navigatsiooniseade
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Re: navigatsiooniseade
Piipz kirjutas:plussi on palju antud aga miinust ei ühtegi
GPSMAP 60 CSX igatahes -25C kraadiga töötas veel ilusasti:)
Akud ainult ära lõppesid, aga kui toide taga, siis vahet pole.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
Kuulge kodanikud!
Kas keegi on kasutanud oma rattal tavalist kepsu, mis ei ole spetsiaalselt kaherattalisele mõeldud?' Ma ei saa aru, miks ma peaks maksma pea 3X rohkem, kui normaalse auto GPS'i eest? Kui ilm nats karvasem on, tõmbab mingi kondoomi üle ja tuld! Need BT ja muud jurad mind ei huvita, peaasi, et näitab, kus ma olen ja kuskohast veel miski metsa-, kruusatee läheb!
Hõissa
ants01 kirjutas:Kuulge kodanikud!
Kas keegi on kasutanud oma rattal tavalist kepsu, mis ei ole spetsiaalselt kaherattalisele mõeldud?' Ma ei saa aru, miks ma peaks maksma pea 3X rohkem, kui normaalse auto GPS'i eest? Kui ilm nats karvasem on, tõmbab mingi kondoomi üle ja tuld! Need BT ja muud jurad mind ei huvita, peaasi, et näitab, kus ma olen ja kuskohast veel miski metsa-, kruusatee läheb!
Hõissa
Jah olen. Paagi kotis, kile all ja toimib ilusti.
Head soovides

-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
ants01 kirjutas:Kuulge kodanikud!
Hõissa
asi on kasutusmugavuses ning töökindluses. ekraani loetavus sõltuvalt ilmast ning käsitlemine kindas käega on suur erinevus. ja muidugi ilmastiku ning põrutuskindlus. see viimane ei pruugi siiski erinevuseks olla...
kinnitusviis on ka oluliselt erinev.
paagikoti häda on minu meelest see et ekraan jääb suht nina-alla ja pead vahtima liiga alla ja kui päike paistab siis mitte sittagi seal paagikoti kile alt näha ei ole kuna ekraaninurk valguse suhtes on kehv.
Motomarketis müüakse spets vutlareid (mingil määral ka sademete kindlad) mida saad kinnitada paremasse nägemisulatusse nt lenksu külge või kellade lähedusse. kinnitussüsteemi peab siiski ise välja mõtlema
Kas keegi on kasutanud oma rattal tavalist kepsu, mis ei ole spetsiaalselt kaherattalisele mõeldud?' Hõissa
Kasutan Blaupunkt Lucca 3.3, kaasas olnud iminapaga autohoidiku abil kinnitub tahhomeetri klaasile. Käsklusi kuuleb kõrvaklapi abil. Vihmase ilmaga olen tavalise kilekoti peale tõmmanud, kuid selge on see, et vihmaga kaasnev niiskus aparaadile hästi ei mõju. Alguses proovisin kepsu kasutada paagikoti kaarditaskus, kuid sealt oli ikka väga ebamugav vaadata. Mina maksin selle eest umbes 4000, tol ajal tsikli kepsud olid kuskil 10000, nii, et oluline vahe.
-
jabur ongi asjaolu et sisuliselt korpuse pärast on nn. tsikli kepsud kordades kallimad kui auto versioonid. sisu on neil ju sama. aga eks hinna määrab turu suurus ja selge see et motoversioone ostetakse suhtele 1:10-le ehk. ja kõik asjad mida toodetakse kordi väiksemas koguses on juba omahinna tõttu kallimad.
arvata on et paari aastaga juhtub kepsuturul sama mis plasma ja lcd ekraanidega kus hinnad on kordades alla tulnud.
kummaline et mõnes valdkonnas on hindadel allatulekuruumi kõvasti, samas paljud muud asjad on endiselt samas hinnaklassis nagu 10 aastat tagasi.
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
minul tekkis ka hoopis mõte et kuna uuematel tomtom-idel näiteks on fm transmitter peal siis võtaks hoopis tavalise navi ja kui vihma sadama hakkab siis tõmbab koti talle pähe kuna eest on ju ka suur klaas mis vihma otseselt ära varjab ning fm saataja kaudu lasen heli hoopis raadio kõlaritesse
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
Kuna mul on autonavi (nüv25W) olemas, siis plaan muretseda rattale midagi SELLIST. Neil tundusid olema valikus sarnased asjad ka TomTom'le. Peab veel leidma mooduse, kuidas see Eestisse saada, nemad kahjuks Eestise ei postita
Maaks kirjutas:Kuna mul on autonavi (nüv25W) olemas, siis plaan muretseda rattale midagi SELLIST. Neil tundusid olema valikus sarnased asjad ka TomTom'le. Peab veel leidma mooduse, kuidas see Eestisse saada, nemad kahjuks Eestise ei postita
Uuri parem e-bayst, saad kordi odavamalt! Viskad niiskuskindla koti ümber ja mutt.
