Mentide teadmik
Moderaator: Moded
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
b0neb0y kirjutas:mida sa mölised?
käisin 2 kuud suvel usas maju värvimas, et endale kahe rattaline ratsu muretseda... ja mul on kõik stock hetkel ega hakkagi mingeid variaatoreid ja silindreid vahetama
aga millest siis sinu hala? oled tegija sõidumees ja nüüd piiratakse sinu võimalusi?
kas kerget kakahaisu on tunda? teinekord mõtle, enne kui linna peale laiama lähed.ma pole tuuninud..
ma pole pugenud..
Viimati muutis Pihelgas, 06 Mär 2006, 22:53, muudetud 1 kord kokku.
Postitatud: T veeb 21, 2006 21:40b0neb0y kirjutas:survevedru Polini
sidurivedrud Malossi 3ne komplekt
summuti Tegnigas Next R
Polini rullid 5,1 +koonus õhufilter
Viimati muutis mca15, 06 Mär 2006, 22:54, muudetud 1 kord kokku.
Mudakoll
Ju nad mõtlesid mind.b0neb0y kirjutas:ma pole tuuninud..
ma pole pugenud..
Mitte et ma poeks. Mina lihtsalt selgitan probleemi mille pärast see teema siin on. Millegipärast, aga ei saa inimesed ikka aru ka viimasel hetkel, kui võimalik see jama ära hoida, et tõmmake koomale, ja ärge tehke kõikvõimalik et see sündida saaks. Post posti järel aga siiski tehakse seda ja ma usun, et oldmoped teeb nüüd ööläbi arvuti taga tööd et see asi kiiremini valmis saada.
Kui te ise niipalju ei möliseks ja ei teeks igast tuuning teemasid ja poste poleks ka jama.
Viimati muutis Raul90, 06 Mär 2006, 22:56, muudetud 1 kord kokku.
Malaguti Firefox F15, Piaggio Zip
-
- Mode
- Tänatud: 1 kord
kas sa põhimõtteliselt saad aru, millest jutt üldse käib? Või kui saad, siis kas sa äkki ÜRITAD mõista, miks seda vaja on mida Oldmoped teeb?hellish kirjutas:No kes teab millega ta järgmiseks välja tuleb. Hakkab politseile rolleri kirjeldusi ka jagama? et vaadake sellest maakonnast/linnast selline roller on tehtud 70ccm-ks
-
Teema algataja
häbene mees jutt käib rolleri TUUNIMISEST!!! see, et kiirust ületatakse..mca15 kirjutas:Postitatud: T veeb 21, 2006 21:40b0neb0y kirjutas:survevedru Polini
summuti Tegnigas Next R
krt oi mul on bad boys look, neoonid all ja tümps peal nüüd saan mendlit molli!!!!
Teema algataja on oldmopedi peale nii tige sellepärast, et ta teeb tuunijatele liiga ja siis ei ole enam rolleritega avariisi Krimist vaadata. b0neb0y mõtle uuest oma laused kõik läbi ja ütle kas oli üldse vaja seda teemat teha
Nii õelad kui me ka ei ole ei salli keegi kihutajaid (mitte ainult rolleri tüüpe vaid ka tsikli ja auto kaake.)

Nii õelad kui me ka ei ole ei salli keegi kihutajaid (mitte ainult rolleri tüüpe vaid ka tsikli ja auto kaake.)
Kas see mitte ei käi tuunimise alla, siis mille alla see käib talba.b0neb0y kirjutas:häbene mees jutt käib rolleri TUUNIMISEST!!! see, et kiirust ületatakse..mca15 kirjutas:Postitatud: T veeb 21, 2006 21:40b0neb0y kirjutas:survevedru Polini
summuti Tegnigas Next R
krt oi mul on bad boys look, neoonid all ja tümps peal nüüd saan mendlit molli!!!!
Mudakoll
Tuunimine ja avariide põhjustamist ei saa ka kokku panna. Sest ka tuunimata rolleritega tehakse avariisid. Ja isegi hullemaid juhtumeid on kui tuunitud rolleritega.
Igatahes võiks selle teema üleüldse ära kustutada ja oldmoped võiks ka selle jama ära lõpetada.
Kust siis tuleb neid tsikklimehi? alguses alustatkse ikka mopeedidest ja rolleritest, aga kuna mootorit pead ka tundma õppima siis parandad ja tuunid(just mootori osa mõtlen) rollerit. Ja kui piisavalt vana siis lähed tsikklile üle.
Kustutage see teema ära ja see teine teema ka kus sellest juttu oli.
Oldmoped tuli ka selle jutuga sellepärast nagu välja et rolleriste ärritada.
Igatahes võiks selle teema üleüldse ära kustutada ja oldmoped võiks ka selle jama ära lõpetada.
Kust siis tuleb neid tsikklimehi? alguses alustatkse ikka mopeedidest ja rolleritest, aga kuna mootorit pead ka tundma õppima siis parandad ja tuunid(just mootori osa mõtlen) rollerit. Ja kui piisavalt vana siis lähed tsikklile üle.
Kustutage see teema ära ja see teine teema ka kus sellest juttu oli.
Oldmoped tuli ka selle jutuga sellepärast nagu välja et rolleriste ärritada.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks 

