Hoiatuseks!! Sõida mõistlikult!
Moderaator: Moded
No ära hakka nüüd näpuga ainult näitama autojuhtide peale. Näita ka samuti nendele tillipikendajatele "bikekunnidele", kes linnas kõvatavad ja autode vahel siiberavad. Ehk siis ennem kui teisi hakkad süüdistama, vaata ennast:) Oma austuse/võrdsuse teenime me ise välja.
Ahja sry kui astaja kurjustasin, aga tundus et jutt sinna auku hakkas minema, et autojuht paha,rattur õige.
Aga mis piltide kohta õelda, siis ma täitsa pooldan sellist metoodikat autokoolides, kus kõige pealt näidatakse 2 päeva mis moodi surma saadakse erinevatel viiisidel ja kuidas see koik välja näeb ja siis hatakase õpetama, mis moodi nii ei juhtuks ning mis moodi peaks liiklema. Siis ehk ei ei peaks lugema kevadel end surnuks sõitnud ratturite kohta. Enamus nendest on vale kiirus ja oskamatus taltsutada ratast. Üle oma varju ei saa hüpata, isegi siis kui väga tahaksin.
allakirjutanu on ise korralik liikleja ja täitsa vabalt saab Tallinnas sõita enamvähem pingevabalt:) Aga eks see ole suhtumise asi ka...
Tervitades
Susin
Ahja sry kui astaja kurjustasin, aga tundus et jutt sinna auku hakkas minema, et autojuht paha,rattur õige.
Aga mis piltide kohta õelda, siis ma täitsa pooldan sellist metoodikat autokoolides, kus kõige pealt näidatakse 2 päeva mis moodi surma saadakse erinevatel viiisidel ja kuidas see koik välja näeb ja siis hatakase õpetama, mis moodi nii ei juhtuks ning mis moodi peaks liiklema. Siis ehk ei ei peaks lugema kevadel end surnuks sõitnud ratturite kohta. Enamus nendest on vale kiirus ja oskamatus taltsutada ratast. Üle oma varju ei saa hüpata, isegi siis kui väga tahaksin.
allakirjutanu on ise korralik liikleja ja täitsa vabalt saab Tallinnas sõita enamvähem pingevabalt:) Aga eks see ole suhtumise asi ka...
Tervitades
Susin
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
igast teemast koorub lõpuks autojuht vs. tsiklimees. ma kujutan ette et suur osa siin sõidab nii auto kui ka tsikliga. küll on tore rääkida asjadest, "mis ennast ei puuduta". igaüks ütleb, et ma ei tea, mis need teised teevad "mina olen korralik". kas need, kes on parajasti autoroolis, kuid kellel on ka tsikkel, on ikka tsiklimehed, või autojuhid?
-
Teema algataja - Postitusi: 774
- Tänatud: 5 korda
90% läbisõidust teen tsikliga kuid siiski vaatamata sellele, olen pigem olen autojuht tsikli roolis kui tsikli juht auto roolis.kellel on ka tsikkel, on ikka tsiklimehed, või autojuhid?
St, kiirust praktiliselt mitte kunagi ei ületa, ridade vahel liigun AINULT kui tegemist on vääääga pika järjekorraga valgusfoori ees, "malet" linnas ei mängi jne..jne..
Teisisõnu pean ennast ikka korralikuks ja viisakaks juhiks.

Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)
mulle tundub, et enamik meist unustab sõidukit vahetades ära, kuidas asi paistab teisest vaatevinklist. Olen vaadanud oma tuttavaid, kes autoga sõites kiruvad takistavaid jalgrattureid, ent jalgrattaga sõites käituvad ise nagu jalgratturid. Ilmselt tsikliga sama lugu. Püüan tsikliga liikluses viisakas olla, aga see on raskem kui autoga.
kas need, kes on parajasti autoroolis, kuid kellel on ka tsikkel, on ikka tsiklimehed, või autojuhid?[/quote]
Mis vahet seal on? LE kehtib erinevalt? Sõbrad respectivad teistmoodi kuidagi? Tänaval oled sa võrdne! ja see on oluline, mitte see ,kas sul on auto või ei ole. Loomulikult on auto enamustel.
Ikka veel avastame ameerikat....
Mis vahet seal on? LE kehtib erinevalt? Sõbrad respectivad teistmoodi kuidagi? Tänaval oled sa võrdne! ja see on oluline, mitte see ,kas sul on auto või ei ole. Loomulikult on auto enamustel.
Ikka veel avastame ameerikat....
juhtusin nägema ühte saadet kunagi kus oli teemaks, et miks ei nähta mootorratast ja tulemus.... ei nähta, kuna ei ole sellega harjutud! lihtsalt ristmikule sõites vaadatakse, kas auto tuleb..... ja kui ei tule sõidetakse edasi. bike ja jalgratas on harjumatud objektid mida aju ei ole programeeritud vastu võtma.
ise ostsin endale just krossi minski ja neid esimesi pilte vaadates tekkis küll kiirelt pähe mõte, et peale kiivri peaks veel natuke sõiduvarustust ostma.
ise ostsin endale just krossi minski ja neid esimesi pilte vaadates tekkis küll kiirelt pähe mõte, et peale kiivri peaks veel natuke sõiduvarustust ostma.
Aga kusjuures mina olen hakanud autoroolis 100% teisiti sõitma just nüüd hiljuti.. Ma ei tea, kas see on sellest, et praegu on nii palju sellest tähelepanust ja ohutusest juttu olnud või millestki muust.
Panin täna ise just ühel ristmikul, kust iga hommik läbi sõidan, tähele, et kui ma seal veel külmemal ajal rahulikult teise käiguga läbi veeresin vaid korra pead pöörates, siis nüüd olen peaaegu alati seisma jäänud ning selle video pealtki näha olnud double-checki teinud.
Samuti annan teed ummikus ning vaatan ise topelt ette, kui olen roolis ja mõni tsikkel on ees-taga-küljel.
Vot nii on lood.
Panin täna ise just ühel ristmikul, kust iga hommik läbi sõidan, tähele, et kui ma seal veel külmemal ajal rahulikult teise käiguga läbi veeresin vaid korra pead pöörates, siis nüüd olen peaaegu alati seisma jäänud ning selle video pealtki näha olnud double-checki teinud.
Samuti annan teed ummikus ning vaatan ise topelt ette, kui olen roolis ja mõni tsikkel on ees-taga-küljel.
Vot nii on lood.
Kawasaki Z-fighter
Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
mnjah kõik saab ikka alguse sinust enesest baigi mehed kiruvad autojuhte et need kipuvad ette keerama arvestamata et nad ise sõidavad baikidel liig kiiresti mistõttu ettekeeraja ei saagi arvestada et ta eest ära ei jõua,autodel liiklejad jälle tsiklimehi et sõidavad ridade vahel ja sõeluvad jalus mõtlemata et autol on ju peeglid pidurid ning kui on antud siis on ka peas mõistust.tüüpsituatsioone on ju veel hulgim kuid eks igayks teab neid niigi ning ikka saab asi alguse sinust enesest ning peas olevast mõistuse hulgast!ahjaa varustus on ylioluline mu enda isal on pool selga ja jalg arme täis kuna asfalt sõi kukudes läbi teksade ning ka läbi naha uus nahk sai jalale ta enda selja pealt!shit happens
Midagi taolist käis ka kunagi läbi: "Sõida nii nagu kõik teised sinu ümber oleks idioodid ja esimest päeva liikluses. Jäta meelde, et iga auto on sinu vaenlane ja iga ristmik surmasõlm."RadYx kirjutas:keegi (täpselt ei mäletagi kes) ütles, et liikluses tuleb alati arvestada sellega, et mitte keegi sinuga ei arvesta. Tuleb liigelda teadmisega, et kõik kaasliiklejad on potensiaalsed huligaanid, sead või teab kes. Väga õige ütlemine minu arust
Seoses liiklemisega tuli selline asi meelde:
ARK, teooriaeksam, Eksamineerija(E), korralik kodanik, kes tahab juhilubasid(K):
E: Vaadake, see on ristmik, siin olete teie, see on peatee, see on veok, see on
tramm, kes esimesena üle ristmiku sõidab?
K: Mootorrattur!
E: Siin ei ole mootorraturit, kes esimesena läbi sõidab?
K: Mootorrattur!!
E: %>#¤%&§ !!! No kust see mootorrattur teil siia tuli???!!!
K: Kurat neid teab, kust nad tulevad, aga sõidavad kogu aeg esimesena!
ARK, teooriaeksam, Eksamineerija(E), korralik kodanik, kes tahab juhilubasid(K):
See on nüüd küll pigem huumori alla minevmina kirjutas:Seoses liiklemisega tuli selline asi meelde:

