Face-off: tädi versus sõiduõpetaja.
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Re: Face-off: tädi versus sõiduõpetaja.
Käitumisjuhend tsiklistidele ja sõiduõpetajatele:
- Kui vastaspooleks on naisterahvas, siis murrame auto peegli küljest!
- Kui vastaspooleks on väiksemat kasvu/õbluke nooruk, anname molli!
- Kui vastaspooleks on kapp Mersu, Bemmi või Porschega, siis unustame kogu loo.
edu
Päris veider on lugeda siinseid arvamusi, kus antakse mõista, et igasugune peeglitega nusperdamine ongi ok. No ega ikka ei ole küll! Aeg-ajalt keeratakse ikka ette -- shit happens. Sõitke mõnuga ja normaalse kiirusega ning jõuate reageerida. Kui närv tõesti vastu ei pea ning väga mustaks läks, siis ei ole vaja minna peeglit sisse taguma. Peatage auto kinni ning seletage sõnade teel, mis teile ei meeldinud ning hiljem minge sõpradena lahku. Tuleviku mõttes annaks selline käitumine oluliselt positiivsema efekti, kui peegli sisse virutamine. Kui oleksin ise õpilase rollis ning mu sõiduõpetaja nii käituks, siis helistaksin vast politseisse ning paluksin sõiduõpetaja vastu menetluse alustada. Rohkem mõistust ning vähem road rage i. Elate ise ka kauem ei peagi 40 selt infarkti saama ju tingimata.
PS - olen ise ka veetnud umbes 50 000 km tsikli seljas ning päris korralikult on ettekeeratud. Vähe sellest, olen ise ka vahel väga kahtlaseid manöövreid teinud. Rakendate ise mõistvat suhtumist ning saate seda päris korralikult tagasi ka! Soovitan proovida kõigil road rage i käes vaevlevatel kodanikel !
M.K kirjutas:Päris veider on lugeda siinseid arvamusi, kus antakse mõista, et igasugune peeglitega nusperdamine ongi ok. No ega ikka ei ole küll! Aeg-ajalt keeratakse ikka ette -- shit happens. Sõitke mõnuga ja normaalse kiirusega ning jõuate reageerida. Kui närv tõesti vastu ei pea ning väga mustaks läks, siis ei ole vaja minna peeglit sisse taguma. Peatage auto kinni ning seletage sõnade teel, mis teile ei meeldinud ning hiljem minge sõpradena lahku. Tuleviku mõttes annaks selline käitumine oluliselt positiivsema efekti, kui peegli sisse virutamine. Kui oleksin ise õpilase rollis ning mu sõiduõpetaja nii käituks, siis helistaksin vast politseisse ning paluksin sõiduõpetaja vastu menetluse alustada. Rohkem mõistust ning vähem road rage i. Elate ise ka kauem ei peagi 40 selt infarkti saama ju tingimata.
PS - olen ise ka veetnud umbes 50 000 km tsikli seljas ning päris korralikult on ettekeeratud. Vähe sellest, olen ise ka vahel väga kahtlaseid manöövreid teinud. Rakendate ise mõistvat suhtumist ning saate seda päris korralikult tagasi ka! Soovitan proovida kõigil road rage i käes vaevlevatel kodanikel !
Liitun öelduga näitamaks, et kaine mõistus ja töötav närvikava on sõites olulised!
