Looduskaitsealal ATV-dega matkanuid ähvardab suur rahatrahv
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
triplekix kirjutas:ants01 kirjutas:Kuule triplekix, sul ATV avataril, kas järgmine aasta läheb riigikassa täitmiseks vä
Ei olnud see mina, kes seal sõitis.
Või küsisid selle loogika järgi, et sul till püksis, et järgmine aasta lähed vägistamise eest kinni jah?
Loodame et vägistamise eest kinni ei lähe aga kuna tsikkel olemas siis kiiruse ületamise eest saan trahvi kindlasti
Peace ja head aastavahetust!
Edu
-
Teema algataja - Postitusi: 559
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
ants01 kirjutas:Kuule triplekix, sul ATV avataril, kas järgmine aasta läheb riigikassa täitmiseks vä
Aga kas see pilt nagu sarnase tegevuse propageerimisena ei tundu?
triplekix kirjutas:Aga misasi on siis külkameestel?
Kas trike on auto või mootorratas?Mitu ratast on mootorrattal?
kas see on auto või mootorratas:
aga see:
- Külkameetel on külgkorviga mootorratas
- Trike on trike
- Mootorrattal on 2 ratast (külgkorvil on kolmas ratas kui on külgkorv)
Need piltidel olevad masinad on mingisugused hübriidid ja mõlemal on rohkem kui 2 ratast.
Karistada!
Minu arvates on suures plaanis see ükskõik, et kas tegu mootrratturi või ATV-mehega. kahju on lihtsalt sellest, et inimesed kes on sedavõrd nutikad, et teenida piisavalt raha, et endale motohobi lubada, on samas seda võid piiratud ajumahuga saamaks aru kus võib sõita ja kus mitte.
Mina ise pooldaks sellise rikkumise eest karistust, mis esmakordsel rikkumisel võrduks ca 10 keskmise kuupalgaga ja korduval rikkumisel juhilubade ära võtmisega 1 aasta kuni kogu eluks.
Võite ju öelda, et see on liialdatud, aga kui sellised karistused tõesti kehtiksid, siis mõtleksid palju ATV-mehe enne mitu korda hoolikalt, kui lähevad habrast rabamaastikku või rannaluiteid lõhkuma. PS! ega enduuromehed ka neile oluliselt alla ei jää kahjuks!
Re: Karistada!
jup kirjutas:Mina ise pooldaks sellise rikkumise eest karistust, mis esmakordsel rikkumisel võrduks ca 10 keskmise kuupalgaga ja korduval rikkumisel juhilubade ära võtmisega 1 aasta kuni kogu eluks.
Muidugi. Ja linnas valestiparkimisel võiks rakendada surmanuhtlust...
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Privetik!
Viljandi ja Tartu vahel on keegi vahva sell uhkeid poognaid joonistanud orasele ATV-ga, et kohe lust vaadata. Kujutan ette, kui rõõmus selle põllu omanik võib olla.
Pole küll minu idee aga tabasin ennast mõttelt, et äkki osa mehi lihtsalt teegi vahet põllul ja tühermaal. Võib olla tõesti oleks turgu koolitusel, kus teadjamad mehed teeks asjad selgeks, et kus sõita ja kuidas sõita. Et näiteks koolitaja kes õpetab tsikliga ellu jääma, õpetab ka teiste tööd ja vara austama, samuti metsas käitumist.
Nagu aga näha, siis paljud vanemad ei ole oma tööga hakkama saanud. ja kui need ATVmehed peaksid nüüd ka kambapeale 18k trahvi saama, siis ära jagatuna on see trahv umbes 2 paaki bensiini per nägu. vaevalt see neid eriti kõigutab ja mina arvan, küll et nad on metsas varasti tagasi. Ma ei pea küll ennast mingiks ultraroheliseks, aga maailmas on lihtsalt asju mida lihtsalt ei tehta ning kui mõni poolearuline sellest ema-isa abiga aru ei saa, siis tuleks ilmaelu selgitada miskit muud moodi.
Olen kuskilt lugenud juhtumist, kus mootorratturi trahv oli ca 250 eesti keskmist palka. Vaevalt ta pärast seda enam nii kiiresti sõita tahtis. See ei juhtunud muidugi mõista mitte eesti, kus ka mõrva eest võid 2 aastat tingimisi saada, vaid veidi rohkem arenenud euroopa riigis.
Head sõiduilma kõigile!
