Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

kolekoer kirjutas:

Kas keegi teab, mis täna Tartu-Viljandi teel ( vast mingi kilomeeter peale Rõhut ) toimus?
Kui mina mööda sõitsin, oli kohal veel ainult päästeauto. Kraavis (eurokraav) oli rattad taevapoole
Bellarus koos suure heinakäruga. Teepeal maas vedeles mingi tumedam pruun või lilla Suzu.
Mudelit ei õnnestunud tuvastada, aga tundus suht ühes tükis olevat. Loodame, et keegi väga
viga ei saanud.
Väiksed autod teevad tsikliga põrkudes spinne, aga suur Russ katusepeale
kraavi ajada.... mnjaa. :shock: ( Sorry, loll nali aga ei saand ütlemata jätta )

Traktor sõitis vasak pööret tehes otsa möödasõidul olevale tsiklile.
Nii ütles raadium hetk tagasi.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Krt see on nii tüüpiline õnnetuse stsenaarium, et tuleb vist hakata hoopis paremalt mööda sõitma (togi)
Aga tegelikult ka, kui palju autosid möödasõidul niiviisi avariisid teeb? Protsentuaalselt ikkagi palju vähem ma arvan.
Autod ei kiirenda lihtsalt möödasõidul 200-ni ning jõuavad ka selliseid momente ette näha. See on minu arvamus. Tegelikult ju ei tohiks möödasõidul üldse kiirust ületada (togi) :oops:

Aa ja tervitaks seda Markot ka siit uudisest. See on teine tüüpiline õnnetuse stsenaarium vist tänapäeval.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=32438033

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ei saa mina ka aru, mis takistab peegleid kasutamast. Kui nendest pisikestest isearetatud carbonjunnidest midagi ei näe, pange korralikud suured peeglid külge, neid ikka müüakse ju ka. Minu omadel küll pimedat nurka ei jää. Eelmistel jäi, sinna kleepisin peale need pisikesed kumerpeeglid, nendega nägi lausa igale poole. Pole mingit vajadust üle õla vahtida enam.
Või edevus ei luba suuri peegleid nagu korralikke suunatulesidki? No oma nahk ju...

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Tsikkelröövel kirjutas:

Ei saa mina ka aru, mis takistab peegleid kasutamast...

Halb harjumus? Äkki peaks üritama autokoolide ja ARK-i vastu mingit kohtuasja aretada sel teemal. Nende süü läbi see üleõla kiikamine ju massidesse levinud on.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

õemehe õemees kirjutas:
Tsikkelröövel kirjutas:

Ei saa mina ka aru, mis takistab peegleid kasutamast...

Halb harjumus? Äkki peaks üritama autokoolide ja ARK-i vastu mingit kohtuasja aretada sel teemal. Nende süü läbi see üleõla kiikamine ju massidesse levinud on.

Word!
Täpselt nii see ongi.3 aastat tagasi autokoolis "A" lube tehes raiuti pähe,et ridade vahetusel üle õla kindlasti vaadata!
Enda rattal on originaal peeglid ja kasutan neid ikka ja alati,aga "verre"on jäänud ka üle õla vaatamine.Samas üle õla vaatates ei ole ma veel näinud midagi,mida peeglist ei näe.

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

Hardrocker kirjutas:

Word!
Täpselt nii see ongi.3 aastat tagasi autokoolis "A" lube tehes raiuti pähe,et ridade vahetusel üle õla kindlasti vaadata!
Enda rattal on originaal peeglid ja kasutan neid ikka ja alati,aga "verre"on jäänud ka üle õla vaatamine.Samas üle õla vaatates ei ole ma veel näinud midagi,mida peeglist ei näe.

Isegi hetkel autokoolis A-d tegemas. Seal samas öeldakse ikka, et kiirel sõidul enne reavahetust piisab täiesti sellest kui vasakjoone lähedale hoiad ja peeglist vaatad.

