Mis rattad lagunevad kõige enam?
Moderaator: Moded
Re: Mis rattad lagunevad kõige enam?
Mhhh kirjutas:Minil esineb mul probleeme, aga need üldjuhul väiksemad vead ja need saab ruttu parandatud.
Just! Kui endal kõik näpud päris pöidlad ei ole siis tsikli puhul saab kõigist probleemidest üle. Kui ei saa siis on kehvalt hooldatud või liiga kallis ratas ostetud
-
- Tsikkel: V-Strom AL4
- Tänatud: 1 kord
efendi kirjutas:Rattad mida ei hooldata ja mille eest ei hoolitseta, lagunevad kõige rohkem.
Lisaks siia veel kuldsed sõnad, mida üks halli habemega liikurmasinate mehhaanik mainis: "määrimine ja õlitamine ei oma tagasiulatuvat jõudu"
Minu kodukandis põristab üks vend juba tea-mitmendat hooaega JAWA´ga tööl käia, -iga päev, -alla "koidula" kiirust ei tunnista... .
RRRC
Olen omanud kahte uut Jawa 350 ( 12v) 85a ja 87a oma. Esimesel läks käigukast 10000km peal ja vahetasin käiguharke viiel korral mõne tuhande km jooksul.Teine sõitis 11000km ja jälle sama jama muudkui vahetasin käiguharke.Lõpuks viisin Veerenni tn Jawa esindusse vist Toivo Viidese kätte ning seal vahetati ära üks karteri pool.Tuli välja,et karteripoolte vahel
olev võll jooksis viltu ja sellel liikuv kahvel lihtsalt kulus läbi.
Ja õnneks linnas sõites jooksis mul ka korra kett maha.
Nii,et nende uuemate Jawadega oli peavalu üksjagu.
Z1000 2014a-GSXR750-MT07 2018- Z900 2020a
Minulgi oli au omada jawa ratast. Nii hullu pilli pole mul elus olnud. Kõikaeg oli midagi viga. Kas ei laadinud või laadis üle. Mootor tirises. Lõppude lõpuks jooksis mootor üldse kinni. Ostsin uue mootori. Seegi tirises. Sättisin ära ja müüki. Paari nädala pärast helistas ostja et tiriseb mis jama on jne. Hiljem nägin sama ratast motopoes remondis! Polnud uuel omanikulgi õnne. Aga käiuosa töötas laitmatult
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
askokas kirjutas:Minulgi oli au omada jawa ratast. Nii hullu pilli pole mul elus olnud. Kõikaeg oli midagi viga. Kas ei laadinud või laadis üle. Mootor tirises. Lõppude lõpuks jooksis mootor üldse kinni. Ostsin uue mootori. Seegi tirises. Sättisin ära ja müüki. Paari nädala pärast helistas ostja et tiriseb mis jama on jne. Hiljem nägin sama ratast motopoes remondis! Polnud uuel omanikulgi õnne. Aga käiuosa töötas laitmatult
ishijupp kirjutas:Suuri läbisõidunumbreid ei kuulegi, kui kohviksaetud ratast piinama hakkad. Ja tavaliselt nii tehaksegi- ostetakse pann, vahatatakse läikima ja antakse tuld, seejärel viu-viu lahti, et s*** ratas ja üldse ei kesta
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
Kovrovez oli kõige hullem. Dneprit vene ajal kiruti ka. Mul praegu 20W-50 õli sees, iga laks käivitub ja normaalse kiirusega liigeldes veereb aastast aastasse. Üldiselt mulle tundub, et krossi rattad lagunevad kõige hullemini. Käivad korra sõitmas ja juba vahetatakse kolbe rõngaid ja ma ei tea mida veel
Rein kirjutas:... Üldiselt mulle tundub, et krossi rattad lagunevad kõige hullemini. Käivad korra sõitmas ja juba vahetatakse kolbe rõngaid ja ma ei tea mida veel
Ega jah, isegi imestasin, kas tõesti vahetatakse nii ruttu juppe . Aga üldjuhul nendest võetakse ikka viimast.
Ja pean ikkagi tsiteerima Efendit:
efendi kirjutas:Rattad mida ei hooldata ja mille eest ei hoolitseta, lagunevad kõige rohkem.