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
jup kirjutas:Olen kuskilt lugenud juhtumist, kus mootorratturi trahv oli ca 250 eesti keskmist palka. Vaevalt ta pärast seda enam nii kiiresti sõita tahtis. See ei juhtunud muidugi mõista mitte eesti
Ma usun, et räägid Soome juhtumisest, kus üks Nokia pomodest (Ollila või Kallasvuo vist?) sõitis oma HD'ga Helsingis 70km/h 50'ne alas ning kuna soomes on astmeline trahvisüsteem ja nimetatud inimene on Soome kõige kõrgepalgalisem inimene, sai ta omale au sattuda Guinessi Rekordiraamatusse suurima trahviga ajaloos - 120k eurot
jup kirjutas:kus ka mõrva eest võid 2 aastat tingimisi saada, vaid veidi rohkem arenenud euroopa riigis.
Jah, kahjuks nii see on - just eile lugesin, kuidas meie kohtusüsteem karistas surmasõitjast roolijoodiku, kes lennates üle katuse tappis oma autosviibinud abikaasa ning saatis oma tütre haiglasse, 4'ja kuu vangistusega.
Ja varastad auto, saad 25 aastat ilmselt
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
jup kirjutas:Nagu aga näha, siis paljud vanemad ei ole oma tööga hakkama saanud.
Olen kuskilt lugenud juhtumist, kus mootorratturi trahv oli ca 250 eesti keskmist palka. Vaevalt ta pärast seda enam nii kiiresti sõita tahtis. See ei juhtunud muidugi mõista mitte eesti, kus ka mõrva eest võid 2 aastat tingimisi saada, vaid veidi rohkem arenenud euroopa riigis.
Head sõiduilma kõigile!
Mõnedele vanematele tuleb tõesti kaasa tunda, vahest ikka mõni tegu läheb rukkisse
Olen juhtumisi lausa videopildis näinud juhtumist, kui asulas, Saksamaal, 130-140 km/h sõitnud ratturile tegi politsei trahvi 200+ eurikut. Ka arenenud riik. Huvitav kuhu meie riik nende trahvimääradega areneb. Selle arengu tasemelt oleme Fritzudele ja Swenssonitele juba pika puuga ära pannud ja kindlasti leidub veel eesmärke kellele ära panna, Leedukatele näiteks. Sa pole kindlasti ainus kelle unerahu on sellest häiritud, kui keegi liiga vähe trahvi saab. Riigi-isandatel samad mured, eelarvesse trahvisummad sisse poogitud ja kui täis ei tule, peab trahve suurendama, politsei igasse põõsasse, et ehk keegi "libastub", mingi lolli juhuse tõtt võid see libastuja olla just sina ise..., kas meeldib? Kollektiivne rikkumine, kollektiivne karistus Paneks äkki kollektiivselt ringiratast jenkat ka tantsima karistusele lisaks
-
- Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
piloot kirjutas:Riigi-isandatel samad mured, eelarvesse trahvisummad sisse poogitud ja kui täis ei tule, peab trahve suurendama, politsei igasse põõsasse, et ehk keegi "libastub", mingi lolli juhuse tõtt võid see libastuja olla just sina ise..., kas meeldib?
Sa paned teemast ikka täitsa mööda. Kuidas saab "libastuda" metsa ja sohu?
sang kirjutas:ja kui need ATVmehed peaksid nüüd ka kambapeale 18k trahvi saama
Eesti õigusruum ei tunne kollektiivset karistamist. Igaühele määratakse eraldi trahv, mille igaüks peab ise maksma.
Äkitselt mõtleb jup seda loodusele tekitatud kahju hüvitamist??? Kahju hüvitamine toimub sellise jama puhul ju solidaarselt....
teema algataja rõõmuks tuleb selle juhtumi puhul rääkida kahest erinevast rahasummast: üks on antud asja eest määratav trahv, mis tõepoolest on max 18 000.- krooni, ent sisetunne ütleb, et selle juhtumi puhul on too trahvisumma rahahunniku kõige väiksem osa. Arvestus "looduskeskkonnale tekitatud kahju" määramiseks käib ajakirjanduses avaldatu andmetel rikutud ruutmeetrite alusel. Aga neid tuleb ATV jälje alusel ca 1 ruutmeeter iga kaitsealal sõidetud meetri kohta.
-
ulmo kirjutas:piloot kirjutas:Riigi-isandatel samad mured, eelarvesse trahvisummad sisse poogitud ja kui täis ei tule, peab trahve suurendama, politsei igasse põõsasse, et ehk keegi "libastub", mingi lolli juhuse tõtt võid see libastuja olla just sina ise..., kas meeldib?
