Autokoolid

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

nelesk
Tsikkel: tseebeeerr 600f

Re: Autokoolid

Lugemata postitus Postitas nelesk »

sentry kirjutas:
tazavi kirjutas:

tuleb aega paremini planeerida lihtsalt :)

mida ma sul ikka planeerin kui pole võimalik kohalegi minna, alguses jala 2km bussipeatuseni ja siis 3 bussiga sinna (1 buss neist tuleb tunni aja tagant)
ja siis samamoodi tagasi ka (togi)

Aga mida sa siis muidu päev läbi teed? koolis/tööl käid jala naabermajas? kunagi muidu linna ei satugi? siis on jah keeruline. Aga noh...2 km kõmbib jalutades 30 minutiga ära, pole hullu.

Olen väike, aga jõud on suur!

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

vihje: noor inimene, jalgratas on ka kahe rattaga :D

sentry

Lugemata postitus Postitas sentry »

haha sellised naljamehed (lol) rattaga viimsist mustamäele, no ok.. aga eks ma proovin siis mingi lahenduse leida
tänud sellegipoolest.

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

sentry kirjutas:

haha sellised naljamehed (lol) rattaga viimsist mustamäele, no ok.. aga eks ma proovin siis mingi lahenduse leida
tänud sellegipoolest.

Viimsis jõuad elada, siis jõuad taksoga koolis ka käia. :P Tegelt võta kiiver näppu ja asu hääletama, küll keegi peale võtab. :wink:

Midnight bugs taste best.

sentry

yanksel kirjutas:

jalgrattaga ju biker ei sõida...

sa pole ju veel biker kui lähed alles lubasid tegema :ner:
haha sai ka tähte näritud - igav päev seljataga

miu kirjutas:

Viimsis jõuad elada, siis jõuad taksoga koolis ka käia.

Miks kõik arvavad et viimsis rikkad elavad? Ma ennast küll ei tunne rikkana ja siin ümbruses on väga palju rõvedaid maju ja rõvedaid inimesi.

vabandust et nii palju OT-i , nüüd lõpetan

Kasutaja avatar

nelesk

Aga tõesti, kas nädala sees ei ole muudel põhjustel siis tarvis linna pool olla? Kui lõpuks nii kaugele jõuda pole ju isegi vahet, kas mionna kadriorgu või sõita veel 15 minutit bussiga kesklinna/kristiinesse. Teooria on jah kindlal ajal aga ainult mõned korrad, sõidutunnid saab sättida muude tegemiste ümber, et poleks mitu korda käimist. Pole midagi teha, kui ARK on seal kus ta on. Nagu öeldud, autokoolis pead käima eelkõige eksamit ära tegema õppimas. Nii et võta härjal sarvist ja organiseeri ära asi, kui lube tahad.

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

siin kolkas kus mina (tegelikult mul vanemad hetkel) elan, käivad bussid linna 2x päevas, ehk tahad lube, sõida linna hommikul ja õhtul tule tagasi :P Saab ka tehtud, ainult teooria peale kulub meeletult ajaraiskamist :)

p.s. kas kiirkursuseid ei tehta kuskil motokoolides? paari nädalavahetuse asi oleks ju teooria ära teha, hommikust õhtuni teste lahendada ja olekski teooria "selge". Järgmine nädalavahetus veel koolieksam, läbikukkumisel tund aega pausi ja uuesti. Mõnus rahapump oleks ju :)

sorry, ma võibolla vaatan liiga oma mätta otsast ja oma koolituse saamise kogemusega (sõiduõpetaja ei teadnud täpselt kuidas rattal käigudki käivad, muust rääkimata). Aga argis sai asi legaalselt sooritatud ikka :)

kennu14

Lugemata postitus Postitas kennu14 »

Ise teen Pärnu Bussipargis lubasi. A1 siis.
Siiamaani on suhtumine ja kõik muu hea olnud, aga ma pole veel sõidutunde teinud. Neid natuke kardan ka, kuna pole juba tükk aega tsikliga sõitnud ja vahest käib selline tunne läbi, et ei saa hakkama vms (hetkel tsiklit pole omal). On asjalik / asjatu sellist hirmu või tunnet tunda? :roll: Või õpetatakse hästi? Varem olen nii mõnegi masinaga kokku puutunud nt. külgkorviga Ural ja muude vähe lahjemate masinatega.
Ise loodan, et saan hakkama ja load tehtud korralikult, siis juba järgmisest kevadest saab vast isikliku masina selga :wink:

Kasutaja avatar

nelesk

kennu14 kirjutas:

Ise teen Pärnu Bussipargis lubasi. A1 siis.
Siiamaani on suhtumine ja kõik muu hea olnud, aga ma pole veel sõidutunde teinud. Neid natuke kardan ka, kuna pole juba tükk aega tsikliga sõitnud ja vahest käib selline tunne läbi, et ei saa hakkama vms (hetkel tsiklit pole omal). On asjalik / asjatu sellist hirmu või tunnet tunda? :roll: Või õpetatakse hästi? Varem olen nii mõnegi masinaga kokku puutunud nt. külgkorviga Ural ja muude vähe lahjemate masinatega.
Ise loodan, et saan hakkama ja load tehtud korralikult, siis juba järgmisest kevadest saab vast isikliku masina selga :wink:

Hea suhtumine on muidugi tore asi, aga tsiklilubade tegemise juures on see vimka, et lõpuks pead sa ratta otsas kõik ise tegema. Kui midagi juhtub, siis ei saa õpetaja sul kõrval pedaale vajutada või rooli haarata. Päris algajatel saavad mööda platsi kasvõi kakskümmend ringi sabas joosta ja äreval hetkel tsiklil tagant otsast kinni võtta, et vaene õpilane ümber ei kukuks. Olen näinud ka, kuidas üks tüdruk pandi pukil seisva tsikli peale istuma, mootor käis, ja nii ta seal kohapeal keeras 15 minutit rutskat ja kakkus sidurit, et mingit tunnetust saada. Mul oli iga kord platsile lähenedes kerge värelus sees, aga sõitma hakates pole aega pabistada :) Sõitma peab :P :ner:

Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Schizo »

Sooviks teada kõige-kõige soodsamat A2 ( B-kat olemas ) lubadega tegelevat autokooli Tallinna ja selle lähiümbruse juures. Kui võimalik, visake kursuse kogumaksumus ka postitusse :bsmile:

Never ride faster than your Angel can fly!
Kasutaja avatar

Matilde
Tsikkel: ER6N, VN900 Vulcan, HD V-Rod

Lugemata postitus Postitas Matilde »

Soovitan soojalt OÜ Autosõit´u www.autosoit.ee. Ja sõiduõpetajaks Ilmar-hea muhe vend ja mõnusalt rahulik. Just selline, milline peab üks sõiduõpetaja olema. Neil ka e-õpe - uuri ise lähemalt. Täna just eksamit tegemast! :bsmile:

sentry

Nuki kirjutas:

Sooviks teada kõige-kõige soodsamat A2 ( B-kat olemas ) lubadega tegelevat autokooli Tallinna ja selle lähiümbruse juures. Kui võimalik, visake kursuse kogumaksumus ka postitusse :bsmile:

Just leidsin sellise autokooli nagu Laplar, maksab 5600 ja 21% maksab maksuamet tagasi.
http://www.laplar.ee

Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

Nuki kirjutas:

Sain flaieri autokoolilt Gestani Narva mnt.1 kab.368 Tallinn. A kategooria kursuse hind 5000 krooni. Info http://www.gestani.ee.
EDIT: See paraku vaid edasijõudnutele, aga kellelgi on ehk abi.

Viimati muutis uljasvaluvelg, 05 Mai 2009, 22:37, muudetud 1 kord kokku.
Honda Transalp
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

sentry kirjutas:

21% maksab maksuamet tagasi.

Tulumaksu saab tagasi iga koolitusluba omava koolitusasutuse kursustel osalemise eest, see ei ole erand.

sentry

Õnnekas kirjutas:
sentry kirjutas:

21% maksab maksuamet tagasi.

Tulumaksu saab tagasi iga koolitusluba omava koolitusasutuse kursustel osalemise eest, see ei ole erand.

Ok, ennem ei teadnudki, ma alles võhik :wack:
nüüd siis tean.

Kasutaja avatar

rzz
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas rzz »

Nuki kirjutas:

Huvitav lähenemine autokooli valimisel muidugi. Kiivri ostad ka kõige odavama, mille leiad? Tihtipeale juhtub sedasi, et selle kursuse lõpp-hind oleneb suuresti Sinu ja õpetaja kompetentsusest ning õpetamise stiilist. Kursuse võid sa leida ka 4500.- krooniga, aga kui sa ise enne 12'ndat sõidutundi (6h) linna ei saa kuna kuidagi kaheksat tehtud ei saa, siis hakkad sõidutunde juurde ostma (on teatud autokoole, kes nõuavad perfektset platsisooritust enne linnasõitu, mis on minu isikliku arvamuse kohaselt jama). Lisaks posti otsa keeratud ratas mis vajab remonti, varustust, ilma milleta ARK sind eksamilegi ei lase jne jne. tsikli lubade tegemine ei ole odav lõbu.

