Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: VFR800
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Re: Rumalad küsimused
Motorized kirjutas:Tänud vastuste eest. Musiga vist asja ei lahenda. Torusiili peab ära proovima. Ennetamisega saan hiljem tegeleda, praegu tahaks äravoolu normaalselt toimima saada... Tegu on sellise veneaegse auguga, kust ülevalt poolt ühegi asjaga ligi ei saa ning alt poolt lähenemine nõuab juba hoopis suuremat tööd. Päris naljakas lause sai
Oled äravoolu lahti võtnud ja kindel, et tegu karvadest tingitud probleemiga? Avastasin, et äravoolu trappi tekib mingi kleepjas mass, mis takistab vee äravoolu, on siis tegu pesuainest tingitud mingi bakteriaalse kooslusega või jummal seda teab mis. Igal juhul kõik seni kasutatud torustiku puhastusvahendid on edukalt aidanud.
yamaha r6 2001, seisnud juba mõnda aega talvekorteris. Kui süüde sisse keerata, hakkab istme all plõksima miskit. Käib järjest kuni 10 kiiret plõksu. Süüde välja ja uuesti sisse siis enam ei tule. Ja kui hooaeg kestis ei olnud ka sellist asja. Kas lihtsalt aku on tühjaks minemas või millest see tuleb?
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Ketilukk kirjutas:yamaha r6 2001, seisnud juba mõnda aega talvekorteris. Kui süüde sisse keerata, hakkab istme all plõksima miskit. Käib järjest kuni 10 kiiret plõksu. Süüde välja ja uuesti sisse siis enam ei tule. Ja kui hooaeg kestis ei olnud ka sellist asja. Kas lihtsalt aku on tühjaks minemas või millest see tuleb?
Pane laadija talveks sappa ja kevadel pane käima
mis sa susid temast
Motorized kirjutas:Tänud vastuste eest. Musiga vist asja ei lahenda. Torusiili peab ära proovima. Ennetamisega saan hiljem tegeleda, praegu tahaks äravoolu normaalselt toimima saada... Tegu on sellise veneaegse auguga, kust ülevalt poolt ühegi asjaga ligi ei saa ning alt poolt lähenemine nõuab juba hoopis suuremat tööd. Päris naljakas lause sai
aga kalla sinna mingi pool pudelit ja siis lase oodata.. mingi pool tundi kuni tund. ja siis lase vett peale alles.
Raiki kirjutas:Ketilukk kirjutas:yamaha r6 2001, seisnud juba mõnda aega talvekorteris. Kui süüde sisse keerata, hakkab istme all plõksima miskit. Käib järjest kuni 10 kiiret plõksu. Süüde välja ja uuesti sisse siis enam ei tule. Ja kui hooaeg kestis ei olnud ka sellist asja. Kas lihtsalt aku on tühjaks minemas või millest see tuleb?
Pane laadija talveks sappa ja kevadel pane käima
mis sa susid temast
Vahest ikka, käin piilumas, tuledega vilgutamas jne tegelt nii hull päris pole aga jätan rahule siis
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
Miks mu koolivaheajaks tehtud kindlustus 308 kr maksab, ja teise maakleri juurest oleks 125.- saanud :@ fak. Aga see 1 sõidupäev maksis 200kr sel juhul. Türi ma ei või.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
tegelt nii hull päris pole aga jätan rahule siis
Kui praegu rahule jätad sellises seisus, siis saad kevadel neljakohalise summa uue aku eest välja käia. Parem pane laadija külge kiirelt. Praegu maksavad tiskliakude automaatlaadijad vaid veidi üle jakobsoni, mis on 2-3 korda odavam keskmisest uuema põlvkonna tsikliakust. Näit siin üks soodne: http://www.emoto.ee/specials.php?osCsid ... b8ea046a29
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Ketilukk kirjutas:yamaha r6 2001, seisnud juba mõnda aega talvekorteris. Kui süüde sisse keerata, hakkab istme all plõksima miskit. Käib järjest kuni 10 kiiret plõksu. Süüde välja ja uuesti sisse siis enam ei tule. Ja kui hooaeg kestis ei olnud ka sellist asja. Kas lihtsalt aku on tühjaks minemas või millest see tuleb?
Kui sul laadija muidu olemas, siis võta parem aku üldse maha ning tassi koju kuhugi nurka vedelema. Soe ruum ning kord kuus laadija külge hoiab tema eluea pikema. Kui sul Optimate või CTEK olemas, siis pole muidugi erilist vahet - võib sul külmas garaazhis ka kevadeni aku küljes rippuda
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
StreetMoto kirjutas:..