Sa paned teemast ikka täitsa mööda. Kuidas saab "libastuda" metsa ja sohu?
Nüüd loe see postitus ka läbi millele minu oma oli vastuseks... seal jõudis jutt trahvi suurustele ja kiiruse ületamisele
Aga antud teema kohalt siis kas see looduskaitseala oli nõuete kohalt tähistatud ja kui ei olnud siis saab ka metsas libastuda.
Üldiselt teades keskkonnakaitsjate töömeetodeid ja tundes isiklikult paljusid "kaalikaid", kes seal töötades oma eksistentsi õigustamiseks oskavad sellise flöödi välja puhuda, et kuul pähe. Minul igal juhul respect puudub selle asutuse suhtes.
piloot kirjutas:... Aga antud teema kohalt siis kas see looduskaitseala oli nõuete kohalt tähistatud ja kui ei olnud siis saab ka metsas libastuda.
Üldiselt teades keskkonnakaitsjate töömeetodeid ja tundes isiklikult paljusid "kaalikaid", kes seal töötades oma eksistentsi õigustamiseks oskavad sellise flöödi välja puhuda, et kuul pähe. Minul igal juhul respect puudub selle asutuse suhtes.
Tere talv, respekt peab olema mitte asutuse (ega Sa nende trepiesist künna), vaid LOODUSE vastu!
Muideks, kui suvalises kohas kasvõi jala üle soo sumbata, siis võid võõrale maale "libastuda" ka nõuetekohast tähistust märkamata. Need nõuded ei ole sellised nagu NSVL riigipiiri tähistamisel, et 10 m ülesküntud riba ja X x okastraati.
Keegi siin porises, et peremees palke vedades ise roopad sisse sõitnud, aga temal seda mõnusat pehmet mudarada kaiffida ei luba. Võin seletada:
Lageraie (praegu üks väheseid võimalikke raieliike üldse, aegjärkset näiteks enam teha ei lubata - uurige Metsaseadust ja vastavaid määrusi, keda huvitab, seal on omaette huumorit kui palju!) looduslikule uuendamisele jätmisega käib nii, et võtad langi maha, vead hoolikalt valitud ajal välja (õigem oleks muidugi valida sügavalt külmunud maa ja paksema lumega talv, aga paraku oleme sellist juba 5 aastat asjatult oodanud). Ja kui tulevikule mõtled, siis jätad vedamisel tekkinud roopad mingiks 5-ks aastaks täiesti rahule. Ning kui hästi läheb, siis alles peale seda vead suvel taheda ilmaga oma ATV-ga tööriistad kohale ja teed esimese ringi harvenduse.
Kohati leian praegu oma metsas 68-nda (õige, mitte 86-nda) aasta tormimurru väljaveo tagajärgi. Võite 3 x arvata mis veel siis näha oleks, kui mingid suvalised jorsid oleksid seal hiljem iga vähegi sopasema ilmaga kambavisiliselt mudakolle mängimas käinud. Ja muuseas pole minu jaoks vahet kas käiakse enduurokate või ATV-dega.
Ja veel, kui notsud sooservas elavad siis ma ei salli, et keegi neid seal mürinaga hirmutamas käib ja minu aida taha rohumaad sonkima peletab. Ka jahimeestelt ootaksin samal põhjusel pigem põllul või otse aia taga metsas paugutamist.
Pigem ikka nii, et iga ilmaga iga mats suvalise riistaga suvalisse metsa ärgu ronigu. Tehke / nõudke ja makske kinni omale rajad valitud kohtades. Metsas lõõgastumas käib õige mees nii, et 50 m raadiuses pole teda ei näha ega kuulda ning peale seda kui tema ihulõhn koha pealt haihtunud, ei saa enam loom ka aru et seal üldse keegi käinud on.
Päikest kõigile!
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
mamps kirjutas:Pigem ikka nii, et iga ilmaga iga mats suvalise riistaga suvalisse metsa ärgu ronigu. Tehke / nõudke ja makske kinni omale rajad valitud kohtades. Metsas lõõgastumas käib õige mees nii, et 50 m raadiuses pole teda ei näha ega kuulda ning peale seda kui tema ihulõhn koha pealt haihtunud, ei saa enam loom ka aru et seal üldse keegi käinud on.
Ärme nüüd üle reageeri ka, eksole.
