Autokoolid
Moderaator: Moded
Re: Autokoolid
natukene Rakvere inimestele lugemist !
ja sellest aastast on A-kati koolitusel kohustuslikud sõidusaapad või pidavat sobima ka "nn sõjaväesaabas" (seda nõuab ark) ja eksamile lisatud ka järsud põiked 30 km/h ja 50 km/h
ajeee...ma ka võrumaa autokoolis lube tegema
lähen kah tegema, aga no krt kas tartus ainult 1 autokool teebki tõesti A1 lubasid või koduleheküljed valetavad?
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
oSSa kirjutas:lähen kah tegema, aga no krt kas tartus ainult 1 autokool teebki tõesti A1 lubasid või koduleheküljed valetavad?
Eip, neid on mitu ikka. Guugelda rohkem.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
mina tegin a1 tartus raatuse autokoolis. väga meeldiv õpetaja ja väga kergelt sai temaga kõik selgeks. soovitan väga. (see tsikkel, millega sõitsin ei olnud muidugi just parim, aga kenasti sai hakkama. ei tea, kas see sama tsikkel on seal veel. aga üldiselt väga hea oli).
mart211 kirjutas:Otse A kati ei saa jah, kui muid lube pole ka 2 aastat olnud. Kuid A2 saad ära teha, kui 18 oled. Mina sain ilma mingite lubadeta A2 kätte.
Ilge jama! Motokoolitus ei tee enam A2 koolitust, nüüd siis kas teen A1 nagu nagamann või B + A. A2 siis ikkagi ei eksisteeri?
Overkilla kirjutas:mart211 kirjutas:Otse A kati ei saa jah, kui muid lube pole ka 2 aastat olnud. Kuid A2 saad ära teha, kui 18 oled. Mina sain ilma mingite lubadeta A2 kätte.
Ilge jama! Motokoolitus ei tee enam A2 koolitust, nüüd siis kas teen A1 nagu nagamann või B + A. A2 siis ikkagi ei eksisteeri?
Küsi autokooli sekretärilt uuesti üle, võibolla sai ta sinust valesti aru. A2 nimetatakse vahel ka A4, sest ametlikult on selle asja nimeks A-kategooria eritingimusega 4. Sisu ja vorm on täpselt sama, mis A, ainult õppesõitu sõidad <=25kW pilliga ja slaalomit lased pisut suuremate vahedega. Seega sõltub autokooli A2 tegemise võime vaid sellest, kas neil on sulle vastav ratas sõiduks anda. A2 kool on A-ga võrdne, nii et kui A2 kategooria autokool tehtud ja vahepeal vahtralehest lahti saadud, siis võib teha ARK-is kohe A eksami.
Kui mõtled Motokoolitus OÜ-d,siis A2-te teeb ikka,kuid tingimustel,kas on B katt juba olemas või siis,kui saab osa grupist kokku.Probleem selles,et A2 soovijaid väga vähe.Kuid kindlasti saab seal rääkida ja midagi kokkuleppida,tasub üritada.
Overkilla,kui tekib küsimusi pane PS.
Aris kirjutas:Samuti ka Vasara autokoolis, seal masinaks Honda Rebel (pole just kõige erilisem manööverduspill).
Kui lube "JUBA" septembris kätte tahad saada siis on Vasara autokool just sinule. Nii et kiirustage kulla kodanikud. Ise sain eelmine aasta AINULT kuue kuuga load kätte.
PS.õps oli ka ikka eriline jobu.
Kuue kuuga?!Sa vist pingutasid päris kõvasti või siis olid õpetaja lemmik.Miks ta muidu sind nii-kaua kinni hoidis
oSSa kirjutas:lähen kah tegema, aga no krt kas tartus ainult 1 autokool teebki tõesti A1 lubasid või koduleheküljed valetavad?
Autokoolitus OÜ.... soovitan

-
- Tsikkel: old oilboiler
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
järva autokooli kohta ei leia ka halba sõna. sõiduõpetaja on väga normaalne inimene. edu sulle, Kalev
Olaf Punab räägib küll hästi, sellest, mis vaja ja kuidas vaja
Suzepe, loodetavasti saa ikka varsti lumi ära ka, et saab sõitma, onju!?!? Loodan, et sa aitad Evo riiete lukkudes natike orienteeruda - ma pole oma Evodel veel julgenud kõiki lukke ja kihte lahti harutada, et pärast ei oska äkki kokku panna Eile ostsin kiivri kah ära, seega varustus kõik olemas, ainult tsikkel veel vaja hankida.