Neeme jutule veel nii palju lisaks, et see ühekordne suurem summa parema laadija näol tasub end südamerahuga kiiresti tagasi - ei pea muretsema, kas vanakooli laadija küpsetab su aku ära või mitte. Ma kasutan vanakooli laadijaid veel vaid siis, kui enda CTEK kellelegi välja laenatud.
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
kana kirjutas:Roostesurm?
Kas keegi oskab viidata - ehk on siin juba käsitletud - sõiduki metallosadele rooste vastu mingit niiöelda kiirabi (puhastada, kuivale, puhtale pinnale nn roostesurma kanda või lihtsalt autopoest küsida möksi?)? Praegused toredad suusailmad on veikesest roostekohast kenasid mulle tekitanud, mis mulle üldse ei meeldi ja kuna koheselt pole võimalik kogu seda posu teha lasta, teeks ise miskit kahjustuse kasvamise vastu ära. Reaalne ise teha?
Kratsid rooste maha, traatharjaga või millegi muuga, seejärel võõpad fosforhappega üle ja lased mustaks tõmmata, soovitavalt nii 12-14 h kuskil garaažis. Siis värviga üle ja voila! peaaegu nagu uus. Muidugi, kui rooste plekile lohud juba sisse muginud on, siis pole muud, kui pahtel, lihvimine ja sejärel värv.
Mul nii kopikal kui Mazdal sedasi tehtud ja talve elab üle, arvestades seda keemiat, mis meil lumetõrje nime all maha valatakse..
Seisab muidu soojas garaasis. aga eks võtan aku ka maha siis. Tänud asjalike nõuannete eest
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 340 korda
- Tänatud: 438 korda
- Kontakt:
Ivoonu kirjutas:Kuidas mõjub akule laadija miinuskraadide juures talveks külge jätmine?
Peaks tegelikult hästi mõjuma. Väike vool hoiab keemilised protsessid akus käimas hoidma ja hoiab aku temperatuuri kõrgemal.
Sul on istme all impulss bensiinipump ja karpad bensust tühjad. Kui paned süüte sisse siis lööb pump plõksudes karpade ujukikambrid bentsu täis ja vaikib pärast karpade täitumist .
[quote="Ketilukk"]yamaha r6 2001, seisnud juba mõnda aega talvekorteris. Kui süüde sisse keerata, hakkab istme all plõksima miskit. Käib järjest kuni 10 kiiret plõksu. Süüde välja ja uuesti sisse siis enam ei tule. Ja kui hooaeg kestis ei olnud ka sellist asja. Kas lihtsalt aku on tühjaks minemas või millest see tuleb?[/quote]
ping kirjutas:Sul on istme all impulss bensiinipump ja karpad bensust tühjad. Kui paned süüte sisse siis lööb pump plõksudes karpade ujukikambrid bentsu täis ja vaikib pärast karpade täitumist
Ka võimalus, nüüd aga küsiks, et mismoodi need karpad siis bensust jälle ise tühjaks lähevad? Sest paar päeva ootad kordad sama protsessi plõksub uuesti.
Kontrollida seda on lihtne. Järgmine kord enne süüte sissepanemist otsi voolikute vahelt pump üles. Võta pumbast käega kinni ja pane süüde sisse. Käega tunned kuidas pump plõksudes töötab.
Ühe plõksu tootlikus on suht väike ja kümne plõksuga lööb vast ühe ujukikambritäie bentsu. Niiet võib ka ainult üks karpa tühi olla. Või siis on kõigilt natuke pealt ära auranud.
Võib ka võtta lahti karpadesse mineva vooliku ja mõõdunõusse lasta 10ne plõksu jagu bensiini. Nii saad mõõta kuipalju on bentsu lahkunud.
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Talveks oleks mõistlik need karpad bensust tühjaks lasta selleks ettenähtud "kraani" kaudu ja süüdet mitte sisse keerata.
-
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 10 korda
kana kirjutas:Roostesurm?
Kas keegi oskab viidata - ehk on siin juba käsitletud - sõiduki metallosadele rooste vastu mingit niiöelda kiirabi (puhastada, kuivale, puhtale pinnale nn roostesurma kanda või lihtsalt autopoest küsida möksi?)? Praegused toredad suusailmad on veikesest roostekohast kenasid mulle tekitanud, mis mulle üldse ei meeldi ja kuna koheselt pole võimalik kogu seda posu teha lasta, teeks ise miskit kahjustuse kasvamise vastu ära. Reaalne ise teha?
kana kirjutas:Joon mina täna hommikul kohvi kui kuulen õuest kolinat. Auto oli mul tühjal tänaval maja ette pargitud, et kraami saaks peale laadida. Väljas seiab maasturivend maasturi kõrval ja möödab pilguga kahjusid. OK, polnud hälvik, vaid viisakas inimene, käisime kindlustuses ära jne, asi saab lahendatud. Tänu teab kellele käivad mu autol ka uksed lahti ja ta liigub (kolimine käsil ju), aga tühjal tänaval ainsale parkivale autole sisse sõita on osavus...
