ATV või enduurokas?

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

-Tomm
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas -Tomm »

Saab mõlemaga sõita nii, et huvitav on. Enduurokaga on hüppeid teha lihtsam/parem, kui see oluline. Tõsisemalt rallides väsib ATV oluliselt kiiremini kui tsikkel ja sellest tulenevalt väljaminekud oluliselt suuremad. (võib muidugi olla, et minu kätte on just need kehva kvaliteediga ATV-d sattunud).

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 178 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

triplekix kirjutas:

Sa vist pole ei atv ega quadiga sõitnud????
ATV-ga väga vähe, quadiga üldse mitte :D . Suhteliselt võhik. Minu sümpaatia kuulub siiski kindlalt "krossikatele". Pisem, mobiilsem, kergem, kiirem, lihtsam, minumeelest ka lõbusam, kuigi mul atekatega kogemused peaaegu puuduvad. Eks kellele ema jne. Tsikliga on näiteks sügavates sissesõidetud rööbastes loogika järgi palju kergem. Valid ühe trajektoori, atekal peab telgede mõlema poolega arvestama. ATV on minumeelest ikkagi aiatraktor, mis siis et kiirem tublisti. Töristada ja loodust nautida on ka tore muidugi, oleks rikas, omaks mõlemaid. Bombardieri ei omaks, see on lihtsalt gei.

gangsta

Lugemata postitus Postitas gangsta »

nokk kinni, saba lahti. Igal asjal omad plussid. Krossikas- hea transportida, kerge (saab ise mülkast välja sikutada). Samas on minul unustamatu kogemus atvga Egiptuses kõrbes 4 tunnine safari, kus sai teiste vendadega kokkulepitud, et lähme võimalikult kiiresti aga gruppi laiali ei lase. PEan ütlema, et kui sul on ees tühi silmapiirini paistev kõrb, siis on atv parem. Eesti metsas, aga selle jaoks liiga vähe ruumi. Krossikas rajale ning atv linnasõiduks, tööks ja niisama metsavahel töristamiseks.

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Tort kirjutas:
triplekix kirjutas:

ATV-ga väga vähe, quadiga üldse mitte :D . Suhteliselt võhik. Minu sümpaatia kuulub siiski kindlalt "krossikatele". Pisem, mobiilsem, kergem, kiirem, lihtsam, minumeelest ka lõbusam, kuigi mul atekatega kogemused peaaegu puuduvad. Eks kellele ema jne. Tsikliga on näiteks sügavates sissesõidetud rööbastes loogika järgi palju kergem. Valid ühe trajektoori, atekal peab telgede mõlema poolega arvestama. ATV on minumeelest ikkagi aiatraktor, mis siis et kiirem tublisti. Töristada ja loodust nautida on ka tore muidugi, oleks rikas, omaks mõlemaid. Bombardieri ei omaks, see on lihtsalt gei.
No näedsa siis.
Tegelt krossikas rajal parem ning hea mööda sihte lasta, kuid kui vaja teepealt maha metsa keerata, siis ikka atv üle kõige.
Quad minu jaoks nagu ilma t*ssita naine.
quad meeldiks siis, kui oleks huvitatud sellega nö. spordi tegemisest, kuid niisama sõitmas käies ikka mulle kas krossikas (rajal), bike (tänaval) või atv (metsas) meeldib.
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.

cl

Lugemata postitus Postitas cl »

mina erapooletuna pakuksin, et enduro rokib :) sellega saab vajadusel lõdvalt mööda asfalti/kruusa/metsa ühe jutiga (1 tankimine) tallinnast rõugesse sõita nii, et pärast hea on olla (proovitud/tehtud/töötab) eks tehku seda "pöidlagaasiga" atv mehed järgi, tahaks nende pöidlaid pärast 300km jutti läbimist näha :)

enduka üks suurim mure minujaoks on suured-sügavad veelombid ja mülkad, mille sogasest veest läbi ei näe ja iial ei või teada mis palke/oksi atv mehed ja muud offroaderid sinna loopinud on.

täiesti metsas sõitmist vaatan ma isiklikult väga kõvera pilguga, mis kuradi mõnu on sammalt ja sipelgaid tuulutada? metsaalune jäägu ikka jalutamiseks ja metsloomadele elukohaks - metsateedel aga vuristan rõõmuga, olgu siis kiirus 5 või 100 km/h

aga ma olen 100% nõus väitega, et mõlemad on tohutult lahedad ajaveetmisvahendid - eelistused on individuaalsed.
Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Krossikas rajale ning atv linnasõiduks...