See lumi on juba ära tüüdanud küll.Kui see läinud,küll siis sõidame ja arutame need lukud ka lahti või paneme kinni.Aitan meeleldi,pole probleemi,anna ainult teada. (w)Ka tsikli leiame.
-
- Tsikkel: Suzuki Marauder
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
pezz kirjutas:Küsi autokooli sekretärilt uuesti üle, võibolla sai ta sinust valesti aru. A2 nimetatakse vahel ka A4, sest ametlikult on selle asja nimeks A-kategooria eritingimusega 4. Sisu ja vorm on täpselt sama, mis A, ainult õppesõitu sõidad <=25kW pilliga ja slaalomit lased pisut suuremate vahedega. Seega sõltub autokooli A2 tegemise võime vaid sellest, kas neil on sulle vastav ratas sõiduks anda. A2 kool on A-ga võrdne, nii et kui A2 kategooria autokool tehtud ja vahepeal vahtralehest lahti saadud, siis võib teha ARK-is kohe A eksami.
Eelmine aasta küll Motokoolituses olid koos A2 ja tavalist A-d tegevad, kui mäletan õigesti.
Endal vaja ka koolis veidi sõita nüüd kevadel, et sõit meelde tuletada ja harjutada, kuidas on teha ümberpõiget ja pidurdamist 50km/h nagu uued nõueded ette näevad ja arki aeg saada. Siis saab täieõiguslikuks bikeriks hakata Varustus kõik juba olemas, load puudu, ja ratas ka veel. Sügisel õnnestus täiesti kõige viimasel arki eksamil parklas teed mitte anda ja eksam jäi sooritamata
Kadugu ometi see lumi.
Tõnis,Su jutt täiesti õige ja mäluga kõik korras.Eks tänavugi tule neid A2-he omasid,veel eelmisest aastast.Ja Sind me ootame ka.
suzepe kirjutas:Kui mõtled Motokoolitus OÜ-d,siis A2-te teeb ikka,kuid tingimustel,kas on B katt juba olemas või siis,kui saab osa grupist kokku.Probleem selles,et A2 soovijaid väga vähe.Kuid kindlasti saab seal rääkida ja midagi kokkuleppida,tasub üritada. (togi)
Nonii, tundub, et sai kokkulepitud. Alustan aprillist lubade tegemist, nüüd siis vaja veel plaani pidada ning miljon passipilti ja muud jura hankida.
Teab keegi tartus mõnda kohe kohe algavat a kat koolitust, kus oleks ka enamvhem õpetajad ja saaks kiiresti läbi ?
Olen ma õigesti aru saand, mul b kat yle 2a juba käes, et nyyd kui a kati teen saan kohe täis A kätte ?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
IntsA kirjutas:Teab keegi tartus mõnda kohe kohe algavat a kat koolitust, kus oleks ka enamvhem õpetajad ja saaks kiiresti läbi ?
Olen ma õigesti aru saand, mul b kat yle 2a juba käes, et nyyd kui a kati teen saan kohe täis A kätte ?
Sama kool, kus ma ise käisin ja õpetusega rahule jäin - http://vivaliiklus.ee/
A kat : 16. märts kell 18.00 - A1; A2 ja A üle 25 Kw - käesolevasse gruppi on võimalik registreeruda veel kuni 25.märtsini!!!
Sobrasin ise ka nyyd veel natuke internetis ja paistab, et kiivi, raatuse, selge jne algavad kõik kohe aprilli alguses, nii et kohti peaks jaguma. Mis on veel rõõmustav, kui b kat olemas siis kool ainult 3600eek, ning paistab et kõikjal nii.
Veel rõõmustavam on see, et kui b kat olemas siis ka teooria ja sõidutunde vähem ning aega kulub ka tänu sellele vähem.