-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Kahjuks selliseid asju ametlikult teha ei saa. Mopeedist ei tohi koduste vahenditega ehitada mootorõidukit. Antud asja ei saa mittekuidagi arvele - iseehitatud masin ei ole, tahase andmetele ei vasta, vin ja tüübikood puuduvad jne jne.stop kirjutas:Kas tuunida ei anna siis seaduslikult? Tuunid 70ccm peale, siis pane asi ka ametlikult ARKi ja kui load olemas, siis keegi ei keela ju midagi teha.
Sama probleem on ka paljudel (mitte kõigil!) eesti müüdavatel 70cc, 100cc, 125cc imelike tehaste rolleritel, neil ei ole eestis kehtivat tüübikinnitust , nad ei vasta kõigile esitatud nõuetele jne... ja selle tõttu neid maanteeliikluses kasutada ei tohi ... aga kui arvestada, et roller on ainult maantee-, mitte offroad kasutuseks mõeldud, siis järelikult ei tohiks neid ka müüa.
hälvik
Seda ma ei teadnudoldmoped kirjutas:Kahjuks selliseid asju ametlikult teha ei saa. Mopeedist ei tohi koduste vahenditega ehitada mootorõidukit. Antud asja ei saa mittekuidagi arvele - iseehitatud masin ei ole, tahase andmetele ei vasta, vin ja tüübikood puuduvad jne jne.stop kirjutas:Kas tuunida ei anna siis seaduslikult? Tuunid 70ccm peale, siis pane asi ka ametlikult ARKi ja kui load olemas, siis keegi ei keela ju midagi teha.
Sama probleem on ka paljudel (mitte kõigil!) eesti müüdavatel 70cc, 100cc, 125cc imelike tehaste rolleritel, neil ei ole eestis kehtivat tüübikinnitust , nad ei vasta kõigile esitatud nõuetele jne... ja selle tõttu neid maanteeliikluses kasutada ei tohi ... aga kui arvestada, et roller on ainult maantee-, mitte offroad kasutuseks mõeldud, siis järelikult ei tohiks neid ka müüa.

enne kui teema sootuks koeb küsiks veel, et oletame, et rolleril on pandud parktuli sinine ja seisan rolleriga parklas kas, siis saab politsei midagi teha (parktuli põleks nagu ainult seisu ajal, et sõites nagu ei tohi, aga seismise ajal ei tohks olla keelatud juu, vähemalt autodel ei ole.)
Sry OT pärast
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Kahjuks ma ei ole selline liiklusespetsialist, et julgeksin sulle konkreetse ja õige vastuse anda. Ühelgi mootorsõidukil kindlalt ei tohi - erinevate tulede värv on väga täpselt seaduses välja toodud, ka parktule oma.
Rolleril ja mopeedil teoreetiliselt võib... ja mingi loogika järgi isegi sõiduajal, sest tegu EI OLE JU MOOTORSÕIDUKIGA... aga ei ole ise mõtet endale jama kaela kutsuda.
Rolleril ja mopeedil teoreetiliselt võib... ja mingi loogika järgi isegi sõiduajal, sest tegu EI OLE JU MOOTORSÕIDUKIGA... aga ei ole ise mõtet endale jama kaela kutsuda.
hälvik
ARK kodukal ülevaatuse juhendis on kirjas millised tuled kuskilt paistma peavad ja mis värvi nad on. Sealt küll ei lugenud välja, et põhja tulesid ei või olla kui neid kuskilt näha pole. Ja sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] helitugevus peab vastama normidele - pole tähtis mis värvi ta on.
Kas kirveid vaja......
Kas kirveid vaja......

