Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse (ARK) eksamineerijad
Moderaator: Moded
-
Nordictiger
Teema algataja
Mul oli eelmise aasta suvel just vastupidine kogemus. Tegin sama kilovatipiiranug eemaldamise linnasõitu ja kergelt nagu kõhklesin, et kuidas tsikliga kohale tohib tulla kui lube pole. Küsisin üle ja mulle vaadati suhteliselt arusaamatu pilguga otsa - et mis mõttes kuidas ... ise sõidate. Eks ta ole tibake loogiline ka, järgmisel hetkel pead sa ju sama rattaga olema valmis linnaliiklusesse minema.
-
Primo
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Kui nüüd selle natuke nokkida selle korraliku sõiduvarustuse kallal, siis kahjuks pole meil konkreetselt ja selgelt kirja pandud ja defineeritud "sõidu-/kaitsevarustus".Ainukesena on defineeritud kiiver
.Ja sellisel juhul, kui inimene tuleb E-tähistusega kiivris ning teksades ning paneb eksami ajal käkki, siis milles saab eksamineerijat süüdistada?Milleski 
Challenge the Adventure.Ride The World
Hetkel pole aega kaevata, aga suht esimese asjana kargab silma ARK-i kodulehelt:Primo kirjutas:Kui nüüd selle natuke nokkida selle korraliku sõiduvarustuse kallal, siis kahjuks pole meil konkreetselt ja selgelt kirja pandud ja defineeritud "sõidu-/kaitsevarustus".Ainukesena on defineeritud kiiver.Ja sellisel juhul, kui inimene tuleb E-tähistusega kiivris ning teksades ning paneb eksami ajal käkki, siis milles saab eksamineerijat süüdistada?Milleski
Mootorrattajuht peab sõidueksamil kandma eredavärvilist valgustpeegeldavat vesti, turvariietust ja kasutama nõuetekohast turvavarustust.
http://www.ark.ee/atp/?id=286
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
-
Primo
Aga mis asi on nõuetekohane turvavarustus?Peale E-märgistusega kiivri?
Kuskil pole defineeritud turvavarustust - kui vastav turvavarustus on nahkkombe, siis kas tekstiilkombe on turvavarustus?Või vastupidi?Kas safety jacket on turvavarustus?Ta ei ole ei jope, ei püksid..tont teab, mis ta on
, kuid samas kaitseb vaat et paremini, kui nahktagi. Millised peavad olema kaitsmed ja kas nad üldse peavad riiete sees olema?Mis materjalist nad peavad olema?Mis sertifikaat neil peab olema?Millised peavad olema kindad, millised saapad, mis materjalist kindad, kui kõrged saapad?Seda kõike ei ole ju seadusandluses kirjas
.Tegelt ei ole midagi seadusandluses kirjas 
Kuskil pole defineeritud turvavarustust - kui vastav turvavarustus on nahkkombe, siis kas tekstiilkombe on turvavarustus?Või vastupidi?Kas safety jacket on turvavarustus?Ta ei ole ei jope, ei püksid..tont teab, mis ta on
Mõistusega võttes ütleksin, et lühike püks või siis teksapüks pole turvavarustus. Tavaline nailonjope ka ei ole. Sadomaso latekskostüüm ka ei ole, vist...
Aga mõistus ei pruugi ühtida seadusandlusega.
Aga mõistus ei pruugi ühtida seadusandlusega.
www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
-
Primo
Ma võin seadusandlusest debiilseid näiteid tuua...selliseid näiteid, mida loogiline ja kaine mõistus keeldub uskumast.Tegu on küll pretsedenditu USA kohtusüsteemiga, kuid ka seal on olemas seadusandlus, mille järgi tuleb juhinduda ja elada.
Keiss nr. 1
Iga päev viis ema oma väikese tütre kooli ja tõi ta peale kooli lõppemist koju.Üks päev aga ta sõitis autoga kogemata üle oma tütre jalalaba.Ja mida ema tegi?Ta kaebas kohtusse.Kelle?ISEENDA.Tema on paha ema, tema on vastutustundetu, lohakas jne.Ja mis sai?Ema sai kindlustusfirmalt üle 60k dollari valuraha.