Just enjoy ... nothing less, nothing more
´isiklikult arvan et see on väga labane jutt, et juhtub mis juhtub. see oleks ainult üks loll vabandus selle kõige ees. kui rulli keerad, siis ikka peaks ennem mõtlema, mis võib juhtuda. see mõte et juhtub mis ta juhtub, on bullshit. enamus õnnetusi suudad sa ise ikka ära hoida, kui suudad piisavalt adekvaatne olla igas olukorras
jah need videod on ikka päris julmad, paneb ikka mõtlema. Aga liiklusest loobuda oleks ka vale, sest samahästi võib taevast lennuk pähe kukkuda ja ka bussiga sõites võib surma saada... niiet...
Ja Intruder mis jalaga sa sel kommenteerimispäeval välja astusid voodist... mis naistel viga on... miks me ette jääme alati? ära solvu aga kindlasti kohe kõik naised ei kuulu padjaklubisse vaid hoopis motoklubisse äkki!
Ja Intruder mis jalaga sa sel kommenteerimispäeval välja astusid voodist... mis naistel viga on... miks me ette jääme alati? ära solvu aga kindlasti kohe kõik naised ei kuulu padjaklubisse vaid hoopis motoklubisse äkki!
-
eks need pildid ja videod pane ikka natuke mõtlema küll ja ilmselt jääb nii mõnigi lollus nende pärast tegemata ka..
kuid samas võiks samasuguse lehe koostada autoõnnetustest, veesõidukite õnnetustest, lennuõnnetustest, jalgrattaõnnetustest, traktoriõnnetustest jne.
kõige rohkem inimesi sureb kodus, saatuse eest ära ei jookse.
kuid samas võiks samasuguse lehe koostada autoõnnetustest, veesõidukite õnnetustest, lennuõnnetustest, jalgrattaõnnetustest, traktoriõnnetustest jne.
kõige rohkem inimesi sureb kodus, saatuse eest ära ei jookse.
ZX10R '12
KX250F '14
KX250F '14
Täpselt nii ongi! Meie liikluse probleem on inimestes, nende kadeduses, kibestumises, hoolimatuses ja lauslolluses, mitte kihutamises. Mujal euroopas kihutatakse ka, rohkemgi kui meil, aga seal ikkagi turvalisem ja rahulikum sõita. Ei pea olema kogu aeg valvel üks näpp signaalinuppu tabama ja teine käsi pidurlingil, sest on kindlad reeglid millest peetakse kinni. Vasakpoolne rida on möödumiseks, mitte venimiseks, miks meil see ei toimi on mulle arusaamatu, leedus näiteks sellist kommet ei ole.madone kirjutas:kui eestis seda videot näidata siis enamus autojuhte hakkaks kohe protestima, et "mis mina pean nüüd mingi ratta sita pärast mitu korda vaatama või?" ala "Ei tea mille eest... vaadake kuidas nad ometi sõidavad!"
Kogu aeg räägitakse ridade vahel sõitmisest kui mingist maailma suurest patust, toon näite, jäin itaalias punase foori taha esimesena seisma, minu taga autod. Mitte ühtegi rollerit polnud ei näha ega kuulda, kui foori tuli roheline oli minu kõrval 4 (neli!) rollerit. Kust nad tulid, aga ridade vahelt loomulikult! ridade vahel sõidavad kõik, kooliplikadest kuni vanaisadeni ja mingit probleemi sellest ei ole, ei näinud ma ühtegi tagurpidi sõidetud ust ega muud intsidenti, sest teistega arvestatakse! Enne manöövrit vaadatakse peeglisse, simple as that. Enamikel eesti juhtidel on lihtsalt suva, nende ego "I am the king of the world" on nii suur lihtsalt.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Mõndade autojuhtide kibestumusest saan täiesti 100% aru.. teeb ikka tigetaks küll kui kellelgil on mingi mõnus eelis ju 
Näiteks autoga sõidan ma kodunt tööle ca 30-45 minutit ja töölt koju veel kauem.. rekord olen tulnud isegi üle tunni!
Bikega ei ole apsoluutselt mingit vahet, mis asendist või mis kell ma liikuma hakkan, 15-20 minuti kanti jääb kogu sõit!
Puhas võit selle arvelt, et ei pea fooride all järjekorras seisma - foore jääb mulle teepeale umbestäpselt 7.
Kui sul on võimalus fooride all ette sõita ja sa seda ei kasuta siis minuarust on see võrreldav näiteks: võidad lotoga milli ja ütled, et "aga teised kah ei võitnud.. ma ei võta raha välja!"
Et nagu missss mõttttttes? onju

Näiteks autoga sõidan ma kodunt tööle ca 30-45 minutit ja töölt koju veel kauem.. rekord olen tulnud isegi üle tunni!