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Piipz kirjutas:

Krt see on nii tüüpiline õnnetuse stsenaarium, et tuleb vist hakata hoopis paremalt mööda sõitma (togi)
Aga tegelikult ka, kui palju autosid möödasõidul niiviisi avariisid teeb? Protsentuaalselt ikkagi palju vähem ma arvan.
Autod ei kiirenda lihtsalt möödasõidul 200-ni ning jõuavad ka selliseid momente ette näha. See on minu arvamus. Tegelikult ju ei tohiks möödasõidul üldse kiirust ületada (togi) :oops:

Aa ja tervitaks seda Markot ka siit uudisest. See on teine tüüpiline õnnetuse stsenaarium vist tänapäeval.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=32438033

Väga delfilik kirjeldus,tea kas keegi eesti keelt oskav inimene seal redigeerimist kah harrastab(sõitis vastu teel olevat väravat :shock:)

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

villy kirjutas:

et kiirel sõidul enne reavahetust piisab täiesti sellest kui vasakjoone lähedale hoiad ja peeglist vaatad.

Seal on see loogika, et sõidad lühiajaliselt kiiremine kui muu liiklus ja seega ei teki eriti võimalust, et keegi sulle sisse sõidab.
Näide 1: Sõidad paremas reas ning sinu kõrval, vasakus reas, on auto. Kiirendad enda reas püsides autost mööda, lööd suuna sisse ja reastud vasakusse ritta.

Näide 2: Sõidad sujuvas liiklusvoolus sama kiirusega nagu enamik teisi kaasliiklejad. Hakkad sooritama sama manöövrit nagu eelmiseski näites, aga ühtlase kiiruse pealt.
Vaatad peeglisse, kõrvalrida tundub tühi, hakkad reastuma, käib mats. Asi on selles, et kõrvalreas otsustas mingi tegelane just sinu tagaratta kõrvale jõuda või hakata sinust mööda sõitma. Tüüp jäi oma autoga sulle peegli pimedasse nurka ja nii sa talle sisse põrutasidki.

Kokkuvõtvalt - kui enne manöövrit nati kiirendada, võib peeglis nähtuga piirduda. Kui sõidad "nui neljaks" lubatud kiirusega, siis tasuks teatud olukordades üle õla vaadata, sest teised liiklejad ei pruugi sama tublid olla.

Põhimõtteliselt oleks mu vend Poolas äärepealt näite 2 järgi matsu pannud - vaatas peeglisse, tee tühi, hakkas manöövrit sooritama ning järsku avastas, et mingi auto on järsku kõrvale jõudnud.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

Piipz kirjutas:

Aga tegelikult ka, kui palju autosid möödasõidul niiviisi avariisid teeb?

Ma ei näe küll erilist vahet oli seal praegu osaline tsikkel või auto...

kolekoer kirjutas:

Bellarus koos suure heinakäruga.

Olles ka heinakäru vedanud... Kui palju traktorist üle koorma üldse nägi? Ta istub keskel mitte vasakul nagu autos, käru/koorem on suht reeglina laiem kui peeglid (erinevalt rekkast), vbl koorem ka veits üle gabariidi... Tahame või ei aga nii käibki, et suund aegsasti sisse, hoog maha - ilmutatakse mõningaid märke peatsest manöövrisoovist ja panustatakse sellele, et mõistlik järeltulija neid märkab, aeglustab ja taipab lasta selle manöövri sooritada... Ja siis tehakse taganttulija suhtes tegelikult üsna pimesi pööre. Iseasi kas käru tuled toimivad ja kas nad koorma poolt varjatud pole. Ja nagu ikka kas neid õieti kasutatakse - oinapäid on ka traktori roolis, eriti vanemate rapete seljas. Ei maksa loota, et traktorist peatub ja ronib kabiinist välja vaatama, ega tagant kedagi ei tule. Üsna lihtne reegel - säti oma kiirus nii, et poleks vaja mööduda kohas kus traktor võiks teha vasakpöörde. Ja kiirus - kui traktor sõidab teel juba aeglasemalt kui u 30-40kmh, siis tähelepanu!

G @ targutab...

ps: kolekoer - mitte bellarus vaid belo... (valgevene)

H.P
Tsikkel: Tiger 800 XCA

Lugemata postitus Postitas H.P »

harimal kirjutas:
villy kirjutas:

et kiirel sõidul enne reavahetust piisab täiesti sellest kui vasakjoone lähedale hoiad ja peeglist vaatad.

