Kui kaua tohib rolleriga järjest sõita?

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Sääse racing
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Sääse racing »

reinhold5 kirjutas:
Küsimus kõigile rollerimatkajatele: kas te maanteel jalgu ei jää? Ei karda, et mõni rullnokk tagant sisse paneb? Või on teil nii tuunitud masinad, et näitate autodele vaid tagatulesid?
Viisakas mopeedi/rollerimatkaja sõidab ikka tee ääre pool.
Kui ta kellegile seal ka jalgu jääb,siis ei ole see enam tema probleem,vaid hoopis sellel,kellele ta jalgu jääb on kõrvade vahel probleem.
Ise läbin alla 50 cc masinaga(enamnasti küll mopeediga) ca.3-4000 km aastas ja olen oma aeglasema masinaga viisakalt tee ääres liikudes 15 aasta jooksul "ainult" :cry: 3 korda kellegile tema arust jalgu jäänud.
1)Üks kord Tartu kandis ühele Jawamehele.Tema sõitis must mööda,aga siis pidurdas hoo maha ja karjus mulle,et "Mis sa siin töllerdad!",näitas keskmist näppu ja pani igavese tinnaga(140 km/h iga kell jaava,teate küll :D ) edasi.
2)Ühele bemmimehele jäin ka jälle!?!? Tartu kandis "jalgu".See samamoodi aeglustas peale "siuhti" möödasõitu,keris akna lahti ja karjus midagi ning vehkis rusikaga.Kuna tal aga "TÜMM" nii kõvasti mängis,siis ma niikuinii ei kuulnud,mis ta seal karjus.
3)Üks roosa :? UAZ-iga tüüp üritas mind teelt rammida.Seal juures karjus ta ka midagi,aga ta jutust oli võimatu inimkeelt kõneleval inimesel aru saada.Täitsa seosetu lämin oli.Tundus mingi laksu all tüüp olema.

Ja Tallinnas liigeldes tasub vältida TAK-i busse(kellest paljud ei pea märgistatud jalgrattateed ja seal liikujaid mittemillekski) ja KAMAZ-kallureid(need vist ei näegi midagi oma tossupilves sõitas).Sest neid ei tundu miski neist väiksem liiklemisvahend huvitavat :D .
mopopede

Teema algataja
wtf

Lugemata postitus Postitas wtf »

Ise sõidan ka noh suuremat teed pidi suht palju [ei ole linnas ega väga asulas sees] ning kogaueg üritan võimalikult tee ääre ligidal sõita, kuid see on ka ohtlik, sest noh mitumitumitu korda on nii olnud, et vastu tuleb auto ja mul tagant tuleb auto ja loomulikult taganttulev auto ei viitsi ju hoogu maha võtta ja oodata vastusõitva auto möödumist, vaid trügib ikka must mööda, samalajal vastutulev auto ka kohakuti, nii, et minu ja mööduva autovahe on mõnikord olnud 10cm või natuke rohkem ja olen ehmatanud. Selline asi on nõme ja vägagi ohtlik.
Autojuhid võiksid rohkem arvestada rolleritega.
Ning tõesti ei saa ise ka rohkem tee äärde võtta, sest siis oleks täitsa kraavis. Kas tõesti peaks hakkama sõitma ikka natuke rohkem tee keskel[mitte päris, aga nii, et autojuhid ei saaks mööduda niimoodi] ?
Kasutaja avatar

Enemy Territory [ COD ]

Lugemata postitus Postitas Enemy Territory [ COD ] »

muidugi ma olen koguaeg sõitnud keset teed ja autojuid mind ei koti tavaliselt sest et roller on ka liiklusvahend millega tuleks arvestada :)
S¤Ã¤Ã¤S¤E
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Enemy Territory [ COD ] kirjutas:
muidugi ma olen koguaeg sõitnud keset teed ja autojuid mind ei koti tavaliselt sest et roller on ka liiklusvahend millega tuleks arvestada :)
§ 136. Asulavälisel teel, kus sõidutee seisund või tihe vastassuunaliiklus ei võimalda mööda sõita sõidukist, mis ei sõida sellel teelõigul lubatud suurima kiirusega, peab viimase juht hoiduma võimalikult paremale ja vajaduse korral peatuma, et lubada mööda enda taha kogunenud sõidukid.

§ 110. ... Asulavälisel teel tuleb sõita sõidutee parempoolse ääre lähedal. Kui pärisuunavööndis on mitu tähistatud sõidurada, siis tohib vasakpoolseid radasid kasutada ainult juhul, kui parempoolsed on hõivatud.

§ 234. Jalgratta ja mopeediga peab sõitma jalgrattateel, selle puudumisel sõidutee äärmisel parempoolsel rajal, välja arvatud käesoleva määruse § 97 kohase manöövri ajal. Jalgrattaga võib sõita ka teepeenral, kui see on selleks kõlblik, ohustamata jalakäijat.

Serengeti
Tsikkel: Z750 ; KX250F

Lugemata postitus Postitas Serengeti »

Mul endal on ka olnud päris palju kordi nii et mulle tuleb auto vastu ja siis sellest vastu tulevast autost hakkab teine mööda sõitma, et tekib ńagu kolm sõidurada. Siis tõmbad küll nii tee äärde kui saad aga ikkagist päris hirmus on kui auto 120kh/h sinust 30-40cmi kauguselt mööda tuhiseb. Liiga vähe arvestatakse rolleri ja mopeedi juhtidega.