Keiss nr. 2
Mees kandis vangis eluaegset vanglakaristust vägistamise eest.Ta põgenes vanglast, võttis ühe pere pantvangi, ähvardas tappa peremeest, vägistas perenaise, ähvardas tappa perenaist, ärandas nende auto ning lõpuks püüti kaak kinni.Ja mis karistus talle tuli?Eluaegne vanglakaristus...Ja mõelge nüüd, mis karistuse ta reaalselt sai?
Mis ma siin jahun on see, et mis on seaduses kirjas, ei lähe alati kokku loogika ja kaine mõistusega.Jah, ka mina sõidan vahest teksades ja pusas...sest ma NÕRGALT ei viitsi seda kuradi kasukat omale selga toppida, kui väljas on triljon kraadi sooja....
Keiss nr. 1
Iga päev viis ema oma väikese tütre kooli ja tõi ta peale kooli lõppemist koju.Üks päev aga ta sõitis autoga kogemata üle oma tütre jalalaba.Ja mida ema tegi?Ta kaebas kohtusse.Kelle?ISEENDA.Tema on paha ema, tema on vastutustundetu, lohakas jne.Ja mis sai?Ema sai kindlustusfirmalt üle 60k dollari valuraha.
Keiss nr. 2
Mees kandis vangis eluaegset vanglakaristust vägistamise eest.Ta põgenes vanglast, võttis ühe pere pantvangi, ähvardas tappa peremeest, vägistas perenaise, ähvardas tappa perenaist, ärandas nende auto ning lõpuks püüti kaak kinni.Ja mis karistus talle tuli?Eluaegne vanglakaristus...Ja mõelge nüüd, mis karistuse ta reaalselt sai?
Mis ma siin jahun on see, et mis on seaduses kirjas, ei lähe alati kokku loogika ja kaine mõistusega.Jah, ka mina sõidan vahest teksades ja pusas...sest ma NÕRGALT ei viitsi seda kuradi kasukat omale selga toppida, kui väljas on triljon kraadi sooja....
Tänane näide ARK-st.
Üks vanamehenäss skandaalitses, et ARK ei aktsepteeri tema volitust. Et Usas ja igal pool on kõik ok ja meie idioodid ei võta ette.
Et tema volituses on kirjas, et "volitus koostatakse 1-s eksmplaris, mille originaal jääb notarisse". Ja tema peab saama koopiaga asju ajada.
Iva oli selles, et näss ei olnud ilmselt kuulnudki, et notarist väljastatakse originaali TÕESTATUD koopia. temal oli aga tõestatud koopiast tehtud tavaline valguskoopia
Minuarust tegi ARK-i töötaja õigesti, et ta tehingut läbi ei viinud. Näss ei suutnud seda 2 tundi endale teadvustada
Üks vanamehenäss skandaalitses, et ARK ei aktsepteeri tema volitust. Et Usas ja igal pool on kõik ok ja meie idioodid ei võta ette.
Et tema volituses on kirjas, et "volitus koostatakse 1-s eksmplaris, mille originaal jääb notarisse". Ja tema peab saama koopiaga asju ajada.
Iva oli selles, et näss ei olnud ilmselt kuulnudki, et notarist väljastatakse originaali TÕESTATUD koopia. temal oli aga tõestatud koopiast tehtud tavaline valguskoopia
Minuarust tegi ARK-i töötaja õigesti, et ta tehingut läbi ei viinud. Näss ei suutnud seda 2 tundi endale teadvustada
-
effekt
Teema algataja
Tallinna ARK-is oli kogemus mis esmapilgul tundus jube. Läksin eksamit tegema (lubade tagasi saamine) ja oli kokkulepitud kellaajal platsi ääres. Vaatasin, et rahvast jagub ja ootasin oma järiekorda. Mingi hetk vaatasin kuidas rahvas istub masinatesse ja sõidab minema
. Tekkis küsimus, "aga mina"!? Umbes 5 minutit hiljem vaatasin, et õppesõidu platsil seisab veel üks masin ja keegi nagu istuks sees.... läksin lähemale uurima, et kas tema võtab mu eksamit vastu. Dialoog;
Mina (M); Tere.
Tema (T); Tere.
M; Kas teie võtate eksameid ka vastu?
T; Ka mina võtan eksameid vastu.
M; Kas te minu eksami ka vastu võtate?
