Hukkunud ja haavatu s6jameeste,politseinike ja muude ...
Moderaator: Moded
Re: Hukkunud ja haavatu s6jameeste,politseinike ja muude ...
Ebaküps? Ütleb kes?
Fakt on see, et demokraatia toomine teemasse sõda ja sõjamehed ja võõras territoorium ON PLÄUST.
Demokraatiast lähtudes on ju ka minul õigus oma arvamust avaldada, kas pole nii?
Veelkord ütlen, et pean lugu meestest, kes oma tööd teevad. Mitte aga klähvijatest. Nii on.
Jah, on küll märge mode. Kas see peaks tähendama vihjet sellele, et ma peaksin teema kustutama kui mitte sobiliku bikeri foorumis? Et täna on siin sõjardid, kes aegajalt tsiklitega sõidavad. Homme on siin avariides vigaseks jäänud bussijuhid, kelleldel on kuuri all tsiklid ja kes nuruvad avalikuse tähelepanu. Ülehomme teeme aga uue teema nende seksuaalvähemuslaste kaitseks ja toetuseks, kes tsiklitega sõidavad? Demokraatia ju! Ei vä? Ja moded muudkui poolitagu ja hoidku foorumi väliseid teemasi puhtana ning tehku seda demokraatlikult? Kaevake kohtusse. Haagi omasse või loomakohtusse, mul üks piiks puha. Apelleerite demokraatiale, olge valmis demokraatia läbi ka nuheldud saama. Miks peaksin foorumi välist teemat puhastama, kui on demokraatia?
Ja kui juba demagoogiaks läks, siis pole ka mina kõva häälega midagi öelnud. Küll aga avalikult kirjutanud. Demokraatlikel alustel.
Kogu jutu mõte on selles, et lugupidamise teenimiseks tuleb kõige pealt ise enesest lugu pidada. Kui ikka keegi on raha teenimise eesmärgil relva kätte võtnud, siis tuleb sellest ka sedasi rääkida, mitte hakata jahuma, et mina ja teised rahvuskaaslased on kellegile relva kätte andnud ja saatnud võõraid inimesi nottima. Think twice.
Nii nagu ennem nimetasin, olin alguses selle teema puhtana hoidmise poolt. Situti teema täis aga ringist seest. Fakt.
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Nagu on tarkade meeste poolt öeldud- igasugune arvamus on rohkem väärt kui arvamuse puudumine. Räägid sellest, et keegi sinu kogukonnast pole saatnud mehi sõtta ja keegi kusagil on selle sinu eest otsustanud. Demokraatia on see tööriist, mis annab sul võimaluse kandideerida, moodustada kodanikuühendusi jne jne, ja seda kõike selleks, et omi tõekspidamisi kaitsta. Kas oled midagi selles liinis ette võtnud? Kui ei, siis kehtib su oma ütlus (klähvijad or something) paraku su enda kohta. Muide- lihtsalt vaheküsimusena- kummast on rohkem kasu iseseisvuse säilimisel- kas sinu ja teiste tublide inimeste püss käes vaenlaste vastu võitlemises või targast poliitikast enne, kui asi sinnamaale jõuab?
Ühes sul õigus- "Kas ikka PEAB? Milles väljendub see sundus? " Ei peagi, võime eksisteerida ka oblastina, läänina, NSV'na või lihtsalt nii käsist-jalust seotuna, et riigist rääkidagi ei saa. See valik on kindlasti olemas, aga iseasi kas see valik sobib.
Missioonile mineku osas olen nõus- inimesed lähevad sinna ise, kes raha teenima, kes sõjamänge mängima ja kes patriotismist segatuna eelnevate põhjustega, vahet pole, austust väärivad need mehed igal juhul.
Ja lõpuks modereerimisest. Selle asemel, et teema puhas hoida ja lasta käesoleval arutelul jatkuda kusagil mujal, paned käed vaheliti ja teatad, et läbustage edasi. Riigi prioriteetide muutmine on suurt pühendumust ja vaeva nõudev tegevus, foorumi modereerimine lihtsam. Esimese teemal laiutad sa käsi... ja sama teed ka lihtsate lahenduste puhul. Kes siis lõpuks on siin klähvija?