Sülearvutid maaletooja hinnaga! priidik@notebooks.ee Küsi julgelt! Vaata http://www.notebooks.ee
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 36 korda
Kui suunatulesid ja peegleid kasutada ei oska siis ei tohiks nende kaotus ka väga suureks probleemiks olla
Räägin ühe loo, mis minuga juhtus varakevadel. Ootasin ristmikul vasakpööret, pidin selleks läbi laskma minu suunas ristmikut ületada soovind auto. Ootasin ja ootasin ja siis ootasin veidi veel. Aina rohkem hakkas mulle tunduba, et see autojuht on kuidagi pikaldane, sest võimalusi oli 2-3 tk. millest ta kinni ei haarand. Lõpuks otsustasin, et süstin ise enne ära las ta mõlgutab seal mõtteid ja ootab endale turvalisena tunduvat võimalust kaua tahab. Hakkasin liikuma ja samal hetkel otsustas ka tema et vist ikka on õige hetk. Pidurdasin ja jäin ootama et no hea küll mine siis. Autojuht suutis jälle ümber mõelda ja jäi jälle ootama. Tegin veel ühe katse ja jälle arvas tema et võiks minna, see kord aga ei mõtlend ümber. Pidurdasin veel et no hea küll mine siis. Tänutäheks kerkis autoriilist keskmine sõrm ja rataste alt veidi vilinat. Kuna ma ei saanud aru, mida ma valesti tegin ja miks oli mulle vaja nüüd sõrme näidata keerasin ümber ja sõitsin järgi talle. Võtsin vastu otsuse et sõidan tal seni sabas kui ta kinni peab ja vestlen temaga sel teemal. Mõned tänavad ja ristmikud edasi läkski see autojuht poodi. Parkisin ka oma auto ära ja astusin ligi. Ütlesin viisakalt tere ja küsisin et mis probleem oli et keskmist sõrme oli vaja näidata. Küsimusele ma kohe vastust ei saanud, pomises midagi "habemesse". Ütlesin, siis talle mida tahaks ka öeldi kõigile siin "kõvatajatele" ja muidu nõrga närvikavaga inimestele. Mis sa siis teed kui minu asemel oleks olnud veidi kandilisem mees ja praeguse tsiviliseeritud vestluse asemel oleks sul lihtsalt väga valus? Sellise küsimuse peale hakkas muidugi igast õigustusi tulema, stiilis no eks ma teeks ka talle haiget jne. Vestlesime veidi ja lõpuks sai juht aru et iga asja peale keskmist sõrme näidata pole mõtet, sest leidub inimesi kes ei võta seda terena. Lõpuks vabandas moka otsast ja me teed läksid lahku.
Ma arvan et see vestlus kandis rohkem vilja kui tsenaarium kus ma oleks lihtsalt juurde astund ja jalaga peegli katki löönud. Viha tekitab viha... rahulikult rääkides saavutab rohkem. Sain sellest juba tatikana aru kui olin hakkama saanud jamaga ja ootasin isalt karistust. Olin juba leppind keretäiega, ise täis õigust ja trotsi. Isa aga selle asemel et pükstelt rihma haarata ja nüpeldama kukkuda ütles et tule istume ja räägime. Selline lause võttis kohe minul tuure maha ja tegi kaitsetuks.
Mõelge selle peale.
-
- Tsikkel: Kawasaki ZZR600E/94
- Tänanud: 1 kord
oldmaniac kirjutas:Vabandust, et mul pole olnud võimalust päevatoimetuste tõttu piisavalt kiiresti kõigile huvitavatele arvamustele ükshaaval reageerida.
Mul on väga hea meel, et keegi on endale kohalikku foorumisse selle olukorra kommenteerimiseks spetsiaalse konto teinud. Loodetavasti on selle taga loo peategelane ise.
Veel siis selgituseks mõned pehmed faktid:
- Kogu lugu toimus kiirusel maksimaalselt 60km/h;
- Tädi käitumises polnud raasugi pahatahtlikkust ja tegemist oli vaid lihtsa tähelepanematusega;
- Ma tean, milline näeb välja lõhutud vs. volditud peegel;
- Minu kaugus sellest õnnetust juhtmete otsas rippuvast peeglist oli maksimaalselt 10 meetrit;
- Karistusoperatsiooni toimumise ajaks oli igasugune ohustamine juba möödas.
Omakorda ei ole mul ühtegi põhjust, mis ajendaks mind mingit "ägedat" lugu kellegi kiusamiseks või laimamiseks välja mõtlema. Ma ei võtaks seda kaugeltki mitte nii tõsiselt südamesse, kui tegemist oleks lihtsalt kokkuvolditud peegliga.
Küll on mul aga selle kõige juures ääretult kahju, et ma ei suutnud kohe adekvaatselt reageerida ja ei hakanud seda lugu kohapeal lahendama vaid kiirustasin edasi. Ma enam ei tee.
Mida oleks teinud selles olukorras tädi asemel sinu ema, naine või tütar? Sõitnud käte värisedes koju ilma, et oleks üldse julgenud seisma jäämise peale mõeldagi? Lõi puruks peegli, siis seisma jäämise peale taob kuri tsiklimees kohapeal lambid kinni? Kui see tädi peaks kusagilt kellegi tuttava-tuttava-tuttavana välja tulema, siis ma olen hea meelega nõus politseis pealtnägijana tunnistusi andma.