T; Võib-olla võtan.
M; Aga kus ma teada saan kas teie võtate?
T; Öelge nimi... ma siis vaatan.
M; (ütlesin nime)
T; Noh... eks ma siis võtan.
M; Kas ma tulen siis siia autosse?
T; Kui eksamit läbida tahate siis küll....
(tekst jätkus nii edasi)
Krt... ma olin niigi närviline ja ta ajas sellist tuima juttu... ma arvasin ka juba, et olen ette läbi kukkunud, aga üritasin jääda rahulikuks ja sõitsin nii nagu tavaliselt. tegin tiiru linnas ära ja tagasi platsile.
Seisin platsil juba pikka aega (3 minutit tundus pika ajana). Lõpuks küsisin;
M; Kas ma sain läbi...
T; Saite läbi.
M; Mis ma edasi pean tegema.
T; Autost lahkuma.
M; Aga lubadega.
T; Tulete paari nädala pärast tagasi.
M; Kas eksamile või lubadele järgi.
T; Lubadele järgi.
M; Nägemist.
T; Nägemist.
Tagant järgi mõeldes... ehk ta üritas natuke mind närviliseks ajada... siis lihtsam vaadata kuidas pingelises linnaliikluses käitun.
Mina (M); Tere.
Tema (T); Tere.
M; Kas teie võtate eksameid ka vastu?
T; Ka mina võtan eksameid vastu.
M; Kas te minu eksami ka vastu võtate?
T; Võib-olla võtan.
M; Aga kus ma teada saan kas teie võtate?
T; Öelge nimi... ma siis vaatan.
M; (ütlesin nime)
T; Noh... eks ma siis võtan.
M; Kas ma tulen siis siia autosse?
T; Kui eksamit läbida tahate siis küll....
(tekst jätkus nii edasi)
Krt... ma olin niigi närviline ja ta ajas sellist tuima juttu... ma arvasin ka juba, et olen ette läbi kukkunud, aga üritasin jääda rahulikuks ja sõitsin nii nagu tavaliselt. tegin tiiru linnas ära ja tagasi platsile.
Seisin platsil juba pikka aega (3 minutit tundus pika ajana). Lõpuks küsisin;
M; Kas ma sain läbi...
T; Saite läbi.
M; Mis ma edasi pean tegema.
T; Autost lahkuma.
M; Aga lubadega.
T; Tulete paari nädala pärast tagasi.
M; Kas eksamile või lubadele järgi.
T; Lubadele järgi.
M; Nägemist.
T; Nägemist.
Tagant järgi mõeldes... ehk ta üritas natuke mind närviliseks ajada... siis lihtsam vaadata kuidas pingelises linnaliikluses käitun.
Peaks rahvastikuministrile kirjutama, et lisaks vähemusrahvuste probleemile on meie riigis veel üks integreerimist vajav inimgrupp - mootorratturid. Mootorrattureid kiusatakase ja diskrimineeritakse meie riigis massiliselt. Põhitegijatele, autojuhtidele, on nüüd veel lisandunud eksamineerijad ja teedel toimuvast igapäevasest politseivägivallast me ei räägigi...

Suzuki GSX 750 Inazuma
-
motoneeger
Teema algataja
Alati on inimesi, keda igal võimalikul juhul kotitakse/kiusatakse kõikjal (vähemalt nende endi arvates). Ja samuti on inimesi, kes ronivad igast sitast puhtalt välja. No mis teha, kui oled esimeste hulka sattunud. Anyway, point on selles, et soovitaksin eksmineerijaga saavutada positiivne kontakt juba enne eksami algust, küll siis ka eksam ise ladusamalt läheb.
-
Õnnekas
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
To effekt!
