Ringraja masinad liiklusest ära!
Moderaator: Moded
mx77 kirjutas:Nojah, eks ta ole kahe otsaga asi. Kuna endal on "õnn" elada Tondi tänava ääres, mille mullid tõenäoliselt kutsuvad rattamehi vastupandamatu jõuga edasi-tagasi sõitma, siis ikka viskab ära küll, kui pärast öörahu aega baigid akna all kiunuvad. Eriti veel suvel, kui tahaks aknad lahti hoida. Võin lisada, et muu liiklusmüra ja ülelendavad lennukid on selle korval tühiasi.
Siinkohal toetan Suzumeni. MIda kuradit sa üldse linnas siis elad, kui sind mingisugune müra häirib. Teada ju kõigile, et kui miski paarsadatuhat lammas ühekoos on siis kõik ei saagi vaiksed ja normaalsed olla . Vot sellepärast mina lähengi metsa elama !
Aga see prantsusmaa lugu tundub küll päris ekstreemne. Kuidas seal huvitav piirajate kontrollimisega on. Sisuliselt saaks kehva järelvalve korral toimuda sarnane asi nagu meil 25kw-ga.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
bash kirjutas:mx77 kirjutas:Nojah, eks ta ole kahe otsaga asi. Kuna endal on "õnn" elada Tondi tänava ääres, mille mullid tõenäoliselt kutsuvad rattamehi vastupandamatu jõuga edasi-tagasi sõitma, siis ikka viskab ära küll, kui pärast öörahu aega baigid akna all kiunuvad. Eriti veel suvel, kui tahaks aknad lahti hoida. Võin lisada, et muu liiklusmüra ja ülelendavad lennukid on selle korval tühiasi.
Siinkohal toetan Suzumeni. MIda kuradit sa üldse linnas siis elad, kui sind mingisugune müra häirib. Teada ju kõigile, et kui miski paarsadatuhat lammas ühekoos on siis kõik ei saagi vaiksed ja normaalsed olla . Vot sellepärast mina lähengi metsa elama !
Tegelikult ma niisama natuke pirisen, sellest ei maksa välja teha. Üritasin kirjeldada, mida minu maja elanikud võivad tunda kes ei pruugi just väga kahrattasõbralikud olla.
Aga jutu point on see, et kui ratturite käitumine hakkab häirima laiu masse, siis alati leidub mõni tore poliitik, kes selle teema oma valimisvankri ette oskab rakendada ja et RK-sse saada ei ole just teab mitutsada häält vaja.
Well, paistab, et antud artikkel on kirjutatud hetke emotsioonide ajendil. Tänapäeva kapitalistlikus ühiskonnas võib iga jobu avaldada oma arvamust, mis on ühest küljest hea, kuid siiski võiks enne mõelda kui midagi avalikustada. Antud artikliga paralleele luues võiks tuua sellise näite.
Keelata ära miniseelikud - põhjendusena võiks tuua selle, et märgates miniseelikus tütarlast võib mõne liikleja tähelepanu hajuda, mis omakorda võib tekitada liiklusohtlike olukordi jne.
Artikli autor võiks öelda, et mida teha kolisevate ja tümakat täis bemaritega, vanaastaööl õhku lastava ilutulestikuga, veoautodega jne. Peaks vist kõik ära keelama. Ah ja see kalatööstus peaks kah uksed kinni panema, mulle ei meeldi kala lõhn. Tallinna sadam võiks ka ennast kuhugi mujale viia, mulle ei meeldi, et laevad rikuvad mu 1m eeguse vaate merele.
Kui sulle midagi ei meeldi siis osta endale väike maalapp ja koli maale. löö "eravaldus" silte ümbruskond täis ja naudi oma vaikset elu. Või koli kuhugi kus on lumi ja kus bike-tüüpi mootorrattad ei liigu. Need bike-tüüpi mootorratta hääled, millest sa räägid, on paraku linnaelu ja maaelu plussid ja miinused. Nii on asjalood olnud läbi aegade ja nii ka jääb. Kui tahad midagi muuta, siis muuda inimeste suhtumist, et inimene saaks aru mis on õige ja mis on vale. Kutsu inimesi üles mõtlema teineteise peale, et bike-tüüpi mootorratta omanikud hakkaks kinni pidama öörahust ja öösel vähem ruskat väänama, mitte ära hakka ajama mingit paska, et keelata ära mingid x asjad. Kuid näib, et sa oled oma valiku teinud ja elad linnas, eeldan et linnaelu plussid kaaluvad antud miinused üles - nii et ära vingu.
