Esmaabikursus mootoratturitele
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Yamaha FZS600 -03
Eks neid koolitusi ja koolitajate tõdesid on nagu kirjusid koeri, kuid mulle on meelde jäänud, et kiivri iseseisvaks eemaldamiseks (teadvuseta) kannatanult on vaid üks adekvaatne põhjus - vajadus teha kunstlikku hingamist ehk siis anda elupäästvat esmaabi. Kui kannatanu on teadvuseta, aga hingab iseseisvalt, siis on mõistlik ta lämbumise (keel, oksemassid) vältimiseks vaid külili keerata (ilmselt kiivri klaasi võiks ka avada, aga mitte enamat).
Ise olen esmaabikoolitustel ehk nii 4 korda käinud ja ka vahel mõnda oskust kasutanud (sh. 2 sünnitust üksi vastu võtnud;), aga kuulata ja meelde tuletada võiks ikka. Aeg-ajalt muutuvad nii nõuanded kui ka "elustamisnõuanded" (mitu korda puhuda ja mitu korda vajutada)...
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: cbr600rr
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 1 kord
Ka käsi, pange ainult aeg ja kindlasti on tulijaid rohkemgi !
zx9r-zx9r-cbr600rr....cbr600rr.....
http://www.motodepoo.ee
http://www.motoringrada.ee
https://www.facebook.com/motodepoo.team.green
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Kallev kirjutas:Eks neid koolitusi ja koolitajate tõdesid on nagu kirjusid koeri, kuid mulle on meelde jäänud, et kiivri iseseisvaks eemaldamiseks (teadvuseta) kannatanult on vaid üks adekvaatne põhjus - vajadus teha kunstlikku hingamist ehk siis anda elupäästvat esmaabi. Kui kannatanu on teadvuseta, aga hingab iseseisvalt, siis on mõistlik ta lämbumise (keel, oksemassid) vältimiseks vaid külili keerata (ilmselt kiivri klaasi võiks ka avada, aga mitte enamat).
- vot jummala õige jutt - loodan, et kellegil ei läheks elus vaja kellegile esmaabi anda - kuid jumala pärast ärge kiivrit küll iseseisvalt ära kiskuma hakake, kui teil ei ole põhjendatud vajadust teha elustamist kunstliku hingamise läbi
Lühidalt: üritage kannatanuga saada kõnelisse kontakti - kui on võimeline suhtlema tehke kindlaks tema kaebused, kui on kontaktivõimetu s.t. teadvusetu tehke kindlaks, kas hingab. kui ei siis proovige asetada kannatanu külili asendisse ja vaadake, et keel või okse ei takistaks hingamist. Peas olev kiiver tagab ohutuma kannatanu küljele keeramise kui eemaldatud kiivriga. Suurte verejooksude korral võib kasutada ka skutti, kui oskate seda paigaldada ja märkate kindlasti lisada sellele kellaaja, millal see paigaldati - tegelikkuses tuleb verejooksude peatamiseks kasutada rõhtsidet (tegelt mida igane riideeset, kui autoapteeki pole käepärast) sidudes või surudes selle haavale.
Põhitõde: kõige suurem esmaabi on see kui osutate just nii minimaalselt abi kui vaja ja jälgite ning informeerite kannatanu seisundist pidevalt päästetöötajaid.
pole küll mingi päästeguru, kuid nii mõnegi koolituse läbinud (130 tundi) ja ka nii mõnegi inimese kergemal moel kokku lappinud

-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
Re:
MartinMy kirjutas:No see 10 pole päris lukus, võibolla olekski targem siis juunile lükata vast saab rohkem rahvast kokku.
Sai sellest asja või ei saanud? Kui Tartus see kevad midagi sarnast toimuks, siis oleks käpp küll.
Re: Esmaabikursus mootoratturitele
Kui mingi kriitiline hulk(10-15 inimest) Tartust/lõuna-eestist huvi tunneb
sellise koolituse vastu siis olen valmis seda läbi viima.
Siinjuures ei pea vajalikuks oma pädevust tõestama hakata
Kui huvilised leiduvad, teeme ära. Selleks ei ole vaja muud
kui näiteks mätta otsa(kui see kuivaks saab) kokku tulla, improviseeritud tahvel
markerid ja huvilised. Teadmised, oskused, põhjendused,mõned näitlikud
abivahendid ja näpunäited minupoolt.