Bikega ei ole apsoluutselt mingit vahet, mis asendist või mis kell ma liikuma hakkan, 15-20 minuti kanti jääb kogu sõit!
Puhas võit selle arvelt, et ei pea fooride all järjekorras seisma - foore jääb mulle teepeale umbestäpselt 7.
Kui sul on võimalus fooride all ette sõita ja sa seda ei kasuta siis minuarust on see võrreldav näiteks: võidad lotoga milli ja ütled, et "aga teised kah ei võitnud.. ma ei võta raha välja!"
Et nagu missss mõttttttes? onju

-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Eksid sõber. Siin on tegemist kultuurilise ja keelelise eripäraga. Eestis nimelt kaasneb asjade ostuga ka nimi ja törtsuke iseloomu. Näiteks ostes BMW oled automaatselt bemarimees, mis muudab hetkega sinu näoilmet, kõnnakut, sülitamis- ja ninanuuskamise viisi jne. Kogu selle komplektiga kaasneb tohutu annus ülbust kogu ümbritseva maailma vastu. Seevastu, KIA ostmine ei anna törtsugi ülbust, küll aga kuhjaga kadedust ja põlastust nende vastu kes ei ole kiamehed.Täpselt nii ongi! Meie liikluse probleem on inimestes, nende kadeduses, kibestumises, hoolimatuses ja lauslolluses, mitte kihutamises. Mujal euroopas kihutatakse ka, rohkemgi kui meil, aga seal ikkagi turvalisem ja rahulikum sõita.
Seda nimekirja võiks jätkata lõpmatuseni (bikemees, sierramees, mersumees jne.) Muuseas annavad inimesele iseloomu juurde ka ehitusmaterjalid ja loomulikult riietus.
Eraldi klassina tasub ära märkida klass kellel pole üldse muud kui m... ja hambad. Et mitte jäädagi m... meheks, aitab sellest klassist väljarabeleda varastamine, lõhkumine ja lagastamine, prügikasti ümberlükkamine näiteks oleks hea algus.
Lugupidamisega Kõrtsmik - molumees

Ei ole nõus, kuna ainult auto üksi ikka ei tee rullnokaks, esineb neid ju automargist (ja tihtipeale ka vanusest) sõltumata, vähemalt mina olen küll kohanud, kuidas muidu seletada mersurullnokki, audirullnokki, opelirullnokki jne. seda rida võiks jätkata lõpmatuseni, ma olen päris kindel et eksisteerib ka kiarullnokki.kõrtsmikumolu kirjutas:Eestis nimelt kaasneb asjade ostuga ka nimi ja törtsuke iseloomu. Näiteks ostes BMW oled automaatselt bemarimees, mis muudab hetkega sinu näoilmet, kõnnakut, sülitamis- ja ninanuuskamise viisi jne. Kogu selle komplektiga kaasneb tohutu annus ülbust kogu ümbritseva maailma vastu.

Mul naabruses elab näiteks vw golfi rullnokk, ja kui ta rsk ei lõpeta oma olematu summutiga tänavate vahel rallimist, siis hakkan ma varsti iga õhtu peale 23 politseisse helistama öörahu rikkumise pärast

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
....mis siis nüüd, kas tõesti oli selleks vaja pilte,klippe, et aru saada mis siis juhtub kui tsikliga suurel kiirusel autosse sisse panna või vastupidi
see on niigi juba ammu teada. jalakäiad jäävad ka autode alla ega nad sellepärast käimist ei jäta. elu on üldse üks jube haigus mis levib sugulisel teel ja lõpeb surmaga
...ja ma nõustun üldiselt kõrtsmikuonuga, et mark kujundab iseloomu(enamustel)! eks rullnokkadel ole ka hierarhija. alustab võibolla opelist jne. rullidekunnid ja enamus omab juba bmw-d. siin kohal väidan aga, et on loomulikult erandeid! on inimesi kes tõesti soetavad omale auto puht praktilisest vajadusest ja leiab, et näiteks bmw ongi hea auto. miks mitte! liikluse aga keeravad p.....e rullid olgu nad siis mis sõidukiga tahes
igaljuhul, ärge laske end hirmutada ja kui sõidate siis sõidke end kas või surnuks(maitse asi) mitte teisi!