Kas nüüd pole vaja enam roostet surmata? Kindlustuse poolt tehakse ära?
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 141 korda
- Tänatud: 380 korda
- Kontakt:
kas ma võin linnumajja keedetud tatart panna? söövad nad seda? mul jäi seda päris palju üle - äkki linnukesed nokivad ära.
muidu seda selveris müüdavat linnutoitu nad söövad uskumatu kiirusega, see küll odav õnneks.
Piipz kirjutas:kas ma võin linnumajja keedetud tatart panna? söövad nad seda? mul jäi seda päris palju üle - äkki linnukesed nokivad ära.
muidu seda selveris müüdavat linnutoitu nad söövad uskumatu kiirusega, see küll odav õnneks.
Jah, tatrapuder maitseb lindudele ka - oluline et sellele keetmisel soola pole lisatud .
56915288 Tiit.
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Piipz kirjutas:kas ma võin linnumajja keedetud tatart panna? söövad nad seda? mul jäi seda päris palju üle - äkki linnukesed nokivad ära.
Sool ei ole jah linnule hea. Ma panin ka prooviks linnumaja rõdule krt sittusid mõne päevaga rõdu täis ja toit kadus loomulikult sahinal. Aitab küll pullist.
bigdog kirjutas:Kas nüüd pole vaja enam roostet surmata? Kindlustuse poolt tehakse ära?
Nii hästi ka ei läinud, pauk tuli ainult ühe külje pihta, aga teiselt pool tagaporikas tuleb ikka teha. Kindlustuse suunatud remont pirises selle rooste üle küll...näis, kas ikka teevad ära või taovad sirgeks ja panevad värvi peale. Plastjubin läheb vist vahetusse kui tükid väljas.
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
Hei Hopsti
Ma tean, et see loll küsimus,kuid küsija suu pihta ei lõõda (tavaliselt).
Tahaksin kindlust, et kuna hooaeg läbi ja kindlustus sai ka paar tundi tagasi läbi, siis ma kindlustusele ei pea ju midagi teatama. Lihtsalt jätan nii ning järgmie aasta teen targa näoga kindlustust edasi ? Mingit lepingu lõpetamist või midagi ei pea tegema ?
Jah.
-
- Tsikkel: DNEPR MT-9(külghaagisega)72a.
- Tänatud: 5 korda
Et tekkis selline küsimus,kas leistang või lenkstang?
Kui küsimus kunagi läbi jooksnud siis palun ärge hakake haamriga kohe vehkima(wack).
Germaanipäraselt lenkstang...eestindatult juhtraud.
56915288 Tiit.
-
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 10 korda
Kajar kirjutas:Et tekkis selline küsimus,kas leistang või lenkstang?
Kui küsimus kunagi läbi jooksnud siis palun ärge hakake haamriga kohe vehkima(wack).
Kusjuures õigekeelsussõnaraamat annab mõlemad variandid.
http://www.eki.ee/dict/qs2006/
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 141 korda
- Tänatud: 380 korda
- Kontakt:
Loogikateemaline küsimus.
Tööl arutasime siin veits, kas nii on õige öelda: "tahan endale kolm korda väiksemat pastakat".
Kas ma saan tahta pastakat, mis on iseendast kolm korda väiksem?
Ma saan aru, et kui mu pastakas on 15cm pikk, et siis tahan suuremat, 45cm pikkust.
Aga 3x väiksem pastakas oleks ju -15 cm, ehk siis negatiivset mõõtu juba, kui mingit lollakat loogikat siin järgida.
Kuidas siis on õige öelda ja miks?
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Piipz kirjutas:Ma saan aru, et kui mu pastakas on 15cm pikk, et siis tahan suuremat, 45cm pikkust.
Aga 3x väiksem pastakas oleks ju -15 cm, ehk siis negatiivset mõõtu juba, kui mingit lollakat loogikat siin järgida.
Kuidas siis on õige öelda ja miks?
Su loogika ei pea paika! 3x väiksem on olemasolev jagatud 3-ga. 3x suurem on olemasolev korrutatud 3-ga. Seega kui kpastakas on 15cm pikk, siis 3x väiksem on 5cm pikkune. Sa miskipärast tahtsid 3x lahutamistehet rakendada, millel minu loogika järgi ei ole kordadega mingit pistmist.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee