Kes kordusõppustele läheb?
Moderaator: Moded
Re: Kes kordusõppustele läheb?
reimpsi jutt täitsa õige. Ja pole siin mingit perekooli foorumi teemat hetkel, jutt täitsa tõsine ja nii nagu asi on. Pole ka mingit hala, lihtsalt kirjeldus inimese poolt, kes selle läbinud on ja teab, kuidas ka vähemalt kaks eelnevat aastat asi toiminud on (aastatega midagi paranenud pole, vähemalt surnupealuu pataljonis). Ja see jutt, et mine tee ise asi paremaks- no mai tea kuidas reamees saaks korralduslikku poolt muuta, või peaks kohe kaitseliitu minema.? Aga kui sa oma kulude ja kirjadega oma heast tahtest pead sinna minema ja sealt tulema, idioodi kombel lageda taeva all magama/"valvama"/külmetama, magama ka ainuke öö pataljonis koridori betoonpõranda peal, seisma järjekorras päev otsa, ainsaks toiduks konservid, mida sa nädal aega juba söönud oled, ja vaatama aegluubis korralduskaadrit kes end väljendavad, et neil aega küll ja küll, siis tee mis tahad, aga murduvad ka raudsemad närvid ja tollel hetkel see ei ole ka humoorikas, nagu see praegu tunduda võib . Kõigele lisaks oled raisanud nädala kooli/tööaega ja pärast siis tee neid asju järgi või tagasi. Õppejõudusid ei huvita näiteks, kas sa käisid sõjaväes või vanaema matustel või naise sünnitusel- kui asi tegemata, siis vaata ise kuidas tehtud saad. Ma loodan et mu pettumus selle 4 aastase ajaga, mil uuesti kordamisele saadetakse, vaibub ja lähen sinna uute lootustega (kuigi kahtlen selles).
Et ka midagi asjalikku kirja saaks, siis näiteks kaasa võtke kindlasti oma taskulamp, sokke, t-särke, magusat, suitsumehed metsikutes koormates tobi x2, taskunuga, sigavingelt hea tuju ja midagi vaimukat. Ja söögi pärast ka üldjoontes muretsema ei pea, see oli täitsa okey. Keegi ei topi sulle Chilli Cankarnet või mis iganes ta oligi, vägisi sisse. Ole mees ja lase katelokile valu ning vkusnõi pljäust on garantiirovatt. Ja see ka veel, et kui küsitakse, et kas C-kat on, siis öelge et ei ole vms, muidu pannakse veel autojuhiks, ja siis on nendega ka veel omaette keberniit . Mind (tavaline reamees laskur-sanitar) taheti kohe tanki lükata, väideti et autojuhte vähe. Pärast varjasin kenasti oma punase joonega illustreeritud nimekaardi vaikselt ära, ning nautisin kastis sõitu ja vanade tuttavate jaokaaslastega huumori jutte. Et see jutt nüüd lõpuks ka veidi tsikliteemaline oleks, siis nägin ka seal uut kaitseväe tsiklit, seda küll kaugelt, aga vähemalt ei olnud enam see, mis oli aastal mingi 2006. Äkki on ka sõiduvarustus paranendu vana hea presentkuftade asemel
.
Sa mõtled seda va kahepoolest Rootsi võrri Husqvarnat või V-Stromi (või misiganes see hanke korras sebitud suur laev on)?
-
- Tsikkel: 300 EXC Six Days 2022, TRS One
- Tänatud: 1 kord
V-Stromid jah.
Ise küll tahan just sellepärast minna, et saaks veoautoga sõita
Kaitseväe sõidukiluba ajateenistusest siiamaani rahakoti vahel.
Ise olen Transpordipataljoni koosseisus, eks näis mis masinad kätte antakse, kui üldse.
Kui tuleb ilma masinateta kahenädalane metsas passimine ja taktika harjutamine, siis on asi väga mäda.
-
- Tsikkel: z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 13 korda
grahv kirjutas:Läheks küll, aga keegi ei tunne huvi...
Mul sama mure, läbisin ajateenistuse 2006/2007, kordusõppustele pole kordagi kutsutud. Heameelga läheks redutaks metsas nädal aega
reimps kirjutas:Sa mõtled seda va kahepoolest Rootsi võrri Husqvarnat või V-Stromi (või misiganes see hanke korras sebitud suur laev on)?
Krt panustaks ikka V-Stormi peale samuti. Kuigi need Husqvarnad olid/on ka täitsa ägedad pillid.
keltsik kirjutas:reimps kirjutas:Sa mõtled seda va kahepoolest Rootsi võrri Husqvarnat või V-Stromi (või misiganes see hanke korras sebitud suur laev on)?
Krt panustaks ikka V-Stormi peale samuti. Kuigi need Husqvarnad olid/on ka täitsa ägedad pillid.
niikaua on ägedad, kui sõidavad. Elu on näidanud, et igal ühel neist on mingi viga mann. Kõige lahedam oli kui nõel oli ära murdunud karbussis
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Naljakas pealkiri
Kordusõppustele lähevad need keda kutsutakse Kui siiski lähevad.