-
- Tsikkel: FC350 ; KX250F
Rein kirjutas:Käivad korra sõitmas ja juba vahetatakse kolbe rõngaid ja ma ei tea mida veel
Viimati oli selle nimi hooldus...Muidugi 1kord sõitu ja kolb on sulaselge liialdus
-
- Tsikkel: Tuned & modded Tuono
Minu jaoks oli kunagi ratta remontimine rõõm number 2 sõidurõõmu järel. Praeguste tsiklitega ainult sõidurõõm järele jäänud
-
- Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž
Uut ratast kungi omanud ei ole, kuid kasutatud Jawa 350-360 sõitsin pärast enda tehtud remonti ca. 30 000km ja ei kurtnud, IZ-Planetaga olen sõitnud ca. 15 000 ja enne mind oli 12 000 läbisõiduks, IZ-49 -ga minu läbisõit ca 20 000 ja selle jooksutasin väikse vea tõttu isa korra kokku, seega järeldus, et kui ikka viitsid käsi vahel määrida, siis saab ikka liikuda küll. Meelde tulles Jawa 250-sel ka suuri lagunemisi ei mäleta.
-
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
Meeldetuletuseks veel seda ka, et nii 14-19 aatsase käes lagunevad üldiselt kõik asjad
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Rein kirjutas:Meeldetuletuseks veel seda ka, et nii 14-19 aatsase käes lagunevad üldiselt kõik asjad
14- kuni mõningatel meestel elu lõpuni mitte 19
Rein kirjutas:Meeldetuletuseks veel seda ka, et nii 14-19 aatsase käes lagunevad üldiselt kõik asjad
Kindlasti mitte! Oleneb 14-19 aastasest.
Lolli omaniku käes laguneb üldiselt kõik! Meeldetuletuseks Sulle, Rein.
-
- Kontakt:
xjorma kirjutas:Rein kirjutas:Meeldetuletuseks veel seda ka, et nii 14-19 aatsase käes lagunevad üldiselt kõik asjad
Kindlasti mitte! Oleneb 14-19 aastasest.
Lolli omaniku käes laguneb üldiselt kõik! Meeldetuletuseks Sulle, Rein.
Mulle pole seda vaja meelde tuletada, ma olen ostnud kõik oma rattad oma teenitud raha eest ja varuosasid ostan ka ise, mitte ei kasuta laene-liisinguid ega vanemate rahakotti. Millest ka viide nii 14-19 aastasteni. Vastus ongi selles, et pole olemas nüüd küll ratast, mis teistest tunduvalt rohkem laguneks. Kui lahterdada veel laiali, ida rattad, hiina omad jne, siis see teema olekski lõputu. Kui aegajlt ikka ratta nii öelda üle käid, et kõik asjad oleks kinni, määritud ja pisikese loksu kust iganes õigel ajal ära kõrvaldad, siis pole ühegagi probleemi.
Aga miks keegi HD ei kiru ega kiida ? Kas ei julge või ? Kas see ratas ei kuulugi mingisse kategooriasse?
-
- Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid
Piipz kirjutas:kui su Z mu X-le sisse sõitis, siis kumb katki läks
![]()
fail
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
ibra kirjutas:Aga miks keegi HD ei kiru ega kiida ? Kas ei julge või ?
Kas see ratas ei kuulugi mingisse kategooriasse?
Enamusele kuulub se "kallite" rataste kategooriasse.
Samas kui filosoffeerida siis iga mees teab niigi oma riista pikkust.
(Sorry HD mehed )
- Teata sellest postitusest
- Vasta tsitaadiga
Postitus Postitaja ishijupp » R aug 27, 2010 20:14
Kood: Vali kõik
askokas kirjutas:Minulgi oli au omada jawa ratast. Nii hullu pilli pole mul elus olnud. Kõikaeg oli midagi viga. Kas ei laadinud või laadis üle. Mootor tirises. Lõppude lõpuks jooksis mootor üldse kinni. Ostsin uue mootori. Seegi tirises. Sättisin ära ja müüki. Paari nädala pärast helistas ostja et tiriseb mis jama on jne. Hiljem nägin sama ratast motopoes remondis! Polnud uuel omanikulgi õnne. Aga käiuosa töötas laitmatult :D
ishijupp kirjutas:Suuri läbisõidunumbreid ei kuulegi, kui kohviksaetud ratast piinama hakkad. Ja tavaliselt nii tehaksegi- ostetakse pann, vahatatakse läikima ja antakse tuld, seejärel viu-viu lahti, et s*** ratas ja üldse ei kesta :D
Mootorit sai ka ikka paar korda pooleks võetud, väntvõlli laagrid vahetatud jne. oli nagu oli. Mul tuttaval on uuema tüübi jawa. Ta on aastaid sõitnud ja pole ühtegi nurinat kuulda olnud. Eks ta ole
Leidsin ühe sitaratta:
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
No nii ongi, et rohkem häda tundsid ilmselt uue Jawa mehed. Vana Jawa mootor oli nii lahja, et ei suutnud seda käigukasti eriti lõhkuda. Uus oli ägedam ja küllap siis ka rohkem peale keerati. Ka oli uus Jawa jäigem, kannatas rohkem maastikku ja väänutamist - eks siis sedagi ekspluateeriti rohkem.
