MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab
Moderaator: Moded
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Re: MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab
Mina ei ole veel siiani aru saanud, miks kasutatakse Eestis MC tähistust. Kui palju see kodukootud motoklubi on rahvuvaheline? Usun, et kõige rahvusvahelisem klubi (mis on ka reaalselt klubi, mitte ainult lühend kellegi vestil või kodulehel nagu paljudel) on Eesti Motomatkajate Klubi ja selle lühend EMMK kõlab nii verbaalselt kui kirjapildis päris kenasti. Kui rääkida aga motoklubist kui sellisest, siis mulle tundub enamik siiski olevat loodud selleks, et saaks disainitud vesti seljas kanda. Hoopis teine sisu on klubil kui korraldatakse miskeid üritusi. Kohe tuleb meelde SMASH, EMMK Talveralli, Jõgevatreff, Poker Run jne. Sel juhul on juriidilise keha olemasolu vajalik puht organisatoorselt ja loomulikult peab tal olema mingi nimi seejuures. Samas - minu jaoks ei ole suhtlemises inimesega küll mingit vahet, kas tal klubiline kuuluvus on või mitte...
Üks naljakas asi, mida ma olen märganud on aga see, et mida suurem ja sisulisema tegevusega klubi, seda tagasihoidlikumad ja asjalikumad on selle liikmed. Seda rohkem korraldatakse ka häid üritusi kogu motorahvale. Vastandiks on nn "kolmemeheklubid", kelle väljundiks ongi vaid see, et "näed - ma olen selle klubi liige"...
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Tsikkel: CB fighter,KawaKX450,Husa550SM
- Kontakt:
Tihtipeale tähtsustatakse ennast üle ka,kui kantakse mõne klubi logo (ollakse klubis)...
Rattaga sõidame kõik ja ratturid peaksid üksteist respekteerima...
Õlu järel:Sääreväristaja/Peolt koju:kondimootor
http://www.carma.ee
http://www.krestonehitus.ee
#7 ja 585
-
- Tsikkel: vfr
klubid on väga vajalikud, nad korraldavad täiesti pandavaid üritusi ja treffe, ilma milleta oleks t*** tunduvalt igavam olla
-
- Tänatud: 1 kord
pontus kirjutas:J30 kirjutas:Kui vaadata, et palju meil Eestis MC-sid on, siis http://www.emca.ee lehe andmeil on neid vaid 6. Samas näiteks wima ja biker.ee lehel palju pikem loetelu...
Smõslje emca andmeil on neid vaid 6. Ei tahaks siin küll mingi emca kaitsja ega laitja olla ja kedagi materdama hakata aga minuarust on emca kodulehel ära näidatud emca liikmeks olevad klubid mitte ,et eestis on kokku 6 klubi.
Ja ma ei tea mille järgi see 6 kokku kogutud on. Sest aasta(?) tagasi oli seal veel ka MC39, mis on minu arvates ikka palju rohkem motoklubi, kui emca liikmeks olevad klubid. 39 tegeleb ka motospordi arendamisega (kross+rinka), mitte ainult joomingute korraldamisega.
Tere,
See üks teema üle hulga aja mis kutsub ehk kaasa mõtlema, rääkima ja seda ilmselgelt paari aruka postituse tõttu(hr.sang ja hr.bladyhell). Minu lugupidamine neile.
Mõtteavaldused kipuvad paraku olema mitteühinenud mootorratturite poolt.
Mõned mõtted siis veel ühe kuuluvuseta sõitja poolt.
Eks ühendustesse liitutakse ikka mingil põhjusel. Mulle isiklikult tundub, et ühinemine on tavaliselt pigem emotsionaalne, kui et kaalutletud otsus.
Ühinevad ikka sarnaste huvidega inimesed. Kui klubi pakub head seltskonda, paraade, õllejoomist ja see väga meeldib, siis liitutaksegi.(ehk sai nigel näide)
Teada ju et loomariigis organiseerutakse eelkõige ellujäämise vajadusest.
Siit küsimus, kas MC või mõnd muud sorti motomeeste ühinemine võiks olla ellujäämiseks hädavajalik, kas või milleks ühineda?
Ilmselgelt mootorrattaga sõitmiseks ühinemine pole obligatoorne.
Küll aga võib olla teatud eesmärkide saavutamisel abiks. Või vähemalt ühinejatest osad arvavad selliselt.
Alati käivad igasuguse hierarhilise ühendusega kaasas valikuvabaduse piirangud.
Inimlikus plaanis on see aga pigem sobiv mugavamatele ja primitiivsematele inimestele. Neile sobib, et nende eest valikud tehakse, et mugavalt või enda vaimuandi mitte liigselt koormates, kaasa lohiseda. Valik tähendab ju võimalust eksida ja sellega ka vastutuse võtmist valiku ees.
Vaadake usuorganisatsioone, kui õnnelikud on fundamentalistid, sest nende eest on „õiged“ valikud tehtud: „jumal ütles, et kui teed nii, siis on kõik õigesti tehtud“. Puudub võimalus eksida ja puudub võimalus vastutada, või siis sõjaväelisi ühinguid:“ kui käsuliini täidad oled alati õige mees“.
Kokkuvõtteks:
Kui püüda vastata küsimusele kas või milleks ühineda, siis minu arvates selline emotsionaalne samastumine ei loo eeldusi mingiks arenguks, seega põhjendamatu aja surnukslöömisele orienteeritud tegevus, eelkõige kõigi elu põhiväärtuste osas ehk siis eetiliselt, moraalselt, vaimselt.
Kaalutletud otsus, et mina annan ühendusele seda ja saan sealt seda teist, miskit eesmärgi nimel, seda peaks alati kaaluma.
Sebar kirjutas:Ja ma ei tea mille järgi see 6 kokku kogutud on. Sest aasta(?) tagasi oli seal veel ka MC39, mis on minu arvates ikka palju rohkem motoklubi, kui emca liikmeks olevad klubid. 39 tegeleb ka motospordi arendamisega (kross+rinka), mitte ainult joomingute korraldamisega.
Sellega peab küll nõustuma
MikMak Trade - Magusast marjast maitsva suupisteni
-
- Tsikkel: VFR800
- Tänanud: 1 kord
Pean vist küll tõsiusuliste MC austajate käest vabandust paluma, kuid minu meelest on see MC teema ületähtsustatud inimeste poolt, kelle arvates tohivad klubi nimes MC tähistust kasutada ainult need klubid kelle olemus, struktuur ja juhtimine vastab ürgsete MC'de standardile (Hell Angel, Bandidos, OutLaw, ...). Eesti Vabariik on liiga väike konnatiik selliste rollimängude mängimiseks. Ma ei näe vähimatki probleemi selles, kui tsikleid armastav sõpruskond loob klubi värve kandes oma näo ja kirjutades nime lõppu MC. Olukord sarnaneb väga palju sellele, kui kunagi turumajanduse algusaastatel olid kõik eetevõtted aktsiaseltsid, vahet ei olnud kui palju omanik oli investeerinud ettevõtte loomisesse või kui suur see äri oli mõni osa neist reorganiseeriti OÜ'deks või likvideeriti üldse. Nüüd nagu püütakse sama korda luua MC vallas. Mina näen kahte võimalust olukorra muutmiseks. a) Riiklik ehk seadusandja poolt määratakse kord MC kasutamiseks. b) Subkultuurile omaselt pekstakse õige-MC kandajate poolt vale-MC kandjatelt välja igasugune MC kandmise isu. Isiklikult ei toeta kumbagi varianti ja ilmselt mõnedki klubid, kellel on sisu rohkem kui vormi, distantseerivad ennast sellest temaatikast üldse.
Ei saa mitte vaiki olla.. Meenub esimesena Mc Hammer "can't fix this".. MC laks!
Parimad pingevabad sõpruskonnad said alguse Nowhere League (http://www.hot.ee/nowhere/frames_ee.html)
T.Ü.R.A. - Täielikult Ühinemata Ratturite Assotsiatsioon (kusekollane T-särk logoga)
Klubis on lugematu hulk liikmeid!! Hüüdlause: “Meile ei meeldi need, kellele meie ei meeldi” (Moos)
V.I.T.T. - Väga Ilus Tüdruk Tsikliga (ilu puudumisel läheneme sisemise ilu poolt, ehk Väga Intelligentne Tüdruk Tsikliga). Ainus roosapõrsavärvidega T-särgi näidis on M.V. käes (temale kuulub 50% T.Ü.R.A. aksiatest)
N.O.K.U. - Noor Ohtlik Kihutaja Uljaspea (idee on kooskõlastatud, kuid logo puudub koos T-särgiga..Tavaliselt on liikmed reanimatsiooni osakonnas lebamas)
T.Ü.R.A. ajaloost on tulemas jutuke.
Stay tuned!
Loomulikult kohtuvad T.Ü.R.A. liikmed täiskuu ajal ja kolme tee ristumiskohas… Me suhtleme vaid kähedajämmeda häälega.. Viimasel kokkusaamisel oli pileti hind 500 eeki, kuna tasuta ei saa ju midagi. Moos ostis minult pileti ja siis ostis Paavo pileti Moosilt..Siis saabus Aare ja ostis 500 eeki eest pileti Paavolt. Siis avastati, et olen oma ilma piletita… Kiirelt sai ostetud pileti Moosilt ja pidu sai hia!
Marek
T.Ü.R.A. ma ei või!
-
- Tsikkel: rod ja pooleli xs
imo on mc teema selline nagu ta on. tahtsime head, aga välja tuli nii nagu alati. nagu eestis kombeks.
selgust motokultuurimaastikule on vaja. iga tsiklitel kolme mehe saame-kokku-võtame-õlut-ja-äkki-leiab-mõne-lohaka-ka nn klubi ei ole mc. aga miks peab olema eesti mc asjal sama mekk man kui bandidosel ja hells angelsitel? saan aru, et traditsioonid nõuavad oma. kuid selleks on ka avatumaid ja tänapäevasemaid võimalusi. pr mc asjaajajatel oli ja on allapoole igasugu arvestust.
I don't give a shit, I don't take any shit, I'm not in the shit busines!
Miks mitte panna oma lapse nimeks Jeesus?
-
- Tsikkel: Aprilia RSV R-Factory
- Tänanud: 3 korda
vandaal kirjutas:Tihtipeale tähtsustatakse ennast üle ka,kui kantakse mõne klubi logo (ollakse klubis)...
Rattaga sõidame kõik ja ratturid peaksid üksteist respekteerima...
Olen selle väitega nõus Peale treffi tekkis tahtmine endale vest teha suure kirjaga "Only me MC" ja patseerida järgmine aasta ka tähtsa sammu ja näoga treffil.Loodan siiralt et see mis mulle silma hakkas on pigem erand kui reegel.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.