Rohelised on ikka väga kõrgelt kukkunud
-
- Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
mamps kirjutas:Metsas lõõgastumas käib õige mees nii, et 50 m raadiuses pole teda ei näha ega kuulda ning peale seda kui tema ihulõhn koha pealt haihtunud, ei saa enam loom ka aru et seal üldse keegi käinud on.
100% nõus. Täpselt nii peakski suhtuma ümbritsevasse.
Nagu on öelnud Lao zi - hea kõndija ei jäta jälgi.
-
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Nuh - rohkem tolerantsi kodanikud. Rohelistel on mingis mõttes ju õigus, aga ei maksa kohe teistele ninna karata kui keegi teistmoodi arvab - tavalisele metsaalusele ei tee üks enduromees küll oluliselt rohkem kurja kui maad üles sonkiv metsseakari. Loomulikult ei maksa seda teha ei loodus- ega maastikukaitsealal jne. Enamasti sõidab ka enduromees mõistlikult - kogu aeg ei lenda ju mättad männilatva. paar triipus siin või seal ei ole loodusele kuidagivõrd ohtlikult. Rohelised kipuvad veidi üle dramatiseerima selliseid asju.
Ma ei õigusta siin maastikukaitsealal kündmist ega muud moodi looduses sigatsemist, aga kulla rohelised ärge palun üle võlli pange. Roheline fašism ei ole ka mingi tore asi ja puukallistamisega ei maksa üle pingutada.
P.S. Olen metsaülema poeg ja lapsest saadik metsi mööda kolistanud, seega tean ka üht-teist metsast ja loodusest ja loomadest.
Kes mett teeb, see mett sööb!
-
Teema algataja - Postitusi: 559
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
efendi kirjutas:... tavalisele metsaalusele ei tee üks enduromees küll oluliselt rohkem kurja kui maad üles sonkiv metsseakari...
Ma leian, et mootorrattaga oleks mõistlik jääda ikka metsateedele, sihtidele, radadele. Päris metsaalusele poleks mõtet ikka ronida.
Roheliste fänn,
Päärn
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Kohati leian praegu oma metsas 68-nda (õige, mitte 86-nda) aasta tormimurru väljaveo tagajärgi.
No mis need rööpad sõideti paekivi sisse või? Meie kandis on savine maa ja enamus suuremaid lanke sõidetakse rinnuni rööpaid täis(talv kipub ju ootamatult otsa lõppema) ja ei jäeta 5-ks aastaks seisma vaid tasandatakse teraga. Kui sellise väljaveo tee peal ATV või tsikliga sõita ei juhtu küll loodusele kõige vähemat kahju. Miskipärast kipuvad meie uusrohelised hirmsasti üle reageerima. Samahästi võiks ära keelata metsas hobusega sõitmise, tulge ja vaadake millised rajad need reod on Tori ümbruses sisse sõtkunud Huvitav oleks teada paljud neist samblike pärast hädaldajatest teeks samblal ja samblal vahet.
Selle ema ja isa õpetamisega on ka vist selline lugu, et paljusid oleks neid endid vaja harida, kusjuures nii padurohelisi kui sõitjaid.
PS. Pooldan ikkagi sõitmist mööda metsateid ja -sihte, mitte metsas ega haritud põllul.
Eks me kõik tee asju, mida ei tohiks teha ja pärast võibolla ka kahetseme, kuid nagu öeldakse et loll on see kes vahele jääb...
Aga antud juhtumi puhul ma pooldan seda, et karistused tuleksid maksimaalsed ja sellepärast, et natukenegi ennetada selliseid juhtumeid tulevikus. Aga nagu eelnevalt siin ka mainitud, et igal ühel on õigus jääda oma arvamuse juurde.
efendi kirjutas:Ma ei õigusta siin maastikukaitsealal kündmist ega muud moodi looduses sigatsemist, aga kulla rohelised ärge palun üle võlli pange. Roheline fašism ei ole ka mingi tore asi ja puukallistamisega ei maksa üle pingutada.
P.S. Olen metsaülema poeg ja lapsest saadik metsi mööda kolistanud, seega tean ka üht-teist metsast ja loodusest ja loomadest.
Ja mina olen krossisõitja tütar ja mitte mingi paduroheline puukallistaja.
Kohati utreerisin meelega õite pisut üle, aga see on kindlasti vähem kahjulik kui vastupidise arvamuse füüsiline demonstratsioon.
Lihtsalt igal asjal on oma koht ja igal peremehel oma õigus. Paraku peab seda inimestele meelde tuletama.