Brabus

Lugemata postitus Postitas Brabus »

oldmoped kirjutas:
Enemy Territory [ COD ] kirjutas:
§ 136. Asulavälisel teel, kus sõidutee seisund või tihe vastassuunaliiklus ei võimalda mööda sõita sõidukist, mis ei sõida sellel teelõigul lubatud suurima kiirusega, peab viimase juht hoiduma võimalikult paremale ja vajaduse korral peatuma, et lubada mööda enda taha kogunenud sõidukid.

§ 110. ... Asulavälisel teel tuleb sõita sõidutee parempoolse ääre lähedal. Kui pärisuunavööndis on mitu tähistatud sõidurada, siis tohib vasakpoolseid radasid kasutada ainult juhul, kui parempoolsed on hõivatud.

§ 234. Jalgratta ja mopeediga peab sõitma jalgrattateel, selle puudumisel sõidutee äärmisel parempoolsel rajal, välja arvatud käesoleva määruse § 97 kohase manöövri ajal. Jalgrattaga võib sõita ka teepeenral, kui see on selleks kõlblik, ohustamata jalakäijat.
Ma sõitsin jalgratta teel ja politsei tuli hoiatama,et ei tohi sõita :S
Kasutaja avatar

*DDF*

Lugemata postitus Postitas *DDF* »

IguanaDuet kirjutas:
terall kirjutas:
Lihtne ja loogiline - sõidad niikaua, kuni temperatuuri andur punase tule põlema lööb :D
Seda tuleb jälgida tõesti. Aga lihtsalt kõik need andurid veits valetavad. Ei taha erilist koormust tekitada lihtsalt mootorile. Siis mõtlesin ,et kui pikk vahemaa on see mis veel eriti mootorit rikkuma ei hakka.

Kõige lihtsam on, et ära üldse sõida :D siis ei koorma sa midagi!

reinhold5

Lugemata postitus Postitas reinhold5 »

*DDF* kirjutas:
IguanaDuet kirjutas:
terall kirjutas:
Lihtne ja loogiline - sõidad niikaua, kuni temperatuuri andur punase tule põlema lööb :D
Seda tuleb jälgida tõesti. Aga lihtsalt kõik need andurid veits valetavad. Ei taha erilist koormust tekitada lihtsalt mootorile. Siis mõtlesin ,et kui pikk vahemaa on see mis veel eriti mootorit rikkuma ei hakka.

Kõige lihtsam on, et ära üldse sõida :D siis ei koorma sa midagi!
Ega jah, sõidukid ostetaksegi niisama vaatamiseks ja näppimiseks... :D

rollumees12

Lugemata postitus Postitas rollumees12 »

Äkki ei tuleks siis nii palju muretseda koormuse pärast ?
Aprilia Is The Best :wink:

@@@@@@(kasutajanimi tahaks vahetust, alates 12-aastaselt siin foorumis) @@@@@@

Teema algataja
IguanaDuet

Lugemata postitus Postitas IguanaDuet »

Ega me ei jäänudki eriti kellegile jalgu.Sõitsime ilusti teeääres ja kõik said ilusti mööda. Vahet pole kas tuli neil auto vastu või mitte. Aga mis ajab mind kõige rohkem närvi on see kui hakkad mõnest autost ise mööda sõitma. Nii ma olen linnas päris palju teinud. Nad kas lasevad signaali või näevad ,et kui hakkan mööda sõitma vajutavad gaasi :D No on ikka jobukari. Mõnus on veel see kui rullnokad seljataha jäävad :)

gangsta

Lugemata postitus Postitas gangsta »

Aga miks peab hakkama ise mingite rullnokkadega nokkima, et nad vihaseks saaks ja homsest ajalehest saaks lugeda, et bemm ajas rolleri alla.

Maanteel sõites tavaliselt minul kiirus kuskil 80km/h. Sõidan teeservas ja kui näen, et vastu tuleb auto ja tagant tuleb auto, siis võtan tasakesti hoo maha ja lasen tagumise mööda. Tulge teistele liiklejatele vastu ja siis nad ei vuhise 10-15cm läheduselt sinust mööda.

Teema algataja
IguanaDuet

Lugemata postitus Postitas IguanaDuet »

gangsta kirjutas:
Aga miks peab hakkama ise mingite rullnokkadega nokkima, et nad vihaseks saaks ja homsest ajalehest saaks lugeda, et bemm ajas rolleri alla.

Maanteel sõites tavaliselt minul kiirus kuskil 80km/h. Sõidan teeservas ja kui näen, et vastu tuleb auto ja tagant tuleb auto, siis võtan tasakesti hoo maha ja lasen tagumise mööda. Tulge teistele liiklejatele vastu ja siis nad ei vuhise 10-15cm läheduselt sinust mööda.
Väljaspool linna ma anult sõidangi teeservas. Teada värk ,et autod on rollerist kiirem ja värki. Tuleks tulla vastu kõikidele liiklejatele ;)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”