Ülevaatus(tean, et on teemasid olemas, aga ärge lukku pange)

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

olli
Tsikkel: BMW F650GS

Lugemata postitus Postitas olli »

oldmoped kirjutas:
uue liiklusseaduse kunagi kehtimahakkamisel on eelnu järgi vaadates olemas täiesti ka võimsuspiirang - max 4kw.
Kas mitte polnud hoopis 4kw või 50ccm? Ehk siis mopeedi alla lähevad ka 80ccm ja suurema mootoriga masinad, mis ei ületa võimsuspiiri 4kw. Ning omakorda alla 50ccm mootoriga sõidukitel pole võimsus piiratud.

Kood: Vali kõik

Mopeed on kahe- või kolmerattaline mootorsõiduk, mille valmistajakiirus on üle 6 km/h kuid mitte üle 45 km/h ja mille töömaht sisepõlemismootori korral ei ületa 50 cm3 või suurim kasulik võimsus ei ületa 4 kW, või mille suurim püsi-nimivõimsus elektrimootori korral on üle 0,25 kW, kuid ei ületa 4 kW.
Kasutaja avatar

Hyper

Lugemata postitus Postitas Hyper »

Lauri23 kirjutas:
Praegu on piirivalvel olemas väiksed aparaadid mis mõõdavad kubatuuri mõne sekundiga ära, nägin telekast. Mingi aparaat oli ka selline et lükad kuhugi silindri juurde ja lööd korra jalast ning rõhu järgi näitab kubatuuri ära. Ärge seda arvake et silindri maha võtmine ainuke võimalus on. Kui hakatakse kubatuuri kontrollima siis lähevad need aparaadid igale poole kasutusele.
Aga rõhk on igal mootoril erinev ju :P see oleneb kui kulunud su kolvirõngad ja kolb on ehk kompressioonist ja need on ikka mootoritel samad enamvähem, mulle meeldiks vaadata kuidas nad neid küünlaid maha hakkavad võtma..
Malaguti Firefox F-15 70 ccm ;)
Kasutaja avatar

rallypoiss

Lugemata postitus Postitas rallypoiss »

Säga kirjutas:
hellish kirjutas:
Ei tohi takistada liilust!
See on seadustes öeldud et pead sõitma parempoolse raja paremas ääres ja kui vaja isegi tee äärde seisma jääma et auto mööda lasta.

Ja vot see ongi kõige nõmedam asi. Võiks siis linnavahel autodega samas tempos sõita. Sõitke linnas 45 km/h kiirusega ja vaadake siis mis näoga autojuhid teid möödasõidul vaatavad.
ja jalgratta tee olemasolul ning kui see on pideva joonega eraldatud jalakäiate teest, siis ON KOHUSTUSLIK sõita jalgratta teel! mitte ronida autode vahele seiklema
Hr.Säga on natuke valesti aru saanud,mopeediga vöib jalgratta teel söita vaid siis kui see on ERALDI teena vöi söidutee ääres vastava märgistusega.Muidu oleks natuke kahtlane vist kui kogu Mustamäe tee/Mere pst/Söpruse pst. jne Könniteed kubiseks rolleritest!!??
Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

Hyper kirjutas:
Lauri23 kirjutas:
Praegu on piirivalvel olemas väiksed aparaadid mis mõõdavad kubatuuri mõne sekundiga ära, nägin telekast. Mingi aparaat oli ka selline et lükad kuhugi silindri juurde ja lööd korra jalast ning rõhu järgi näitab kubatuuri ära. Ärge seda arvake et silindri maha võtmine ainuke võimalus on. Kui hakatakse kubatuuri kontrollima siis lähevad need aparaadid igale poole kasutusele.
Aga rõhk on igal mootoril erinev ju :P see oleneb kui kulunud su kolvirõngad ja kolb on ehk kompressioonist ja need on ikka mootoritel samad enamvähem, mulle meeldiks vaadata kuidas nad neid küünlaid maha hakkavad võtma..
aga silindri mahtu saab ju ikka mõõta
SYLB
Kasutaja avatar

Hyper

Säga kirjutas:
Hyper kirjutas:
Lauri23 kirjutas:
Rõhu järgi? :P rääkige mulle ka valemist
Kasutaja avatar

malone322

Lugemata postitus Postitas malone322 »

Hyper kirjutas:
Säga kirjutas:
Hyper kirjutas:
Lauri23 kirjutas:
Rõhu järgi? :P rääkige mulle ka valemist
Vastavalt mootori kubatuurile lööb ta sealt välja niipalju õhku kui seal sees on ja sellejärgi nad teevadki kindlaks vast. Rõhuga ei tohiks sellel midagi pistmist olla. Vabandan kui valet juttu ajan.
Praegu siis rollerita
Kasutaja avatar

ivar
Tsikkel: GSXR

Lugemata postitus Postitas ivar »

täpselt nii ongi..sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] pannakse kinni ja küünla august mõõdetakse kui palju õhku sealt välja tuleb.
55577055

SUZUKI GSX-R 1000 K7

g2ngster

Lugemata postitus Postitas g2ngster »

Aga kui kolb on hasti pika käiguga, aga suurus 50cc...

