signalisatsioon

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

motopoiss16

Lugemata postitus Postitas motopoiss16 »

no asi selles, et mulle räägiti, et see signa imeb 1 päevaga aku tühjaks.

kaska14

Lugemata postitus Postitas kaska14 »

kas keegi oskab ütlelda kust oleks võimalik saada META signade skeemi?
Tark ei torma!

sancho

Lugemata postitus Postitas sancho »

http://www.autoalarm.ee/index.php?motoalarmid
Oman juba mõnda aega GT 971 koos nn. Link süsteemiga. Kahjuks pean tunnistama, et töötab kõik peale selle Link sysi, aga see oli just see mille pärast ma selle kasuks otsustasin.(siiski asjaga tegeletakse ja loodan mõne nädala jooksul lisa infi saada).
Kõikidel eelmistel tsiklitel on mul olnud Gemel e587 http://www.isogreen.ee/mootorrattaalarm.htm ja üldjoontes rahul.
Hinnaklass mõlemal 3-3,5 olenevalt kohast.

sancho

Lugemata postitus Postitas sancho »

pean tunnistama, et mu eelmisest postist on möödunud peaaegu kuu ja probleemile lahendust pole veel leitud selles firmas. Ettekäändeks Itaalia elustiil, puhkuste periood jne. Järeldused tehke ise...

Ztarter

Lugemata postitus Postitas Ztarter »

Mul endurorattal oli Gemini (mudel 7...) signa. Pidas ennast hästi üleval ja kui põrutusandur oli parajaks reguleeritud ning kallutusandur väikese kaldega paigaldatud, et aktiveeruks juba enne tasakaaluasendisse jõudmist, siis valehäireid ei olnud ja tundlikkus oli hea. Alarm sai nii vett, kui ka vibratsiooni. Võimalus oli juhtida nii puldist, kui kontaktipulgaga. Pult oli mul kile sisse pandud ja rippus muidu võtme otsas. Pasun tegi üpris valju häält defaga võrreldes. Eelhoiatus on soovitatav välja lülitada, samuti automaatne aktiveerumine pärast süüte väljalülitamist.
Mida ma öelda tahan on see, et ostan täpselt selle sama alarmi ka praegusele rattale. Julgen isegi soovitada.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Ztarter kirjutas:
Mul endurorattal oli Gemini (mudel 7...) signa. Pidas ennast hästi üleval ja kui põrutusandur oli parajaks reguleeritud ning kallutusandur väikese kaldega paigaldatud, et aktiveeruks juba enne tasakaaluasendisse jõudmist, siis valehäireid ei olnud ja tundlikkus oli hea. Alarm sai nii vett, kui ka vibratsiooni. Võimalus oli juhtida nii puldist, kui kontaktipulgaga. Pult oli mul kile sisse pandud ja rippus muidu võtme otsas. Pasun tegi üpris valju häält defaga võrreldes. Eelhoiatus on soovitatav välja lülitada, samuti automaatne aktiveerumine pärast süüte väljalülitamist.
Mida ma öelda tahan on see, et ostan täpselt selle sama alarmi ka praegusele rattale. Julgen isegi soovitada.
Hmm, mina väga ei soovitaks. Endal Gemini G7354 ja see pidas vastu ca 2 kuud ja 2500 km. Siis murdus sisemine aku lahti.
Joel

Ztarter

Lugemata postitus Postitas Ztarter »

Kas tehti garantiikorras korda ?

Hmm, mina väga ei soovitaks. Endal Gemini G7354 ja see pidas vastu ca 2 kuud ja 2500 km. Siis murdus sisemine aku lahti.[/quote]

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Nuh, selle garantiiga oli lugu sedasi, et ma ostsin ta Tartust Filosoofi tänava poest, mis kujutas endast mingis parajas urkas garaažis paiknevat töökoda ja ühtegi kviitungit ostu kohta mulle sealt ei antud. Paigaldasin ise. Seetõttu ma ei läinud isegi mitte küsima seda garantiivärki, vaid tinutasin selle aku ise külge tagasi ja toppisin ohtralt kustukummi tükke ja liimi sinna vahele/ümber, et ta uuesti lahti ei tuleks.
Joel
Kasutaja avatar