Siin teemas on usinalt olnud kasutusel sõna "demokraatia" (δημοκρατία - (dēmokratía) "rule of the people (rahva seadus?)", mis kaotab igasuguse tähenduse sõjalise konflikti tingimustes, asendudes täielikult käsuliinidega. See selleks. Tahtsin vaid juhtida tähelepanu ühele vanale ütlemisele, et kui poliitikud vaikivad, hakkavad rääkima kahurid. Ehk siis seal, kus demokraatia (rahva hää) jääb vait, läheb madinaks. Kes on selles tegevuses kangelane, otsustatakse peale meid ja vaatevinklid jäävadki erinevaks. Kui kahurid uuesti vait jäävad, on demokraatial jällegi sõnaõigus. See ei kehti loomulikult kõigis riigikordades kuid nn demokraatlikes riikides küll.
Kui suur on aga tõenäosus, et vabaduse viijad ka oma töö positiivset tulemust näevad (ehk Iraagi ja Afgaani moslemitest saavad demokraadid)? No ma ei usu. Meist siinkirjutajatest ei ela keegi nii kaua. Sõja mõte? Mulle isiklikult jääb arusaamatuks. Nägin vene sõjaväes Angoolast tulnud lennukitelt mahalaetud tinakirste, haavatuid ja 19 aastaseid rikutud psüühikaga hallpäid, mis oli nende noorte meeste point seal tapelda?
Sõdu ei saa vältida, olgu selliseks alliansiks siis NATO, või mis iganes muu sõjaline ühendus, kõigil on vajalik tõestada oma võimekust ja jõudu. Ammu pole need enam kaitseorganisatsioonid, ikka ja alati on tegemist olnud rünnakutega eemal koduterritooriumitest.
Selle teema kontekstis on igaüks teinud oma otsuseid ise ja ei ole põhjust utsitatud tähelepanemiseks, ka Mäos hukkunud politseinikud tegid oma tööd. Tublid poisid, kuigi pidid maksma oma elu hinnaga, tehes mida vaja. Selle eest neile märk püsti pandigi. Palgaarmees on sõdurid samuti töötajad, täpselt samamoodi, kui linnahalli koristajadki riigi palgal. Viimastele pole aga keegi kunagi taotlenud mälestustuuri.
Katsuks hoida rahu oma pisikesel maalapil ja loodame, et pole vaja panna kuhugi hulgakauppa uusi mälestusmärke.

Targad mehed on palju tarku ütlemisi lausunud. Näiteks: "Mitu eeslit in concreto teeb kokku ühe eesli in abstracto. Ja vot see on üks ilmatu kole loom"
Aga jah, sul on õigus. II ilmasõja ajal Pearl Harbori rünnakut juhtinud Jaapani kindral, keda õnnitleti eduka lahingu puhul, vastas, et hea väejuht ei ole mitte see, kes lahingu või isegi sõja võidab, vaid see, kes selle ära hoiab.
Mis olen mina ette võtnud, seda ei pea vajalikuks suurele ringile reklaamida. Olen loomult tagasihoidlik. Sulle aga erasõnumina vihje saadan, et sul suu riigi prioriteetide koha pealt liig välja ei veniks.
Eksisteerimine krai või oblastina on kunstlik näide ja liig must-valge. Nõuka ajal kehtis Eesti territooriumil võõrriigi õigus. Täna juhindub meie õigusloome EL õigusest. Sama must-valget paralleeli vedades oleme vihma käest räästa all, mis? Aga teema ei olnud sellest.
Missiooni koha pealt Willie lausus õigesti, et missionärid on tavalised töötajad, tuues näiteks linnahalli koristajad. Sama sisu pidasin silmas oma varasemas postituses seksuaalvähemusi mainides. Missionärid väärivad austust? Jah. Absoluutselt. Täpselt nii nagu iga teine töötaja, kes oma tööd korralikult teeb.
Et asi väga säraküünlaks ei lähe, kannataks postitusi lingvistiliselt veelkord üle lugeda.
Mul pole midagi selle vastu, et töötajad oma töösaavutusi tsiklitel tähistavad. Kuidagi vildakas on aga selle peale nii valju tähelepanu küsimine. Veelkord, ei ole olemas mitte ühtegi reaalset põhjust seda teemat foorumis üleüldse üleval hoida. Selle lubamisega ei saaks ka keelduda p*** tsiklirahvale tähelepanu pööramise teemast või minu poolest kasvõi töötute tsikliomanike tähelepanuparaadi teemast. Kannataks siiski küsida tsikli foorumi kui sellise eesmärgi järele. Kas on ikka vaja lubada kajastada kõike seda, mis mingitki moodi suhestub mõistehulgaga "tsikkel" ja kas selle kajastamise juures on hädasti vaja teemat puhtana hoida? Tunnistan, et selle teema tekkimisel olin liiga hea ja liiga sinisilme, kui seda alguses puhtana proovisin hoida. Laiutan käsi? Küsin siis korra veel, kas peaksin käte laiutamise asemel olema kardinaalsem ja tsiklifoorumiga kautselt haakuva lihtsalt kustutama, et pääseda kätelaiutaja mainest? Ei, kullake. See ei oleks demokraatlik. Fleimi all on palju teemasid, mis seonduvad tsiklitega kaudselt või üldse mitte. Käsi laiutavad moderaatorid? Demokraatia? Küündimatus? Who knows...
Ja lõpetuseks parafraseerides klassikut - sõitke sõdurite mälestusõite kuniks püssirohtu jätkub aga ärge mölisega.
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Tarts kirjutas:Küsin siis korra veel, kas peaksin käte laiutamise asemel olema kardinaalsem ja tsiklifoorumiga kautselt haakuva lihtsalt kustutama, et pääseda kätelaiutaja mainest?
Ei, kullake. See ei oleks demokraatlik.
Ei tahaks õpetada, aga eraldi teemaks tõstmine (kasvõi fleimi alla) ei riivaks demokraatlike põhimõtteid ja hoiaks algupärase teema OT puhtana.
p.s. loen hetkel ES ja üritan lõpetades vastata.
-
- Tänatud: 2 korda
oi johhaiiidiii
ma arvan et selle teema algataja ei tahtnud teemat kus arutatakse kas on õige et eesti sõdurid on afgaanis või mitte. asja point oli vast ikka selles, et teha ühissõit hukkunud ja haavatud sõjameeste, politseinike, päästeametnike ja muude jõustruktuuride esindajatele. igalpool delfis ja muudes vägevates kohtades kes tahab kommenteerige ma arvan seal. las jääda iga inimese enda teada kas ta pooldab seda või mitte. sorry, aga mulle ka politseinikud ei meeldi, kui nad aksiaid jagavad aga ma ei tule sellel teemal siin rääkima, vaid jätan enda teada. sellepärast ma kustutan ka osa oma eilmisest postitusest. peace ex
keegi ei käsi mitte kedagi kusagil sõitma. vabatahtlik, kes tahab see tuleb, kes ei taha sõitku üksi
LIHTNE
kui ma sõiduvõimeline olen, siis olen kindel tulija, nüüd jääb ainult ära orgunnida et kus ja kuidas
jään lootma et kellegi tuleb häid mõtteid
Ei tea kas mu jutt on teemakohane või mitte, aga käisin USAs ja Washingtonis olles juhtusin suht kogemata paraadile, millega mälestati sõjas hukkunuid ja ülistati neid! Vinge oli! Ja üks mälestamisviise oli see, et oligi tehtud suht võimsad ja pilkupüüdvad dragi kiirendus autod, kus siis peal hukkunud sõdurite nimed (mingi kompanii või midagi säärast). Ja masinaid oli palju!!! Isegi Usa autoklubid (Corvette klubi, Mustangi klubi, jne.) olid oma masinatega väljas ja paraadirongkäigus istusid koos juhiga nende sees ka sõjaveteranid (Vietnami, jne.). Melu oli suur! Oli isegi kaks 1. maailmasõja veterani (ühe käega mees ja keegi sanitariproua sõjas)! Ei tea kas läks teemasse, aga selline näide oli tuua!
Pikki poste ja lehekülgi vaidlusi selle üle, mis on sõda, hea ja vale. Minuarust iga ettekääne istuda mootorratta selga ja suure kambaga kuhugi poole liikuma asuda on teretulnud. Ma ei taha sellega alavääristada mälestuse(tamise) olemust kui sellist vaid pidada asjakohaseks hobiga liidetud inimeste kogunemist mistahes üllal eesmärgil.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.