-
- Tsikkel: CBR 1100 XX
- Kontakt:
Krt, loen teema pealkirja, selline huvitav teine, mõtlen tükk aega, mis see teadmik on - teatmikku tean, teadmikku ei tea! Loen siis teemat - mitte muhvigi ei saa aru! Aru saan ainult seda, et oldmoped on millelgi moel rollerihuntide vasaku munandi peale astunud, aga millest jutt käib - ikka ei saa aru!
Äkki keegi selgitaks, mille ümber kolm lehte lärmi!!!
Harva kodus
kasutaja b0neb0y arvates hakkas oldmoped rollerihunte kiusama või lausa terroriseerima. oldmoped üritab õiglust paika panna, aga ei kus sa siis sellega, kisame kohe seda üle foorumi, et äkki keegi aitab oldmopedi vastu rohtu leida.Jack kirjutas:Krt, loen teema pealkirja, selline huvitav teine, mõtlen tükk aega, mis see teadmik on - teatmikku tean, teadmikku ei tea! Loen siis teemat - mitte muhvigi ei saa aru! Aru saan ainult seda, et oldmoped on millelgi moel rollerihuntide vasaku munandi peale astunud, aga millest jutt käib - ikka ei saa aru!
Masendav või mis?

Lisaksin siia veel niipalju, et kõik seadusest üle olijad ja lahkumisega ähvardajad omavad ainulaadset võimalust lasta oma kontod kustutada või lausa IP'd bännida (biker.ee ja eriti moded on ju nii nõmedad, et siia te enam kunagi tulla ei taha nagunii).
Toredat otsustamist!
Toredat otsustamist!
Vahest sõidan ja teen asju.
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Väga tubli on Oldmoped ,et teeb seda. AU temale ! Oli juba aeg....Nii mõnegi debiiliku säästab haigla voodist ja nii mõnegi närve säästab sellega. Ehk ka lapsevanemad hakkavad mõtlema nüüd.
Ja seda kõike ,et see kes sõitis oli ise tropp ning kasutas valesi sõidu võtteid ?......Ma pole mitte kunagi näinud alaealist tatti kes sõidaks LE. järgi. Ainult täis kasvanud kellel ka load taskus.
Minu arust ostetakse just deforseeritud rollereid meelsami kui kohviks lastud üle tjuunitud rullnokka rollerit.
Ei saa sa politsei käest molli ...mis nad ikka sitast löövad...Haisema hakkab ju. Lihtsalt saad A4 paberi peal endale trahvi mida saad emmele näidata
Ehk äkki emme annab musi ning viskab veel pappi rolleri tjuunimisele.
Kas ikka ei tee ? Mitu korda sõitis otsa oma tuunitud rolleriga tatikad eelmise aasta suvel ..inimestele ? Nii mõnigi sattus sellise tropi pärast haiglasse . Kuna emme ja issi andsid raha ,et nunnu lapseke saaks oma rollerile paar hobust juurde saada ning kihutada üle 50kmh.b0neb0y kirjutas:Oldmoped on nüüd tarka panema hakanud...
teeb mentidele ettekirjutisi, milline näeb tuunitud roller välja ja milline ei vasta seadustele..
mis arvate sellest nõmedusest?
Ja seda kõike ,et see kes sõitis oli ise tropp ning kasutas valesi sõidu võtteid ?......Ma pole mitte kunagi näinud alaealist tatti kes sõidaks LE. järgi. Ainult täis kasvanud kellel ka load taskus.
Minu arust ostetakse just deforseeritud rollereid meelsami kui kohviks lastud üle tjuunitud rullnokka rollerit.
ken100 kirjutas:No ega suurem võimsus asja nüüd ohtlikumaks ei tee (ei kehti valede sõiduvõtete puhul)
Ja keegi võib ju selle maha müüa aga keegi peab ka ostma ja vaevalt ostetakse deforseerimiseks tuunitud roller
Ei saa sa politsei käest molli ...mis nad ikka sitast löövad...Haisema hakkab ju. Lihtsalt saad A4 paberi peal endale trahvi mida saad emmele näidata