AN-400
Tsikkel: Suzuki 650
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

kuna ratas kord sügisel juba pihta pandi, siis viisid mõtted ka sinnamaile, et panna signa peale.
esialgu katsetan Streetfighteri signat, kuna sel mitmeid funktsioone ja mis siin salata... ühel tuttaval see ka korterit valvamas.. :shock:
paigutamisega tekib küll probleeme, sest mul tsikkel suht hõre ja pasuna ning muude andurite peitmisega tekib probleeme. pole lihtsalt ruumi..
aga igaljuhul on vaja sellele mõelda, sest varsti kevad.. ja ka narkarid taas täiega ärkamas.. :evil:
Suzuki 650 K7

amakas

Lugemata postitus Postitas amakas »

ja igaks juhuks võiks ka mingi "käsna" gsm-i helistama panna ,et nuiaga kõvema närviga kaake laiali peksta.pisut jootmist ja OK. :)
Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aatomik »

Mingi aeg tagasi avastasin päris toreda lisavarustuse tsikli signalisatsioonile. Saadab häire korral teate raadio teel sellisesse piipari moodi vööl kantavasse väikesesse karpi mis omakorda tulesid vilgutab ja piibitama hakkab. Tegevusraadius ei ole teab mis suur, aga see-eest ei ole vaja jälle kellelegi teenusepakkujale pappi kõhida ja asi töötab igas riigis.

Minu arvates ideaalne lahendus kui tsikkel seisab sellises kohas kust signat otse kuulda ei ole. Näiteks tsikkel õues ja ise väheke kärarikkamas baaris jalgu sirutamas.

Täiendus:
Tegevusraadiuseks lubatakse 2 km avamaastikul.
Viguri kohta võib täpsemalt lugeda siit:
http://www.jablotron.cz/en/car.php?pid=products/pg-4w

Jablotroni tooteid müüakse Eestis vähemalt Tevalos.
http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store. ... 37&lng=est

Müügimeestele idee: kui asja vastu laiem huvi, saaks äkki mingi suurema tellimuse ja selle kaudi soodsama hinna?
Pilt

JC

Lugemata postitus Postitas JC »

Ning kas kellegil selline vigur ka küljes on? Kui open area ulatus on 2km... tahaks teada kuidas selline vigur ntx kaubanduskeskuses töötab? ntx kui tsikli kristiine keskuse 2 korrusele ntx panna... ise töllerdad oletame 4ndal korrusel... kas võtab läbi betooni ka?
Ei lugenud välja mismoodi üldse see vigur töötab - just selles aspektis, et mismoodi see n.ö "Triggered" saab? mis täpselt teda tööle paneb häire juures? tajub heli? kui kõrval mõni auto lõugama hakkab, jäävad ostud pooleli ning jooksed tuhatnelja niimoodi iga kisa puhul saadud signaali peale kohale?
Kasutusjuhend tevalo lehelt ütleb, et saatja kleebisantenn tuleks paigaldada salongi? Kas siis niiskust ei kannata? kuhu seda siklil panna? Ühtlasi ei tohi teiste elektriseadmete lähedusse paigaldada...

Väga suure küsimärgi juures selle seadme heaolu siklil kasutamisel tundub mulle.

Rider*RR

Lugemata postitus Postitas Rider*RR »

Aatomik kirjutas:
Mingi aeg tagasi avastasin päris toreda lisavarustuse tsikli signalisatsioonile. Saadab häire korral teate raadio teel sellisesse piipari moodi vööl kantavasse väikesesse karpi mis omakorda tulesid vilgutab ja piibitama hakkab. Tegevusraadius ei ole teab mis suur, aga see-eest ei ole vaja jälle kellelegi teenusepakkujale pappi kõhida ja asi töötab igas riigis.

Minu arvates ideaalne lahendus kui tsikkel seisab sellises kohas kust signat otse kuulda ei ole. Näiteks tsikkel õues ja ise väheke kärarikkamas baaris jalgu sirutamas.

Täiendus:
Tegevusraadiuseks lubatakse 2 km avamaastikul.
Viguri kohta võib täpsemalt lugeda siit:
http://www.jablotron.cz/en/car.php?pid=products/pg-4w

Jablotroni tooteid müüakse Eestis vähemalt Tevalos.

Müügimeestele idee: kui asja vastu laiem huvi, saaks äkki mingi suurema tellimuse ja selle kaudi soodsama hinna?
Selline seade juba jupi aega tsiklil peal ja koostöös tasapinnaanduriga ja muude viguritega annab väga hea tulemuse. Signaali levimine on osutunud üllatavalt heaks (läheb ka sealt hoonest läbi, kus tavalise raadio kuulamine pea võimatu). Asjal on ka mõned tehnilised miinused, mida ma siin loomulikult avalikult reklaamima ei hakka. Korralikult installitud ja täiendatud kujul puudub igasugune vajadus muu signa järele.
Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

Ühendamine käib juhendi järgi olemasoleva signa külge:

http://www.tevalo.ee/flkwmet/pg4wkasutusjuhend.pdf

Keegi muidugi ei keela ka otse enda paigaldatud andurite külge ühendada.
Sellel on huvitav omadus see, et on kaks sisendit ja minu arusaamise järgi teeb kumbagisse sisendisse saabuv signaal erisugust häält piiparis.