Selle viva kohta, pole mingt erilist infot siin foorumis märganud, ise arvan et valin selge autokooli, kuna tolle kohta palju kiidusõnu
Millised koolid teevad platsisõitu Tallinnas kesklinnas või Kristiines? Vanasti oli Kristiine keskuse parkla juures mingi õppesõidu plats. Asi selles, et kui autot pole, siis on suht keerukas linna teise otsa liikuda ning peale tööpäeva lõppu on ka platsid alati koormatud + ummikud kesklinnast platsini jõudmisel.
spike kirjutas:Millised koolid teevad platsisõitu Tallinnas kesklinnas või Kristiines? Vanasti oli Kristiine keskuse parkla juures mingi õppesõidu plats. Asi selles, et kui autot pole, siis on suht keerukas linna teise otsa liikuda ning peale tööpäeva lõppu on ka platsid alati koormatud + ummikud kesklinnast platsini jõudmisel.
Kristiines teeb Motokoolituse OÜ. vt nende lehelt detaile, ma aadressi peast ei mäleta, aga see on mulle kah heaste lähedal.
Ma ise käisin Motokoolituses ja klass oli tõesti Kristiine juures, kuid plats asus siis Kadaka ja Laki ristis. Sinna on kesklinnast päevasel ajal jupp maad ühistranspordiga loksuda. Klassitunnid toimuvad üldjuhul pärast tööd. Probleemsem on just sõit platsil ja linnasõidu algus/lõpp.
Seal just normaalne plats ja ruumi jagub kõigile.Ja linna minek ja sealt tulek,küll probleem ei ole.Just hea,kõik põhi eksamikohad seal lähedal.Kui ise hakkama ei saa,siis pole ju mõtet minekuid või tulekuid süüdistada.Või on sul kesklinnas pakkuda paremat platsi,kuhu kõik ära mahuksid?
Ma ei saa aru mis A2-st te räägite ? Ma ei teadnud, et peale A ja A1 veel mingi A alamkategooria eksisteerib. Kas keegi näitaks mulle lõiku seadusest, kus seda A2 mainitakse?
nagu ma kirjutasin, siis ma tegin oma load seal ära. võtsin kaks lisa tundi ja sain eksamid tehtud. tänu heale koolile oli arki eksam nagu lumme lasta. tänud õpetajaile. seekord uurin oma õele infot, kel paraku pole autot ja tööajal nii palju vaba aega, et ühistranspordiga loksuda. kadaka ja laki ristis on ühistranspordi liiklus ikka suht kesine. ma tean, sest olen seal varem tihti pidanud bussiga liiklema. eriti olematu on sealt liiklus pärnu mnt/liivalaia risti. ma ei süüdista platsi ega juhendajaid. asi on lihtsalt selles, et peale tööd ei mahu kõik korraga platsile. ja enamik on meil ikkagi A-kat tegijaist töötavad inimesed (vähemalt 21 eluaastat).
või on eelmisest aastast niipalju muutunud, et kõik ajad pärast kella 17 on vabad?
Ühistranspordiga alati natuke keerulisem.Äkki mõni tuttav samal kursusel,lepivad kokku ja käivad koos,kui teisel auto on.Ja muidugi on alati võimalus,midagi kokkuleppida,mis puudutab platsisõittu.Seni kõik ilusti ära mahtunud.On muidugi olukordi,näiteks enne ARK eksamit,et siis kõva siblimine,muidu ikka kaks inimest korraga.Ja tõesti paljud saavad ainult peale tööd,kuid siiani oleme hakkama saanud.Alati saab arutada,mõelda millised võimalused või kunas.Kuid edu Teile. Ja kui endal huvi tõsine,küll siis neid aegugi peale 17.00 leidub.
Ikkagi ma sooviks teada mis A2-st te räägite siin? Pole varem kuulnud, et peale A1 veel mingi A alamkategooria eksisteerib
Ei eksisteerigi. Lihtsalt rahvasuus kutsutakse "A2"-ks seda 29 paragrahvi lõiku kaks:
§ 29. Juhi vanuse alammäär
(1) Olenevalt mootorsõiduki kategooriast võib (välja arvatud käesoleva seaduse §-s 23 sätestatud piiratud juhtimisõiguse juhtudel) juhtimisõiguse anda isikule, kes on vähemalt:
1) 16-aastane – A1-alamkategooria mootorratas, B1-alamkategooria auto, R-kategooria mootorsõiduk;
2) 18-aastane – A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 25 kW või erivõimsus ei ületa 0,16 kW/kg...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.