Seda veidram tundub sinu eksamineerija käitumine kui ma lisan siia väikse väljavõtte eksamineerimise juhendist:
Eksamineerija ning eksamineeritava esmakordne kohtumine enne sõidueksami algust
Sõidueksami läbiviimise korra muudatus:
“ARK riiklik sõidueksam” teeninduskoha märgi juures või mujal eelnevalt kokku lepitud kohas
Teadmiseks:
1. esmakontakti looja on eksamineerija
2. eksamineerija ootab eksamineeritavat vähemalt 10 minutit
Seda veidram tundub sinu eksamineerija käitumine kui ma lisan siia väikse väljavõtte eksamineerimise juhendist:
“ARK riiklik sõidueksam” teeninduskoha märgi juures või mujal eelnevalt kokku lepitud kohas
Teadmiseks:
-
KUMM
Teema algataja
Eelmise MOTONEEGRI postitusega olen täitsa nõus, sest ARK-is pead sa olema madalam kui muru, et hästi läheks. Ma isiklikult tegin viljandis E katekooria eksamit (riigikaitse kulul) ja tagutdasin õrnalt vasta tagumist keskmist posti. Algul öeldi et täna on kõik aga pärast ilusat ja viisakat juttu minu poolt lasi linna ja selle tegin puhtalt. Kevadel vahetasin Tallinnas piirangutega A täis A vastu ja läksin kohalo oma rattaga (Bandit 600) millel oli 57 kw ja seda ka eksamineeria küsis, kuid mingit imelikku nägu ega muiet ei teinud selle peale. Seljas oli mul tavaline jope, teksad millega kasutasin põlvekaitsmeid, kuid kaitsmeid seal sees ei olnud, lihtsalt tuule läbilaske vähendamiseks ja põlvede soojendamiseks, korralik kiives ja suusakindad (tol ajal mul veel ei olnudgi korralikku varustust). Riietuse kohta ühtegi sõna ei mainitud. Eksamineeria oli normaalne ja eksami tegin ära. Paar aastat tagasi kui ma piirangutega A tegin, ei teadnud ma sõiduvarustusest ültse midagi ja nii autokool kui ARK-i eksamid tegin vist tressipükstes. Aga jah ennem läheb vist päev õhtasse kui jutt lõppeb ARG-i tagarääkimisest sest seal olen ma käinud suht palju sest hetkel olemas ABCE katekooria load.
Njah - mina näiteks siiani imestan selle üle, kuidas härrased eksaminaatorid suudavad pealelõunaseks ajaks veel niii rahulikud olla - ilmselt inimesele on eksam ühekordne ja meeldejääv protseduur - kuid neile meestele ja naistele kelle töö on eksamite vastuvõtmine on see lihtsalt tavaline töö ning neid küsimusi on igapäev sadu-sadu-sadu.
Mis puutub minu arvates läbikukkumisse siis läbi kukuvad need kes ei oska sõita - ise olen päris mitu korda erinevaid kategooriaid taodeldes nii teooria, kui sõidueksamit teinud ning alati olen läbisaanud - ei ole keegi mind "keppinud".
Ning samas on mul veel motaga sõitvatest eksaminaatoritest (jätame nimed mainimata, kes teab see teab) lausa kahju, kui pooltuttavaid kes ei suuda liikluses iseseisvalt ellujääda tuleb lihtsalt "läbikukutada" või ilusam lausena korduseksamine saata. Kuid samas kui nn pooltuttava eksamit läbisõrmede vaadata ja siis mõtle kui see idioot end kiireaja jooksul surnuks sõidab - siis mõelge mis tunne sellel eksaminaatoril on.....
Mis puutub minu arvates läbikukkumisse siis läbi kukuvad need kes ei oska sõita - ise olen päris mitu korda erinevaid kategooriaid taodeldes nii teooria, kui sõidueksamit teinud ning alati olen läbisaanud - ei ole keegi mind "keppinud".
Ning samas on mul veel motaga sõitvatest eksaminaatoritest (jätame nimed mainimata, kes teab see teab) lausa kahju, kui pooltuttavaid kes ei suuda liikluses iseseisvalt ellujääda tuleb lihtsalt "läbikukutada" või ilusam lausena korduseksamine saata. Kuid samas kui nn pooltuttava eksamit läbisõrmede vaadata ja siis mõtle kui see idioot end kiireaja jooksul surnuks sõidab - siis mõelge mis tunne sellel eksaminaatoril on.....