Kui enda paigaldatud andurite külge ühendada, siis näiteks sidur-pidur ühte sisendisse ja kallutusandur teise. Piipari piibitamisest peaks siis aru saama kas mida keegi tsikli juures parajasti näpib.

Endal käis mõte isegi selle ümber, et paigaldada mikrolaineandur. Selle võiks reguleerida umbes 0,5 m raadiuses tööle ja see oleks nö. esimeseks signaaliks. Päris näppimine oleks juba teine signaal mille peale peaks juba pesapallikurikaga välja tormama. :D
Pilt

Rider*RR

Aatomik kirjutas:

Endal käis mõte isegi selle ümber, et paigaldada mikrolaineandur. Selle võiks reguleerida umbes 0,5 m raadiuses tööle ja see oleks nö. esimeseks signaaliks. Päris näppimine oleks juba teine signaal mille peale peaks juba pesapallikurikaga välja tormama. :D
Mikrolaineandur läheb vihmaga kohe käima. Isegi väikese vihmaga. Ei soovitaks enda närvide säästmise huvides :D Kui tahad mikrolainet kasutada, siis ainult kombineeritud trigeri kujul - st. üks andur kontrollib teise anduri rakendumist enne häire edastamist.

JC

Rider*RR kirjutas:
Aatomik kirjutas:

Mikrolaineandur läheb vihmaga kohe käima. Isegi väikese vihmaga. Ei soovitaks enda närvide säästmise huvides :D Kui tahad mikrolainet kasutada, siis ainult kombineeritud trigeri kujul - st. üks andur kontrollib teise anduri rakendumist enne häire edastamist.
Kui tegemist kahe signaaliga, et üks hakkab tööle läheduses olles ning teine alles tõsisema kokkupuute korral, siis on ju hea kui ka vihmast märku tuleb kui kehva kohapeale ratas jäetud... Andureid peaks ju olema kõiksuguseid... regulli millele tahad...

miks mitte panan liikumisandur mis samuti ntx 0.5m pealt tööle hakkab... nagu on tuled garaazi ees jne... need iga vihmapiisa peale ei reageeri... samamoodi peaks saama ka mikrolaineandurit regullida väiksema tundlikuse peale või mis?

Rider*RR

JC kirjutas:
Kui tegemist kahe signaaliga, et üks hakkab tööle läheduses olles ning teine alles tõsisema kokkupuute korral, siis on ju hea kui ka vihmast märku tuleb kui kehva kohapeale ratas jäetud... Andureid peaks ju olema kõiksuguseid... regulli millele tahad...

miks mitte panan liikumisandur mis samuti ntx 0.5m pealt tööle hakkab... nagu on tuled garaazi ees jne... need iga vihmapiisa peale ei reageeri... samamoodi peaks saama ka mikrolaineandurit regullida väiksema tundlikuse peale või mis?
Tee endale kõigepealt selgeks, mis põhimõttel töötab mikrolaine- (MW) ja infrapuna (IR). Tuled garaazi ees kasutavad justnimelt viimast. Mikrolaineandur rakendub paraku ka nõrga tundlikkuse juures vihmale, kui sa tsiklile just garaazi või muud varju ümber ei ehita ja siis loodavat mikrolainevälja 0,5 m peale ei reguleeri.

JC

Rider*RR kirjutas:
JC kirjutas:

Tee endale kõigepealt selgeks, mis põhimõttel töötab mikrolaine- (MW) ja infrapuna (IR). Tuled garaazi ees kasutavad justnimelt viimast. Mikrolaineandur rakendub paraku ka nõrga tundlikkuse juures vihmale, kui sa tsiklile just garaazi või muud varju ümber ei ehita ja siis loodavat mikrolainevälja 0,5 m peale ei reguleeri.