Või tõesti.... ostame kõik endale hunday getzid ja elame lahedat elu - või häirivad sind ka nende õmblusmasinate hääled?
-
- Tsikkel: Yamaha XJR1300
Re: Ringraja masinad liiklusest ära!
paarn kirjutas:Leidsin TOM-st sellise idee:
https://www.eesti.ee/tom/ideas.py/show?idea_id=2161
Sisu siis järgmine:
...
Tervitustega,
Pääru
Mina saan siis nüüd aru, et kui millegiga sõita ei või siis peab hakkama rolleritega sõitma ?
toetan
Mina toetaks seda harrat, kes idee valja kais ja
annetaks talle raha ,rahustite soetamiseks.Ja pakkuks talle uue idee, et hakkaks riigikokku saadikuid valima SMSi teel ! Et kirjuta eelnou siis!!!!
-
Re: toetan
racer kirjutas:Mina toetaks seda harrat, kes idee valja kais ja
annetaks talle raha ,rahustite soetamiseks.Ja pakkuks talle uue idee, et hakkaks riigikokku saadikuid valima SMSi teel ! Et kirjuta eelnou siis!!!!
aga teeme ära
53300612
-
- Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
- Tänatud: 1 kord
99% artiklist on jura, lisaks on autoril loogikaprobleeme.
1% artiklist on õige - müra on kaasaegses maailmas tõesti liigselt ja igasugu summutite modifitseerimised - asendamised peaksid olema tänavaliikluses keelatud. Politsei peaks soetama mürataseme mõõtmiseks seadmed ja trahvid ei peaks mitte väikesed selle eest olema. Siis jääks oluliselt vähemaks neid sõidukijuhte, kes igaveseks kuskile 10-14 aasta vanusele arengutasemele jäänud on ja tähelepanuvajaduses vaevlevad, kompenseerides seda lärisevate sumpsidega.
Abiratturid on üldse eraldi teema. Vaadates ATV-de käitumist, siis on tegemist üsna abikooli tasemega.
ulmo kirjutas:99% artiklist on jura, lisaks on autoril loogikaprobleeme.
1% artiklist on õige - müra on kaasaegses maailmas tõesti liigselt ja igasugu summutite modifitseerimised - asendamised peaksid olema tänavaliikluses keelatud. Politsei peaks soetama mürataseme mõõtmiseks seadmed ja trahvid ei peaks mitte väikesed selle eest olema. Siis jääks oluliselt vähemaks neid sõidukijuhte, kes igaveseks kuskile 10-14 aasta vanusele arengutasemele jäänud on ja tähelepanuvajaduses vaevlevad, kompenseerides seda lärisevate sumpsidega.
Ma usun, et 99% rahvast topib sportsumpsi sellepärast, et KAIF on kuulata, mitte tähelepanu vajadusest.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
ulmo kirjutas:bash kirjutas:Ma usun, et 99% rahvast topib sportsumpsi sellepärast, et KAIF on kuulata, mitte tähelepanu vajadusest.
Kuula seda kuskil oma eluruumides vms sellises kohas, kus teisi ei häiri.
ma keelax ka kadedusest sportsumpsid ära kui mu enda ratas olex nii saamatu, et nurrub ainult nagu kiisu mitte ei möirga lõvi moodi...
ja yldse... need rinkarattad võix kõik kaduda ära jahh..
-
- Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
- Kontakt:
ulmo kirjutas:bash kirjutas:Ma usun, et 99% rahvast topib sportsumpsi sellepärast, et KAIF on kuulata, mitte tähelepanu vajadusest.
kui linnakära ei meeldi, siis mingu maale kuduma ja kanu kasvatama näiteks.. ja mootorratastest peaks siis üldse eemale hoidma.
Ma arvan, et kui see lärmakas sumps kellelegi nii väga närvidele käib, siis ei ole sel inimesel motomaailmast küll midagi otsida, sest enamus tsiklitest ikka lärmavad kui mootorit vähegi kasutada.....tõesti võiks võtta jalgratta ja metsas sõita.
ulmo kirjutas:...... Vaadates ATV-de käitumist, siis on tegemist üsna abikooli tasemega.
kus mis? kellele need atv d nüüd ette on jäänud, oma mõõtmete tõttu ei saa ka ridadevahel "nõeluda", need sõidavad linnas suht harva, tavaliselt ju kusagil eramaal metsas hoopis.
usu mind ma tean
Suzu-poiss kirjutas:no mis ma osgan kosta. äkki keelaks kõik mootorsõidukid ära kuna saastavad loodust, hakkame jalgrattastega ringi sõitma.
ei noh sellist loljust annab ikka välja mõelda ju. Debiilikud jäävad debiilikuteks
loll oled või? kujutad sa ette neid käuksuvaid õlitamata turiste ja ereliukaid??
