Rääkige robotniidukitest. Jagage kogemusi.
Moderaator: Moded
-
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 170 korda
Re: Rääkige robotniidukitest. Jagage kogemusi.
Võib veel äkki Gardenat ka uurida, peaks olema Husqvarna grupiettevõte. Pildi järgi liikuvad terad. Naabril on, rääkinud pole.
Selle äikese vastu aitab kodukindlustus. Mul andsid äikese tõttu otsad maakütte katel, ventilatsioon ja valvekeskus, Husky aga elas vapralt kõik üle. Samas naabril kärssas sama mudel seekord läbi. Millest erinevus, polnud aimugi. Äkki üks töötas samal ajal ja teine oli laadimisdokis.
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 126 korda
- Tänatud: 63 korda
Irw see on muidugi tase kui sul valvekeskus äikesega saba annab
Ma just mõtlesin kasutaja kogemust, et kui äike käristama siis mingi lisaliigutused vajalikud või elab üle....
Ma just mõtlesin kasutaja kogemust, et kui äike käristama siis mingi lisaliigutused vajalikud või elab üle....
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 136 korda
- Tänatud: 346 korda
- Kontakt:
A ma just mõtlen, et kas on sellist masinat, mis üksi 1ha+ hakkama saab, või on vaja mitut.
See on ainuke, mis ma praegu leidsin, mis kirjade järgi hakkama saab:
https://www.stokker.ee/robotniiduk-l400 ... 0d0m9z-amb
Teine variant on mitu suurt husqvarnat koos EPOS mastiga panna, kuid nende hind tuleb ikka suht sama, mis sellel Amborgiol.
Mul lõi äike praktiliselt aia taga maasse, naabripoiss aknast nägi. Pauk olla nii vali olnud, et naabrimees kuulis seda ise samal ajal Selveris olles. Nii rääkisid need naabrid, kes sel ajal kuskil läheduses viibisid, ise olin Rakvere kandis samal ajal.
Küttekatelde elektroonika kärssas peale minu veel 5-l naabril, ühel siis robot veel lisaks ja 2-l majal värava automaatika. Ma sain jackpoti valvekeskuse ja ventilatsiooniseadmega, lisaks ka neti switch. Samas telekad ja läpakad, mis olid laadijasse ununenud, 0 probleemi.
G4S helistas ja teatas, et teil tuletõrjealarm annab häiret. Wtf?! Ja siis laseb edasi - nüüd on ruum 1 häires, oi nüüd ruum 2 ka, jne. Lõpuks siis kogu maja. Lõppu lisavad, et äkki see oli äikesest, seal Peetris olla mingi pauk käinud.
A pulli sai ja kindlustus sai kahjusid korvata
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 672 korda
- Tänatud: 430 korda
► Näita Spoilerit
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 91 korda
- Kontakt:
► Näita Spoilerit
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
https://amehitus.eu/
-
- Tsikkel: Aprilia Tuareg 660
- Tänanud: 110 korda
- Tänatud: 1 kord
Küsiks siinkohal ära, et kuidas tuvastada katkist kohta piirdekaablis? Mul on see jama hetkel talvega tekkinud ja ootan tehniku kõnet aja kokkuleppimiseks lähema 2 nädala jooksul. Äkki saaks ise ära teha.
Mul on Husqvarna 310 ja toimetab juba 5a. Probleeme pole. Esirattad koos telgedega on korra vahetatud (naine tagurdas autoga otsa) ja paar laagrit. Aku siiani ok, aga talvel hoolduses öeldi, et järgmiseks suveks võiks juba uue panna. Suht pommikindel tükk tundub. Mingeid äppe vms ei kasuta, ei teagi, kas sellel mudelil on neid, laseb iga ilmaga.
-
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 170 korda
Nemad vist lasevad voolu sisse ja käivad anduriga ringi peale. Peaks saama kasutada seda niiöelda seina sees kaabli leidmise süsteemi. Ise saab leida dokis juhtmeid ühendades ja tulesid vaadates (või kasvõi testriga) vaid selle, kummas loop´is viga on kui õigesti mäletan (arvestades, et keskel on nö kojutulemise kaabel), aga siis tuleb katkine koht füüsiliselt ise üles leida. Mina leidsin üles enda katkise koha igastahes. Kui keegi kaevanud pole midagi, siis küllap see rapitud koht kuskil pinnal on. Kui üldse asi doki ühenduses pole.
