Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
Mul on olnud selline avarii olgugi, et autoga. Ja õigeks jäin tänu sellele, et sõitsin keerajale küljelt sisse (olin alustanud manöövrit ja keeraja ei lasnud mind läbi).
Kui ma oleks talle tagant sisse sõitnud siis oleksin ise süüdi jäänud pikkivahe puudumise tõttu.
Kui said veoauto kabiinilt löögi siis sa ju praktiliselt lõpetasid manöövrit ja veoauto oleks pidanud su läbi laskma.
-
Mul juhtus ka tsikliga analoogne õnnetus 2 suve tagasi.
Sõitsin tööle, eespool oli kurv, üks raskeveok ees alandas kiirust ja tõmbas paremale tee serva. Keegi mööda ei sõitnud (meie vahel oli veel paar autot) aga kui ise olin veendunud, et kedagi vastu ei tule ja kui keegi veel möödasõidule peaks asuma, pole hullu mahume ka kolmekesi kõrvuti, siis keerasin korralikult rulli - kui jõudsin veokini pööras see järsult vasakule, blokeerides sellega kogu tee ja mina sain laksust surma... peaaegu.
Hiljem selgus, et ta tahtis tagasipööret teha seal kurvi juures ja selleks hoopis kaldus paremasse serva. Ment tembeldas selle kahepoolseks süüks. Mina olin valmis selle pasaga kas või kohtusse minema. Võtsin Sirgi seljataha, esitasime vaide ja võitsime.
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
kuidas te möödasõite teete?kas tõesti,tiksute 5-10 km/h kiiremini mööda?mulle on ikka õpetatud,et möödasõit on üks ohtlikemaid manöövreid ja mida kiiremini sa selle ära teed,seda parem
-
Täie pasaga tuleb ikka möödasõite teha, -2 käiku ja rull põhja.
Reporteris oli siis üks superman eetris, 20m õhulendu vms... Loodetavasti midagi väga hullu ei juhtunud.
-
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 13 korda
pyta kirjutas:kuidas te möödasõite teete?kas tõesti,tiksute 5-10 km/h kiiremini mööda?mulle on ikka õpetatud,et möödasõit on üks ohtlikemaid manöövreid ja mida kiiremini sa selle ära teed,seda parem
Ei kommenteeri Olen tubli ja korralik
pyta kirjutas:kuidas te möödasõite teete?kas tõesti,tiksute 5-10 km/h kiiremini mööda?mulle on ikka õpetatud,et möödasõit on üks ohtlikemaid manöövreid ja mida kiiremini sa selle ära teed,seda parem
Paraku LE järgi ei tohi ka möödasõitu tehes kiirust ületada. Peale seda kui ma möödasõidul kiirustamise eest pidin riigikassat toetama just sedasi tiksungi mööda ...
56915288 Tiit.
justcraizy kirjutas:Reporteris oli siis üks superman eetris, 20m õhulendu vms... Loodetavasti midagi väga hullu ei juhtunud.
eile haiglasse helistades öeldi, et mõned põrutused ja väiksemad vigastused, aga poiss on hetkel mustamäe haiglas tõsiste vigastustega, loodetavasti saab kõik korda
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
Aga kust te võtate, et möödasõit on kõige ohtlikum?
Tehes iga päev kümneid möödasõite olen ma ohtlik inimene?
Ma millegipärast kaldun arvama ,et pidurdamine on kõige ohtlikum, sest linnas alatasa matsud, kus keegi tagant sisse sõitnud!
Let the good times roll.
Sellepärast, et autokoolis räägitakse, et möödasõit on kõige ohtlikum manööver.
-
- Tsikkel: vfr
igatahes kunagi ammu kui rohi oli rohelisem ja ment oli rahva sõber, õpetati autokoolis et möödasõiduks tuleb ära kasutada kogu sõiduki kiirendus, et möödasõit oleks veel ohutum.
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
rattaletõmmatud kirjutas:igatahes kunagi ammu kui rohi oli rohelisem ja ment oli rahva sõber, õpetati autokoolis et möödasõiduks tuleb ära kasutada kogu sõiduki kiirendus, et möödasõit oleks veel ohutum.
Nii ta tegelikult ongi, aga paraku on EP võtnud üle Saksa täpsuse ja Nigeeria idiootsuse seaduste jälgimisel. Olen sel põhjusel ka riigikassat täitnud ja täidan arvatavasti ka edaspidi, aga laupkokkupõrkega teosammul möödasõitu tehes riskida ei kavatse ikkagi.
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
RaPtile kirjutas:Sellepärast, et autokoolis räägitakse, et möödasõit on kõige ohtlikum manööver.
ei autokoolis raiutakse ka seda,et pead lubatuse piires mööduma.täielik mõtetus,kui mingi algaja,kes pole kunagi sõitnud,hakkab möödasõitu tegema,ei oska vastu tuleva sõiduki kaugust,ega oma kiirendusvõimet hinnata,siis ju laks kerge tulema.
need on esimesed õpetlikud sõnad isalt,kui tatikana sõitma õpetas
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
pyta kirjutas:RaPtile kirjutas:Sellepärast, et autokoolis räägitakse, et möödasõit on kõige ohtlikum manööver.
ei autokoolis raiutakse ka seda,et pead lubatuse piires mööduma.
Ja autokoolis raiutakse ka seda, et möödasõit ei ole kohustuslik manööver. Kui sa ei suuda tagada manöövri ohutust, siis ei tohigi manöövrit alustada. (vaata LE § 91 ja 132)
Näidage mulle kedagi kes suudab TAGADA, et eessõitev masin vasakpööret ei alusta
"aga kuidas see kõik sakslastega seotud on?" ...ehk, siis... püsiks ehk teemas? õnneks pole mul omal hetkel midagi teemakohast lisada, aga LE tõlgendamine jas kes kus ja kuidas möödasõitu teeb, muutub tüütavaks siin teemas.
Vidget kirjutas:Aga kust te võtate, et möödasõit on kõige ohtlikum?
Tehes iga päev kümneid möödasõite olen ma ohtlik inimene?
Ma millegipärast kaldun arvama ,et pidurdamine on kõige ohtlikum, sest linnas alatasa matsud, kus keegi tagant sisse sõitnud!
Pidurdamine pole manööver. Aga pidurdamine peaks ohtlikum olema jah loogiliselt võttes.
Huvitav, kas peaks möödasõidul signaali andma, et liikleja tähelepanu äratada..... Keskmisel kaubikujuhil pole peeglitest ja suunakatest ilmselt sooja ega külma. Sama kehtib ka rekkajuhtide kohta, olen see aasta kolm korda ringipeal tõdenud, et kui tsiklimees on ringil siis eesõigust tal nagu polekski. Rekkajuht lihtsalt sõidab tuima näoga ringile ette. Tartu linnaliini bussijuhtidel seevastu on komme põigata peatusse ja kui reisijaid mahaminems pole tõmmatakse ilma suunata sama kiirusega peatusest välja.
No minule ka tundub, et rekkamehed vaatavad ainult, ega teist rekkat kuskilt ei tule... teistest kannatab üle sõita
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Kui türgis käisin siis seal oligi selline komme, et kui mindi möödasõidule siis kaks korda signaali ja teine tsurka tõmbas oma päevinäinud siseturu fiati kõrvale ja võisid minna.
-
- Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
- Tänatud: 2 korda
-PitBull- kirjutas:
Lifan LF 125, mida juhtis juhtimisõiguseta 22-aastane Rafael. Ikka juhtub
www.facebook.com/realbikerid
Ercki kirjutas:Lifani Rafael oma 125-se Hiina täkuga
Ega ometi valgehiinlane?
Tere,
Sain minagi oma käe valgeks.
Tund tagasi pärnu ja vana-pärnu mnt ülesõit, vihma hakkas tulema ning viskas tagumise otsa ära. Kõik käis liiga kiiresti, et aru saada, mis täpselt valesti läks. Õnneks kiirus väga väike ning ise ning tagasõitja terve. Tsikklil küll gondlid + piduri heebel + tuli + esipiduri õli"tünn" + paak mõlkis.
Jah, tuleb ettevaatlik olla nendes kohtades. Tegijail juhtub.
-
Taavi240 kirjutas:Tere,
Sain minagi oma käe valgeks.
Tund tagasi pärnu ja vana-pärnu mnt ülesõit, vihma hakkas tulema ning viskas tagumise otsa ära. Kõik käis liiga kiiresti, et aru saada, mis täpselt valesti läks. Õnneks kiirus väga väike ning ise ning tagasõitja terve. Tsikklil küll gondlid + piduri heebel + tuli + esipiduri õli"tünn" + paak mõlkis.
Jah, tuleb ettevaatlik olla nendes kohtades. Tegijail juhtub.
Tere TÄITSA KAHJU
Ma saan aru et tegemist polnud kroomiga kui plastikud jne puru.
Kuidas kommenteerid kui arvan et Sinu õnnetuse põhjuseks on väike kiirus ja sellest põhjustatud tasakaalu kaotus.
KIIRET MOOTORRATTA REMON sest juba 19 sep oleks tore Sind rivis näha.
pahadeplaneet kirjutas:KIIRET MOOTORRATTA REMON sest juba 19 sep oleks tore Sind rivis näha.
Bikemehed teevad Sulle rivi?
+358458693818
Hajabuusa kirjutas:Vilosus teab millest mötleb!
Ja Sina harilikult ei tea, millest mõtled?
+358458693818
-
Ma palun teid südamest ärme tee ot poste. Vil... omab ju BMW-d palun saage temast aru.