-
ThaNukks kirjutas:Suzu-poiss kirjutas:no mis ma osgan kosta. äkki keelaks kõik mootorsõidukid ära kuna saastavad loodust, hakkame jalgrattastega ringi sõitma.
ei noh sellist loljust annab ikka välja mõelda ju. Debiilikud jäävad debiilikuteks
loll oled või? kujutad sa ette neid käuksuvaid õlitamata turiste ja ereliukaid??
Just Just neid samasid, ja vana hea meestekas on ka kõva sõna ju
53300612
Jajah, nagu teismelise eas oli. Alguses oli kõvera pulgaga erekas ja pärast tuli saluut
Eileõhtul 23.30-24 paiku oli nii kena kuulata kuidas Tartu kesklinnas umbes kümmnene punt ristmikul punase tule taga tuuritasid ja paugutasid. Veel mitu minutit oli nende liikumistee paugud kaugele kuulda.
Vanasti pandi Ereliukasele papitükid pesupulgaga kodaratesse, siis oli ka uhke tunne. Eriti öösel.
ping kirjutas:Eileõhtul 23.30-24 paiku oli nii kena kuulata kuidas Tartu kesklinnas umbes kümmnene punt ristmikul punase tule taga tuuritasid ja paugutasid. Veel mitu minutit oli nende liikumistee paugud kaugele kuulda.
Vanasti pandi Ereliukasele papitükid pesupulgaga kodaratesse, siis oli ka uhke tunne. Eriti öösel.
Ehk mingi logistiline teema? keegi jäi kuskil maha, siis teised andsid paukudega märku kuhu minna vms?
tramm66 kirjutas:Kui iga idioodi mõtteavalduse peale erutuda siis elaksimegi pidevas erutuses
Väga hästi öeldud !
Parem on ----- mitte torkida
.
Ehk siis mina lugesin välja et härra Raido Siimre sooviks rohkem trolliliine.
Trollis oleks tal kõik probled lahendatud. Niipalju kui vähestest kogemustest mäletan;
1.) Müra. Trollis ei kuule välisliiklusest toimuvast midagi. Heal juhul politseisireeni. Sisemüra ületab enamasti alati välismüra ja saad alati omas maailmas edasi tiksuda.
2.) Teekatte rikkumine. Troll ei tee kunagi "kaabekat" vaid vajutab igale poole sellised mõnusad sooned, nii et kumm haagib kiirendades ka külje pealt juba
3.) Trollis ei häiri härra Raido Siimret ka ülejäänud liiklus, nõelumised, rusikat viibutavad autojuhid ja tsiklimehed, jalakäijad jne jne. Mis iganes tulevik peaks talle tooma. Saab lihtsalt statisti rollis olla ja oma tarku mõtteid edasi mõelda. Ehk jõuab ka mõne lihtsamat laadi põhjuseni nagu näiteks, et on olemas erinevaid inimesi ja võib olla mõne eriti tähtsa teadusliku avastuseni nagu jah, tõesti ma ei ela üksi siin maailmas.
Ja finally, ehk lahendab seal inimeste keskel ka personaalse probleemi, keegi jõuab enne üle ristmiku kui tema.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Suzu-poiss kirjutas:no mis ma osgan kosta. äkki keelaks kõik mootorsõidukid ära kuna saastavad loodust, hakkame jalgrattastega ringi sõitma.
Ära muretse, kui sa piisavalt noor oled, siis äkki on sul võimalus veel seda näha .
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Samas, kui hoolikalt nüüd järgi mõelda, siis liikluses osalemine ringarajaratsetel, krossiratastel, kartide, bagidel ja maastikusõidukitel ongi ju keelatud ja ega neid ei sõida ju ka.
See inimene lihtsalt ei suuda eristada sarnase välimusega mootorsõidukeid spordivahenditest ja tööriistadest, nagu ka joonealuse foorumi liikmed, kes nimetavad igat kõrgete porilaudade ja natuke mustrit omava rehviga sõidukit krossirattaks...
Aftermarket väljalaskesüsteemidega on kah vist niimoodi, et reaalselt on nendel nõutud sertifitseeringumärgid ja kehtivale müranormile vastavus, vastasel korral on need "for race use only".
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.