Isiklikult soovitan Haja autokooli. Mõistlik õpetaja, mõistlik hind (5400.- krooni) ning mõistlik suhtumine. Samuti ei ole soolist eelistamist (naised ei peaks tsikli seljas istuma vaid kodus lapsi kasvatama:P). Kui sa küsid nüüd kursuse KOGUmaksumust Sinu jaoks, siis arvesta siia juurde med. koolitus, arstitõend ja varustus (eksam jääb sooritamata ilma varustuseta - isiklikult ei soovita ka platsil ilma varustuseta ännata. Nähtud neid jutupaunikuid küll, kes "ei suutnud varustust veel osta kuna ei tea mis ratta nad kunagi ostavad ja siis äkki ei sobi varustus/ratas kokku ja pigem sõidavad autokoolis!! õppimisprotsessi käigus õpetaja kiivri ja põlvekaitsmetega". Mõtlemisainet - kui sa sõidad 7km/h ja slaalomi või kaheksa sooritusel esipiduri mingil põhjusel alla tõmbad, kukud külili ning ratas sulle otsa siis kas rulluisu põlvekaitsmetest on mingil moel abi? või ehituskinnastest? Peopesadele tuleb nahk õite aeglaselt tagasi.

Huvitav on see, et pärast esimest kukkumist on kõik suutnud selle varustuse endale reeglina 2 päevaga soetada. Kas tõesti on vaja igal inimesel oma naha(kulumise) peal see ära tunda, et varustus on vajalik? :)
Edu õppimisel,

I had a life once. Then I bought my first bike.

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

kuressaare ametikoolil täis A vist nüüdsest alates rivist väljas. eks teadjad kommentaarivad, aga mõni tund tagasi toimus sõidupõetajal laupkokkupõrge maanteel bussiga. Rüütli autokool siis jäänud (ametikooli sõidõpetaja jaoks pidi see suvi enne penssi olema ka viimane õpetamissuvi)

Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Schizo »

rzz kirjutas:
Nuki kirjutas:

Huvitav lähenemine autokooli valimisel muidugi. Kiivri ostad ka kõige odavama, mille leiad? Tihtipeale juhtub sedasi, et selle kursuse lõpp-hind oleneb suuresti Sinu ja õpetaja kompetentsusest ning õpetamise stiilist. Kursuse võid sa leida ka 4500.- krooniga, aga kui sa ise enne 12'ndat sõidutundi (6h) linna ei saa kuna kuidagi kaheksat tehtud ei saa, siis hakkad sõidutunde juurde ostma (on teatud autokoole, kes nõuavad perfektset platsisooritust enne linnasõitu, mis on minu isikliku arvamuse kohaselt jama). Lisaks posti otsa keeratud ratas mis vajab remonti, varustust, ilma milleta ARK sind eksamilegi ei lase jne jne. tsikli lubade tegemine ei ole odav lõbu.

Varustus ja kogemused ning kõik muu säärane va. juhiload on olemas, selleks ka see odava autokooli otsing. Tänud vastuste eest ka ;)

Never ride faster than your Angel can fly!
Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

http://www.reporter.ee/2009/05/06/saare ... inud-mees/
RIP :(
Ise käin samas autokoolis hetkel lube tegemas.

j6rr-

Lugemata postitus Postitas j6rr- »

RebeLPõleb kirjutas:

Kas VASARA Autokool on hea? Kõige odavam vist, Pole varem nagu motika seljas istund, on seal normaalne? :shock:

vasara autokool on väga tore.
kõik õpsid on sõpsid ja muhedad vennad :P

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

j6rr- kirjutas:

Tegelikult loevad nende koolitajaomadused..
Mõni mu** ja mongol on parem õpetaja kui "sõps", aga üldiselt saadaks sellest alles hiljem aru ;)

e-thug

Lugemata postitus Postitas e-thug »

Ise siis odiumi vaikselt lõpetamas, 3 mototeooria tundi mida viis läbi Kullo Kabonen olid absull super ja väga naljakaid näiteid kohati ning palju tsitaate mis mõneks ajaks ikka meelde jäävad, 2 A sõiduõpetajat on ja mõlemad väga erinevad inimesed, Kullo on siis puhtalt tsikliinimene ning platsil on temaga mugavam kuna ütleb kuidas täpsemalt kuna teisel õpetajal vaid õpetusalaliselt kokkupuude tsiklitega kuna ise ei pidavat sõitma nagu aru sain. Asukoht kristiines ning sõidutunnid hakkavad tondi tänava lähedusest, kogu kursus läks maksma 700(3 mototeooria tundi), 1100(üldliiklus teooria) ning 20x220 sõidutunnid.

Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Boobush »

reimps kirjutas:
j6rr- kirjutas:

Tegelikult loevad nende koolitajaomadused..
Mõni mu** ja mongol on parem õpetaja kui "sõps", aga üldiselt saadaks sellest alles hiljem aru ;)

Tingimused olid rahuldavad ( kaheksat ja ringi sõites ühes platsi ääres oli liiv, mida tihtipeale ära ei pühitud ). Autosid siiberdas tavaliselt platsil hea mitu tükki ning kui teine tsikkel ka veel platsi teeb, siis on seal natuke kitsas. Linnasõitu oli märksa parem teha (mis sest, et vahel ei kuulnud sa sõiduõpetajat oma selja taga, vaid mingit vene raadiot :wack: ). Õpetajad enamus rahulikud ja ka täitsa toredad inimestena. Küll aga häiris see, et õpetussõnadega oldi üsnagi kitsid, oleks oodanud natukene rohkem juhendamist ja ettenäitamist (tagantjärgi mõeldes). Teooriatunnid - oleneb õpetajast aga üsnagi igavad, võeti LE ette ning monotoonselt hakati paragrahve ette lugema (samahästi oleks võind ise lugeda?).

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

Nuki kirjutas:

Lühike võrdlustabel mõnede koolide hindadest: http://hind24.ee/et/cat/12/sort/171/

Kasutaja avatar

mofomofo

Lugemata postitus Postitas mofomofo »

Tere,
soovitage mõnda sõiduõpetajat kes oleks valmis homme või nädalavahetusel 2 sõidutundi andma platsil (2*50min.). Kiiver endal olemas, kuid muu varustus puudub.

Autokoolis ajad täis ja oleks vaja harjutada takistusest ümberpõikamist ja kaheksa sõitmist. Ülejäänud asjad selged.

Ette tänades
M.

villu100

Lugemata postitus Postitas villu100 »

Inimene kes sa tegid täna 14.30-15.30 Raplas Sõidukoolituse OÜ-s A kat sõitu :wink: VÕta ühendust

Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

Ise rõõmsalt nüüd OÜ Autosõit koolitusel, mis algas 09.06.2009. Eks näis. Huvitav, et päris kõhnakesi neidusid on palju. Ootan huviga, kuidas nad täis A tsikli liigutamisega toime tulevad. Vabandan kohe naisratturite ees! Ei mõelnud midagi halvasti! Lihtsalt olen ise mõne tsikli hargi otsa sikutamisega päris punnitama pidanud ja pisike ma just ka ei ole :D.

P.S Mis nali see on, et rahvas tossudega õppesõidule kipub? :P Ise nagu eriti alla krossisaapa jalga ei tahaks panna. Sõita küll oskan tsikliga, kuid see ei tähenda, et ma tsikliga linnas ka liigelda oskaksin. Kindlasti tuleb mõni ärevam olukord, kus tallad maasse vaja lüüa. Rajal töristada on ikka üks asi ja autoga linnas ka hoopis teine, kuid noh. Palju õnne botase meestele.

Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

mofomofo kirjutas:

Tere,
soovitage mõnda sõiduõpetajat kes oleks valmis homme või nädalavahetusel 2 sõidutundi andma platsil (2*50min.). Kiiver endal olemas, kuid muu varustus puudub.

Autokoolis ajad täis ja oleks vaja harjutada takistusest ümberpõikamist ja kaheksa sõitmist. Ülejäänud asjad selged.

Ette tänades
M.

Ära sa jumalaeest reeda saladust, mis linnas või külas sa sõita soovid :ner:

Lihtsalt olen ise mõne tsikli hargi otsa sikutamisega päris punnitama pidanud ja pisike ma just ka ei ole .

Nagu venelane ütleb: eto delo tehniki (togi)

Kasutaja avatar

mofomofo

Lugemata postitus Postitas mofomofo »

mofomofo kirjutas:

Tere,

Ette tänades
M.

Õnnekas kirjutas:

Ära sa jumalaeest reeda saladust, mis linnas või külas sa sõita soovid :ner:

Vabandust kiiruga läks meelest, TALLINNAS ikka :!:

Kasutaja avatar

konstruktor
Tsikkel: Kawasaki EN500
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas konstruktor »

Lihtsalt olen ise mõne tsikli hargi otsa sikutamisega päris punnitama pidanud ja pisike ma just ka ei ole

Ma avastasin, et ise ei pea suurt palju tõstma midagi. Hoolitsedes et ratas oleks mõlema hargijalaga maas, kergita ja hoia ning siis vaid oota mõni sekund - ta hüppab ise keskhargile.
Minu isik on 165 cm pikk, kaal koos saabaste ja seljakotiga 54 kg.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”