Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Netis njuke leht: http://www.suzukicycles.org
Seal igasugu Suzuki motikate mudeleid läbi aegade, koos data ja piltidega. Kas Yamaha kohta ka sellist lehte keegi teab?
bikez.com ei maksa pakkuda, see on nii puudulik.

Teiseks: kui ma ostan soomest motika ja vean selle mikrobussiga üle piiri, kas pean selle eest mingeid makse ka maksma eraldi või mismoodi? Seal arvelt maha ka tuleb võtta võ tassin lihtsalt siia ja regan ümber või mis? Esialgu võin ju põhimõtteliselt soome numbris ka sõita, kui paberimajandus-üv-kindl ok?
Viimane päris rumal küsimus ilmelt aga ma siiani kõik oma rattad eestist ostnud ja siis ka ainult naabermaakondadest. :lol:

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Minu teada Eestis pole impordimakse EL-st ostetud mootorsõidukitele. Selles mõttes pole vahet, kuidas sa selle üle piiri tood. Riik küsib lõivu alles registrisse kandmisega seotud toimingute eest. Enne väljamaalt ostu tasuks ARK-st uurida, kas konkreetse margi, mudeli ja aastakäigu tüübikinnitus on Eestis olemas või mitte. Ma Soome kohta nii täpselt ei tea aga "Seal arvelt maha..." peaks kõige mõistlikum olema. Tavaliselt on müüja lausa huvitatud, et saaks arvelt maha ja numbri ära anda. Siis on kindel, et müüja liikluskindlustus jas vastutus saab selle tsikli osas lõpetatud ja ta ei pea sinu tegude eest vastutama.

Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Boobush »

Kui suur kaaluvahe on Husabergi mootori ja XT/TT/DR/Domika jne mootorite vahel? Netist sellist speci niisama ei leia.
Mis teeb ülalnimetatud XT/DR/DR/Domika tühimassi nii suureks? Raske raam/mootor/kõik materjalid või millest see tuleb?

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

extinction kirjutas:

Teiseks: kui ma ostan soomest motika ja vean selle mikrobussiga üle piiri, kas pean selle eest mingeid makse ka maksma eraldi või mismoodi? Seal arvelt maha ka tuleb võtta võ tassin lihtsalt siia ja regan ümber või mis? Esialgu võin ju põhimõtteliselt soome numbris ka sõita, kui paberimajandus-üv-kindl ok?
Viimane päris rumal küsimus ilmelt aga ma siiani kõik oma rattad eestist ostnud ja siis ka ainult naabermaakondadest. :lol:

siin soomes ju tsiklid nii kallid,miks siit ostad?

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)

kurikristjan
Tsikkel: SV1000

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Tuli üks hea pakkumine ja täpselt see mida mul vaja, sellepärast uurin. Lisaks käivad vennad pidevalt soome vahet, hea transpordiabi. Pole veel 100% kindel et ostan, aga mõtteid liigutan.
Mis see arvelt maha võtmine seal maksta võib?

ints97

Lugemata postitus Postitas ints97 »

Aris kirjutas:

Kui suur kaaluvahe on Husabergi mootori ja XT/TT/DR/Domika jne mootorite vahel? Netist sellist speci niisama ei leia.
Mis teeb ülalnimetatud XT/DR/DR/Domika tühimassi nii suureks? Raske raam/mootor/kõik materjalid või millest see tuleb?

Bergi mootor puhas racing, sees kõik kerge- väntvõll, hooratas, sidur, k.kast, karter ka. Need teised mainitud ikka parajalt rasked rauakolakad.
Sama kehtib raami kohta, teistel oma kaks korda raskemad. Ja veel siit-sealt ning tulebki kaaluvahe mõnikümmend kilo.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Palju talub 3G 1,5mm2 PPJ elektrikaabel pidevat koormust? Kilovattides...

Kasutaja avatar

Jumbu
Tsikkel: Gas Gas, HD rott

Lugemata postitus Postitas Jumbu »

davidsoniharald kirjutas:

http://www.elektroskandia.ee/pub/abi/ka ... stabel.pdf pinget oleks ka vaja teada :)

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

davidsoniharald kirjutas:

Sellist kaablit on lubatud kasutada 13A kaitselüliti ehk automaadi taha
13A = 2860W
16A automaadi taga enam olla ei tohi, siis juba 2,5 kaabel

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Suur tänu markeku ja ivoonu. Ei hakka siis mässama selle kaabliga, lähen hangin homme 2,5mm2 kaablit. Või on äkki kellelgi üle poolik kera odavalt müüa? Tallinn ja Rae vald. Visake ES.