-
- Tsikkel: Kawasaki GPZ 500S
Raiki kirjutas:Naljakas pealkiri
Kordusõppustele lähevad need keda kutsutakseKui siiski lähevad.
On keegi jätnud minemata ka? Mis sellega kaasneda võib?
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
antonio kirjutas:Raiki kirjutas:Naljakas pealkiri
Kordusõppustele lähevad need keda kutsutakseKui siiski lähevad.
On keegi jätnud minemata ka? Mis sellega kaasneda võib?
siiamaani pole midagi kaasnenud,päris mitu aastat möödas
ptüi ptüi ptüi...
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
-
- Tsikkel: Freewind
Minul kui ausal maksumaksjal ajavad närvi mustaks siuksed mehed, kes riigikaitse maksu korralikult maksta ei taha. Eks ma saan aru, et mugavam oleks seda maksta nõnda, et tööandja selle kohe palgast maha arvab, kuid riigile ja rahvale on soodsam, kui seda maksu makstakse teotööna. Karistataks sellest viilimist nagu muudki maksupettust, ei siis sellega nõnda hoobeldaks.
-
- Tsikkel: Mutt
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 7 korda
keltsik kirjutas:Aga tulemus oli see, et sain 4 euri kompi, mis oleks pidanud kompenseerima Tartu-Võru-Tartu kütteraha
. Seepärast kettasse läksingi, kuna selline asi oli ehtne mõnitus. Oleks võind siis üldse olemata olla ja sõjaväelased võiks veidigi matemaatikat jagada, ning aru saada, et 4 euri eest EI SAA nii autoga sõita ligi 200 km.
OT, aga kui matemaatikast rääkida, siis mina olen sellel marsruudil saanud edasi-tagasi vahemaaks ca 136 km. Võru-Kose-Võru paneks veel 5-6-7 km otsa.
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"
Sadness kirjutas:keltsik kirjutas:Aga tulemus oli see, et sain 4 euri kompi, mis oleks pidanud kompenseerima Tartu-Võru-Tartu kütteraha
. Seepärast kettasse läksingi, kuna selline asi oli ehtne mõnitus. Oleks võind siis üldse olemata olla ja sõjaväelased võiks veidigi matemaatikat jagada, ning aru saada, et 4 euri eest EI SAA nii autoga sõita ligi 200 km.
OT, aga kui matemaatikast rääkida, siis mina olen sellel marsruudil saanud edasi-tagasi vahemaaks ca 136 km. Võru-Kose-Võru paneks veel 5-6-7 km otsa.
Sinu auto sõidab siis 3l kütusega 136km?
-
- Tsikkel: Freewind
Kri§to kirjutas:Sadness kirjutas:keltsik kirjutas:Aga tulemus oli see, et sain 4 euri kompi, mis oleks pidanud kompenseerima Tartu-Võru-Tartu kütteraha
Sinu auto sõidab siis 3l kütusega 136km?
Kuskil seal paberitel oli kirjas, et transpordikulud kompenseeritakse odavaima ühistranspordi tariifi järgi. Palju kellegi sõiduk küte võtab ei oma tähtsust ning see odavaim ühistranspordi-tariif ei pruugi üldse mitte Tartu-Võru trassilt pärineda.
õemehe õemees kirjutas:Kuskil seal paberitel oli kirjas, et transpordikulud kompenseeritakse odavaima ühistranspordi tariifi järgi. Palju kellegi sõiduk küte võtab ei oma tähtsust ning see odavaim ühistranspordi-tariif ei pruugi üldse mitte Tartu-Võru trassilt pärineda.
Ka bussiga ei saa 2 euriga Tartust Võrru. Arvestama peaks ka seda, et tagasitulek koju toimus laupäeval, ja paljud said alles õhtul välja, (ise sain kell 19 , aga seal oli veel inimesi hulgi järjekorras), ning siis ei läinud isegi bussi Tartusse Võrust. Nii et mitte mingit õigustust ei saa Kaitseväele selles osas anda.
Kindlasti on kuskil kirjas, üldiselt lähenetakse sellistele asjadele mõistlikkuse printsiibil, aga Kv ehk mingi oma nägemus asjast. Keegi ei saagi normaalseks pidada, et mingi 600 SEL mese pedaal läbi põhja sõidustiili kutusekulu korvatakse, aga see selleks:)
Kri§to kirjutas:Kindlasti on kuskil kirjas, üldiselt lähenetakse sellistele asjadele mõistlikkuse printsiibil, aga Kv ehk mingi oma nägemus asjast. Keegi ei saagi normaalseks pidada, et mingi 600 SEL mese pedaal läbi põhja sõidustiili kutusekulu korvatakse, aga see selleks:)
Jah, sellega nõus, aga isiklikult esitasingi täpselt sellise tseki, mis napilt napilt korvas mu reaalse küttekulu liinil Tart-Võru-Tartu. Samas jälle, kes see vastutab, kui ma oma auto sinna nädalaks vaärava taha jätan, eks ikka ise. Õigem tegu oleks ikka lasta kellelgi end ära tuua ja hiljem järgi kutsuda. (iigi arvestasin oma e39 525tds kütusekuluks 6l/sajale, mis tegelt reaalne ei ole.) Ega ma selle väikse summa pärast nüüd vaesemaks ei jäänud, aga lihtsalt, asi on põhimõttes. See, et sõidukulu sulle korvatakse, päris elus ei toimi lihtsal ja ongi nii.
