Saksast rattaid ostma
Moderaator: Moded
Ostumüügilepingu (Kaufvertrag) teeb sakslane, saadab mulle. Siit threadist lugesin, et panen siis oma andmed ja saadan tagasi... kas see tehakse kohe kahes eksemplaris ja tagasi saadan neist ühe või kuidas?
Ja mis dokumendid transportival firmal peavad asja kohta peale ELiga liitumist olema? Seesama ostumüügileping (mis on mingi suvalise tüübi, nagu näiteks minu, nimele) või veel midagi? Saksa registreerimistunnistus? Mis veel?
Mul on asi niikaugel, et pmtl on tsikkel valitud ja omanikuga enamvähem jutud kokku räägitud... nüüd hakkab oma talupojamõistus lõppema
Kõik asjassepuutuvad teemad olen üritanud läbi lugeda ja üldjoontes taipan protsessi, aga need detailid... ka võimalikest probleemidest oleks hea teada teiste kogemusest.
Pajatan siis veel natuke oma kogemustest:ollo kirjutas:Ostumüügilepingu (Kaufvertrag) teeb sakslane, saadab mulle. Siit threadist lugesin, et panen siis oma andmed ja saadan tagasi... kas see tehakse kohe kahes eksemplaris ja tagasi saadan neist ühe või kuidas?
Ja mis dokumendid transportival firmal peavad asja kohta peale ELiga liitumist olema? Seesama ostumüügileping (mis on mingi suvalise tüübi, nagu näiteks minu, nimele) või veel midagi? Saksa registreerimistunnistus? Mis veel?
Mul on asi niikaugel, et pmtl on tsikkel valitud ja omanikuga enamvähem jutud kokku räägitud... nüüd hakkab oma talupojamõistus lõppema
Kõik asjassepuutuvad teemad olen üritanud läbi lugeda ja üldjoontes taipan protsessi, aga need detailid... ka võimalikest probleemidest oleks hea teada teiste kogemusest.
Kaufvertragi tegi sakslane ja faksis mulle (õigemini minu töö juurde), seal kirjas, et ratas selline selline, aastast see ja see ja läbisõit nii palju. Siis täitsin oma osa ja saatsin sakslasele, = mõlemale jäi eksemplar kus on mõlema poole andmed & allkirjad. See siis on n.ö. ametlik dokument millest kinni hakata, kui mingi suurem jama peaks juhtuma. No a´la ratas pole selline nagu reklaamitud/müüdud jne.
Ratas peab siis kindlasti olema saksa registrist maha võetud. Transa inimesed saavad teh. passi jne. kaasa ja muud dokumendid teevad nad ise, vahel teevad nad vist isegi teise kaufvertragi nagu nemad oleks ostjad, piiri ületamisel lihtsam. Muudatuste osas EL-iga ei oska kaasa rääkida, pole kursis.
Probleemid tulevad üldjuhul hoopis sealt kust sa neid ei oota, minul siis:
juhtum I korral, autojuht oli kirja&keeleoskamatu ja äpu, kes ei hoolinud indeksist ja sõitis algatuseks valesse linna..
juhtum II korral, saksa "ark" oli praaki teinud ja jätnud maha regamisel ühe templi passi löömata, see muidugi selgus siis kui ratas oli ~600km juba teel olnud
Igaks juhuks mainin, et esimesel korral ei kasutanud ma arco transi teenuseid. Arco Transi proffesionaalsus oli väga muljetavaldav.
"Minu" sakslane pakkus, et saadab mulle pdf'ina emailiga selle Kaufvertragi. Pmtl sama hea kui hvaksiga, aga mõlemal juhul jääb ju see, et minul ei ole tema allkirjaga originaali... vähemalt enne, kui rattaga koos dokumendid saabuvad. Whatever, eks see suures osas usalduse peal toimiv värk on nagunii. Omale tundub kuidagi turvalisem lepinguid siiski postiga liigutada (digitaalallkirjast pole sakslased vist suurt midagi kuulnud
Ega muud üle ei jää, kui tuleb tegutseda
-
kurisookaru
- Tsikkel: Yamaha Super Tenere/Tenere 700
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 73 korda
- Kontakt:
Jawa 350
1) Mina kannan raha üle müüa arvele.
2) Teeme ostu-müügi lepingu kus kirjas ratta andmed ja meie andmed.
3) Müüa saadab mulle postiga, fax`iga või mailiga ostu-müügi lepingu mina kirjutan alla ja saadan talle tagasi.
4) Müüa võtab Saksamaal mootorratta arvelt maha.
5) Arcotrans läheb võtab ratta müüa juurest peale ja saab kaasa tehnilise passi kus on märge, et mootorratas on arvelt maas ning ostu-müügi lepingu ühe originaali.