Milline on siis Motohunt autokooli ametlik seisukoht sellise olukorra lahendamiseks? Kas selle eelneva "ma ei ole midagi valesti teinud" kommentaari võib lugeda tungivalt soovituslikuks käitumisjuhiseks kõigile tänaval sõitvatele mootorraturitele? Murdke, lõhkuge ja voltige, kui teile midagi autojuhi sõidumaneeris ei meeldi või tundub kuidagi ohtlikuna?
Ei tea kas nüüd juba üle aasta foorumi liikmeks olnud inimesele saab ikka öelda, et spetsiaalselt selle teema kommenteerimiseks on tehtud konto. Ei taha siin pooli valima hakata, kuid Motohundi kooli õpilasena ei oska neile õpetajatele küll midagi ette heita, prioriteedid olid paigas: number üks oli ohutus, seejärel oskused ja teadmised. Viisakust kaasliiklejate suhtes nagu eraldi ei mainitud - s e e oli iseenesestmõistetav kategooria. Ei oska kuidagi kahtlustada, et sõiduõpetaja siin musta valgeks rääkima tuli.
Samas ei saa ma kuidagi aru mismoodi "tädil" mootorrattur märkamatuks sai jääda - sõideti ju eelnevalt üksteisele vastu ning siis pöörati suhteliselt koos samale teele. No ei saa olla nii pime, oskamatu või ignorantne. Aga nähes mismoodi autojuhid eriti kevadel, kui mootorratturid on alles hooaega alustamas, liikluses kaherattaliste suhtes käituvad, ei imesta ma millegi üle. Suur osa on lihtsalt hoolimatud, üksikud lausa pahatahtlikud; õnneks mingi osa ka väga tähelepanelikud ja arvestavad. Viimased suure tõenäosusega need, kes ka ise heal meelel a-kategooriaga sina peal. Endal oli esmane kogemus mootorraturina ülbikust autojuhiga eksamisõidul olles, kui Vasara-Sepa ristis (vist on selline ristmik seal vana ARK-i lähedal Tartus?) ei andnud valge kaubik mulle teed, ehkki tal oli parem käsi kinni.
Ohutut liiklemist!
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: R 1200 GSA
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 2 korda
Re: Face-off: tädi versus sõiduõpetaja
Rein kirjutas:
See naisterahvas sõitis talle risti ette peateele, umbes aastake, paar hiljem, kui minuga see juhus oli. Sama autoga ka veel. Selles tulenevalt on minu arvamus kallutatud, kuid ma usun, et nüüd on üks inimene, kes hoolikamalt enda ümber vaatab, liikluses juures. Kui see juhtum hirmutas teda nii võrd, et ei julgegi enam sõita, siis veel vähem on tarvis liiklusesse inimesi, kes ei oska, ei julge sõita ja ikka istuvad rooli, et küll ma kuidagi hakkama saan.
+1
-
- Tsikkel: GSF1250SA
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 14 korda
iRide kirjutas:Samas ei saa ma kuidagi aru mismoodi "tädil" mootorrattur märkamatuks sai jääda - sõideti ju eelnevalt üksteisele vastu ning siis pöörati suhteliselt koos samale teele. No ei saa olla nii pime, oskamatu või ignorantne. Aga nähes mismoodi autojuhid eriti kevadel, kui mootorratturid on alles hooaega alustamas, liikluses kaherattaliste suhtes käituvad, ei imesta ma millegi üle. Suur osa on lihtsalt hoolimatud, üksikud lausa pahatahtlikud; õnneks mingi osa ka väga tähelepanelikud ja arvestavad. Viimased suure tõenäosusega need, kes ka ise heal meelel a-kategooriaga sina peal. Endal oli esmane kogemus mootorraturina ülbikust autojuhiga eksamisõidul olles, kui Vasara-Sepa ristis (vist on selline ristmik seal vana ARK-i lähedal Tartus?) ei andnud valge kaubik mulle teed, ehkki tal oli parem käsi kinni.
Ohutut liiklemist!
Inimesed ei ole hoolimatud ja pahatahtlikud ja täiesti vabalt saab ratturit mitte märgata.
Vestlemine aitab probleemile tähelepanu juhtida, peegli lõhkumine ei aita. Automaatselt arvata, et inimesed nimme mootorrattureid koinivad on natuke imelik. Selliseid, kes seda teevad on olemas, kuid sama moodi leidub ka tainaid mootorrattureid.