...ja ma nõustun üldiselt kõrtsmikuonuga, et mark kujundab iseloomu(enamustel)! eks rullnokkadel ole ka hierarhija. alustab võibolla opelist jne. rullidekunnid ja enamus omab juba bmw-d. siin kohal väidan aga, et on loomulikult erandeid! on inimesi kes tõesti soetavad omale auto puht praktilisest vajadusest ja leiab, et näiteks bmw ongi hea auto. miks mitte! liikluse aga keeravad p.....e rullid olgu nad siis mis sõidukiga tahes

igaljuhul, ärge laske end hirmutada ja kui sõidate siis sõidke end kas või surnuks(maitse asi) mitte teisi!

kaks ratast on ikka kaks ratast!
http://backyard.pri.ee
http://backyard.pri.ee
Ei usu, et mark kujundab iseloomu. Iseloom ikka inimesel endal ja iseloom võib pigem kujundada seda, mis marki ja asju kasutatakse. BMW oleks nagu süüdi kõiges selles, mis Eesti liikluses ja üldsuses halba on. Kahju, et tõesti heale asjale selline maik külge on jäänud ja see kuidagi ei parane. Meile kõigile tambitakse kogu aeg ja igal pool, ka siin, et BMW on paha. Olete tähele pannud, et BMWga toimunud traagilist õnnetust kajastab ajakirjandus pealkirja all "Noormees sõitis end BMWga surnuks" ja sama õnnetust ükskõik mis muud marki autoga "Noormees sõitis end autoga surnuks". Nagu mõni hooaeg tagasi vormel 1 võistlusi kajastati: "Schumi võitis jälle" ja kui järgmisel nädalavahetusel Räikkönen võitis, "Schumi tuli neljandaks"
Sõitke korralikult, ka autoroolis, ja tundke elust rõõmu.

Sõitke korralikult, ka autoroolis, ja tundke elust rõõmu.
-
- Kontakt:
Minu autosõidu stiil on igatahes palju ettevaatlikumaks läinud peale seda kui endal ratas istumise all on.Mitte ainult selles mõttes et ma olen rohkem valmis igast rullnokk baikerite idiootsusteks või taburetiga tatikate liikluseeskirjade rikkumisteks,vaid ma olen üldse kuidagi rahulikum liikluses.Viimase aja huvitav tähelepanek enda juurst on see et enne kui autoga pidurdad foori taga tsekkad peeglid üle et juhhuslikult ühelegi tsiklile ette ei jääks.Ja kui näengi kedagi näiteks vasakult tulemas keeran auto paremasse äärde jne.
Edit: keegi kindlasti tahaks öelda midagi selle viimase lause kohta. Ennetuse mõttes ütlen ära et ma vaatan mõlemasse peeglisse enne kui tee äärde hakkan võtma.
Edit 2 : Mul on vist psüühikaga midagi viga aga mind need pildid küll ei loksutanud eriti. Pigem tekkis soov oma xj600 juba see aasta naisele jätta ja midagi uut asemele muretseda. Suitsu vastaseid reklaame vaadates tuleb mulle alati kõige suurem suitsunälg peale.
Edit: keegi kindlasti tahaks öelda midagi selle viimase lause kohta. Ennetuse mõttes ütlen ära et ma vaatan mõlemasse peeglisse enne kui tee äärde hakkan võtma.
Edit 2 : Mul on vist psüühikaga midagi viga aga mind need pildid küll ei loksutanud eriti. Pigem tekkis soov oma xj600 juba see aasta naisele jätta ja midagi uut asemele muretseda. Suitsu vastaseid reklaame vaadates tuleb mulle alati kõige suurem suitsunälg peale.

Ei tea, kas sobib siia teemasse, kuid: Supermoto sõitja oma tumeda tsikliga Pärnus - ei ole ilus sõita tsikliga kõnniteedel(keerasid Pae tänavalt kõnniteele suunaga "uue"silla poole) ja eriti veel tagarattal. Esiteks on see liikluseeskirjade vastane ja ohtlik ning tänu sellele langeb ka mootorratturite üldine maine kõigi teiste liiklejate silmis.
................
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
jälle yx vinge maine-kujundaja.ats97 kirjutas:Ei tea, kas sobib siia teemasse, kuid: Supermoto sõitja oma tumeda tsikliga Pärnus - ei ole ilus sõita tsikliga kõnniteedel(keerasid Pae tänavalt kõnniteele suunaga "uue"silla poole) ja eriti veel tagarattal. Esiteks on see liikluseeskirjade vastane ja ohtlik ning tänu sellele langeb ka mootorratturite üldine maine kõigi teiste liiklejate silmis.
Ja hr Ats vaata, et sa täispeaga baarist koju minnes ei tuigu... sa viid nii minu ja ka teiste meeste maine alla kes on karsklased!

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.