Ehk siis Ally Mc Beal-i parafraseerides: minu mets on alati erilisem ja tähtsam kui teised, sest ta on MINU METS.
kõrtsmikumolu kirjutas:Meie kandis on savine maa ja enamus suuremaid lanke sõidetakse rinnuni rööpaid täis(talv kipub ju ootamatult otsa lõppema) ja ei jäeta 5-ks aastaks seisma vaid tasandatakse teraga. Kui sellise väljaveo tee peal ATV või tsikliga sõita ei juhtu küll loodusele kõige vähemat kahju.
- Need 68-ndast pärit mudaaugud (hoogtöölised vennalikust Ukrainast tegid kui allikakohtadest prjaamo läbi tõmbasid) on mul siiski täiesti reaalselt olemas ja mõnes mõttes on hea ka - loomadel suurem osa aastast koht olemas kus joomas käia
- Tüüpilises "Vanus ebaühtlane, koosseis ebaühtlane" pärapõrgus pole mul mõtet harvesteriga suuri lanke sisse retsida ja see rajakene mille 1 Bellaruss paar korda läbi sõites jätab pole mingi metsatee, kus ma suvalist võõrast liiklust sallima peaksin.
-
mamps kirjutas:
- Need 68-ndast pärit mudaaugud (hoogtöölised vennalikust Ukrainast tegid kui allikakohtadest prjaamo läbi tõmbasid) on mul siiski täiesti reaalselt olemas ja mõnes mõttes on hea ka - loomadel suurem osa aastast koht olemas kus joomas käia
.
Ega see looduses sigatsemine ka mulle ei meeldi ja sigatsejale trahvid täitsa asjakohased aga iseasi on see, kuidas meie keskkonnaametnikud neid kohaldavad ja nende suhtumine ja hoiak üldse.
Ei ole lageraie ainus raieliik ega ka aegjärgne. Mõni aasta tagasi Ida-Virus oli selline juhus. Et mitte harvenduse langile totaalset, eelpool mainitud "40-ne aastast" mudaauku tekitada, lõikas harvesteri juht sellest august nö. mööda. Tulemus oli see, et tehti mõlemale
juhile 3000.- eeku trahvi(see idiootsuse tulemus sai meestele firma poolt kompenseeritud), kuna kahe raiutava tee vahe, selle kohapeal, oli alla 20m. Käisin Jõhvis nende ametnikega vaidlemas ja tulemus oli üllatav. Vennikesed olid isegi nördinud, et sinna auku ei tekitanud, vastasel juhul nad oleks saanud 20000.- kraesse keerata
Kõiki idiootsusi ei jõua siia kirja panna aga panen veel ühe ehedama.
Harjumaal hakkas harvester hommikul uuel langil tööle ja lõuna paiku juht helistab ja annab toru keskkonna ametnikule, too karjus toru otsas nagu metsavahi lehm, et sellel langi osal ei tohi üldse raiuda ja, et ta tellib treileri ja viib masina kusagile nende oma platsile hoiule. Lendasin siis ise kohale. Tellija esindaja jõudis kohale mõni minut enne mind ja keeras tüübil kaardi õigetpidi kätte. Oleks siis mingitki vabandust tulnud, et kaks inimest pidid tema idiootsuse pärast kumbki 300-400 km lambist maha sõitma, vastupidi tüübil oli uus asi varnast võtta - sipelga pesast on liiga lähedalt mööda sõidetud ja selle eest saavat ka viie kohalise numbri välja kirjutada Hakkaski kirjandit kirjutama aga seda öelda ei osanud, kui lähedalt on liiga lähedalt - no kuul pähe. Tellija helistas ühele oma tuttavale ja andis toru ametnikule üle, mille peale too näost tulipunaseks läks, vabandas ette-taha ja minema kablutas. Nimelt küsis teises telefoni otsas olev inimene, et kuidas küll see ennast täis vennike veel selles ametkonnas töötab, kui suutis neile pättidele, kes Lahemaal nö. sajandi röövraie korraldasid(korduvalt) ainult 4500.- eeku pastakast välja imeda. Nii käivad asjad meie riigis, mõni tekitab mootorratta jäljest sellise poleemika(selle käest altkäemaksuks suurt summat ju ei küsi), teine tõmbab looduskaitse alal 100ha metsa kummuli ja häda midagi...
Kas Eestis siis kohti vähe kus sõita lubatud?. Mõned on ära toodud sellisel lehel nagu http://www.veeb.ee/rajad/ ja kindlasti on neid veel!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.