Seal on see loogika, et sõidad lühiajaliselt kiiremine kui muu liiklus ja seega ei teki eriti võimalust, et keegi sulle sisse sõidab.
Näide 1: Sõidad paremas reas ning sinu kõrval, vasakus reas, on auto. Kiirendad enda reas püsides autost mööda, lööd suuna sisse ja reastud vasakusse ritta.

Mul õnnestus peale sellist manöövrit politsei aktsiaid osta (90 alas 120km/h radarisse - sai vähe palju seda kiirendamist :mrgreen: )

Ex: Yamaha FZ6
Kasutaja avatar

Katsracing
Tsikkel: KawaNinja

Lugemata postitus Postitas Katsracing »

eerikkarts
Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS

Lugemata postitus Postitas eerikkarts »

grahv kirjutas:

G @ targutab...

ps: kolekoer - mitte bellarus vaid belo... (valgevene)

Paraku paned siiski mööda http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 1%83%D1%81

Ja nii see Yamaha XT900Z FI (SuperTenere) sündiski:
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi

5Okuus856üheksa
Kasutaja avatar

nark
Tsikkel: GSXXXR

Lugemata postitus Postitas nark »

Kurja. mina enam heebleid kunagi ei keevita! hakkasin täna sõitma minema, vaja aiast välja sõita. Liiklus oli tänaval üsna tihe kuid arvasin, et autod siiski piisavalt kaugel, saan minema. Mõeldud-tehtud. Hakkasin siis kohalt liikuma ja kui olin juba poolel teel siis läks sidur ikka maru kergeks ja äärekivi tuli ka kudagi väga kiirelt vastu. Tsikkel siis küllili ja heebli ots ilusti ära murdunud. Selja taga pani auto korraliku loha, vedas, et mingi meetri enne mind pidama sai.
Õli jooksis ka kuskilt tänavale aga aru ei saa kus kohast. kõik nagu terve.
Tänaseks siis sõidud sõidetud. Käed värisevad korralikult.

Kasutaja avatar

RD
Tsikkel: Ducati XDiavel

Lugemata postitus Postitas RD »

nark kirjutas:

Kurja. mina enam heebleid kunagi ei keevita! hakkasin täna sõitma minema, vaja aiast välja sõita. Liiklus oli tänaval üsna tihe kuid arvasin, et autod siiski piisavalt kaugel, saan minema. Mõeldud-tehtud. Hakkasin siis kohalt liikuma ja kui olin juba poolel teel siis läks sidur ikka maru kergeks ja äärekivi tuli ka kudagi väga kiirelt vastu. Tsikkel siis küllili ja heebli ots ilusti ära murdunud. Selja taga pani auto korraliku loha, vedas, et mingi meetri enne mind pidama sai.

Sina ja sinu õnnetusehunnik, kui pikk on kõige pikem periood mis sa sellega nüüd sõita oled saanud ka? :?

Yamaha FZS600 --> Buell XB12s --> Aprilia RSV 1000R Tuono --> KTM SuperDuke --> Buell XB9s --> Mean Streak

rainer300

Lugemata postitus Postitas rainer300 »

nark kirjutas:

ilmselt on tonnine sinu jaoks liig ja kas on mõtet heeblite pealt kokku hoida ,teinekord enne mõtle ,kui keevitama hakkad....

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

nark kirjutas:

Kurja. mina enam heebleid kunagi ei keevita!

Oled sa muidu uurinud ka uute heeblite hindu? Minul rattale maksis seitse EURi näiteks... Elu sees ei hakka selle raha eest midagi keegi keevitama. Näiteks siin: http://www.storm-motor.fi/en/osat/moott ... -83922-00/ .

CB500 - täitsa kvaliteetne heebel oli.

Viimati muutis davidsoniharald, 14 Aug 2010, 08:03, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Selle raha eest said küll tõenäoliselt hiina päritolu noname heebli mis aevastamise peale murdub "jala pealt" ära mitte ei lähe kõveraks/pooleks vms, aga keevitamisest targem tegu igatahes. Nark, ära piduripedaali ka keevita, autol ka!!! sry, veits targutamishoos.