Kiire otsinguga mõned näited:
http://cgi.ebay.com/Motorcycle-Handleba ... 4|294%3A50
-
- Toetajaliige
Sai neid mitteilmastikukindlaid variante vaadatud kah, aga ei otsi hetkel odavaimat võimalikku lahendust
Siis vaata siit näiteks, saadavad Eestisse ka.
http://cgi.ebay.co.uk/WEATHERPROOF-Moto ... .m63.l1177
-
heh näed siis
ei uskunudki et selliseid asju ka olemas on
nüüd jääb küll kilekott ära kuna ebayst leidsin sellise asj a
http://cgi.ebay.com/WEATHERPROOF-Motorc ... 1|240:1318|
-
Raiki kirjutas:heh näed siis
ei uskunudki et selliseid asju ka olemas on
nüüd jääb küll kilekott ära kuna ebayst leidsin sellise asj a
http://cgi.ebay.com/WEATHERPROOF-Motorc ... 1|240:1318|
vot aru ma ei saa milmoel see niiskuskindel on? ekraan ei ole ju peidus?
Ekraan on läbipaistvast, mõnevõrra painduvast plastikust, ja et tegemist on läbipaistva asjaga, siis teda ei ole eriti näha
EDIT 05.01.2009 Tellisin endale ära, kohal peaks olema 20.01...04.02
-
olgem ausad ega ekraan ise vett ju kardagi
igasugu augud ja praod tuleb tihedaks saada
seega kui esikaas on korraliku tihendiga ja isegi seal pole ekraanil midagi peal siis ei juhtu ka midagi
-
Raiki kirjutas:olgem ausad ega ekraan ise vett ju kardagi
![]()
igasugu augud ja praod tuleb tihedaks saada
seega kui esikaas on korraliku tihendiga ja isegi seal pole ekraanil midagi peal siis ei juhtu ka midagi
ekraan jah ei karda aga ekraani ja korpuse vahel on ruumi küll kust niiskus sisse saab ronida. kui just ei ole korpus tihendatud, mida on raske uskuda kui asi ei ole mõeldud välitingimuste jaoks.
vihma kätte ei jätaks ju.
ega mina ka seda ehitust tea aga kui kirjas on et on vekindel
ju siis on ikka selle peale mõeldud ka
minul igal juhul plaan enne suve see vidin omale soetada.
klassiõde elab USA-s . eks vaatab miss eal poes sellised vidinad maksavad ja mis see transa kokku tuleb.
TeleAtlasel pidi märtsis tulema uus kaart TomTomile, kus pea 90+% Eesti olemas. On keegi kuulnud, kas on väljas ja kus Eestis (mitte veebis) osta saaks?
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
-
TomTomi maaletooja poolt selline info:
TeleAtlas kes lubas uue Eesti kaardi (100% katvus) veebruari lõpuks välja lasta on oma sõna pidanud
- uus kaart on valmis. Kahjuks võtab andmete TomTomile sobivaks konverteerimine aega ja nii ei
jõudnud TomTom nädal tagasi ilmunud 8.25 väljalaskesse veel uut Eesti kaarti sisse panna. TomTom
väljastab uue kaardi iga kvartal, seega uus kaart peaks olema saadaval Mai lõpuks. Uues kaardis on
praeguse 23 000 km asemel kaetud 78 000 km teid ja uksest ukseni navigeerimine peaks olema igasse
majapidamisse.
-
tekkis selline küsimus, kasutan tomtom-i (htc 3300 fun, milline tomtom seal on ei tea hetkel)ja mul on olemas ida euroopa kaart, tahan juurde osta lääne-euroopa kaarti . Kaart paikneb sd mälukaardil. Nüüd kui mul on olemas 2 erinevat kaarti , kuidas toimub marsruudi koostamine, kas:
- seade loeb korraga mõlemat kaarti ja koostab mulle vajaliku marsruudi
2.seade laseb koostada marsruudi ühe kaardi servani ja pean avama teise kaardi et marsruuti seal jätkata?
Kumb autosse võtta?
Kas TomTom GO930T või Garmin Nüvi 765T?
Hind neil suht sama.
-
nüvi 765T kaart on kindlasti tomtomi omast üle
eks näis
mai lõpuks pidi tomtom kaoma kaarti ikka välja saama.
kui navi ostuhuvi on siis saame äkki parema hinnaga aidata
Raiki
tel: 52 34 304
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Soovitan navit ikka mitte kaardi järgi osta. Kaarditootjaid on siiski vaid kaks - Navteq ja TeleAtlas ning nad mõlemad uuenevad piisavalt kiiresti. Ostmisel peaks ikka arvestama, et navigaator hangitakse mõneks aastaks ja oluline on kasutusmugavus, navigaatorprogrammi toimivus (isikliku kogemuse põhjal võin öelda et erinevad päris palju) ja näiteks veel väga oluline asi - ekraani heledus, mis poes välja ei paista aga ilusal päikesepaistelisel päeval võib su väga hea kaardi täiesti ära nullida. Ja ekraani erinevused on päris suured.
Ise kasutan Clarioni MAP770-i MAP780 softiga ja väga rahul reaalse kasutamisega, kuigi alguses tundus asi liiga keeruline ja komplitseeritud, siis praktikas kõik toimib nii nagu mõeldud.
Soovitan navit ikka mitte kaardi järgi osta.
Juhiks siiski tähelepanu, et Eesti detailkaardid Regio ja EOMapi sulest on saadaval vaid Garminitele.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
sang kirjutas:Soovitan navit ikka mitte kaardi järgi osta.
Juhiks siiski tähelepanu, et Eesti detailkaardid Regio ja EOMapi sulest on saadaval vaid Garminitele.
Samas Regio ja EOMap detailkaartidega ei toimi vist navigeerimine?
Ja kui täpset kaarti sul ikka mototranspordiga liigeldes vaja on, minu Clarionil on kõik sõidetavad teed ja rajad peal.
Kui päris padrikusse minna, siis oleks OK ka see nn. klassikaline GPS.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.