Ma pole muruniidukite spetsiifikaga kursis, et kui sügaval see kaabel üldse on? Igatahes saatjaga kaabliotsija pole just teabmis kallis vidin, vbl tasub proovimist? https://www.yeint.ee/mooteriistad-1/ele ... lid-ms6812
Mul on see olemas, aga natuke teisel otstarbel ja pole võimalust olnud proovida, kui kaugelt-sügavalt võtab. Sõiduki juhtmekimpudest mingi traadi teise otsa leidmiseks on ideaalne
Mul on see olemas, aga natuke teisel otstarbel ja pole võimalust olnud proovida, kui kaugelt-sügavalt võtab. Sõiduki juhtmekimpudest mingi traadi teise otsa leidmiseks on ideaalne
Mina kasutan katkise koha otsimiseks välistamis meetotit. Tekitades vooluringi juhtkaabliga (jaamas kaabli otsi ümbertõstes), siis sealt saab teada kummale poole katkine koht jääb. Edasi otsimiseks kasutan lisakaablit ja selle ühendamist maakaabliga, et otsitavat ringi vähendada.Kristjan... kirjutas: ↑29 Apr 2022, 08:43Küsiks siinkohal ära, et kuidas tuvastada katkist kohta piirdekaablis? Mul on see jama hetkel talvega tekkinud ja ootan tehniku kõnet aja kokkuleppimiseks lähema 2 nädala jooksul. Äkki saaks ise ära teha.
Mul on Husqvarna 310 ja toimetab juba 5a. Probleeme pole. Esirattad koos telgedega on korra vahetatud (naine tagurdas autoga otsa) ja paar laagrit. Aku siiani ok, aga talvel hoolduses öeldi, et järgmiseks suveks võiks juba uue panna. Suht pommikindel tükk tundub. Mingeid äppe vms ei kasuta, ei teagi, kas sellel mudelil on neid, laseb iga ilmaga.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 486 korda
- Tänatud: 585 korda
Võta AM taskuraadio ja hakka jalutama. Leiad cm täpsusega üles, kus katki on.Kristjan... kirjutas: ↑29 Apr 2022, 08:43
Küsiks siinkohal ära, et kuidas tuvastada katkist kohta piirdekaablis?
Laadija peab võrgus olema (st juhtmes vool sees)
Mul endal paar korda vaja olnud katkestus üles otsida.
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 220 korda
- Tänatud: 90 korda
Kui õue-aiamaa suurus on üle poole hektari, mis on täis kõikvõimalikke marjapõõsaid, õunapuid, kasvuhooneid ja muud taolist jura, lisaks veel sõnnikuhunnik aianurgas. Maapind on üsna ebatasane. Kas sellisele offroad väljakule robotniidukit ka leidub või hööveldan seda oma murutraktoriga edasi?
"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1944 korda
- Tänatud: 554 korda
Mul on aed ja niidetavat pinda 5000m2. Mul on traktor muru niitmiseks. 3-4h iga paari nädala tagantroadriders kirjutas: ↑27 Apr 2022, 12:03Huvitav, et urmas66 nii kuss on? Tavaliselt oleks ammu juba sõna sekka öelnud stiilis "mul on...., mu naisel on..., mu sõbral on..." Aga teemasse. Ostsin huvi pärast endale eelmine aasta mingisuguse Redback nimelise asjanduse. Otsest vajadust ei olnud, meeldib niiduki või traktoriga niita, aga kõigil on, kuda siis minagi ilma. Minu üllatuseks töötab juba teist aastat (just tõstsin garaazist välja ja lasin prooviringi teha). Aegajalt suudab ennast küll kusagile lillepeenra äärde (peaks traadi vist kaugemale tõstma) sisse kaevuda, aga muidu pole häda midagi. Töötab 1,5 tundi järjest, laeb 45 min. Mingeid erilisi vigureid peal ei ole (äpp jms.), vihmasensor on, lihtne menüü. Maksis soodushinnaga kusagi 500 raha ümber Bauhofis. 200 m traati ja kinnitused pidin komplektis olevale 150 m juurde ostma, kuna igasuguseid "saarekesi" oli vaja kinnistul hulgaliselt juurde tekitada.