Veel: ma ju ütlesin, et selle 100 000 (tegelikult rohkem) läbisõidu sisse mahub ka kolvigrupi vahetus, 2 korda vända otsalaagrid, 1 kord kesklaager, kaks kahvlit + iga lahtivõtmise juures kokku pannes ka lõtkude reguleerimised jne, st üsna kvaliteetne remont oma aja kohta) ja lõpuks oli mootor ikkagi lõpuni kohvi. Samas, mootori pooled olid korras, mis kohviks sõidetud Jawa mootoritel sugugi tavaline ei ole. See on normaalse hoolduse tegelik hind. Väljas talvitanud see ratas ei ole. Sõidetud on normaalselt, st viimast, gaas põhjas, pole kunagi võetud, aga alla lubatud kiiruse pole ka kunagi sõitnud ega kellelegi jalgu jäädud. See mu oma ratas, ma ju ikka tean, mis ma ta'ga tegin, seega pole vaja arvata. Käidud matkadel Venemaal ja baltikumis ja kuni ma sõitsin, oli see mulle siiski igapäevane tarbeese.
Vana Jawa on ka nii kuradi pehme ratas, et kusagile maastikule sellega asja pole (proovisin korra kulbilohus, sõber oli uue Jawaga, no ma ei pääsenud haisulegi, kogu aeg peksis põhja) - seega sõidetud enamasti ikka teedel. Kruus oli toona muidugi elementaarne.
Ketikaitse kaitseks võtan küll sõna, no mina määrisin ketti kord aastas, rohkem polnud vaja. Ja ketid kestsid. Mis puudutab kettide katkemist, siis mina pole sellist asja üle elanud. Ja tegelikult arvan ka, et kui midagi sellist peakski juhtuma, näeb süüdlast peeglis - ise oled midagi valesti teinud siis. Kas ketilukk vale pidi peal või luku sulgur fikseerimata või žiletiks kulunud. KAS SELLE PURUNEMINE ON SIIS KA RATTA SÜÜ?
Igal juhul, värske mootoriga Jawaga mingi 30 000 probleemideta läbida pole üldse mingi küsimus, isegi puuduliku hooldusega. Sealt edasi hakkab häirima kolvisilma loksumine, aga tänavasõitu sõita võid selliste häälitsevate kolbidega tegeliku mureta kilomeetrit 10 000 veel vabalt - siis on niikuinii aeg silindrid üle puurida. Minu viimane läbisõit venis nii äärmuslikult pikaks ja äärmusliku kulumiseni, kuna Eesti Vabariigi sünni aegadel ei olnud juppe võtta mitte kusagilt. Ka kepsu alumiste laagrite mõõdukas kulumine ei ole ohtlik tänavasõidul.
Ja pole mõtet neid kahetaktilisi praeguste neljataktilistega võrrelda - sellise mootori ressurss lihtsalt ON väiksem.
Mina kavatsen igal juhul lähimad 30 000 ainult sõita ja õli vahetada. + paratamatud reguleeringud (eelkõige süüde kord aastas). Olen seda ennegi teinud, tahate, uskuge, tahate, ärge uskuge.
Päris kõva teema.. väga igav on?
<- see ratas siin tundub küll suht pommikas, koguaeg paneb laksu siin foorumis aga midagi ei juhtu
-
Teema algataja
igavlev blond küsib selle teema peale provotseerimise eesmärgil, et miks need HD mehed siis enamuse ajast garages istuvad, näpud õlised ja higimull otsa ees
evekas kirjutas:igavlev blond küsib selle teema peale provotseerimise eesmärgil, et miks need HD mehed siis enamuse ajast garages istuvad, näpud õlised ja higimull otsa ees
Ja valetavad, et kujundavad välimust ymber
madone kirjutas:Päris kõva teema.. väga igav on?
<- see ratas siin tundub küll suht pommikas, koguaeg paneb laksu siin foorumis aga midagi ei juhtu
See on jalgratas kah
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
madone kirjutas:
koguaeg paneb laksu siin foorumis aga midagi
Mis on kõige tugevam materjal maailmas? Õige vastus - bitmap!
(vanade rallimängude aegu võis autuga loendamatu arvu kolareid teha ilma ühegi kriimuta)
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
evekas kirjutas:igavlev blond küsib selle teema peale provotseerimise eesmärgil, et miks need HD mehed siis enamuse ajast garages istuvad, näpud õlised ja higimull otsa ees
Sellepärast et neil enamus polte-mutreid tollmõõdus ja tavalised võtmed kas ei lähe või on suured
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.