Ülevaatus(tean, et on teemasid olemas, aga ärge lukku pange)
Moderaator: Moded
Kas mitte polnud hoopis 4kw või 50ccm? Ehk siis mopeedi alla lähevad ka 80ccm ja suurema mootoriga masinad, mis ei ületa võimsuspiiri 4kw. Ning omakorda alla 50ccm mootoriga sõidukitel pole võimsus piiratud.oldmoped kirjutas:uue liiklusseaduse kunagi kehtimahakkamisel on eelnu järgi vaadates olemas täiesti ka võimsuspiirang - max 4kw.
Kood: Vali kõik
Mopeed on kahe- või kolmerattaline mootorsõiduk, mille valmistajakiirus on üle 6 km/h kuid mitte üle 45 km/h ja mille töömaht sisepõlemismootori korral ei ületa 50 cm3 või suurim kasulik võimsus ei ületa 4 kW, või mille suurim püsi-nimivõimsus elektrimootori korral on üle 0,25 kW, kuid ei ületa 4 kW.
Aga rõhk on igal mootoril erinev juLauri23 kirjutas:Praegu on piirivalvel olemas väiksed aparaadid mis mõõdavad kubatuuri mõne sekundiga ära, nägin telekast. Mingi aparaat oli ka selline et lükad kuhugi silindri juurde ja lööd korra jalast ning rõhu järgi näitab kubatuuri ära. Ärge seda arvake et silindri maha võtmine ainuke võimalus on. Kui hakatakse kubatuuri kontrollima siis lähevad need aparaadid igale poole kasutusele.

Malaguti Firefox F-15 70 ccm 

-
Hr.Säga on natuke valesti aru saanud,mopeediga vöib jalgratta teel söita vaid siis kui see on ERALDI teena vöi söidutee ääres vastava märgistusega.Muidu oleks natuke kahtlane vist kui kogu Mustamäe tee/Mere pst/Söpruse pst. jne Könniteed kubiseks rolleritest!!??Säga kirjutas:ja jalgratta tee olemasolul ning kui see on pideva joonega eraldatud jalakäiate teest, siis ON KOHUSTUSLIK sõita jalgratta teel! mitte ronida autode vahele seiklemahellish kirjutas:Ei tohi takistada liilust!
See on seadustes öeldud et pead sõitma parempoolse raja paremas ääres ja kui vaja isegi tee äärde seisma jääma et auto mööda lasta.
Ja vot see ongi kõige nõmedam asi. Võiks siis linnavahel autodega samas tempos sõita. Sõitke linnas 45 km/h kiirusega ja vaadake siis mis näoga autojuhid teid möödasõidul vaatavad.
-
- Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
- Kontakt:
aga silindri mahtu saab ju ikka mõõtaHyper kirjutas:Aga rõhk on igal mootoril erinev juLauri23 kirjutas:Praegu on piirivalvel olemas väiksed aparaadid mis mõõdavad kubatuuri mõne sekundiga ära, nägin telekast. Mingi aparaat oli ka selline et lükad kuhugi silindri juurde ja lööd korra jalast ning rõhu järgi näitab kubatuuri ära. Ärge seda arvake et silindri maha võtmine ainuke võimalus on. Kui hakatakse kubatuuri kontrollima siis lähevad need aparaadid igale poole kasutusele.see oleneb kui kulunud su kolvirõngad ja kolb on ehk kompressioonist ja need on ikka mootoritel samad enamvähem, mulle meeldiks vaadata kuidas nad neid küünlaid maha hakkavad võtma..
SYLB
Rõhu järgi?Säga kirjutas:aga silindri mahtu saab ju ikka mõõtaHyper kirjutas:Aga rõhk on igal mootoril erinev juLauri23 kirjutas:Praegu on piirivalvel olemas väiksed aparaadid mis mõõdavad kubatuuri mõne sekundiga ära, nägin telekast. Mingi aparaat oli ka selline et lükad kuhugi silindri juurde ja lööd korra jalast ning rõhu järgi näitab kubatuuri ära. Ärge seda arvake et silindri maha võtmine ainuke võimalus on. Kui hakatakse kubatuuri kontrollima siis lähevad need aparaadid igale poole kasutusele.see oleneb kui kulunud su kolvirõngad ja kolb on ehk kompressioonist ja need on ikka mootoritel samad enamvähem, mulle meeldiks vaadata kuidas nad neid küünlaid maha hakkavad võtma..

Vastavalt mootori kubatuurile lööb ta sealt välja niipalju õhku kui seal sees on ja sellejärgi nad teevadki kindlaks vast. Rõhuga ei tohiks sellel midagi pistmist olla. Vabandan kui valet juttu ajan.Hyper kirjutas:Rõhu järgi?Säga kirjutas:aga silindri mahtu saab ju ikka mõõtaHyper kirjutas:Aga rõhk on igal mootoril erinev juLauri23 kirjutas:Praegu on piirivalvel olemas väiksed aparaadid mis mõõdavad kubatuuri mõne sekundiga ära, nägin telekast. Mingi aparaat oli ka selline et lükad kuhugi silindri juurde ja lööd korra jalast ning rõhu järgi näitab kubatuuri ära. Ärge seda arvake et silindri maha võtmine ainuke võimalus on. Kui hakatakse kubatuuri kontrollima siis lähevad need aparaadid igale poole kasutusele.see oleneb kui kulunud su kolvirõngad ja kolb on ehk kompressioonist ja need on ikka mootoritel samad enamvähem, mulle meeldiks vaadata kuidas nad neid küünlaid maha hakkavad võtma..
rääkige mulle ka valemist
Praegu siis rollerita
-
- Tsikkel: Mõni Ducati
- Tänatud: 94 korda
- Kontakt:
Kuule ole normaalne kas siis katkise summutajaga 1000ccm mootorratas on 70ccm. See on väga kahtlane mõõtmisviis. Siis võtgu kõik rollerimehed oma taburettidelt silku ja leegika vahelt tihendi ära ja puurivad sumpsi auke.Ning summutajad on eri suuruse,pikkusega.Ja õhk on ka kokkusurutav.ivar kirjutas:täpselt nii ongi..sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] pannakse kinni ja küünla august mõõdetakse kui palju õhku sealt välja tuleb.
-
- Kontakt:
õhk on kyll kokkusurutav jah,aga see mõõteriist mõõdab väga väikesi õhuvoolusi ja õhutakistus sellel aparaadil peaaegu et puudub,seega pole seal midagi kokku susruda!--DogFood-- kirjutas:Kuule ole normaalne kas siis katkise summutajaga 1000ccm mootorratas on 70ccm. See on väga kahtlane mõõtmisviis. Siis võtgu kõik rollerimehed oma taburettidelt silku ja leegika vahelt tihendi ära ja puurivad sumpsi auke.Ning summutajad on eri suuruse,pikkusega.Ja õhk on ka kokkusurutav.ivar kirjutas:täpselt nii ongi..sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] pannakse kinni ja küünla august mõõdetakse kui palju õhku sealt välja tuleb.
55577055
SUZUKI GSX-R 1000 K7
SUZUKI GSX-R 1000 K7
Kui kolb üles läheb surutakse osa õhku sealt uuesti sumbutisse tagassi ja kokkusurumine (mille ulatus sõltub sumbutist) toimub sumpasõhk on kyll kokkusurutav jah,aga see mõõteriist mõõdab väga väikesi õhuvoolusi ja õhutakistus sellel aparaadil peaaegu et puudub,seega pole seal midagi kokku susruda!

Njah eks ta enamus läheb jah küünla august välja. Aga küll seal on ka võimalusi masina ära petmiseks peab lihtsalt need üles leidma.
Või siis uurima seda 70ccm värki et kas oleks võimalik siis arvele võtta 70ccm-na või on selleks siis ikkagi arkist ümberehituse luba vaja.
Neil on küll probleeme kes 14 on ja on oma rollerile 70ccm silindri peale ajanud.
Endal probleemi pole, sest saan kohe load ära teha kui vaja.
Või siis uurima seda 70ccm värki et kas oleks võimalik siis arvele võtta 70ccm-na või on selleks siis ikkagi arkist ümberehituse luba vaja.
Neil on küll probleeme kes 14 on ja on oma rollerile 70ccm silindri peale ajanud.
Endal probleemi pole, sest saan kohe load ära teha kui vaja.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks 

Seda küll.
Ja kõige parem oleks kui seda jama üldse ei tuleks.
Muidu oleks tore kui kõik seadusi järgiks aga mis teha, kui elu lihtsalt nii jubedaks tehakse. No see on ju imelik kui põristad 45km/h linnas ja takistad tahtmatult liiklust.
Ja selle peale kui sõidad 45 arvavad paljud autojuhid et hakkad iga hetk tagarattasse tõmbama....
Ja kõige parem oleks kui seda jama üldse ei tuleks.
Muidu oleks tore kui kõik seadusi järgiks aga mis teha, kui elu lihtsalt nii jubedaks tehakse. No see on ju imelik kui põristad 45km/h linnas ja takistad tahtmatult liiklust.
Ja selle peale kui sõidad 45 arvavad paljud autojuhid et hakkad iga hetk tagarattasse tõmbama....
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks 

heh
ühesõnaga aitab küll pange teema lukku! ja see ülevaatuse jamps on mõttetu (mida vähem me siin podiseme sellel teemal seda vähem nad sellele mõtlevad nii et kui me ei podise siis seadust ei tule
)

Yamaha Neo's 

ma olen nii aru saand, et kui kolvi käik on pike, siis kolb ise on väiksem ja kui lühem siis kolvi läbimõõt on suurem, aga ma ei ole täitsa kindel, keegi võib mind aidata see ruum mis jääb kolvist ülespoole, selle kubatuur on siis 50 ccmLauri23 kirjutas:Kui kolb oleks pikema käiguga kas selle ruumala oleks siis ikka 50 (kuupsentimeetrit)![]()
![]()
![]()
Viimati muutis Hyper, 03 Jaan 2006, 18:22, muudetud 1 kord kokku.

Loogika möllab ..Hyper kirjutas:ma olen nii aru saand, et kui kolvi käik on pike, siis kolb ise on väiksem ja kui lühem siis kolvi läbimõõt on suurem, aga ma ei ole täitsa kindel, keegi võib mind aidata see ruum mis jääb kolvist ülespoole, selle kubatuur on siis 50 ccmLauri23 kirjutas:Kui kolb oleks pikema käiguga kas selle ruumala oleks siis ikka 50 (kuupsentimeetrit)![]()
![]()
![]()

Minu arust peaks nii olema ,et kolvi läbimõõt(või ümbermõõt?) ja kolvikäk moodustabki kubatuuri. Ja see kubatuur peaks näitama kui palju õhu ja kütuse ruumala saab ta kokku suruda vms? Parandage mind kui ma eksin..Hyper kirjutas:ma olen nii aru saand, et kui kolvi käik on pike, siis kolb ise on väiksem ja kui lühem siis kolvi läbimõõt on suurem, aga ma ei ole täitsa kindel, keegi võib mind aidata see ruum mis jääb kolvist ülespoole, selle kubatuur on siis 50 ccmLauri23 kirjutas:Kui kolb oleks pikema käiguga kas selle ruumala oleks siis ikka 50 (kuupsentimeetrit)![]()
![]()
![]()

Aprilia RST 1000 Futura
Saksas on asi päris haige. Tõmmake endale sealt SAT 1 17:30 Bericht
http://www.scooter-freakz.de/?release_id=7
või ükskõik mis video sealt http://www.scooter-freakz.de/?ordner_id=1
Tegelt võiks tõesti teema kinni panan või parem elektroonilistest piirajatest rääkida.
http://www.scooter-freakz.de/?release_id=7
või ükskõik mis video sealt http://www.scooter-freakz.de/?ordner_id=1
Tegelt võiks tõesti teema kinni panan või parem elektroonilistest piirajatest rääkida.
Loogiline oleks et saaks läbi, sest paljudel (keda mina tean) puuduvad dokumendid, kuid roller on ausalt ostetud. Arvan et siiski piisaks ka müüja poolsest Ostu-Müügi lepingust. 

Viimati muutis klemm, 08 Jaan 2006, 10:49, muudetud 1 kord kokku.
Eks ta alguses mingi aasta või poolaastat saab hakkama ostu-müügi lepinguga.
Siis kui see seadus vastu võetakse, hakkavad juba uued rollereid poodidest välja tulema tehnilisepassiga.
Ja kui see ostu-müügi lepingu aeg läbi saab ja sa ei reakeerinud selajal,et võiks nagu arvele võtta ja dokumente ei ole siis võib ütleda, et seda rollerit enam arvele võtta ei saa.
Mca15@juhe jummala koos.
Siis kui see seadus vastu võetakse, hakkavad juba uued rollereid poodidest välja tulema tehnilisepassiga.
Ja kui see ostu-müügi lepingu aeg läbi saab ja sa ei reakeerinud selajal,et võiks nagu arvele võtta ja dokumente ei ole siis võib ütleda, et seda rollerit enam arvele võtta ei saa.
Mca15@juhe jummala koos.
Mudakoll