõrmega võrdlema!
No kuskil omaette ja ilma teisi härimata :wink:

8)

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 186 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

Peaks ehk uue teema tegema: Hälvik-kasutajad foorumis? :wack: :wack: :wack:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”