-
StreetMoto
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
Natuke teemasse - natuke välja. Ise olen ka teatud alal (mitte ARK) eksamite vastuvõtja ja see on küll tegevus, mis muudab teatud aja jooksul psüühhikat, sest ei jaksa kuulata päevast-päeva sõna otseses mõttes lauslollust ja inemeste kurbi silmi, et "miks ma läbi kukkusin". Samas puudub eksamineeritaval kohati igasugune arusaam sellest, mida ta teeb. Minu õpetataval teemal eriti katastroofilisi tagajärgi olla ei saa. Küll aga liikluses. Meie praeguse ja üha enam kasvava liiklustiheduse juures ei saa lasta liiklusesse inimest, kes ei oska sujuvalt liigelda. Õppimiseks on autokool ja eksamil peab olema juba vilumus.
Igatahes minu seisukoht on selline... Niisama peedistada ei tohi aga silma ka kinni pigistada ei saa.
Igatahes minu seisukoht on selline... Niisama peedistada ei tohi aga silma ka kinni pigistada ei saa.
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Muidu oled tubli aga miskit jääb nagu puudu!KUMM kirjutas:Eelmise MOTONEEGRI postitusega olen täitsa nõus, sest ARK-is pead sa olema madalam kui muru, et hästi läheks. Ma isiklikult tegin viljandis E katekooria eksamit (riigikaitse kulul) ja tagutdasin õrnalt vasta tagumist keskmist posti. Algul öeldi et täna on kõik aga pärast ilusat ja viisakat juttu minu poolt lasi linna ja selle tegin puhtalt. Kevadel vahetasin Tallinnas piirangutega A täis A vastu ja läksin kohalo oma rattaga (Bandit 600) millel oli 57 kw ja seda ka eksamineeria küsis, kuid mingit imelikku nägu ega muiet ei teinud selle peale. Seljas oli mul tavaline jope, teksad millega kasutasin põlvekaitsmeid, kuid kaitsmeid seal sees ei olnud, lihtsalt tuule läbilaske vähendamiseks ja põlvede soojendamiseks, korralik kiives ja suusakindad (tol ajal mul veel ei olnudgi korralikku varustust). Riietuse kohta ühtegi sõna ei mainitud. Eksamineeria oli normaalne ja eksami tegin ära. Paar aastat tagasi kui ma piirangutega A tegin, ei teadnud ma sõiduvarustusest ültse midagi ja nii autokool kui ARK-i eksamid tegin vist tressipükstes. Aga jah ennem läheb vist päev õhtasse kui jutt lõppeb ARG-i tagarääkimisest sest seal olen ma käinud suht palju sest hetkel olemas ABCE katekooria load.
http://erna.ark.ee/eksamikyssad/index.htmlt6nis kirjutas:kas kuskil netis on selle kategooria küsimused ka üleval harjutamiseks?
-
janis
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Tallinnas öeldi ,et järgi peab sõitma ARK-i auto juhul kui autokooli autol puudub salvestus seade. Nad filmivad ka tsiklite sõitu.Õnnekas kirjutas:Rääkida lähemalt millest?
Spets eksamiautod on vaid B-kat puhul.
Teiste kategooriate puhul eriautosid pole, sama ka A-kati puhul.
On võimalik sõita tsikli taga ka autokooli autoga, vähemalt Tartus on nii toimunud.
tasa ja targu
Kui sa sõidad eksamile autokooli tsikliga ning sõiduõpetaja saadab sind autoga, siis ei ole see illegaalne sõit ju. Kui sa võtad sõbra ratta ja sõidad sellega ARK'i eksamile (ning sind ei saada sõiduõetaja ega juhendaja), siis mõni halvas tujus eksamineerija võib norida küll.rolex kirjutas:ishijupp mis tähendab transpordid tsiklit autoga, kust sellised veidrad mõtted teil tulevad. Niikaua kui ARK-il omal pole tsikleid ei pea mina mitte autokooli tsiklit käruga ARK-i vedama
Kui ise eksamit tegin, siis aitas vastava juhtimisõigusega sõber tsikli ARK'i sõita. Eksamineerija tegi siis hoopis suured silmad, et miks ma ise siis ei sõitnud
Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Benelli TNT 1130
-
effekt
Teema algataja
Käisin veel hommikul ARK-ist läbi ja uurisin millal eksam algab ja kus ma ootama pean... sealt öeldi, et minge platsi juurde ja oodake. Nii ma siis ootasin... ehk ootaks praegugi, aga võtsin julguse kokku ja tegin esimesena lähenemis katseidÕnnekas kirjutas:To effekt!
Teadmiseks:
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.