@roadriders ma räägin asjadest,mis mul päriselt on või mida päriselt kogenud olen ja ei kirjuta lampi ega mõtle stoorisid välja. Kui midagi vastupidist tead,siis kirjuta otse mulle ja ütle välja, aga siin sel hetkel on sinu kirjutis küll BS tase.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
Robotit sellisele alale pole olemas, olen uurinud. Kui siis mingi 4 tk osta ja neile igaühle oma ala teha koos laadimisjaamdega.pühak kirjutas: ↑29 Apr 2022, 20:20Kui õue-aiamaa suurus on üle poole hektari, mis on täis kõikvõimalikke marjapõõsaid, õunapuid, kasvuhooneid ja muud taolist jura, lisaks veel sõnnikuhunnik aianurgas. Maapind on üsna ebatasane. Kas sellisele offroad väljakule robotniidukit ka leidub või hööveldan seda oma murutraktoriga edasi?
Sellistega saab elu kergemaks. Võin kinnitada, et on head ja kiired.
JOHN DEERE Z335E MY22
- Manused
-
- image.png (219.99 KiB) Vaadatud 2527 korda
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 126 korda
- Tänatud: 63 korda
Hakkas huvitama, et miks neil robotniidukitel istekohad peal on?
-
- Toetajaliige
Kas polnud aru saada, et see oli vastus küsimusele?
ML-Transport AS
ML-Transport AS
Oot miks ei ole poolele hektarile masinat olemas? No mul oli algatuseks selline väiksem murulapp (700m2) ja sai ostetud Husqvarna 310. See peaks vist olema mõeldud 1000m2 tarbeks. Uue maja valmides sai murulapp oluliselt suurem. Kuna see Husqvarna oli juba olemas siis panin ta tööle. No see muru ei ole küll kõige kiirema kasvuga (männid varjavad valgust osaliselt) kuid see 1000m2 masin sai hakkama ca 5000m2 alaga. Seejuures on seal mõned kallakud, liivakast, puud jne. Jah, aegajalt pidin teda päästma kusagilt august või juurika otsast kuid ta sai hakkama. Järgmisel suvel laiendasin niidetavat ala veelgi, ca 6500m2. Nüüd niidab X430 mis on mõeldud 5000m2 ala jaoks. Ma julgen väita, et vähemalt minu metsaalust aeglase kasvuga muru jaksaks see ilmselt ka 10000m2 ehk hektari niita. Aga muidugi igasugu oksad ja väiksemad kännud osutuvad seal metsa all probleemiks, seepärast niidangi ülejäänut traktoriga. See peenestab kuni 5 cm oksad kenasti multsiks, ei pea neid korjama.
Aga roboteid tehakse päris suuri, 2 hektari roboteid on vist nii Ambrogiol, Viperil kui Belroboticsil. Muidugi nende hind on vist alates 15000 eurot seega ei torma just ostma. Kuid ilmselt kusagil golfiväljakul ehk oleks abiks ikka.
Aga roboteid tehakse päris suuri, 2 hektari roboteid on vist nii Ambrogiol, Viperil kui Belroboticsil. Muidugi nende hind on vist alates 15000 eurot seega ei torma just ostma. Kuid ilmselt kusagil golfiväljakul ehk oleks abiks ikka.