:?: :roll:
miks ATV on halb
- Linnatänaval autode vahele ATV ei mahu
Kasutaja avatar

.:LiveToRide:.

Lugemata postitus Postitas .:LiveToRide:. »

ilmselt mõeldi seda, et ridade vahelt ei mahu niiviisi mööda sõitma nagu tsikliga.
Yamaha XT 600

Autoga on lahe kulgeda,nokid nina,keerad rooli ja raadiot ning haigutad. Tsikliga keerad gaasi ja tunned, kuidas hing kinni jääb...
Kasutaja avatar

fotek

Lugemata postitus Postitas fotek »

triplekix kirjutas:
paljud meist tarkadest üldse mõlemat omanud on? :D
Siim

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

fotek kirjutas:
triplekix kirjutas:
paljud meist tarkadest üldse mõlemat omanud on? :D
ei peagi ju omama, et sõita. Alati võib ju sõprade masinaid proovida.
Kui kellegilt küsitakse, et kas sa lennukiga oled lennanud, siis enamus meist vastavad jaatavalt. Aga vaevalt meist keegi lennukit omab..........
ise olen sõitnud nii quadiga, ATV-ga, kui ka erinevate krossikatega-endurodega.
Kuigi oman neist atv-d ainult:(
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

virkostein
Tsikkel: why ze
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas virkostein »

eks neile kes sõidavad oma endurodega suurematel teedel, samas ka väikestel metsateedel ja haruharva keeravad üldse kuskile mudasse oma tsikli, neile on muidugi enduro parem, pole mingit lisa raskust, pole üleüldse vajadustki atv vastu. samas need inimesed kes sõidavadki pidevalt metsas ja mudas kuhu teed üldse ei viigi, metsadeelel vahem ja suurematel teedel üldse mitte valivad atv, miks? sellepärast et atv´l on vints(võibolla) millega saab ennast välja tõmmata, pole vaja sõpru appi et oma endurot mudast välja tõmmata. kütuse kaasavõtmine ei valmista muret, kuna nii ees kui ka taga on pakiraamid, kuhu tavaliselt saab kokku panna umbes 100 kilo. atv´d saab kasutada aasta läbi, vähesed sõidavad oma enduroga talvel.
need inimesed kes valiksid enduro võibolla lihtsalt ei huvita sellised kohad kuhu atv´ga võiks ronida, sõidavad mööda pidikesi teid kuhu muu tsikliga(peale krossika) ei lähe.
pole mõtet hakata atv omanikel(ja neile kellele meeldib atv rohkem) halvustama enduro mehi, kes nende kahjuks ei vali atv´d ja enduro meestel pole mõtet öelda midagi halvasti atv meestele. ühele meeldib üks rohkem teisele teine.
Eat your veggies, little people

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

pole mõtet hakata atv omanikel(ja neile kellele meeldib atv rohkem) halvustama enduro mehi, kes nende kahjuks ei vali atv´d ja enduro meestel pole mõtet öelda midagi halvasti atv meestele.
No kuule, foorum on viimasel ajal nii igav ja sa vaigistad veel mehi maha. Paneme ikka täie rauaga härrased! :D
Kasutaja avatar

virkostein

no olgu, kui keegi selle vastu ei ole siis palun :twisted:
seletasin põhimõtted ära :)
Kasutaja avatar

remy

Lugemata postitus Postitas remy »

ATV rohkem turistide jaoks 8) - turist asetab oma paksu tagumiku laiale sadulale ja podistab mööda loodust ja ekskursioonijuht suunab ta tähelepanu ühele või teisele puulehele, oksaraole või põramiidile :P

Enduuro ikka juba asjaarmastaja sõiduk... millega saab maa peal igale poole kuhu tahad minna. Mahud kahe puu vahelt ka läbi.