Mikrolainetega annab ikka nii üht kui teist teha ;)
Ning pole need garaazi andurid kõik IR midagi:

http://www.njr.co.jp/e13/e13_2a.htm

Vajuta ka NEXT lehe lõpus

Rider*RR

JC kirjutas:
Mikrolainetega annab ikka nii üht kui teist teha ;)
Ning pole need garaazi andurid kõik IR midagi:

http://www.njr.co.jp/e13/e13_2a.htm
No proovige ära ja siis meenutage :wink: Loomulikult on igasugu imevidinaid siia ilma loodud, aga reaalne toimivus on tihtilugu midagi muud. Sai omal ajal päris pikki aastaid erinevaid liikuvaid isendeid valvestatud ja erinevaid lahendusi ja andureid proovitud. Ja kõige rohkem ajasid närvi justnimelt valehäired. Signalisatsiooni mõte on minu nägemuste kohaselt just siis tõsiselt võetav, kui ta annab häire 100% õigel ajal. Neid hoiatavaid ja piuksuvaid autosid on niigi juba terve linn täis. Ja eriti lõbusalt meenub mulle ühe tuttava härra tsikkel, kus olid ka kõik viled ja piuksud küljes - ja just seesama piuksumine toimis idioodimagnetina, samas kui teised signata rattad kõrval puutumatutena seisid.
Kasutaja avatar

tedre
Tsikkel: BMW R 1200 GS, Sherco 300

Lugemata postitus Postitas tedre »

ühinen eelkirjutajaga: oli kunagi selline vidin autosignal peal. Lolliks võib joosta - kusjuures 2/3 juhtudest signa ei olnud üldse häires olnud. Ju siis kusagilt sai mingeid valehäireid. Peale paarikuist lollimängimist sai see lisafunktsioon maha võetud.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

sõbra autol oli analoogne asi distantskäivituse komplektis.
ehk siis puldist sai panna auto käima, sai aknaid üles-alla lasta, tulesid vilgutada (:P) ja signa kohta andis keskus infi pulti tagasi. mingit meeletut levi küll ei olnud, samas, ta oligi pigem mõeldud teistpidi toimimiseks, et saad auto käima panna maja ees, kui ise oled veel toas.
Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

Rider*RR kirjutas:
Selline seade juba jupi aega tsiklil peal...
Kas sul on see sama Jablotroni mudel?
Ja töötab probleemideta?

Ise kaalun parajasti selle Jablotroni soetamist...
Pilt

Rider*RR

Aatomik kirjutas:
Rider*RR kirjutas:
Selline seade juba jupi aega tsiklil peal...
Kas sul on see sama Jablotroni mudel?
Ja töötab probleemideta?

Ise kaalun parajasti selle Jablotroni soetamist...
Jah, seesama mudel ja töötab probleemivabalt. Andurid kõik kenasti järgi, paar lisavigurit veel lisaks ja mõlemad kanalid kenasti kasutatud. See on hea, et kanalid töötavad erinevate helitoonidega. Iseenesest üllatavalt toimiv mudel. Soovitan !
Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

Mis mudelist täpsemalt jutt käib ?
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

piiks kirjutas:
Mis mudelist täpsemalt jutt käib ?

Vihje: enne kui ostma tormate, küsige igaks juhuks ka Motopaksu käest pakkumist. Ta tegeleb ka nende elektrooniliste vidinatega.
Pilt
Kasutaja avatar

piiks

Ma saaks selle vidina kätte ilmselt 200.- odavamalt, kui Tevalos. Kui kellelgi huvi, siis uuriks täpsemat hinda.
Kasutaja avatar

ints0000
Tsikkel: Honda Transalp XL600V
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ints0000 »

Minu arvates on viletsamate alarmide nõrgaks kohaks alarmi IR-sisse/väljalülitus. Olen kuulnud, et seda saab TV iseotsiva universaal puldiga välja lülitada :( ja kes ikka väga tahab, laseb miski kontrolleri teha, mis erinevaid alarmide väljalülitamise koode saatma hakkab. :evil:

Seda tuleks kaa alarmi valikul arvestada!
Kasutaja avatar

piiks

ints0000 kirjutas:
Minu arvates on viletsamate alarmide nõrgaks kohaks alarmi IR-sisse/väljalülitus. Olen kuulnud, et seda saab TV iseotsiva universaal puldiga välja lülitada :( ja kes ikka väga tahab, laseb miski kontrolleri teha, mis erinevaid alarmide väljalülitamise koode saatma hakkab. :evil:

Seda tuleks kaa alarmi valikul arvestada!
IR'i ma arvan, et ammu juba ei kasutata. Asi ikka üle raadiolainete toimib.
Kasutaja avatar

Tihver
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas Tihver »

Kuna suht vana teema, siis konkreetne küsimus: kust, mida ja mis hinnaga osta? Tahaks siis ka ratta valve alla saada.
Stark Varg EX

Türklane

Lugemata postitus Postitas Türklane »

Tihver kirjutas:
Kuna suht vana teema, siis konkreetne küsimus: kust, mida ja mis hinnaga osta? Tahaks siis ka ratta valve alla saada.
jah keegi võiks asja kokku võtta ja öelda milline Signa,alarm, parim hinna ja kvaliteedi suhe on
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”