-
- Tsikkel: Gold Wing 1500 SE
- Tänatud: 20 korda
Mõtlesin, et lasku Sinuga sõnasõtta, aga siiski. Sa oled kindlasti tark ja tore mees, aga natuke enesekriitikat kuluks ikka ära. Teema on robotniidukid. Selle asemel, et öelda "mul ei olegi robotniidukit" või üldse ütlemata jätta, sa ütled "Mul on aed ja 5000m2 ja traktor". No tule taevas appi, kes seda küsis. Ei pea igas teemas sõna võtma. Siin on teisi mehi ka, kellel on traktor muru niitmiseks ja võib-olla veel rohkem m2, aga mitte keegi ei tule siin rääkima "mul on traktor". Kui tahad traktoritest rääkida tee uus teema. Ja kui selle Sinu kiiksu üle natuke karvasemat aasimist teha, siis Sa solvud.urmas66 kirjutas: ↑29 Apr 2022, 22:40Mul on aed ja niidetavat pinda 5000m2. Mul on traktor muru niitmiseks. 3-4h iga paari nädala tagantroadriders kirjutas: ↑27 Apr 2022, 12:03Huvitav, et urmas66 nii kuss on? Tavaliselt oleks ammu juba sõna sekka öelnud stiilis "mul on...., mu naisel on..., mu sõbral on..." Aga teemasse. Ostsin huvi pärast endale eelmine aasta mingisuguse Redback nimelise asjanduse. Otsest vajadust ei olnud, meeldib niiduki või traktoriga niita, aga kõigil on, kuda siis minagi ilma. Minu üllatuseks töötab juba teist aastat (just tõstsin garaazist välja ja lasin prooviringi teha). Aegajalt suudab ennast küll kusagile lillepeenra äärde (peaks traadi vist kaugemale tõstma) sisse kaevuda, aga muidu pole häda midagi. Töötab 1,5 tundi järjest, laeb 45 min. Mingeid erilisi vigureid peal ei ole (äpp jms.), vihmasensor on, lihtne menüü. Maksis soodushinnaga kusagi 500 raha ümber Bauhofis. 200 m traati ja kinnitused pidin komplektis olevale 150 m juurde ostma, kuna igasuguseid "saarekesi" oli vaja kinnistul hulgaliselt juurde tekitada.
@roadriders ma räägin asjadest,mis mul päriselt on või mida päriselt kogenud olen ja ei kirjuta lampi ega mõtle stoorisid välja. Kui midagi vastupidist tead,siis kirjuta otse mulle ja ütle välja, aga siin sel hetkel on sinu kirjutis küll BS tase.
Ühesõnaga tundsin, et pean natuke selgitama ja rohkem sel teemat väidelda ei viitsi.
-
- Toetajaliige
► Näita Spoilerit
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
Mul ei ole päris kandiline murupõld see 0,5ha ehk aiad, teed-maantee perv, endine heinamaa ja sinna head lahendust pole. Kased lasevad ka selliseid oksi maha, mis robotile üle jõu käivad iga suurema tuulega. Ehk traktor on kiire ja lihtne lahendus. Looduslik muru-hein ei kasva õnneks nii kiiresti kui külvatud. Mul on mõlemat.moilo kirjutas: ↑30 Apr 2022, 01:45Oot miks ei ole poolele hektarile masinat olemas? No mul oli algatuseks selline väiksem murulapp (700m2) ja sai ostetud Husqvarna 310. See peaks vist olema mõeldud 1000m2 tarbeks. Uue maja valmides sai murulapp oluliselt suurem. Kuna see Husqvarna oli juba olemas siis panin ta tööle. No see muru ei ole küll kõige kiirema kasvuga (männid varjavad valgust osaliselt) kuid see 1000m2 masin sai hakkama ca 5000m2 alaga. Seejuures on seal mõned kallakud, liivakast, puud jne. Jah, aegajalt pidin teda päästma kusagilt august või juurika otsast kuid ta sai hakkama. Järgmisel suvel laiendasin niidetavat ala veelgi, ca 6500m2. Nüüd niidab X430 mis on mõeldud 5000m2 ala jaoks. Ma julgen väita, et vähemalt minu metsaalust aeglase kasvuga muru jaksaks see ilmselt ka 10000m2 ehk hektari niita. Aga muidugi igasugu oksad ja väiksemad kännud osutuvad seal metsa all probleemiks, seepärast niidangi ülejäänut traktoriga. See peenestab kuni 5 cm oksad kenasti multsiks, ei pea neid korjama.
Tähendab saab, kui väga suure hunniku raha sinna kulutad. Lisaks on mul osa pinnast väljaspool aeda ja vabalt võidakse robot sealt piizdu panna.
Siin üks näide,mis kindlasti sobiks kõigile ja ka @pühak saaks sellega hakkama. Suts odavamaid-lahjemaid on ka sel tootjal, aga ei saanud seda selle hinna pärast jagamata jätta
https://www.stokker.ee/robotniiduk-l400 ... 0d0m9z-amb
ML-Transport AS
ML-Transport AS
No seda ma ju ütlesingi, et lahendus on olemas kuid kas see ka otstarbekas on?