Ning paneks veel kõiksugu "loodusesõpradele" ja muudele maastikul sõitjatele südamele, et ärge sõitke seal kus on ilus murulapp või kena samblamätas. Ei pea ju kõike ära sonkima... mine katseta enda ja oma masina võimeid männiku karjääris aga mitte seenemetsas ega rabas (slap)
Kasutaja avatar

virkostein

täpselt!
pole vaja kõikjale jälgi jätta et näe, mina, kõva mees käisin siin ja jätsin märgi maha.
Kasutaja avatar

Piats

Lugemata postitus Postitas Piats »

Kuidas muidu 600cc-> Quadid/Atv-d näiteks mineku poolest mootorratastele järgi jõuavad?
Enda kogemusest tean et 125cc tänavavõrr jõuab ilusti 400cc suzuki quadile järgi.

Movistar

Lugemata postitus Postitas Movistar »

Piats kirjutas:
Kuidas muidu 600cc-> Quadid/Atv-d näiteks mineku poolest mootorratastele järgi jõuavad?
Enda kogemusest tean et 125cc tänavavõrr jõuab ilusti 400cc suzuki quadile järgi.
Mis tänavavõrr sul on?Kahtlen küll,et sa quadile ära ei tee.

SiD
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas SiD »

näiteks nagu see : http://www.youtube.com/watch?v=bP-wMngI3yA
see ka bikeri kasutaja oma ...
Derbi Senda Sm X-Treme '05
Vene raudvara K-650
Kasutaja avatar

remy

Lugemata postitus Postitas remy »

saad veidi vanemaks hakkab kohale jõudma arusaamine, et mis millele ära teeb polegi kõige tähtsam. Teinekord on palju lahedam sõpradega koos sõita kui tegeleda ära tegemisega. Ärge raisake oma aega ärategemisele vaid nautige elu:)

http://www.youtube.com/watch?v=E37gfHPS ... ed&search=
Kasutaja avatar

Piats

Lugemata postitus Postitas Piats »

SiD kirjutas:
näiteks nagu see : http://www.youtube.com/watch?v=bP-wMngI3yA
see ka bikeri kasutaja oma ...
Lol....see minu oma...:D
Asi ei ole ärategemises.....mõtlesin et kas võimsamate quadide/atvde minek on mootorratastega võrreldav.
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

Suzumen kirjutas:
Piats kirjutas:
.....mõtlesin et kas võimsamate quadide/atvde minek on mootorratastega võrreldav.
Mis siin mõelda :D Kui jätta lenksu ja istme vaheline tihend välja siis saab selle kes kellele ära teeb üsna lihtsalt kätte. Ehk siis Hp jagad kg. Saad suhtarvu. Kellel on rohkem Hp ühe kg kohta see teebki ära :idea:
Päris nii mustvalge see ka vist ei ole, lihtsalt on vaja see HP ka kuidagi kiirenduseks vormistada. :D Olenevalt maastikust võib Quad oma kahe vadava ratta ja rehviga ka kiirem olla, kui krossikas või enduro. :roll:
Ise pole proovinud, kuid kui võtta aluseks 2WD ja 4WD sama erivõimsusega autod, siis on ju vahe olemas.
SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

madone
Mode

:)

Lugemata postitus Postitas madone »

Kui te võrdlete ATV-d ja Enduurot siis ma usun, et enduuro on praktilisem ja palju põnevam. (jajah suurele atv paadile paned kütuse peale ja naise ning lapse kah veel kuhugi taskusse... aga siiski :idea: )

Näiteks tln-trtu ei ole enduuroga küsumus sõita otse ega mööda metsateid, või hoopis kuskilt mülgast pidi. ATV-ga nüristab ikka suht koht kohe ära - kaua sa õõtsud selle suure raske paadiga :D

funfactor on endurtsil kindlasti suurem.. vähemalt minujaoks.

