Milline bike osta hinnaklassis kuni 45 000.-?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kroox
Tsikkel: Thunderace, Africa Twin

Re: Milline bike osta hinnaklassis kuni 45 000.-?

Lugemata postitus Postitas Kroox »

IZH kirjutas:

Mina vaataks ka esimese tsikli puhul endurode poole,siis saab korraliku põhja alla.
Enduroga sõites saab õige tunnetuse kätte,paar aastat sõidad enduuroga ja alles siis tasub vaadata bike poole.Alustasin ka ise dr 400 suzukiga ja peale seda ktm 620 ning alles siis sai hakatud bike proovima,endale istub kõige paremini r tüüpi kuna plaanis väikestviisi rinkat sõita.

R1'st saab teha väga ägeda enduroka :mrgreen:

tommy975

Lugemata postitus Postitas tommy975 »

.

Viimati muutis tommy975, 17 Mär 2012, 19:40, muudetud 1 kord kokku.

MartP
Tsikkel: Suzuki dr 650

Lugemata postitus Postitas MartP »

Osta minu enduuro ära, Suzuki dr 650. saad poole odavamalt ja õpid sõitma sellega. Väga hea esimeseks rattaks.

Kasutaja avatar

Whitebalance
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Whitebalance »

Otsi ratast millel on 25 kw dokumentides siis 500-600 ja vaata hinda. Siis otsi tsikkel millel ei ole ja liida 3600 kr ja looda, et sa kiiresti saad ära piirata enem kui need bürokraadid seal EUs selle ära keelavad.

:D aga vot see on lahe...

Mees tuleb :D ütleb et rollerid olid jäigad amordid ja bike oli 10x parem, kui kõrval on teema mu kannikas ei talu be ikega sõitmist isegi siis, kui amort on kõige pehmema peal jne.

Ära mõtle, et saad sõita ma lootsin ühe suve sõita ilma piirata ja siis oleks A taskus, kuid 3000kr kukkus ära, mille järele veel 3500 sest ega suve ilma tsiklita üle ei ela.

Ja unisused on unistused sellemaani, kui sul neid ole vb natike aega siis ka ohhetad, kui käes aga varsti silma jälle ülespoole. Paremat paremat paremt jne.

Mida väiksemalt ülessepoole lähed seda kauem sõidumõnu jätkub. Võta kohe tonnine ja usu mind rikud nooruse hea osa ära :D kui saad kogu aeg järgmise ja kiirem pilli peale minna ja kiirendusest adrenaliini saada.

Vb algul oleks lenksugagi masin täitsa kobe. Maitse küsimus.

Kasutaja avatar

Koll
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Koll »

tommy975 kirjutas:

Harjutamiseks võin ma 350cc-se vene masina ka sama hästi arvele võtta (Iž-Planeta),see ka miskit 34kw vms...(usun et sellega raskem sõita kui "lääne" masinatega).

Küll on noorte elu tänapäeval tülikaks tehtud, isegi Planetale peab piiraja peale sättima! :mrgreen:

Hääd töörahva püha kõigile! Za rabotšii klass... :bsmile:

53 806 136 Ivar.

̿̿ ̿ ̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ 8‰ - 1%
Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 46 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

kirjutaks kah midagi omadest kogemustest ehk tuleb kuidagi kasuks,
polnud kunagi tsikliga sõitnud, esimest korda istusin tonnise gixxeri otsa, järgmine nädal ostin ära. lubade tegemine läks käiku järgmine päev, praeguseks algab kolmas hooaeg ja pole ühegi teise rattaga selle aja jooksul isegi proovida saanud. kukutud on vähemal/rohkemal määral kolm korda.
Üks mis kindel kukkumist tuleb kindlalt ette eriti algajal ja suurema võimsama rattaga, aga oma vigadest õpib ikka kõige paremini :wink: rahakoti arvelt ka muidugi

mul ei olnud mingeid eelarvamusi ja juhiseid milline võiks olla esimene ratas, ja siiani oma vaistu peal ostetuga olen ikkagi rahul, eesti piires on bike piisav et ebamugavust nii väga ei tekiks, reisile mineku aga unustaks terve mõistusega võttes küll ära

EDIT: väike vihje minu ratas saabub müüki ilmselt lähima kuu aja jooksul, tehnika osa on läbinud täieliku remondi

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244

tommy975

.

rainer300

Lugemata postitus Postitas rainer300 »

lötutada on iga rattaga lihtne aga võta rattast max välja siis saad aru ,et 600-st on isegi liiga palju....

tommy975

.

Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Kõige õigem võtta alguses nõrgem ratas, võtta sellest max ja siis võimsama peale minna. Nii õpib.

discgolfar
Tsikkel: Honda VFR 750

Lugemata postitus Postitas discgolfar »

mina soovitan alla 750 mitte vaadata

jakim
Tsikkel: Hetkel jalamees
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas jakim »

Tahad R6-t siis osta R6, selle 45k eest sa praegu kahjuks korraliku ei saa, saad mõne vanema R6 karburaatoritega. Samas kui tahad ratast pikemalt pidada siis võta juba mõni pritsungiga pill, sest karburaator on jama. Bike remondiks jäta ka vähemalt 5k raha sest plastmass ja jupid on kallid.

Lcf666

Lugemata postitus Postitas Lcf666 »

Osta esimeseks yamaha xj.Töökindel mootor ja minekut nigu marupinil.Peigile sarnane lapp.Kui tahad eputada,siis ei oska soovitada miskit.Ju siis sul pää paska täus.

Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Panthera kirjutas:
Junzu kirjutas:

Soovitan ka Raineri ägedat ratast. Mahutab vähemalt 3 sõpra peale sinu, tüdrukuid mahub veel rohkem. Raju häält teeb ka veel.

Hahaa, hea pilt :mrgreen:
Junzu, minuarust istus kipsi ka veel neljandana seal peal, või mäletan valesti ? :D

jep, minu jalg on paista aga vot pildile ei mahtunud :bsmile: :bsmile: :bsmile: ;D

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

tommy975

.

Viimati muutis tommy975, 17 Mär 2012, 19:41, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Ära võrdle 600'seid bikesid ja rollereid. Bikedel pritsung bensiinisäästlikum ja töökindlam kui karburaator.

Kasutaja avatar

Karluudos
Tsikkel: Honda VTR 1000 Firestorm

Lugemata postitus Postitas Karluudos »

Kui sul rahanatukest pisut rohkem peaks tulema siis mul on pakkuda selline variant. http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... rhash=6383
Võin öelda, et sellele rattale vaadatakse järele küll ja nõrgaks ta ka ei jää. Lisaks on tuhandese eelis ka see, et linnas sõites sa võid vähe uimasem olla, sest käike ei pea rahulikuma pöörde hoidmiseks nii kiirelt üles ja alla siblima. Dokumendid eelmainitud rattal lasin ise ümber teha kuna minulgi see 25kW jama veel peal, samas tänu sellele ka kindlustus kohe soodsam. Arvestama pead igaljuhul sellega, et ostes ilma piirajata ratta siis piiraja tellimine läheb kusagil kolm nädalat + ARK's ootamine nädal (nn ekspertiis ja otsuse tegemine; piirajat reaalselt keegi ei kontrolli, ainult dokumente) ning kogu see lõbu koos omanikuvahetusega 3400-4000.- rattahinnale lisaks.
Varem ma väga ei arvanud sellest midagi kui esismeseks rattaks 1000cc-line osteti, kuid kuna üks tuttav seda tegi siis saan aru, et mõistusega inimene suudab ka võimsa rattaga kohe alguses arukalt liigelda.

Igaljuhul kui soov punast vaatama tulla siis anna teada.

Kaarel V.
513 2194

MotoMell

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

Burn7 kirjutas:

Ära võrdle 600'seid bikesid ja rollereid. Bikedel pritsung bensiinisäästlikum ja töökindlam kui karburaator.

Mnjh, selle aja 600stest on pritsung ainult GSX-R-l. Bensiini läheb bikega nii kuis keerad. Ja kui ei keera, siis milleks üldse bike?
Kawa juppide hind minumeelest küll teistest eriti ei erine.
(Kui siin juba pakkumiseks läks, siis mul 1 96a 25kW ZX6R, 15k jääb varustuse jaoks ka :wink: )

rainer300

Minu 600-ne (235kg) on raskem ,kui 1000-ne!

MotoMell

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

Ega ZZR pole päris bike ka...

rainer300

MotoMell kirjutas:

Ega ZZR pole päris bike ka...

Mis on päris bike???

Kasutaja avatar

Sebastian
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Sebastian »

pole päris bike
Pilt

on päris bike
Pilt

tommy975

.

Viimati muutis tommy975, 17 Mär 2012, 19:42, muudetud 1 kord kokku.

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Siis pole ju midagi, teada tarkus, et sirgel teel õpidki kõik vajalikud võtted ka selgeks.. (w)

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 341 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

tommy975 kirjutas:

Ma unustasin seda ka mainida et ma elan maal.(Maal ju hulga lihtsam sõita kui linnas,te vb arvasite et ma elan linnas?)
Majani tuleb asfalt tee,Alev asub 7km kaugusel.Seega siin saab harjutada julgelt,ei pea kartma et mingile autole otsa sõidad vms.
Linnas oleks võibolla tõesti algajal raske hakkama saada mõne tuhandese või kuuesajase bikega,sest seal neid manööverdamisi ja käigu vahetamisi,kohalt minekuid jms jurasid 100x rohkem kui siin sirgel teel sõitmisel :)

oh shit, püsiksid äkki vanemate vanaduspäevade rõõmuks rolleri peal edasi?
ja sellise loogikaga hakatakse tonnist peiki ostma :wack:

Kasutaja avatar

13reede
Tsikkel: provokaator

Lugemata postitus Postitas 13reede »

irwww..keegi veel pakkus talle ju Honda VTR 1000F ,mis on raske hiigelkolakas jubeda väändega ja töötab põhimõtteliselt ON - OFF reziimis :lol:
Esimeseks väga hea, eriti sellise suhtumisega rollu seljast tulles :D :D :D ..aga hääl on äge ja pole kõige koledam kah :lol: :lol:

tasujatom

Lugemata postitus Postitas tasujatom »

Osta see mis meeldib. Ise sõitsin paarsada km venna GS500ga, kaks aastat sellest hiljem ostsin yamaha fzr1000 88a. Kui oleksin tulnud samasuguse küsimusega siia foorumisse, et mida võtta endale sõitmiseks selle ja selle raha eest, oleks kindlasti see tuhandene maha laidetud, kuna sõidukogemust mega vähe ja raske ja käid käna kindlasti. Olen hetkel sõitnud kokku 5 hooaega, neli neist tuhandeste fzr'idega, ning pole kordagi kukkunud. Väga mõnusad on pikad käigud ja tuhandese vääne, kuna ei meeldi masinat peenestada, et ta edasi liiguks. Ostsingi masina lihtsalt selle mis meeldis, ei uurinud tausta ega tüüpvigasid, ilmselt joppas ka mingil määral. Ilmselt oleks kõige paremini sobinud endale tuhandene V2 sõidustiili poolest, aga rahakott seadis omad piirangud. Nii et osta mis meeldib, ja asi vask, siin foorumist ei saa sa nagunii ühest vastust lõpuks et vot osta see ja kõik on poolt. Ikka mõni leiab et su roller on parem ja jää selle juurde. :roll:

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

"Mul on mersu, bemm on kole, elan maal, tee on sirge, rollu on halli värvi..." :wack:
Dziiz, kuule, sul ju maailmapilt puha paigas ja tead täpselt, mida tahad, ma ei saa üldse aru, mis nõu sa veel siit küsid?

Keretööd
Kasutaja avatar

necromany
Tsikkel: Honda vfr 800 vtec

Lugemata postitus Postitas necromany »

tommy975 kirjutas:

Ma unustasin seda ka mainida et ma elan maal.(Maal ju hulga lihtsam sõita kui linnas,te vb arvasite et ma elan linnas?)
Majani tuleb asfalt tee,Alev asub 7km kaugusel.Seega siin saab harjutada julgelt,ei pea kartma et mingile autole otsa sõidad vms.
Linnas oleks võibolla tõesti algajal raske hakkama saada mõne tuhandese või kuuesajase bikega,sest seal neid manööverdamisi ja käigu vahetamisi,kohalt minekuid jms jurasid 100x rohkem kui siin sirgel teel sõitmisel :)

Sa tahad osta 1000ccm bike, et harjutada kohapealt äraminekut :bsmile: ?

Usun, et peaksid esimeseks mootorrattaks ostma hoopis 125ccm, saad harjutada kohapealt minekut ja käiguvahetamist, kõike seda pead tegema tihedamini kui võimsamate ratastega sõites.
Juhul, kui ostad 1000ccm bike, siis su vanemad peaksid sulle elukindlustuse ära tegema.

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Võta mu 750ne baik ära, saad soodsalt stiilse ja korras püssi, hea nii linnas, krossirajal kui ka sirgel asfaltteel. Kõik kohad oma persega testitud :)
Ma tahan uut niikuinii osta, aga raha pole. Saad sitaks soodsalt gixerimeheks hakata ja siis aktsepteerivad sind kõik 8)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”