Mul on robot pandud niitma maja ümbrust ja see on suhteliselt keeruka kujuga liigendatuse ja takistuste tõttu. Kuid asjalik paigaldaja saab selle paigaldatud sedasi et miski ei jää niitmata. Lihtsamat suurt pinda kus palju oksi niidan samuti traktoriga sest langevad oksad tõesti segaksid ilmselt ka neid suuri roboteid ( need on suured: miski Belrobotics mida vaatasin kaalus vist 100 kilo ja niitis korraga terve päeva). Kuid selle suure traktoriga kusagil peenarde ja põõsaste vahel on samas üsna tülikas ja seal saab robot kenasti hakkama. Pealegi tekitab robot väga ilusa ja ühtlase muru. Seda, et pind on liiga keeruline robotile ja ta ei saa hakkama kartsin ka ise algatuseks kuid see kartus osutus asjatuks.
Mul on robot pandud niitma maja ümbrust ja see on suhteliselt keeruka kujuga liigendatuse ja takistuste tõttu. Kuid asjalik paigaldaja saab selle paigaldatud sedasi et miski ei jää niitmata. Lihtsamat suurt pinda kus palju oksi niidan samuti traktoriga sest langevad oksad tõesti segaksid ilmselt ka neid suuri roboteid ( need on suured: miski Belrobotics mida vaatasin kaalus vist 100 kilo ja niitis korraga terve päeva). Kuid selle suure traktoriga kusagil peenarde ja põõsaste vahel on samas üsna tülikas ja seal saab robot kenasti hakkama. Pealegi tekitab robot väga ilusa ja ühtlase muru. Seda, et pind on liiga keeruline robotile ja ta ei saa hakkama kartsin ka ise algatuseks kuid see kartus osutus asjatuks.
-
- Toetajaliige
Mul on maja ümber, nii 10m hoonest, külvatud muru ja seal kasutan kogujaga-veoga käsiniidukit(Cub-Cadet). Tegelikult teeb naine sellega seal ise, sest seal liiga palju "ohtlikku" mis võib muidu ära niidetud saada ostsin talle lisaks ka metabo aku trimmeri (mida ma ka suurima mõnuga nüüd kasutan) ja ise toimetan siis traktroiga väljaspool seda perimeetrit.moilo kirjutas: ↑30 Apr 2022, 10:41No seda ma ju ütlesingi, et lahendus on olemas kuid kas see ka otstarbekas on?
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
Piizdu pandud robotiga pole mitte midagi peale hakata. Huskydel on pre ostetud no-sim mis iganes G võrguühendus. Elik niikui talle voolu anda hakkab ta võrku karjuma oma asukohta. Ning kui tal pole tema oma laadijat või tema asukoht on teine kui talle sisse söödetud, siis keeldub ta üsna jonnakalt tööle asumisest. Piisavat veenmisoskust omavaid tegelasi ma arvan, et liiga palju ei ole.
Ma enna ostmist uurisin ka selle varguse võimalikuse kohta ja öeldi, et nende ajaloos on piizdu pandud üks robot, kuskilt linna avalikult alalt. Piizdur oli olnud keegi natu lõdvemate kruvidega vanem härra, kes lootis, et niidab tema hoovi ka ära. Politsei oli härra niidukist vabastanud juba samal õhtul.
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
-
- Toetajaliige
Ma elan maal, siit saab ka laadija ja kõik muu kaasa haarata, kui asi kellelgi kindlalt plaanis. Isegi kui see piizdur seda tööle ei saa, siis jama piisavalt ja muru ka niitmata. Kui oleks väiksem aed siis oleks ise juba ammu selle soetanud. Samas ega ei välista ka seda, et ma kunagi seda ei osta, lihtsalt need suuremad on suts liiga kallid, et piisav huvi tekiks.Madlobster kirjutas: ↑30 Apr 2022, 11:02Piizdu pandud robotiga pole mitte midagi peale hakata. Huskydel on pre ostetud no-sim mis iganes G võrguühendus. Elik niikui talle voolu anda hakkab ta võrku karjuma oma asukohta. Ning kui tal pole tema oma laadijat või tema asukoht on teine kui talle sisse söödetud, siis keeldub ta üsna jonnakalt tööle asumisest. Piisavat veenmisoskust omavaid tegelasi ma arvan, et liiga palju ei ole.