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Kas Teie kaitsete oma tervist? :wack: Ja mõtlete järeltulevale põlvele?
http://www.micrim.eu/arvutimoodul-abm-2.html
http://www.micrim.eu/microfa-mobiiltelefonile-2.html
Kuna tsikli kõrgepinge juhtmed asuvad küllalt lähedal strateegilistele kehaosadele ei tea kas peaks nende külge ka need kiibid panema?

Kasutaja avatar

bigdog
Tsikkel: HD
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas bigdog »

ping kirjutas:

Kas Teie kaitsete oma tervist? :wack: Ja mõtlete järeltulevale põlvele?
http://www.micrim.eu/arvutimoodul-abm-2.html
http://www.micrim.eu/microfa-mobiiltelefonile-2.html
Kuna tsikli kõrgepinge juhtmed asuvad küllalt lähedal strateegilistele kehaosadele ei tea kas peaks nende külge ka need kiibid panema?

Igaüks usub seda mida ta tahab. Lihtne on lollidelt nende raha ära võtta igasuguste teaduslikult põhjendatud või põhjendamatute hirmudega.
Väljavõte Fortest:
Gary Arendash Lõuna-Florida ülikoolist tunnistab, et oli eeldanud, et kokkupuude mobiiltelefonidega suurendab dementsusse haigestumise tõenäosust.
“Selgus aga, et asi on suisa vastupidi: kaitsev mõju avaldus hiirtel, kelle kiiritamist mobiilsidega alustati varajases täiskasvanueas. Kui mobiiltelefoniga mõjutamist alustati pärast seda, kui neil oli mälupuue juba välja kujunenud, pööras see haiguse kulgu,”
Üheksakuulise perioodi lõpus selgus, et kokkupuude mobiilsidelainetega tühistas beeta-amüloidi — Alzheimerile iseloomuliku valgu — ajusse kuhjumise mõju.
Kaasautor Chuanhai Cao ütleb, et seekordne uurimus on järjekordseks kinnituseks pikaajalise mobiiltelefonikasutuse ohutusest ajule.
....
Organisatsioonid nagu Maailma Tervishoiuorganisatsioon, Ameerika vähiliit ning mitme riigi terviseinstituudid on jõudnud järeldusele, et senised teaduslikud tõendid ei näita mobiiltelefonide kasutuse mitte mingisuguseid tervisele kahjulikke mõjusid.
http://forte.delfi.ee/news/teadus/mobii ... d=28370191

Your choice is Your half chance.

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Kas eraisikul oleks mõtet oma tarbeks vattmeetrit osta või saab neid kelleltki laenata?

Siug

Lugemata postitus Postitas Siug »

kana kirjutas:

Kas eraisikul oleks mõtet oma tarbeks vattmeetrit osta või saab neid kelleltki laenata?

Millest sa räägid? Mis tarbeks sa seda kasutaksid?

Kasutaja avatar

bigdog
Tsikkel: HD
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas bigdog »

Siug kirjutas:
kana kirjutas:

Millest sa räägid? Mis tarbeks sa seda kasutaksid?

Oletan et kana räägib vattmeetrist ajendatuna sellest artiklist:
http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... d=28358325

Your choice is Your half chance.

kana

Asi mida mina vattmeetriks nimetasin http://www.elfaelektroonika.ee/artnr/76 ... tja-pm-300, kasutusala koduseadmete energiakulu mõõtmiseks.
Sihuke riist http://www.elfaelektroonika.ee/artnr/61 ... sse-mahtuv peaks sobima akude testimiseks, aga tööstusvooluga Huskvarna pliidi energiatarbimist ei mõõda ma vist mitte kummagagi. Oleks huvi oma tarbimine üle kontrollida, kuigi ma tean seadmete energiaklasse (millel see üldse olemas) ja olen päris ammusest säästlikult tarbinud. Mõte on selles, kas selline mõõtmine teha nagu ainult ühe korra olemasolevatel seadmetel (siis oleks riista ost ju mõttetu kulutus) või peaks mingi regulaarse vahemiku järgi nende tarbimist testima? Mis vahemiku? Kui ma iga kuu riista ise ei pruugi, oleks ka kena, kui saaks seda laenata?
Oma aja äraelanud ja kahtlaste juhtmetega el.seadmetest loobumine on ju loomulik, aga samas kineskoobiga telekas vahetada LCD ekraaniga teleka vastu tunduks rahaliselt liiga ülbe. Samuti oleks nõder toimivaid C-energiaklassi seadmeid vahetada lihtsalt põhimõtte pärast päris kalliste A+++ seadmete vastu. :?:

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Kana, ära igaks juhuks ikka ise seda mõõtmist teostama hakka!
Selle "taskussemahtuvaga" sa ei saa pliidi energiakulu mõõta!
Parem arvuta veidi ja saad teada kulutused. Kuigi ma ei saa aru ikkagi sinu soovist mõõta vatte!?
Mis need on? Watt on võimsuse ühik- "W". Vattmeetrist pole ma kahjuks midagi kuulnud :roll: :oops:
Igal voolu tarbival asjandusel on kuskil kirjas, kui võimas see on (W,KW...) Vastavalt ajale, mil see seade, lamp.... on sisse lülitatud, saad ju teada tarbimise w/h ,kw/h. Või tahad mõõta soojusehulka, mis tuppa laiali valgus pliidi kasutamise ajal?
Ära sa vooluga väga mängi, tead (togi)

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

Vattmeeter on täiesti olemas, sisuliselt on vattmeeter kombineeritud kokku voltmeeterist ja ampermeeterist.
Pinge on kogu aeg olemas aga vool tekib alles siis kui on tarbimine, ehk siis tehke selgeks omale oomi seadus siis on asi selge.
Ja elekter ei andesta vigu! Suhtuge sellesse austusega, samamoodi nagu tulle! Tuld ja elektrit ei pea kartma neid tuleb austada! Siis on kõik ok.

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

ping

Minul küll andis Wattmeeteri ost kokkuhoidu. Mõned näited:
50 tolli plasma norm voolutarve 450W vähenes 250W peale menüüst ökonoomsema reziimi valikuga.
Köögis induktsioon elekripliidipaneeli voolutarve ootereziimis 110EEK kuu. Tuli lisa üldlüliti panna...

kana

Miks ma tahan mõnede kodumasinate tegelikku tarbimist mõõta? Mitte sellepärast, et tahaks lollusi teha ja katsetada.
Mul ei ole kõige moodsamad ja kallimad kodumasinad. Mul pole köögis tehnika viimane sõna (ok, Thermori ACI boiler on erand).
Mul on tore, vana, hea Huskvarna elektripliit, üldiselt olen selle toimimisega rahul. Tal on 4 vana tüüpi keeduplaati, mitmefunktsionaalne praeahi ja soojenduskapp (saab ise toorpiimast jogurtit teha). Töötab tööstusvooluga= suur pistik. Pliit on muidu tip-top korras, aga keeduplaatidest osa ei toimi enam hästi. Mõtlesin enne pliidi saatuse üle otsustamist uurida keeduplaatide vahetamise võimalusi ja mõõta selle reaalset energiakulu.

Nii, nüüd lõpetan, sest ELEKTER läks taas ära. Eesti Energial on 2010.a kombeks nii. Rohkem on elekter ära olnud kui kohal. Akud pole sellisel ajal raiskamiseks!!!

EDIT: tänan! Muide, sellest, kui sageli ma Rumalaid küsimusi esitan, saate aru, kuidas ma varem oma venda tüütasin. Sain aru, et tal viskas tõsiselt üle ja ma ei saanud talt ka enam adekvaatseid vastuseid, siis lõpetasin talle helistamise ära. Loodan, et te siin ei pahanda minu sagedaste küsimuste- postituste peale (w)

Viimati muutis kana, 12 Jaan 2010, 09:16, muudetud 1 kord kokku.

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

kana kirjutas:

Pliit on muidu tip-top korras, aga keeduplaatidest osa ei toimi enam hästi. Mõtlesin enne pliidi saatuse üle otsustamist uurida keeduplaatide vahetamise võimalusi ja mõõta selle reaalset energiakulu.

Pliidiplaate müüakse praegusel ajal "igas piimapoes" ja vahetamine pole ka mingi raketiteadus. Kui praeahi peab ja toimetab, siis tasub plaate vahetada küll.

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

ping - räägid rahalisest kokkuhoiust, kas kütad puudega vms elektrist oluliselt odavama kütusega? Kui ei, siis kütteperioodil pole ju vahet, kas telekas ja pliit ka toa kütmisest osa võtavad või ei. Suvel muidugi teine asi. Energiakokkuhoiu arvutamisel tuleks arvestada ka aastaaegu ja kütteperioodiga seotud kulusid.

kana - sul ei ole vaja oma el.pliidi energiatarvet mõõtmiseks mingit seadet osta. Saad seda voolumõõtja järgi testida, kui muud tarbijad seks ajaks välja lükkad. Kõige lihtsam oleks muidugi pliidi papritest või netist margi järgi keeduplaatide võimsused välja otsida ja ongi sul energiatarve käes.