Suhteliselt kahtale selline mõõtmise värk....
Kasutaja avatar

ivar

no olgu kolb ükskõik kui pika käiguga,kubatuur on ju ikkagi 50ccm..
mõtle peaga :lol: :roll:
55577055

SUZUKI GSX-R 1000 K7
Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

g2ngster kirjutas:
Aga kui kolb on hasti pika käiguga, aga suurus 50cc...

Suhteliselt kahtale selline mõõtmise värk....
:roll:
SYLB

Lauri23

Lugemata postitus Postitas Lauri23 »

Kui kolb oleks pikema käiguga kas selle ruumala oleks siis ikka 50 (kuupsentimeetrit) :? :) :D :lol:
Kasutaja avatar

Kalapea
Tsikkel: Mõni Ducati
Tänatud: 94 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kalapea »

ivar kirjutas:
täpselt nii ongi..sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] pannakse kinni ja küünla august mõõdetakse kui palju õhku sealt välja tuleb.
Kuule ole normaalne kas siis katkise summutajaga 1000ccm mootorratas on 70ccm. See on väga kahtlane mõõtmisviis. Siis võtgu kõik rollerimehed oma taburettidelt silku ja leegika vahelt tihendi ära ja puurivad sumpsi auke.Ning summutajad on eri suuruse,pikkusega.Ja õhk on ka kokkusurutav.
Kasutaja avatar

xzburnoutzx
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas xzburnoutzx »

Täpselt, see on isegi väga kahtlane, võid sama hästi, endal 1-he summutikinnituspoldi lahti keerata ja õhku lööb vahelt läbi. Suht kindel mats, et kui 50ccm dokumendid neile ette näitad siis ei ole mingit mõõtmist. Kui muidugi dok. pole siis vaadatakse asi üle(kuidagi).
Kasutaja avatar

ivar

--DogFood-- kirjutas:
ivar kirjutas:
Kuule ole normaalne kas siis katkise summutajaga 1000ccm mootorratas on 70ccm. See on väga kahtlane mõõtmisviis. Siis võtgu kõik rollerimehed oma taburettidelt silku ja leegika vahelt tihendi ära ja puurivad sumpsi auke.Ning summutajad on eri suuruse,pikkusega.Ja õhk on ka kokkusurutav.
õhk on kyll kokkusurutav jah,aga see mõõteriist mõõdab väga väikesi õhuvoolusi ja õhutakistus sellel aparaadil peaaegu et puudub,seega pole seal midagi kokku susruda!
55577055

SUZUKI GSX-R 1000 K7

50ccm

Lugemata postitus Postitas 50ccm »

õhk on kyll kokkusurutav jah,aga see mõõteriist mõõdab väga väikesi õhuvoolusi ja õhutakistus sellel aparaadil peaaegu et puudub,seega pole seal midagi kokku susruda!
Kui kolb üles läheb surutakse osa õhku sealt uuesti sumbutisse tagassi ja kokkusurumine (mille ulatus sõltub sumbutist) toimub sumpas :wink:
Kasutaja avatar

hellish

Lugemata postitus Postitas hellish »

Kui sumpa ots kinni pannakse ja siis mõõdetakse oleks väga hea silenceri juurest lahti keerata nii et õhku läbi laseks :D
Aga jah siis tundub ju kahtlane et kui mõõtmisel selgub et on mingi 40ccm :lol:
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks :D
Kasutaja avatar

ivar

aga kui küünalt peal pole,siis läheb kõik see õhk küünla august välja,kuna takistus on väiksem kui sumbutis(kuna sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] ots on kinni) ja seega ei toimu erilist(märgatavat)õhu kokkusurumist.
55577055

SUZUKI GSX-R 1000 K7
Kasutaja avatar

hellish

Njah eks ta enamus läheb jah küünla august välja. Aga küll seal on ka võimalusi masina ära petmiseks peab lihtsalt need üles leidma.
Või siis uurima seda 70ccm värki et kas oleks võimalik siis arvele võtta 70ccm-na või on selleks siis ikkagi arkist ümberehituse luba vaja.
Neil on küll probleeme kes 14 on ja on oma rollerile 70ccm silindri peale ajanud.
Endal probleemi pole, sest saan kohe load ära teha kui vaja.