Ma enna ostmist uurisin ka selle varguse võimalikuse kohta ja öeldi, et nende ajaloos on piizdu pandud üks robot, kuskilt linna avalikult alalt. Piizdur oli olnud keegi natu lõdvemate kruvidega vanem härra, kes lootis, et niidab tema hoovi ka ära. Politsei oli härra niidukist vabastanud juba samal õhtul.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
No mina ei ole kuulnud, et neid varastatkse ei maal ega linnas.
Olin mõni aasta tagasi sama küsimusega ja öeldi, et seda on ikka suht võimatu kuskil mujal toimetama panna (no selge, et lukk on loomale, et kuidagi tõenäoliselt ikka saab)
Ehk mis ma öelda tahan, et siis muud takistused (oksad jms) on pigem probleem kui varguse kartmine. Neid on toimetamas näha nii paljudes kohtades, kus vargus oleks lihtsamast lihtsam aga ju teatakse, et nendega pole midagi teha. Samuti võiks boldi tõukse pihta panna (kogu linn on neid täis)
Minu topp.kahes ostuotsuses on täisautomaante kohvimasin ja robotniiduk (ma ei tea kummale esikoht anda) need on ostud, mida kahetsen, et oluliselt varem ei olnud teinud ja totaalse masu korral viimased, millest loobun
Ma tegelikult läksin poodi murutraktorit ostma, sest seni olin läbi ajanud pigem second hand trakadega. Pidev nu** rihmade, laagrite, terade ja ei tea millega veel oli karva aastatega väga turri ajanud. Oligi jälle üks imetore laupäev (trakanu**iks lausa loodud) Panin käima ja käis räme pauk. Kolb lajatas klappi, mis tuli läbi kaane õue vaatama, kes see loll sõidab.
Vihastasin ja vandusin, et ei mingit second hand paska enam ja sõitsin poodi uue järgi. Kuna trakade valik oli selles salongis sel hetkel üli kehv asusin juba lahkuma kui välisukse juures seinale riputatud robod mul pilku püüdsid.
Tuiasin ja vahtisin seal hondat ja huskyt ja midagi veel ja mõte, kuidas ma pääsen kogu sellest jamast hakkas mulle aina rohkem meeldima. Kõne tuttavale, kes nendega pikalt leiba teeninud ja soovitus nothing but husky kõrvades kolismas astusin leti äärde. Vaatasin neid pisikesi terajupikesi seal kõhuall ja mõtlesin, et mu hoov on kõike muud kui golfimuru. pluss igast liigendused ja kitsad pääsukohad ja ebatasasused jne jne.
Müüja mõõtis maaameti kaardil lapi ära ütles, et aparaat on selline ja hind koos paigaldusega selline, kiitis husky valikut takka.
Arvestades, et traktor ja robot on no nii pluss miinus (oleneb igast asjadest) nii suures järgus sarnases hinnas siis ulatasin sobiliku koguse maksevahendeid üle leti ja jäin paigalduse päeva ootama.
Kuna muru vajas juba samal päeval niitmist, siis iga järgneva päeva ootamisega muutusin aina murelikumaks, et kuidas uus loom hakkama saab. Lisaks sattus paigaldjaks ka eriline lumehelbeke, kes seenevihma sadama hakates töö pooleli jättis (mina jalutasin t särgis kõrval, ta veel üritas husquarna vihmakeebiga natuke tööd jätkata kuid nägu muutus selliseks, et kaka on juba püsksis ja surm ei ole enam kaugel. Ka minu veenmise peale, et see on seenevihm, et pane see viimane 100m ka ära ei muutnud lödipüksi otsust aparaat bussi tarida ja lubaduse saatel ilusa ilmaga jätkata ta kadus.
Lõpuks kui nannipunn päikselise ilmaga naasis oli muru juba heinaks muutunud. Kuid robot oli üle ootuste tubli ja abi vajas väga vähe.