Kuna üks ratas hetkel välja vaadatud, siis tahaks hästi kiirelt saata müüale maili ja küsida kas ta sellega nõus on, nii et ootan nõuandeid.
Tänan
suht riskiga värkk,sedasi raha üle kanda müüa, võid ilusa tilli saada, tee pangas deposiit konto,pane raha sinna ja kui saad tsikli kätte siis saab tema raha kätte jne...Tihver kirjutas:Kas selline asjaajamise järjekord on õige?
1) Mina kannan raha üle müüa arvele.
2) Teeme ostu-müügi lepingu kus kirjas ratta andmed ja meie andmed.
3) Müüa saadab mulle postiga, fax`iga või mailiga ostu-müügi lepingu mina kirjutan alla ja saadan talle tagasi.
4) Müüa võtab Saksamaal mootorratta arvelt maha.
5) Arcotrans läheb võtab ratta müüa juurest peale ja saab kaasa tehnilise passi kus on märge, et mootorratas on arvelt maas ning ostu-müügi lepingu ühe originaali.
Kuna üks ratas hetkel välja vaadatud, siis tahaks hästi kiirelt saata müüale maili ja küsida kas ta sellega nõus on, nii et ootan nõuandeid.
Tänan
-
korke
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Kõige lihtsam ja kindlam....lähed saksa...vaatad tsikli yle ning siis suundud pangautomaadi juurde. Võtad raha ja maksad myyale ning suundud tagasi eestisse
Väga palju on neegreid ebay's ja igasugustel myygilehtedel ......kes myyvad õhku
Türklane kirjutas:suht riskiga värkk,sedasi raha üle kanda müüa, võid ilusa tilli saada, tee pangas deposiit konto,pane raha sinna ja kui saad tsikli kätte siis saab tema raha kätte jne...
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
1. müüja saadab lepingu
2. sina maksad osa hinnast ja saada allkirjastatud lepingu tagasi
3. tema paneb tsikli teele
4. Tsikkel jõuab kohale, sina teed teise osa ülekande
Loomulikult tuleb ka lihtsalt usaldada müüjat, aga usaldusväärsust annab natuke kindlamaks teha mitmel meetodil.
Üks kindel reegel: ära kanna raha üle, kui lepingut ei ole käes
Teine kindel reegel: liiga head diilid ei ole seda tegelikult
-
HeitiKender
ma ise ostsin mobile kaudu tsiklit kolm kuud enne kui selle eelkirjutatud tõeni jõudsin. peale seda oli tsikkel nelja nädala pärast minu õuel.
Infoks kõigile:
Mootorratta transport Berliin-Tallinn
Arcotrans 3500+KM
Allando 2600+KM
saksas pangaautomaatidel limiidid peal...võid kõvasti jänni jääda raha kättesaamisega, kui vaja ühe päevaga tehingud ära teha...bahniäärsetel automaatidel ei pruugi üldse pangad rahaautomaadi omanikeks olla..selline kogemus täitsa olemas Hamburgi-Bremeni vahelisel lõigul ja kohe mitte ei tahtnud Hansapanga kaarti tunnistada..pidime mingist külapangast PANGA rahaautomaati otsima minema..korke kirjutas:Isegi siuke varjant on riskantne
Kõige lihtsam ja kindlam....lähed saksa...vaatad tsikli yle ning siis suundud pangautomaadi juurde. Võtad raha ja maksad myyale ning suundud tagasi eestisse
Väga palju on neegreid ebay's ja igasugustel myygilehtedel ......kes myyvad õhku
Kas siis peab tsikli kuskilt Berliini lähedalt välja vaatama?Tihver kirjutas:Leidsin inimese ja lasin tal helistada, kahjuks mobiili ei võtnud vastu ja lauatelefonil vastas automaatvastaja. Eks proovib teine päev uuesti. Kirjutasin talle uue kirja ka. Loodan, et saab ikka asja tehnigust.
Infoks kõigile:
Arcotrans 3500+KM
Allando 2600+KM
Või saab kaugemalt ka lasta tuua?
Päris alt otsast ostes on vast natuke raske transat leida, aga muidu ei tohiks probleeme olla. Kuna minul väljavaadatud tsikkel asub Berliinis, siis uurisin ainult sealt ära toomise kohta.schanzez kirjutas:Kas siis peab tsikli kuskilt Berliini lähedalt välja vaatama?Tihver kirjutas:Leidsin inimese ja lasin tal helistada, kahjuks mobiili ei võtnud vastu ja lauatelefonil vastas automaatvastaja. Eks proovib teine päev uuesti. Kirjutasin talle uue kirja ka. Loodan, et saab ikka asja tehnigust.
Infoks kõigile:
Arcotrans 3500+KM
Allando 2600+KM
Või saab kaugemalt ka lasta tuua?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.