ALGAJA: käiguvahetus

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

madmax
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas madmax »

tali kirjutas:
Aga üldiselt on kõik ikkagi kilomeetrites kinni ja ainult nendes, sõites õpid oma ratta käigukasti/sidurit/pidurdusomadusi ikka kõige paremini tundma ja paari aasta pärast ei tule sa enam selliste küsimuste pealegi. Ja kõik on väääga hääää....!!! :P
Päikest ja turvalist liiklemist!
jummala õige jutt.
ja üleüldse kirjutas ju kutt, et arengutase on autokool....
ja neid käike võid ju ilma sidurita ka alla laduda, eriti kui kiirus suur ja kurviline kruusatee
allways mad!

VäleKonn

Lugemata postitus Postitas VäleKonn »

Üldiselt peaks ka pidurdamisel olema sõidukiirusele vastav käik sees. Käigu ja piduriga üheaegne pidurdamine on mõistlikuim seismjäämise viis. Väldib rataste blokeerumise ja liigse piduriketaste piinamise. Kui aga sõidustiili üheks osaks on iga nurga peal hambad risti rattad blokis seisma jäämine, siis see on meditsiiniline probleem.
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

madmax kirjutas:
ja üleüldse kirjutas ju kutt, et arengutase on autokool....
ja neid käike võid ju ilma sidurita ka alla laduda, eriti kui kiirus suur ja kurviline kruusatee
wtf? kui arengutase selline on, siis ma küll ei soovitaks mingil juhul powershiftingut hakata harrastama.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

loodusevingerpuss

Lugemata postitus Postitas loodusevingerpuss »

mootoriga pidurdamine on võimalik ainult siis kui tagaratas vastu maad on.
Kasutaja avatar

Dillinger

Lugemata postitus Postitas Dillinger »

seepärast ka esisillaveoga siklid varsti moodi minemas.
Tegelt on parem sulle alasi tagaistmele panna :roll:
Aeglane. Aga 102 kw rulli all ootamas.
Kasutaja avatar

madeinussr
Tsikkel: Jawa Style

Lugemata postitus Postitas madeinussr »

phäähähäää mul on näiteks selline tsikkel, mis siis kui mina käiku vahetan lahutab ka siduri:)
Nii, et võin vabalt käike alla lahmida ja samas ka kõigi kahe jala ja kahe käega ka pidurdada.
Mulle õpetati autokoolis ka käiguga pidurdamist kütuse ja piduriklotside kulu seisukohast vaadatuna.

ps: ratas siis midagi eksootilist Iz Jupiter 3k
Fazer GOO
Kasutaja avatar

ziim911

Lugemata postitus Postitas ziim911 »

madeinussr kirjutas:
Mulle õpetati autokoolis ka käiguga pidurdamist kütuse ja piduriklotside kulu seisukohast vaadatuna.
Mulle oli seda varem autkoolis õpetatud, kui tsikliga sõites praktsiseerisin, teha, kostis kõrva, et me teeme ikkagi tsikli lube, mitte matuserongi juhi omi. :D
Suzuki Kingquad 700 - >Suzuki gsx-r 600 K5 - > BMW G650GS -11
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

madeinussr kirjutas:
phäähähäää mul on näiteks selline tsikkel, mis siis kui mina käiku vahetan lahutab ka siduri:)
Nii, et võin vabalt käike alla lahmida ja samas ka kõigi kahe jala ja kahe käega ka pidurdada.

ps: ratas siis midagi eksootilist Iz Jupiter 3k
Keegi kusagil rääkis, et kui arvutada, kuidas mootoriga pidurdamine kogu muud tehnikat kurnab siis kokkuhoidu hoopis polegi vaid kulud suurenevad. Aga ei mäleta kus, kes ja millal seda ütles. Võibolla isegi siin bikeris on öeldud seda.
Just enjoy ... nothing less, nothing more

junks

Lugemata postitus Postitas junks »

2 küsimust:
1) kui suur võimalus on et tagaratas ainult esipiduri kasutamisel õhku tõuseb? ehk kui ettevaatlik peab olema sellise tegevuse juures.

2) käikude vahetamine ilma sidurita? mis head ja vead? alla ja ylesvahetamise erinevused?

Ok, danke.

stonefree

Lugemata postitus Postitas stonefree »

junks kirjutas:
2 küsimust:
1) kui suur võimalus on et tagaratas ainult esipiduri kasutamisel õhku tõuseb? ehk kui ettevaatlik peab olema sellise tegevuse juures.
Oleneb pidurite tugevusest, rattast jne. Ega ikka niisama naljalt ei tõuse, isegi baigiga, nii et ei maksa karta. ;) Mina oma ninjaga näiteks pean kyll teadlikult vaeva nägema, et tagumist otsa üle saada ja pidurdan ma ainult esipiduriga. Esiots tuleb gaasi peale kergemini üles :)
Ja isegi kui tuleb paar senti üles ja oled otse ega midagi ei juhtu.
Pidurdamise tugevust tuleb suurendada sujuvalt, siis on igasugust jama vähem, sama lugu mis parema randme tööga.

Yhesõnaga, osta tsikkel endal, siis saad järgi proovida :)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”