Kasutaja avatar

ping

Ehitasin passivmaja(madala energiatarbega) ja igaksjuhuks panin maakütte kah sisse.
Aga soojpumba tootjad ei oska teha sellise programmiga soojapumpa ja nüüd kui väljas läheb külmaks tõuseb toas temp üle 28C ja ventagregaat hakkab jahutama :lol:
Niiet soojapuuduse probleemi pole.
Külmaga keeran lihtsalt toa käsitsi jahedamaks aga küll ma selle automaatika ka tööle saan.

kana

bitter kirjutas:

ping - räägid rahalisest kokkuhoiust, kas kütad puudega vms elektrist oluliselt odavama kütusega? Kui ei, siis kütteperioodil pole ju vahet, kas telekas ja pliit ka toa kütmisest osa võtavad või ei. Suvel muidugi teine asi. Energiakokkuhoiu arvutamisel tuleks arvestada ka aastaaegu ja kütteperioodiga seotud kulusid.

kana - sul ei ole vaja oma el.pliidi energiatarvet mõõtmiseks mingit seadet osta. Saad seda voolumõõtja järgi testida, kui muud tarbijad seks ajaks välja lükkad. Kõige lihtsam oleks muidugi pliidi papritest või netist margi järgi keeduplaatide võimsused välja otsida ja ongi sul energiatarve käes.

Bitter, mul pole võimalik mõistlikuks perioodiks teisi tarbijaid välja lülitada. Kaevupump käib nt ka elektriga. Kuna ma kütan puupliiti talveajal ka iga päev, siis on elektripliit praegu suht ebaoluline, sellel on ainult väga hea praeahi (=parimad küpsetised jms). Muud praevärki saab puupliidi ahjus ka edukalt teha.
Plaadivahetuse uurisin asjamehelt välja, 3 keeduplaadi vahetus ca 1000.- krooni. AGA spetsialistid, tööstusvooluga pliidil ei ole see keeduplaadi vahetus mitte nii lihtne, kui te arvate. Plaatide võimsust papritest ei leia, papreid polegi. Taga paneelil seisab õnneks 220 V, mis on õnneks kõigile arusaadav. Mingi vattide number on ka, aga see on suht ebaoluline hetkel. Vot nii :)

EDIT: Piipz, Villu, selge...ma juba mõtlesin, et olen taas mingi absurdikillu pannud, et tööstusvool ja 220 V...

Viimati muutis kana, 12 Jaan 2010, 14:27, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Enamus tänapäevaseid pliite käivad 3 faasi pealt, 1 faasi võimalusega, minuteada.

Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

Plaadid on pliitidel ikka ühefaasilised, mitte kolme. Kunagi vahepeal tehti jah 3 faasilisi plaate ka. Pliidil on lihtsalt plaadid ning ahi erinevatele klemmidele välja toodud, et kui sul on ka 3 faasiline vool majas, saaksid koormuse ühtlaselt ära jaotada. Kui on aint üks faas siis pannakse taga need klemmid lihtsalt kokku.

3 faasiline vool pole mitte miskit muud, kui see, et sulle tuleb seda sama ühte, 220V, faasi kolm tükki, ning need on omavahel faasinihkega.

Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

ping kirjutas:

Köögis induktsioon elekripliidipaneeli voolutarve ootereziimis 110EEK kuu. Tuli lisa üldlüliti panna...

125w tarve standby's? :shock:

to kana:

Mis vahet, mis võimsusega sul olemasolevad katkised plaadid on - Igat asja ei pea restaureerima hakkama - uued plaadid paned pliidile sobiva mõõdu ja omale vajaliku võimus/kiirus kategoorias.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Ma käin mööda majapidamist ringi wattmeetriga, mis näitab ka eekides reaalset rahakulu jms. Hetkel on teist kuud ta õhksoojuspumba vahel, päris huvitav on jälgida, palju see aparaat reaalselt eeki võtab.

Kasutaja avatar

mux2hot
Tsikkel: VFR800
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mux2hot »

oldmoped kirjutas:

Mis vahet, mis võimsusega sul olemasolevad katkised plaadid on - Igat asja ei pea restaureerima hakkama - uued plaadid paned pliidile sobiva mõõdu ja omale vajaliku võimus/kiirus kategoorias.

Kogu tehniline lahendus (kaitsmed, kaablite ristlõige, kontaktid, ... ) on arvestatud mingile teatavale tarbimisele ja seda tehase poolt ette nähtud piiri ei tohi uusi plaate valides ületada. Vastasel korral hakkavad paremal juhul kaitsmed välja lendama, halvemal juhul sulab midagi üles või läheb põlema.

Kasutaja avatar

Sadness
Tsikkel: Mutt
Tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Sadness »

Mida teha toas lakkamatult peeretava koeraga? :P

Toit peaks justkui normaalne olema, ka diarröa tunnuseid (loe: vedelat paska) pole õues täheldanud. Kogu aeg ei saa looma õues ka hoida, et kle mine gaasita seal. Akent kah ei taha sellise külmaga lahti teha.

----
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"
Suletud

Mine “Ajaviiteks...”