Tsiklil transporditud träni - Kings of Logistics
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Ennemuiste kui koolid kolhoosi appi kartuleid võtma saadeti, Siis sai õhtuti külapoest viie "Linda" torukottiga viis kasti õlut ühe raksuga toodud. Õlle oli loomulikult sel ajal klaastaaras ja tee oli kruusatee (ca paarkümmend kilti). Kaks kotti olid lenksude otsas,kaks tagaistujal üle õlgade ja üks seljas kuidagi. Minu mäletamist mööda jõudsime kildudeta pärale
Põhilisteks veomasinateks ikka vanad pillid siis olnud..
Kunagi sai enne kooli kõik õpikud-töövihikud koolist ühe raksuga ära toodud 634 seljas. Asjad olid kahes kilekotis lõua, paagi ja istme vahel ,samal ajal vasaku käega toetades. Kohaltvõtud käisid linnas kõik nn. automaatsiduriga.
Emmiga sai veetud kolmekesi aknaklaasi mõõtudega 700 x 1500
Pannoniaga tulime kord kalalt tagasi nii, et kolm meest istusid sadulas ja neljandana oli pakiraamil risti kolmanda mehe tagapaagiga võrr, mis niskipärast enam tagasi ise ei tahtnud sõita. Tulla oli 18 km.
-
- Tänatud: 1 kord
Rehvi vedamine kaelas või ümber keha, seda on ennemgi tehtud, kuid vedada bike velge koos rehvi ja muu kolaga ei ole lihtne oma massi tõttu. Kord sai veetud roller Vjatka 150 M mootor koos ketikarteri ja tagarattaga pesulasse, seda siis kahekesi ninja seljas. Rokane mootor oli kahevahel. Samuti mitte eriti kerge ja käepärane laadung.
Kunagi pidi olude sunnil tooma põllult ära ühe hea hunniku rammusat vikki. Sai see siis Muravei peale laotud, käima ja minek. Ei läinud ta kuhugi, igalt poolt tahtis järgi anda. Küll sidur, küll kraapis ennast sisse või viskas esitule taeva suunas püsti. Pool hunnikut maha ja teisele tiirule.
Ma ei kujuta hästi ette, mida Oldmoped oma Zid Farmeriga küll võiks vedada?
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Jänestega javaga - kovrovetsiga, veetud kasepuu istikuid metsaveerest koos suure mullapalliga, mis tagaistuja jalalabadele toetusid ja üks veel juhi ees paagil. Puud olid üle kahe meetri pikad.
Tol ajal polnud kiivrid ka veel kohustuslikud, no " munakoored" tulid alguses.
Kunagi sõisime venna ja kahe vennapojaga Riga(käsi-ja kahekäiguline) mopeediga,üks vennapoeg bensupaagil,vend ja teine vennapoeg sadulal ja mina pakikal,päris mitu km sai nii põristatud.
Korra vedasin 20L kanistrit rolleriga(sadula ees jalgade kohal) bensukast 3km autoni.
Korralik poekülastus kahe täis kilekotiga on tavaline rollerisõit.
ma olen kunagi ülemineku jawaga tugitooli sõidutanud selline vene aegne, pikkade puu jalgadega tugitool oli. tool sai sadula peale tõstetud ja mina istusin seal sees. sõber aitas kohalt minema, sest jalad ei ulatanud ju enam maha. kohale jõudes sõitsin hästi maja seina lähedale ja sain tervelt finiseeritud
ei olnd pikk matk, nii kaks kilti. naerda sai selle üle küll hiljem hulga aega, aga kolida oli ju VAJA
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
re
Kunag sai Jup. 5-ega Jawa raam ära veetud, tõmbasin koormarihmaga
tagumiste jalaraudade alt kinni ja läksin> vastik oli sõita küll.
samuti kartuleid veetud aga käruga... kohale toimetati väikese kiirusega
kuid tagasiteel sai 120 km/h välja lastud, käru vanad laagrid haihtusid
Veetud on ka kahte "estonia" kõlarikasti> samuti rihmaga kinni ja minek!
Ja muidugi kunagine Punane needus 638 millega on mind auto/ tsiklijärel äraveetud raisk!
Samuti ka teisi tsikkleid nööriotsas vedanud enda ratta(ste)ga
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Ma vedasin kunagi Jawaga seljakotis kassi maale. Koti tõmbasin korralikult kinni, aga kassile see asi ei meeldinud sellisel tasemel, et tuli LÄBI seljakoti. Mõne minuti pärast oli juba pea hirmsa mootorist üle kostva jõuramisega mu kukla taga kotist väljas. Mina ei julgenud seisma jääda, sest muidu laseb kass jalga. Kass ei julgenud jalga lasta, kuni tsiklil piisav kiirus sees. Niimoodi siis sõitsimegi 45 kilomeetrit maale.