b0neb0y kirjutas:häbene mees jutt käib rolleri TUUNIMISEST!!! see, et kiirust ületatakse..mca15 kirjutas:Postitatud: T veeb 21, 2006 21:40b0neb0y kirjutas:survevedru Polini
summuti Tegnigas Next R
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
- Tsikkel: Suzuki Intruder 800
Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad. Ehk aitab rollerivendade tümitamisest. Jääb mulje, et nagu enamus rollirivendadest oleksid tropid ja idioodid kes millestki ei saa aru.
Kui bikevennad on noortele eeskujuks siis kuidas kommenteerite sellist kuulutust:http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=14979
Paluks selgitust KW osas.
Kui bikevennad on noortele eeskujuks siis kuidas kommenteerite sellist kuulutust:http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=14979
Selgitan sulle uskmatule.....Gilera 180 kirjutas:Kui bikevennad on noortele eeskujuks siis kuidas kommenteerite sellist kuulutust:http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=14979
Jälle üks rolleripede on 16 saanud ja aretab endale kaherattalist kirstu...
Sest ka teie kasvate .... aga kahjuks ei arene .
-
- Tsikkel: R1200R -17
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
No kui sa ise aru EI SAA, eks siis seletab sulle.Gilera 180 kirjutas:Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad. Ehk aitab rollerivendade tümitamisest. Jääb mulje, et nagu enamus rollirivendadest oleksid tropid ja idioodid kes millestki ei saa aru.
Antud ratta kasutaja PEAB omama juhilube, pole oluline palju sel rohkem/vähem võimsust on (v.a. kindlustamine), järelikult omab ka teadmisi/kogemusi (autokool-eksamid).
Teiesugused tatikaalikad ei oma ei lube (teooria) ega ka kogemusi (praktika), järelikult on ka roller piisavalt ohtlik teie jaoks. Kui seda veel "vingemaks" teha, kasvab oht kordades.
Need seadused on tehtud teie endi ohutuse huvides ja kaitsmaks teisi liiklejaid, mitte ahistamiseks. Tuunitud tabureti konfiskeerimine oleks piisav meede, et panna jõmpsikatele ja nende vanematele aru pähe.
Niisiis sellise ratta võimsuse muutmine ei ole taunitav, küll aga on seda rollerdajate tegevus.
Võtaks sinu posti kokku Perry Mason'i sõnadega: "Incompetent, irrelevant and immaterial!"
Sui generis
On jah selliseid kellel pole kogemusi ja vanemad annavad raha rolleri tuunimiseks, mis sest et nad sõitagi ei oska.
Aga kannatavad ka need kellel juba kogemusi on.
Näiteks mina olen sõitnud rolleriga juba 3 aastat ja enne seda mitu aastat mopeedidega. Üle 6 aasta kokku siis.
Ja sa tahad öelda et sellel on rohkem kogemusi ja prkatikat kes pole enne ühegi asja seljas istunud ja läheb teeb 16(või vanemalt) aastaselt load.
Selle teema võiks juba ära kustutada pole ju mõtet koguda mõttetuid poste juurde. Oldmoped ka nigunii meelt ei muuta ja rolleri omanikud jäävad ka tema tegemiste vastu. Kui kaua veel selline üksteise sõimamine edasi läheb siis kes teab mis lõpuks saab.
Aga kannatavad ka need kellel juba kogemusi on.
Näiteks mina olen sõitnud rolleriga juba 3 aastat ja enne seda mitu aastat mopeedidega. Üle 6 aasta kokku siis.
Ja sa tahad öelda et sellel on rohkem kogemusi ja prkatikat kes pole enne ühegi asja seljas istunud ja läheb teeb 16(või vanemalt) aastaselt load.
Selle teema võiks juba ära kustutada pole ju mõtet koguda mõttetuid poste juurde. Oldmoped ka nigunii meelt ei muuta ja rolleri omanikud jäävad ka tema tegemiste vastu. Kui kaua veel selline üksteise sõimamine edasi läheb siis kes teab mis lõpuks saab.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks 

Mõtelge reaalselt. Miks peaks mingi suvaline oldmoped nüüd see olema, kes politseid käsutama hakkab. Seda on ju varemgi üritatud teha. Eestis politseinikuid niigi vähe ja probleem ei ole ju nii suur. Mina tunnen ennast palju kindlamalt kui sõidan lubatud kiirusega aga tean, et vajadusel saan kiiremini sõita. Kui ma oma vana rolleriga piirajatega linnas sõitsin siis pidin koguaeg närviliselt peeglisse vaatama et keegi üle ei sõidaks. 45kmh ei ole normaalne kiirus kurat. Palju hullemad on need baikerid kes kesklinnas kihutavad 150km/h ja väga tihti sõidetakse suurte kiirustega tagarattal. Igatahes enamus vendi kes teevad õnnetusi on just need kes on omal alles rolleri saanud ja täiesti stock. Need kes juba piirajad maha võtnud on ja võibolla mõne asja vahetanud on tavaliselt ka rohkem kogenenud ja ei kihuta nii meeletult. See asi ei pruugi suure tõenäosusega läbi minna ja kui lähebki, siis peab 125-kuubise kasutatud baigi peale mõtlema, millel pole naguinii piirajaid peal. Keegi ei sõida ju piirajatega. Lihtsalt asi läheb väga kulukaks. Igatahes 45km/h ma küll lolli mängima ei hakka. Oleks veel 60