Mina ei julgeks oma autoga minnagi Võrru kordusõppustele, jättes oma auto metsa äärde parklasse. Läbi aegade on seal kõvasti autosid rüüstatud ja pole ime, kui pead käekõrval auto lähedalolevasse tanklasse lükkama.
-
janis1985 kirjutas:Mina ei julgeks oma autoga minnagi Võrru kordusõppustele, jättes oma auto metsa äärde parklasse. Läbi aegade on seal kõvasti autosid rüüstatud ja pole ime, kui pead käekõrval auto lähedalolevasse tanklasse lükkama.
Tänapäeval on seal vähe moodsam parkla sissepääsu juures. Natukenegi turvalisem.
Sorry for OT
-
- Tsikkel: TL1K, TT600R, T7
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 47 korda
Üksvahe parkisid kordusõppustele tulijad oma autosid igatahes pataljoni territooriumil, Sõdurikodu ees parklas.
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
2ndalpha kirjutas:V-Stromid jah.
Ise küll tahan just sellepärast minna, et saaks veoautoga sõita
Kaitseväe sõidukiluba ajateenistusest siiamaani rahakoti vahel.Ise olen Transpordipataljoni koosseisus, eks näis mis masinad kätte antakse, kui üldse.
Kui tuleb ilma masinateta kahenädalane metsas passimine ja taktika harjutamine, siis on asi väga mäda.
RÕK'i ajaks lähevad ajateenijatelt osa masinaid ära. Vähemalt praegult on meile niimoodi räägitud... DAF sadul+Pacton siis.
Muidui mingi SõduriFM käib ringi teemadel, et juhid lähevad ka kaasa... Peaks toimuma täielik struktuuride ümbermängimine. Sellega seoses pole kellegile mitte midagi räägitud, nagu ikka...
Tervitusi marja tänava kasarmust.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
Mul on sõjaväest möödas varsti 15 aastat ja pole keegi mind kordagi kordusõppustele kutsunud, päris huvitav oleks
Mis transpordikuludesse puutub, siis kui ma piisavalt kaua kodus istun ja mitte midagi teen, siis tullakse ise mulle järgi, pole vaja kütusekulu maksta.
Piipz kirjutas:Mul on sõjaväest möödas varsti 15 aastat ja pole keegi mind kordagi kordusõppustele kutsunud, päris huvitav oleks
Sama siin. mul ajateenistusest 11 ja tegevteenistusest 8 aastat möödas. Oleks nagu ammu aeg olnud.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
simp kirjutas:Tervitusi marja tänava kasarmust.
Teenisin oma aega seal 94/95. Sel ajal oli nimi Tagala Autokompanii. Kaitseväe piletil oli vist isegi kirjas, et sõjaolukorras kasutada autojuhina.
Pole mindki kordagi kuskile kordusõppustele kutsutud
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
holma kirjutas:simp kirjutas:Tervitusi marja tänava kasarmust.
Teenisin oma aega seal 94/95. Sel ajal oli nimi Tagala Autokompanii. Kaitseväe piletil oli vist isegi kirjas, et sõjaolukorras kasutada autojuhina.
Pole mindki kordagi kuskile kordusõppustele kutsutud
Praegusel ajal koolitatakse välja viie aasta jooksul üks sõjaaja pataljon. RÕK'il peaks ideepoolest kokku töötama üks suur lend(ehk siis viimase viie aasta teenistujad). Vähemalt niimoodi olen mina süsteemist aru saanud. Sa oled ilmselt tuimalt kuhugi struktuuri sisse kirjutatud.
Samas võimalus on, et praegult oled hoopis Tagalapataljoni nimekirjas(paldiski).
Need keda mina tean, keda on kordusõppustele kutsutud, on ka kõik hiljuti käinud sõjaväes. Omavanused või vanematest ei tea kedagi, keda kutsutud oleks.
Mul samuti ajateenistusest üle 10 aasta möödas. Ise küll ei kipu kordusõppustele. Raha selle eest sisuliselt ei maksta.
Ja kui tuju tuleb lõõgastuda, lähen niisama metsa grillima.
-
Oskab keegi öelda, kuidas on Tapal lood sõidukite parkimisega. Kas sinna on mõtet minna rattaga (ratas peaks seisma aia taga 10 päeva) või on targem lasta kellelgi ära visata?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.