Teine raks oli arbuusivedu, sama masinaga. Tartus Riia mäel oli miski pood, kus kord aastas ikka arbuuse sai. Otsisin ikka tõeliselt piraka arbuusi välja ja tassisin tsikli juurde. Siis alles torkas pähe, et kuidas?
Pakiraam mul oli ja peale selle oli hiiglapikk (paar meetrit küll) ekspandrikummi moodi asi. Sellega siis mässisin arbuusi pakiraamile ja veeresin tasakesi kodu poole. Kuni Riia ringteeni polnud viga. Seal kallutades hakkas arbuus ekspandrikummi sees veerema ja veeres kolksti küljele. Terveks jäi, aga mina pidin peaaegu kukkuma. Ringteele tegin auringi peale.
Kusjuures paremaid arbuuse olen söönud.
-
- Tsikkel: V-MAX
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Ei tea kas läheb teemasse aga aasta ehk 1978. Jawa ees ja korviga IZ 56 " slepis " . Ühendavaks lüliks mees korvil kõhuli. Inspektor üritas pidada - kuna JAWA mees purjus siis pani gaasi. Kuna mina kaine siis pidurit. Mees , kes korvil pani punnu.
Miilits küsima " Kes eest ära sõitis ? " minu vastus " ei tundnud " . Miilits küsima " Miks tuled ei põlenud ? Minu vastus " aku tühi ja generaator ei laadinud.
OK . MINE SIIS KOJU AGA ÄRA ENAM NII TEE. Siis minu küsimus " ega teil bensiini ei ole ". Selle peale ütles miilits et on küll. Kahjuks ei saanud seda baagist kätte lükkasime käekõrval koju. Aga seda kuidas me sõitsime kui bensiini ei olnud ja genekas ei töötand nad ei küsinudki
Oli 90aastate algus, mil igaüks tegi midagi, et paremini ära elada nii ka mul ema ja onu. nad mõlemad kasvatasid lambaid, aga onul ei olnud parasjagu oinast võtta ja nii ta siis tuli oma IZ jupiteriga ja võttis meie juurest oina külgkorvi ja viis oma tüdrukute juurde. kui asi tehtud siis oinas jälle külgkorvi ja toodi täkk koju tgasi. töö kiire ja korralik!
aga see kartulakoti vedamine oli vist omalajal üks leivanumbreid, nii ka minu vanaisa kes ka sellisel viisil kartulat vedas kuni selle korrani mil kartulad tsikkel ja vintispea koostöö lõpetasid,ning kogu see krempel kraavis lõpetas.
ja selle korraga lõppes ka vanaisa tsikklikarjäär kuna hr, miilitsale ei meeldinud miskipärast selline kartulite vedu.
tsikliks oli CŽ 175 60-ndatest
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Sai ka kartuleid toodud maalt Jawaga. Nöör läks katki ja kott maha, kartulid veeresid mööda teed, said teised kõik kooritud...
Sõjalise laager keskkooli viimases klassis, 1984. Pidime endale puust automaadid tegema. Sõidud loomulikult tsikliga, panime nagu fašistid, automaadid seljas mööda linna. Kahekesi masinatel, riided, mida totram, seda parem. Mul kalifeed ja säärsaapad. Kiivriks munakoor. Üks seltskond sõitis nii, et esimesel mehel saksa kiiver, tagumisel vene oma.
-
- Tsikkel: Super Blackbird, Minsk 125*2
vilosius kirjutas:Lahe, aga enamus vägitükke on tehtud sots.maades valmistatud liikuritega. Olid ajad..
Mootorratas oli tol ajal praktiline kodumasin, mitte hobisõiduk. Seega tuli sellega tahes tahtmata kõik elumured lahendada. Poisikestel ( nagu mina ) lisandus muidugi ka muid tegureid, aga paljudes peredes oli just kaherattaline ( või korviga ) pereauto eest. Autot ju iga mees ei saanudki, nende ostulube jagati partei ja valitsuse poolt. 80-datel hakkas asi paranema ja autostumine vaikselt kasvutrende näitama.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Sai kunagi sõpra jawaga veetud. Sõbral oli lõõtspill kaasas, tüüp istus rattal tagurpidi, seljaga sõidusuunas ja mängis lõõtsa, pilli rihmad olid minu õlgadest ka üle veetud, seda ikka selleks, et sõber ää ei kaoks. Pidu wärk oli...
http://www.krracing.ee/
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.