Ma arvan, et neid inimesi on palju, kes on kellelegi mööda vahtimist andnud või muul viisil eksinud ja pärast kahetsenud. Väikese eksimise pärast ei saa ju kedagi kohe mingiks pahaks inimeseks nimetada. Tundub, et siin enamustel on südametunnistused nagu inglitel. Vaadake, et teie luukered kapistvälja ei pääse. Saate topelt tagasi.
Õpetaja eksisi ja autoroolis olnud naine ka eksis. Elu läheb edasi ju.
-
Tonis_T kirjutas:iRide kirjutas:Samas ei saa ma kuidagi aru mismoodi "tädil" mootorrattur märkamatuks sai jääda - sõideti ju eelnevalt üksteisele vastu ning siis pöörati suhteliselt koos samale teele. No ei saa olla nii pime, oskamatu või ignorantne. Aga nähes mismoodi autojuhid eriti kevadel, kui mootorratturid on alles hooaega alustamas, liikluses kaherattaliste suhtes käituvad, ei imesta ma millegi üle. Suur osa on lihtsalt hoolimatud, üksikud lausa pahatahtlikud; õnneks mingi osa ka väga tähelepanelikud ja arvestavad. Viimased suure tõenäosusega need, kes ka ise heal meelel a-kategooriaga sina peal. Endal oli esmane kogemus mootorraturina ülbikust autojuhiga eksamisõidul olles, kui Vasara-Sepa ristis (vist on selline ristmik seal vana ARK-i lähedal Tartus?) ei andnud valge kaubik mulle teed, ehkki tal oli parem käsi kinni.
Ohutut liiklemist!
Inimesed ei ole hoolimatud ja pahatahtlikud ja täiesti vabalt saab ratturit mitte märgata.
Vestlemine aitab probleemile tähelepanu juhtida, peegli lõhkumine ei aita. Automaatselt arvata, et inimesed nimme mootorrattureid koinivad on natuke imelik. Selliseid, kes seda teevad on olemas, kuid sama moodi leidub ka tainaid mootorrattureid.
Ma ei osalenud selles situatsioonis ning ei püüagi üht või teist poolt õigustada või maha teha, lihtsalt esitasin oma nägemuse. Seda risti teades ja kirjeldust lugedes ei saa ma lihtsalt aru, kuidas saab olla nii tähelepanematu. Korduv "tähelepanematus" ning teise poole märguannete eiramine viitab kahjuks mõningasele pahatahtlikkusele või siis, no ma ei tea, juhmusele või saamatusele; kõik kolm on liiklusesse sobimatud kaaslased.
Ma ei ole väitnud, et ratturi mittemärkamine ei ole võimalik. On küll võimalik mitte märgata; eriti pöördel kui näiteks a-pillar ette jääb. Omalt poolt pean siiski mainima et rattaga/autoga sõites jälgin liiklust, mitte kuukõndi tegevat karu ning juba väga mitu aastat ei ole minu süül juhtunud ühtegi õnnetust.
Ei õigusta ma ka peegli kokku lappimist, seda ei oleks pidanud tegema (peegli küljest löömist, andke andeks, ei usu).
Ei ole ka kusagil väitnud, et (kõik) inimesed "nimme mootorrattureid koinivad". Kahjuks paar juhust nii mootorratturi kui ka autojuhina on, kui mõni kõrgenendud õiglustundega isik ainult talle teadaolevaid seadusi hakkab tänaval kehtestama. Ei oska seda kahjuks muudmoodi nimetada kui sihilikult pahatahtlikkuks käitumiseks.
-
- Tsikkel: GSF1250SA
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 14 korda
iRide kirjutas:Tonis_T kirjutas:iRide kirjutas:Samas ei saa ma kuidagi aru mismoodi "tädil" mootorrattur märkamatuks sai jääda - sõideti ju eelnevalt üksteisele vastu ning siis pöörati suhteliselt koos samale teele. No ei saa olla nii pime, oskamatu või ignorantne. Aga nähes mismoodi autojuhid eriti kevadel, kui mootorratturid on alles hooaega alustamas, liikluses kaherattaliste suhtes käituvad, ei imesta ma millegi üle. Suur osa on lihtsalt hoolimatud, üksikud lausa pahatahtlikud; õnneks mingi osa ka väga tähelepanelikud ja arvestavad. Viimased suure tõenäosusega need, kes ka ise heal meelel a-kategooriaga sina peal. Endal oli esmane kogemus mootorraturina ülbikust autojuhiga eksamisõidul olles, kui Vasara-Sepa ristis (vist on selline ristmik seal vana ARK-i lähedal Tartus?) ei andnud valge kaubik mulle teed, ehkki tal oli parem käsi kinni.