Kui nüüd võrrelda quadi ja krossikat või baja enduurot siis ma usun, et mõlemad on ühe ägedad kuigi ise valiksin siis juba krossika.

Quadi ja enduurokat pole mõtet võrrelda sest need on liiga erinevatesse kohtadesse mõeldud. Quadiga vaevalt keegi tartu-tln otsa ette võtab :)

Olen sõitnud kõikide eelpool mainitud aparaatidega.

Lihtsalt minu arvamus
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Suzumen kirjutas:
Mis siin mõelda :D Kui jätta lenksu ja istme vaheline tihend välja siis saab selle kes kellele ära teeb üsna lihtsalt kätte. Ehk siis Hp jagad kg. Saad suhtarvu. Kellel on rohkem Hp ühe kg kohta see teebki ära :idea:
TEOREETILISELT teeb ära. Aga lisaks on oluline faktor raamigeomeetria ja vedrustus ja rehv. Ehk siis see, mis selle HP vastavalt maastikule edasiviivaks kiiruseks muudab.

asdf123

Lugemata postitus Postitas asdf123 »

Ise, kes ma oman mõlemat ütleks, et enduro on ikka parem variant. Metsas sõites olen proovind isaga kaasa minna ja paraku jäävad enamus kohad kitsaks ja on see atv ka liiga raske, et seal korralikult mütata(kui võtta mõne mudasema koha pealt). Ise pooldan ikkagi endurot rohkem. ATV'ga on sul muidugi niisama mööda maastiku hea sõita ja nautida ;)
Kasutaja avatar

virkostein

kindlasti on ka inimesi kes on enduroga sõitnud, aga ei huvita apsoluutselt see, sõidab ainult atv´ga(maastikul).
eks see olegi nagu ema ja tütre värk.

YamahaR6

Lugemata postitus Postitas YamahaR6 »

Ongi nii nagu virkostein ütles. Olles omanud Yamaha R6- te, KTM- i endurokat (620 LC4 oli vist) ja nüüd ATV- d võin öelda et kõik on muhedad pillid. Kõik pakuvad sõitjale palju kui seda ainult hinnata osatakse ja muidugi ka sõita mõistetakse. Enduuroka puhul arvasin ka peale paaripäevast kogemust, et asi on BS, kuid kui veidi pilli käe sisse sain oli päris lõbus.
Kellele ema kellele tütar ja ongi kõik!

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Põhjused miks võiks osta ATV:

1) Saab omas metsas ringi mütata seda oluliselt vähem kahjustades ja välja vedada nt üksikuid langenuid puid ja metsakuiva, mis kütteks väga hea.
2) Linnastunud sõbrad tulevad palju parema meelega talgutele kui saavad sellise "metsiku", kuid taltsutatava asjaga sõita:)

Põhjused miks osta endurokas:

1) Enduroka omaniku elu on oluliselt seikluslikum. Võib avastada kohti mille olemasolu ei oskaks ettegi kujutada. Bikeri suvepäevi meelde tuletades oli suureks üllatuseks raudteejaam keset metsa.
2) Kui on siiber pidevast üleaisa löömisest, sest ilusatele siklitele kipuvad ka ilusad naised ligi tulema:D Ja katsu sa siis neid eemale peletada, sest tegelt ei tahaks ju...:D Mudane tsikkel ja mudane mees aga peletavad naised kaugele millegipärast... :P
3) Palju aega vabas looduses ja korralik füüsiline koormus. Katsu sa kuiva nahaga mööda metsi mütata.

PS. Ärge nüüd kõike kah tõsiselt võtke:P
Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Päevakajaline: Miks on ATV parem?
ATV taha pandud käruga sai täna oluliselt rohkem prügi kokku vedada kui enduuroka nappide külje- ja paagikottidega.

Vastukaaluks ka üks MIks on enduurokas parem?
Enduurokaga on sõidetud ümber maailma lugematu arv kordi. Aga kas keegi on kuulnud ATVga ümber maailma sõidust?

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”