Lugupidamisega A.Vaher
-
Teema algataja
breva kirjutas:Kui mingi kriitiline hulk(10-15 inimest) Tartust/lõuna-eestist huvi tunneb
Siinjuures ei pea vajalikuks oma pädevust tõestama hakata![]()
Kui huvilised leiduvad, teeme ära. Selleks ei ole vaja muud
kui näiteks mätta otsa(kui see kuivaks saab) kokku tulla, improviseeritud tahvel
markerid ja huvilised. Teadmised, oskused, põhjendused,mõned näitlikud
abivahendid ja näpunäited minupoolt.Lugupidamisega A.Vaher
Ohh, ma oleks küll käpp, eriti kui suuri kulutusi ei kaasne. Saaks teha ühe toreda sõidupäeva koos vajaliku infohankimisega!
-
breva kirjutas:Kui mingi kriitiline hulk(10-15 inimest) Tartust/lõuna-eestist huvi tunneb
Mingi paberi/tõendi ka saaks siis selle eest, mida autokoolis ette näidata?
No aeg ja koht on meie endi kätes ju, või kuidas.
Kulutusi on vaid niipalju kui kohalesõiduks bensiinile kulub.
No ja kui üritusest peaks miskit rohkemat kujunema,
kui ainult teadmiste ammutamine siis muidugi
need kulud ka igaühe enda kanda
Kogu see jutt peab tähendama seda, et mina miskit profitit
ei oota, piisab "suurest aitähhist"
Vot selle paberi ja/või tõendiga on selline lugu, et ma ei ole aastaid enam tegelenud litsenseeritud esmaabikoolitusega.
Sellest lähtuvalt ei ole mul volitusi väljastada paberit.
Seega kui teha seda põlve otsas(loe:mätta otsas) ja eraviisiliselt vastastikuse usalduse/umbusalduse printsiibil(loe:mina räägin jutu, teie küsite mina vastan ja igaüks ise otsustab kui usaldusväärne ja praktikas kasutatav mu jutt ja juhtnöörid on) ei ole võimalik miskit legaalseid pabereid väljastada.
Kui on soov paberit saada siis on võimalik see kursus ametlikuks pöörata ja see vajab ekstra sebimist, millega kaasnevad kindlasti kulud, mis omakorda tähendab ka kulusid osalejatele.
Nii et valik on sinu lugupeetud huviline:
Kas tahad maksta ja paberit(muidugi ka teadmisi ja paberit), või ainult tasuta teadmisi ja praktilisi oskusi.
Koos tunnistusega oleks rohkem jumet. Loogiline et tuleb maksta ka aga special mootorratturitele suunatud kursus kulub enne hooaega ikka ära.Tulemata ei jäta küll sellepärast et templiga paberit ei saa. Omal med. teadmised nullilähedased,natuke teadmisi antud vallas kuluks ära küll.
Tartu kandi koolitusele tuleks kindlasti ja 3-4 tsiklihuvilist sõpra leiaks ka suure tõenäosusega kaasa.
-
Ma küll olin arvestanud, et teatud tasu tuleb ka ikka maksta selle koolituse eest, nii et mu pärast võib asja ametlikuks ajada küll.
Käpp endiselt.
Niisiis, selline on olnud minu programm siis kui ma sellega veel tegelesin.
Motospetsiifika poogin loomulikult siia juurde, alla ja peale.
Kui selline maht (alltoodu käsitlus kestaks ca 5-8 tundi, sõltuvalt auditooriumist )
liiaks osutub, siis võite vabalt valida mida eelistaksite.
1.Inimorganismi füsioloogilise eksistentsi alused
2.Ülevaade põhilistest organsüsteemidest, nende ülesannetest ja nende toopiline anatoomia.
3.Ülevaade vereringe anatoomiast
4.Kannatanu uurimine, esmased abistamise võtted.
5.Äge trauma ja esmaabi selle puhul
6.Teadvuseta kannatanu käsitlus.
7.Elustamise baasvõtted
8.Luumurrud
9.Tulirelvavigastused
10.Külmrelvavigastused
11.Nürid rindkere ja kõhuõõne vigastused.
12.Põletuste esmaabi
13.Organismi üldine allajahtumine…
14.Elektritrauma
Ajaliselt sobiks mulle kas aprilli lõpp või mai lõpp, kahjuks vahepeal olen Eestist ära.
Nüüd peaks olema piisavalt infot otsustamaks kas huvitab või mitte?!
Oleks ise kah käpp ja saaksin anda Tartu kesklinnas saali koos tahvliga kasutada
Poleks vaja külmale mättale istuda ega oodata mätta soojenemist
Kui hästi rääkida, saab pärast sauna kah
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.