Ohutut liiklemist!
Vestlemine aitab probleemile tähelepanu juhtida, peegli lõhkumine ei aita. Automaatselt arvata, et inimesed nimme mootorrattureid koinivad on natuke imelik. Selliseid, kes seda teevad on olemas, kuid sama moodi leidub ka tainaid mootorrattureid.Ma ei osalenud selles situatsioonis ning ei püüagi üht või teist poolt õigustada või maha teha, lihtsalt esitasin oma nägemuse. Seda risti teades ja kirjeldust lugedes ei saa ma lihtsalt aru, kuidas saab olla nii tähelepanematu. Korduv "tähelepanematus" ning teise poole märguannete eiramine viitab kahjuks mõningasele pahatahtlikkusele või siis, no ma ei tea, juhmusele või saamatusele; kõik kolm on liiklusesse sobimatud kaaslased.
Ma ei ole väitnud, et ratturi mittemärkamine ei ole võimalik. On küll võimalik mitte märgata; eriti pöördel kui näiteks a-pillar ette jääb. Omalt poolt pean siiski mainima et rattaga/autoga sõites jälgin liiklust, mitte kuukõndi tegevat karu ning juba väga mitu aastat ei ole minu süül juhtunud ühtegi õnnetust.
Ei õigusta ma ka peegli kokku lappimist, seda ei oleks pidanud tegema (peegli küljest löömist, andke andeks, ei usu).
Ei ole ka kusagil väitnud, et (kõik) inimesed "nimme mootorrattureid koinivad". Kahjuks paar juhust nii mootorratturi kui ka autojuhina on, kui mõni kõrgenendud õiglustundega isik ainult talle teadaolevaid seadusi hakkab tänaval kehtestama. Ei oska seda kahjuks muudmoodi nimetada kui sihilikult pahatahtlikkuks käitumiseks.
Vaata seda youtubi linki. Seal on tegelik mitte märkamise põhjus näha. Nähakse sed, mida otsitakse. Üsna loogiline, et kevadel on probleem suurem kuna liiklusesse on lisandunud sõidukid, mida pole harjutud märkama.
-
Vaata seda youtubi linki. Seal on tegelik mitte märkamise põhjus näha. Nähakse sed, mida otsitakse. Üsna loogiline, et kevadel on probleem suurem kuna liiklusesse on lisandunud sõidukid, mida pole harjutud märkama.
Märkamise kohapealt osaliselt nõus; üldiselt märgatakse seda, mida ollakse harjunud märkama ja mida teatakse oodata (või siis vastupidi märgatakse selliseid asju mis lausa karjuvad silma). Aga siiski - mulle vähemalt juba 20 aastat tagasi õpetati autokoolis, et juht peab olema keskendunud sõitmisele ja kõik teel toimuv puutub asjasse, kõike on oluline jälgida. Ka mootorrattureid.
Minutoru klipi vaatasin ära; kui sa tähelepanelikumalt kommentaari loed, siis näed et olen seda maininud. Haakub ainult osaliselt teemaga - liikluses ei tohi mingi üks komponent niivõrd köitvaks osutuda, et muud olulised detailid meelest lähevad. Kui näiteks jääd Kalda teel sõites kanali ääres päevitavaid plikasid vaatama ja ülekäigurajal jalakäiale otsa sõidad, siis kes on süüüdi?
Ma olen nüüdseks tsikliga sõitnud miski 7 aastat ehk ja autoga 8. Tunduvalt vähem kui mõni siin. Pole siiski selle aja jooksul täheldanud mingisugust meeletut ettekeeramist, peeglilõhkumisi väärivaid olukordi jne. Huumorit saab liikluses igapäevaselt, alates nõelujatest ja lõpetades ristmike kinni sõitjatega.
Võtan rahulikult, tiksun kiirusel lubatu +10 nii linnas kui maal ning kõik tropid tehku mis tahavad, üldse ei koti, ei viitsi selliste pärast hakata mingisugust draamat tegema. Kui kihutada või sõiduradade vahel sõita tahan, siis sõidan ja ei süüdista teisi, kui nad mind ei näe.