Lauri23

Tegelt pole mõtet neid petmis teemasid teha. Ka need vennad, kes seadusi teevad, saavad siin vabalt lugeda ja ennast harida sellel teemal.
Kasutaja avatar

hellish

Seda küll.
Ja kõige parem oleks kui seda jama üldse ei tuleks.
Muidu oleks tore kui kõik seadusi järgiks aga mis teha, kui elu lihtsalt nii jubedaks tehakse. No see on ju imelik kui põristad 45km/h linnas ja takistad tahtmatult liiklust.
Ja selle peale kui sõidad 45 arvavad paljud autojuhid et hakkad iga hetk tagarattasse tõmbama....
Kasutaja avatar

hevylboy

heh

Lugemata postitus Postitas hevylboy »

ühesõnaga aitab küll pange teema lukku! ja see ülevaatuse jamps on mõttetu (mida vähem me siin podiseme sellel teemal seda vähem nad sellele mõtlevad nii et kui me ei podise siis seadust ei tule :( :roll: :wink: :o :) :D :lol: )
Yamaha Neo's :)
Kasutaja avatar

Hyper

Lauri23 kirjutas:
Kui kolb oleks pikema käiguga kas selle ruumala oleks siis ikka 50 (kuupsentimeetrit) :? :) :D :lol:
ma olen nii aru saand, et kui kolvi käik on pike, siis kolb ise on väiksem ja kui lühem siis kolvi läbimõõt on suurem, aga ma ei ole täitsa kindel, keegi võib mind aidata see ruum mis jääb kolvist ülespoole, selle kubatuur on siis 50 ccm
Viimati muutis Hyper, 03 Jaan 2006, 18:22, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

ivar

täpselt nii ongi.
55577055

SUZUKI GSX-R 1000 K7
Kasutaja avatar

klemm

Lugemata postitus Postitas klemm »

Hyper kirjutas:
Lauri23 kirjutas:
ma olen nii aru saand, et kui kolvi käik on pike, siis kolb ise on väiksem ja kui lühem siis kolvi läbimõõt on suurem, aga ma ei ole täitsa kindel, keegi võib mind aidata see ruum mis jääb kolvist ülespoole, selle kubatuur on siis 50 ccm
Loogika möllab .. :roll:
Kasutaja avatar

nm5

Lugemata postitus Postitas nm5 »

Hyper kirjutas:
Lauri23 kirjutas:
Minu arust peaks nii olema ,et kolvi läbimõõt(või ümbermõõt?) ja kolvikäk moodustabki kubatuuri. Ja see kubatuur peaks näitama kui palju õhu ja kütuse ruumala saab ta kokku suruda vms? Parandage mind kui ma eksin.. :oops:
Aprilia RST 1000 Futura

Lauri23

Saksas on asi päris haige. Tõmmake endale sealt SAT 1 17:30 Bericht
http://www.scooter-freakz.de/?release_id=7
või ükskõik mis video sealt http://www.scooter-freakz.de/?ordner_id=1
Tegelt võiks tõesti teema kinni panan või parem elektroonilistest piirajatest rääkida.

viira

Lugemata postitus Postitas viira »

mina käisin BrauerMotos, seal räägiti,et 2007 aasta algusest pidi hakkama
se ülevaatus ja arvelekandmine..
aga se ,et sul dokusid ei ole:S
päris kindel ei ole aga kuidagi vast ikka saab ilma kah..:D
Kasutaja avatar

klemm

Lugemata postitus Postitas klemm »

Loogiline oleks et saaks läbi, sest paljudel (keda mina tean) puuduvad dokumendid, kuid roller on ausalt ostetud. Arvan et siiski piisaks ka müüja poolsest Ostu-Müügi lepingust. :wink:
Viimati muutis klemm, 08 Jaan 2006, 10:49, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

lauri554
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas lauri554 »

klemm kirjutas:
Loogiline oleks et saaks läbi, sest paljudel (keda mina tean) puuduvad load, kuid roller on ausalt ostetud. Arvan et siiski piisaks ka müüja poolsest Ostu-Müügi lepingust. :wink:
ega suht ongi et eestis enam-vähem ju pooltel rolleritel dokumendid puuduvad. ostu-müügi leping peaks aitama.
Pilt
Kasutaja avatar

mca15
Tsikkel: Suzuki RM-250

Lugemata postitus Postitas mca15 »

Eks ta alguses mingi aasta või poolaastat saab hakkama ostu-müügi lepinguga.
Siis kui see seadus vastu võetakse, hakkavad juba uued rollereid poodidest välja tulema tehnilisepassiga.
Ja kui see ostu-müügi lepingu aeg läbi saab ja sa ei reakeerinud selajal,et võiks nagu arvele võtta ja dokumente ei ole siis võib ütleda, et seda rollerit enam arvele võtta ei saa.

Mca15@juhe jummala koos.
Mudakoll
Suletud

Mine “Rollerid”