Esimese hooaja lõpuks oli selge, et mis tahes traktorid ei kaalu seda mugavust üle. Võid kuu aega reisil olla, tuled tagasi hoov on nagu just niidetud (no ogi )
Olin mõni aasta tagasi sama küsimusega ja öeldi, et seda on ikka suht võimatu kuskil mujal toimetama panna (no selge, et lukk on loomale, et kuidagi tõenäoliselt ikka saab)
Ehk mis ma öelda tahan, et siis muud takistused (oksad jms) on pigem probleem kui varguse kartmine. Neid on toimetamas näha nii paljudes kohtades, kus vargus oleks lihtsamast lihtsam aga ju teatakse, et nendega pole midagi teha. Samuti võiks boldi tõukse pihta panna (kogu linn on neid täis)
Minu topp.kahes ostuotsuses on täisautomaante kohvimasin ja robotniiduk (ma ei tea kummale esikoht anda) need on ostud, mida kahetsen, et oluliselt varem ei olnud teinud ja totaalse masu korral viimased, millest loobun
Ma tegelikult läksin poodi murutraktorit ostma, sest seni olin läbi ajanud pigem second hand trakadega. Pidev nu** rihmade, laagrite, terade ja ei tea millega veel oli karva aastatega väga turri ajanud. Oligi jälle üks imetore laupäev (trakanu**iks lausa loodud) Panin käima ja käis räme pauk. Kolb lajatas klappi, mis tuli läbi kaane õue vaatama, kes see loll sõidab.
Vihastasin ja vandusin, et ei mingit second hand paska enam ja sõitsin poodi uue järgi. Kuna trakade valik oli selles salongis sel hetkel üli kehv asusin juba lahkuma kui välisukse juures seinale riputatud robod mul pilku püüdsid.
Tuiasin ja vahtisin seal hondat ja huskyt ja midagi veel ja mõte, kuidas ma pääsen kogu sellest jamast hakkas mulle aina rohkem meeldima. Kõne tuttavale, kes nendega pikalt leiba teeninud ja soovitus nothing but husky kõrvades kolismas astusin leti äärde. Vaatasin neid pisikesi terajupikesi seal kõhuall ja mõtlesin, et mu hoov on kõike muud kui golfimuru. pluss igast liigendused ja kitsad pääsukohad ja ebatasasused jne jne.
Müüja mõõtis maaameti kaardil lapi ära ütles, et aparaat on selline ja hind koos paigaldusega selline, kiitis husky valikut takka.
Arvestades, et traktor ja robot on no nii pluss miinus (oleneb igast asjadest) nii suures järgus sarnases hinnas siis ulatasin sobiliku koguse maksevahendeid üle leti ja jäin paigalduse päeva ootama.
Kuna muru vajas juba samal päeval niitmist, siis iga järgneva päeva ootamisega muutusin aina murelikumaks, et kuidas uus loom hakkama saab. Lisaks sattus paigaldjaks ka eriline lumehelbeke, kes seenevihma sadama hakates töö pooleli jättis (mina jalutasin t särgis kõrval, ta veel üritas husquarna vihmakeebiga natuke tööd jätkata kuid nägu muutus selliseks, et kaka on juba püsksis ja surm ei ole enam kaugel. Ka minu veenmise peale, et see on seenevihm, et pane see viimane 100m ka ära ei muutnud lödipüksi otsust aparaat bussi tarida ja lubaduse saatel ilusa ilmaga jätkata ta kadus.
Lõpuks kui nannipunn päikselise ilmaga naasis oli muru juba heinaks muutunud. Kuid robot oli üle ootuste tubli ja abi vajas väga vähe.
Esimese hooaja lõpuks oli selge, et mis tahes traktorid ei kaalu seda mugavust üle. Võid kuu aega reisil olla, tuled tagasi hoov on nagu just niidetud (no ogi )
Kõigele eelnevale tituleerides ei jää Gardena robotniidukid (oma olemuselt Husqvarna) Husky omadele enam grammi võrdki alla.
Kui, siis ainult hinna poolest.
Kui, siis ainult hinna poolest.
-
- Tsikkel: Honda XR
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 83 korda
Kas täna on Eestis ka saada robotit, mis liiguks ringi mingi korrapärasusega, mitte nagu molekul juhuslikku trajektoori mööda? Kui jah, sii smis mudelitel sellised võimalused?
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 67 korda
- Tänatud: 347 korda
Kellelgi kogemusi sellega? On keegi seda kodus paika seadistanud?
https://miirand.ee/toode/robot-niiduk-f ... XP2fqZLgVo
https://miirand.ee/toode/robot-niiduk-f ... XP2fqZLgVo
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tänanud: 87 korda
- Tänatud: 228 korda
Mis sellest võiks oleneda kui lõpuks muru niidetud on? Husqu on hea ja niidab muru ära ilusti. See kuidas ta seda teeb...
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.