Minuga ühes autos sõitjaid häirib tihtilugu see, et kuidas ma ometi jätan nii suure pikivahe, et keegi vahele saab pressida end kõrvalrajast jne. On ikka mõne elus palju stressi. Pressigu palju tahab, ma sätin volüüminuppu ja mõtlen, et kas võtaks poest Walterit või Pilkut täna.
Võtke vabalt ning jõudke rikkumata näolappidega ja peegleid lõhkumata koju!
Ahjaa, et väga OT poleks, siis see autokooli õpetaja võiks natuke järele mõelda, kes meie liikluskultuuri alustalad on.
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
zx12r kirjutas:Ma olen nüüdseks tsikliga sõitnud miski 7 aastat ehk ja autoga 8. Tunduvalt vähem kui mõni siin. Pole siiski selle aja jooksul täheldanud mingisugust meeletut ettekeeramist, peeglilõhkumisi väärivaid olukordi jne. Huumorit saab liikluses igapäevaselt, alates nõelujatest ja lõpetades ristmike kinni sõitjatega.
Võtan rahulikult, tiksun kiirusel lubatu +10 nii linnas kui maal ning kõik tropid tehku mis tahavad, üldse ei koti, ei viitsi selliste pärast hakata mingisugust draamat tegema. Kui kihutada või sõiduradade vahel sõita tahan, siis sõidan ja ei süüdista teisi, kui nad mind ei näe.
Minuga ühes autos sõitjaid häirib tihtilugu see, et kuidas ma ometi jätan nii suure pikivahe, et keegi vahele saab pressida end kõrvalrajast jne. On ikka mõne elus palju stressi. Pressigu palju tahab, ma sätin volüüminuppu ja mõtlen, et kas võtaks poest Walterit või Pilkut täna.
Ahjaa, et väga OT poleks, siis see autokooli õpetaja võiks natuke järele mõelda, kes meie liikluskultuuri alustalad on.
+1
-
zx12r kirjutas:Ma olen nüüdseks tsikliga sõitnud miski 7 aastat ehk ja autoga 8. Tunduvalt vähem kui mõni siin. Pole siiski selle aja jooksul täheldanud mingisugust meeletut ettekeeramist, peeglilõhkumisi väärivaid olukordi jne. Huumorit saab liikluses igapäevaselt, alates nõelujatest ja lõpetades ristmike kinni sõitjatega.
Raske mitte nõus olla.
Ka viimase lausega 100% päri.
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
+1 M.O.T.T.

-
- Tsikkel: Aprilia Shiver, Husaberg 450
- Tänatud: 1 kord
Olgu, las see konkreetne juhtum jääb sinna kuhu kõik lõpuks läheb. Sest tegelikult läks kõik VÄGA HÄSTI. Senikaua kuni tahavaatepeegleid toodetakse industriaalselt ja arstionud-tädid suht leebelt rahustavat keemiat välja kirjutavad, on selliste intsidentide sisu ju üsna tühine. Ja kui taoline "peeglivoltimine" päästab tulevikus kellegi elu, näiteks mõne ignorant-autojuhi MITTE ettekeeramise tõttu, on asja üle kraaksumine üsna rumal. Asi mis mind muretsema paneb aga on hoopis asjaolu, et märkamise-ettekeeramise juhtumi puhul on siinsel kogukonnal väga vähe positiivseid lahendusi välja pakkuda. Okay, mõned on kõlanud ja mõned ka konkreetselt tehtud: kleepekad, jutuajamine ignorant-autojuhiga pärast intsidenti (kui on rääkijat ), peeglite "voltimine", enese nn. upblingimine ehk nähtavaks tegemine, kaugtuled. Mis veel? Äkki peaks asja veidi tõsisemalt ette võtma? Sõitsin bussiga (reisijana) Tallinnast-Pärnusse kui see kuulus HD volbriparaad oli. Te ei taha teada mida bussijuht VALJUSTI ütles-mõtles asja kohta, kui ta Järvevana teel tsiklikolonni oma bussimonstrumiga sisse väänas
Teine asi, räägite siin emadest-tütardest, aga põhimõtteliselt võib see ka su oma onupoeg olla kes peegel ripakil su oma ferrariga piimapoest tuleb.
Vaevalt Verliin kellegil peegli küljest peksis rusikaga, ärge kujutage ette endale
Kuna tegu on väga pädeva koolituse kohaga, siis pigem usun mina Verliini enda suust tulevaid sõnu, mis tunduvad minule küll väga loogilised. Enne kui niisama lõugu lõksutama hakkate, siis otsige üles ka "tädi" ja ka õpilane kes parasjagu sõitis ja saategi täpse vastuse oma küsimustele.
-
- Tänatud: 117 korda
oldmaniac kirjutas:Lugu sai alguse sellest kuidas vastastikku asunud teeotstelt (Tõrvandi ja Ülenurme) keerasid samas suunas Võru poole Motohundi autokooli duo (nii õpilane kui õpetaja olid väga ilusasti oma neoonvestides) ratastega ning teiselt poolt arvatavasti naisterahvas (edaspidi nimetatud kui "tädi") oma päevi näinud Mercedese A-klassiga. Nad sattusid nii, et Ülenurme poolt tulnud sõiduõpilane jäi tee keskele ning tädi paremale tema kõrvale.
Juba kolm lehekülge juttu, aga keegi pole veel juhtinud tähelepanu asjaolule, et tädil oli ju antud situatsioonis eesõigus, sest vasakpöördel peab vastutulijale teed andma, kui liikluskorraldusvahendid ei näita teisiti.
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
yeekim kirjutas:Käitumisjuhend tsiklistidele ja sõiduõpetajatele:
- Kui vastaspooleks on naisterahvas, siis murrame auto peegli küljest!
- Kui vastaspooleks on väiksemat kasvu/õbluke nooruk, anname molli!
- Kui vastaspooleks on kapp Mersu, Bemmi või Porschega, siis unustame kogu loo.
edu
[quote="zx12r"] kirjütas
´+1
Kunagi keerasin ristmikul veokiga ühele tsopperile kogematta ette,ei saanud õget käiku kohe sisse ..oleks ma õige käigu kohe sisse saanud siis seda tsopperi meest praegult poleks meie seas, märkasin teda viimasel hetkel, ta ise võibolla ei saanudki aru et ma teda ei näinud,nina eest sõitis napilt brrr mööda,seda saagat siin lugedes pani mõtlema et kujütan ette mis oleks jühtunud minu emaga, kui keegi tema autol peegli kõveraks löönuks(ma mõtlen jalaga lööki ja peegel puruks) ilmselt oleks ta saanud infarkti,õde löönuks hambad sellele tsiklistile ise sisse,ja minu naine oleks nutma hakkanud ja vaevalt enam niipea rooli istunud jaage ikka inimesteks. ma usun et paljud ei saagi aru et õppesõiduga on tegemist, öeldakse et matusterong sõidab ainult kindlal suunal
joel kirjutas:oldmaniac kirjutas:Lugu sai alguse sellest kuidas vastastikku asunud teeotstelt (Tõrvandi ja Ülenurme) keerasid samas suunas Võru poole Motohundi autokooli duo (nii õpilane kui õpetaja olid väga ilusasti oma neoonvestides) ratastega ning teiselt poolt arvatavasti naisterahvas (edaspidi nimetatud kui "tädi") oma päevi näinud Mercedese A-klassiga. Nad sattusid nii, et Ülenurme poolt tulnud sõiduõpilane jäi tee keskele ning tädi paremale tema kõrvale.
Juba kolm lehekülge juttu, aga keegi pole veel juhtinud tähelepanu asjaolule, et tädil oli ju antud situatsioonis eesõigus, sest vasakpöördel peab vastutulijale teed andma, kui liikluskorraldusvahendid ei näita teisiti.
Ise tsiteerid teksti aga lugeda ei taipa. Õpilane tuli Ülenurme poolt. Tädi Tõrvandist. Tädi ei sõitnud otse, vaid keeras paremale (õpilane vasakule). Tädi pidi esiteks parempoolsel real (juba mainitud, et bussirida) sõitjatele teed andma ja teiseks mitte üritama vasakpoolsele reale reastuda läbi kahe tsikli.
Olukord on nii ja naa. Oleks see seal olnud suvaline tüüp tsikliga siis kõik ilmselt plaksutaks jalgu ka. Juhtus olema tsiklikooli õpetaja, kes reageeris nii nagu ta reageeris. Tema vastutada oli tol hetkel õpilase ohutus. Võibolla oli õppesõitja üldse esimest korda maanteel? Natuke paanikat ja ... lugu oleks lõppenud teisiti.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Tundes isiklikult Verliini ei suuda/oska kuidagi ette kujutada olukorda kus viimane lõhuks kellegi autot...
-
Antti kirjutas:Ise tsiteerid teksti aga lugeda ei taipa. Õpilane tuli Ülenurme poolt. Tädi Tõrvandist. Tädi ei sõitnud otse, vaid keeras paremale (õpilane vasakule). Tädi pidi esiteks parempoolsel real (juba mainitud, et bussirida) sõitjatele teed andma ja teiseks mitte üritama vasakpoolsele reale reastuda läbi kahe tsikli.
Vahet ei ole, kas vastutulija sõidab otse või pöörab paremale. Vasakpöördel peab mõlemal juhul teed andma. Mina sain kirjeldusest aru, et mõlemad pöörasid samale (teisele, ehk vasakpoolsele) rajale. Parempöördel oli tädil täielik õigus valida, kummale rajale ta pöörab ning ei pidanud kellelegi teed andma. Kui mõlemad pöörasid korraga samale rajale, siis oli tsiklist ise süüdi. Kui tädi pööras alguses bussirajale, ning seejärel reastus teisele rajale tsiklistile külje alla või siis pööras tsiklist enne tädi ning seejärel tädi pressis tsiklistile kõrvale, siis oli tädi süüdi.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
joel kirjutas:Vasakpöördel peab mõlemal juhul teed andma. Mina sain kirjeldusest aru, et mõlemad pöörasid samale (teisele, ehk vasakpoolsele) rajale. Parempöördel oli tädil täielik õigus valida, kummale rajale ta pöörab ning ei pidanud kellelegi teed andma. Kui mõlemad pöörasid korraga samale rajale, siis oli tsiklist ise süüdi. Kui tädi pööras alguses bussirajale, ning seejärel reastus teisele rajale tsiklistile külje alla või siis pööras tsiklist enne tädi ning seejärel tädi pressis tsiklistile kõrvale, siis oli tädi süüdi.
Seal on ohutussaared ka ja Tõrvandist paremale keerates on võimalik sattuda ainult bussirajale ja siis tuleb ümber reastuda vasakpoolsele rajale. Ehk siis tädi rikkus LE-d kui lõi vasaku suuna sisse ja hakkas ümber reastuma, kuna ratastel oli eesõigus.
-
OK, sel juhul on teine lugu ja ratastel oli tõepoolest eesõigus.
-
- Tsikkel: Yamaha r6
Juhiks tähelepanu sellele, et keegi suvaline jorss ei löönud peeglit küljest, klappis kokku või mida iganes seal juhtus. Pidevalt keeratakse ette, rammitakse oma sõidureast välja jne jne. Ise tavaliselt sõidan autost mööda, suunan kaks sõrme vastu visiiri, et juhile ta veast märku anda ja sõidan edasi. Mõni ilmselt arvab, et ta on maantee kunn ja ei eksi mitte kunagi liikluses ja kõik kes ette keeravad või ei märka on täielikud debiilid.
Näide Kas see on siis nii mõistusevastane, et ei märgata? Tahad peksa plekid mõlki, peeglid küljest tee mis hing ihaldab. Aga sõiduõpetaja oma töökohustusi täites selliseid võtteid küll rakendada ei tohiks. Minu jaoks on see päris ulme.
Kollanokad, kes te olete kolm kuud tsikliseljas ärge targutage nii palju, sõiduõpetaje tegi õigesti
-
- Tsikkel: Yamaha r6
Tuono kirjutas:Kollanokad, kes te olete kolm kuud tsikliseljas ärge targutage nii palju, sõiduõpetaje tegi õigesti
Midaiganes
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Antti kirjutas:[ Tema vastutada oli tol hetkel õpilase ohutus
Kõik, kes te väidate, et peegli lõhkumine või lappimine suurendas õpilase ohutust- minge te kõik kenasti vit t u!!! Üks järjekordne vähese enesekindlusega (lisaks arvatavasti väikese tilliga) jobu leidis omale ohvri, kellele oma n.ö. õigust demonstreerida. Autokool, kui ta tahaks vähegi adekvaatselt reageerida, saadaks selle persooni kas anger managementi või perss e . Ja kui see tädi oleks olnud minu ema, naine või keegi teine lähedane, siis see peeglilappijast pedagoog, sõltumata tema seletustest oma õilsatest eesmärkidest , kahetseks tuliselt päeva, mil tema isa otsusta oma naise otsa heita ja kõneksoleva äpardusega hakkama saada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.