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

rainer300

Lugemata postitus Postitas rainer300 »

hinnad algavad 6-37 euroni,honda-bmw (odav-kallis),firmalt emigo

Kasutaja avatar

Priit_IZ
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas Priit_IZ »

Kas need õudsad kuuldused vastvad tõele, et Pärnus Sassi Pubi omanik sattus koos kaaslasega ränka avariisse tsikliga, kui rekkaga kokku sai maanteel?

Kellegil lähemat infot? :|

Mootorsportlased on ikka julged,
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Kasutaja avatar

voyager
Tsikkel: ZX-6R

Lugemata postitus Postitas voyager »

Esialgsetel andmetel ei olnud mehel peas olev kiiver turvanõuetele vastav.

Sõitis jalgrattakiivriga, nagu neil tihtipeale kombeks on?

kevin1995

Lugemata postitus Postitas kevin1995 »

voyager kirjutas:

Esialgsetel andmetel ei olnud mehel peas olev kiiver turvanõuetele vastav.

Sõitis jalgrattakiivriga, nagu neil tihtipeale kombeks on?

ja kahjuks seadus lubab seda...

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

Priit_IZ kirjutas:

Kas need õudsad kuuldused vastvad tõele, et Pärnus Sassi Pubi omanik sattus koos kaaslasega ränka avariisse tsikliga, kui rekkaga kokku sai maanteel?

Tean seda, et Andrese kaasaga jah suht tõsised lood ja jalg oli ikka nii vigastada saanud, et oli isegi jutuks selle eemaldamine, aga hetkel minuteada ikka poltidega asi kokku tõmmatud ja ei muud kui oodata ja vaadata, mis saab..
Õnnetuse asjolusid ma isiklikult ei tea.
Ikka head paranemist, ka mulle endale, peaks järgmisel nädalal siit mustakalt välja lastama! :)

Keretööd

Shrek

Lugemata postitus Postitas Shrek »

pyramiid kirjutas:
Priit_IZ kirjutas:

Tean seda, et Andrese kaasaga jah suht tõsised lood ja jalg oli ikka nii vigastada saanud, et oli isegi jutuks selle eemaldamine, aga hetkel minuteada ikka poltidega asi kokku tõmmatud ja ei muud kui oodata ja vaadata, mis saab..
Õnnetuse asjolusid ma isiklikult ei tea.
Ikka head paranemist, ka mulle endale, peaks järgmisel nädalal siit mustakalt välja lastama! :)

Head paranemist sulle seal :|

Kasutaja avatar

real
Tsikkel: Yamaha XJ900, VStrom 650

Lugemata postitus Postitas real »

Eile õhtul enne kella 20 juhtus kahe mootorrattaga avarii Jõgevamaal Pisisaare küla lähedal, kus üks rattur sai surma. Teine olevat üldse hiljem tulnud(raadio rääkis nii), sõitis samas kurvis välja, ilma kiivirta, sai vigastada. Kaardilt vaatasin, Pisisaarelt ida suunas on pikk sirge ja siis paremkurv - et siis "palju välja võtab" ? :|

Raigo86
Tsikkel: Harley Davidson VRSCDX 09
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Raigo86 »

Sügav kaastunne minu poolt omastele ja loodame teise mehe paranemise peale.

Kasutaja avatar

etukas
Tsikkel: Suzuki GSF600S

Lugemata postitus Postitas etukas »

Siin siis üks link ka selle kohta: http://www.postimees.ee/?id=305426

Learn to ride or die trying
Kasutaja avatar

pea
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas pea »

Seal kuskil oli ju eile riskigrupi üritus ka. Eks siis keegi varsti kommenteerib juhtunut kohalviibijatest, kui vajalikuks peab. Kahju noormehest :(

MartaH

Lugemata postitus Postitas MartaH »

Kas keegi teab ka selle hukkunud Kiuri perekonnanime?

Suletud

Mine “Vaba teema”