Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: KTM 250 EXC-F
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Re: Rumalad küsimused
Ja kohe järgi....
Kas ma saan miskit ette ka võtta kui ratast ümber pole kirjutatud et see mure mind hiljem kummitama ei hakkaks(ajutiselt saab arvelt maha võtta, seda tean aga mingi alaline lahendus)?
-
- Tsikkel: CB1000R
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Saab ju ikka lõplikult ka ratta registrist kustutada lasta, kui uue omanikuga kontakti ei leia või kokkuleppele ei saa. Kõige adekvaatsema vastuse saate nendele küsimustele vastavasse ametkonda helistades.
http://www.animalistika.ee
-
- Tsikkel: VN 1500 MS
- Tänatud: 2 korda
Miski kuu tagasi seletati mulle seda kindlustuse värki ostu-müügi korral sedasi.
Kõige õigem on vahetult ENNE müüki teha avaldus kindlustusseltsile (Tartu ARK-is toimub see kohapeal) ja peatada oma kindlustusleping. Kindlustusmakse jäägist arvestatakse mingi summa maha ja ülejäägi saad oma pangakontole.
Kui eelnevaid toiminguid ei ole teinud, siis peale sõiduki ümberkirjutamist uue omaniku nimele, kehtib vana liikluskindlustus veel 5 päeva (kui oli muidugi vähemalt 5 päeva poliisi kehtivusaja lõpuni). Jamade korral vastutab uus omanik.
Kui oli ainult ostu-müügi leping (ID numbrite ja allkirjadega) ja uus omanik ei kirjuta sõidukit ümber ettenähtud 5-e päeva jooksul, ning teeb avarii, milles on kahju põhjustanud pooleks, siis tuleb Sul sellesama ostu-müügi lepinguga hakata tõestama, et Sa kaamel ei ole. Sest kindlustus üritab Sind vastutavaks teha. Kui leping olemas, siis jääd peale mõningast närvirakkude kulu siiski puhtaks poisiks. Mulle öeldi, et siis pead dokumentaalselt suutma tõestada, et Sa ei ole enam sõiduki omanik.
Koefitsienti suurendatakse 1,5 kordselt, kui jääd õnnetuse põhjustajana süüdi.
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Kust võiks otsida KTM sx450 paaki, ebay-st kasutatuid ei leia, originaal on väga kallis, kas neid B varuosadena ka kuskil on?
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 340 korda
- Tänatud: 438 korda
- Kontakt:
B-osana olen ainult oversize paake näinud, vaata siia:
http://www.imsproducts.com/
Roostesurm?
Kas keegi oskab viidata - ehk on siin juba käsitletud - sõiduki metallosadele rooste vastu mingit niiöelda kiirabi (puhastada, kuivale, puhtale pinnale nn roostesurma kanda või lihtsalt autopoest küsida möksi?)? Praegused toredad suusailmad on veikesest roostekohast kenasid mulle tekitanud, mis mulle üldse ei meeldi ja kuna koheselt pole võimalik kogu seda posu teha lasta, teeks ise miskit kahjustuse kasvamise vastu ära. Reaalne ise teha?
Kõvaketas
Delli sülearvutil tekkis 1 kasutusaasta jooksul kahel korral kõvakettal erinev rike,
1.kord oli ketas HDD 250GB 2.5",SATA, 5.4K, WD2500BEVS,
Scorpio,
- kord vahetati siis see: HDD 250GB 2.5",SATA, 5.4K, WD2500BEVS, Scorpio HDD välja sellise vastu:
HDD 250GB 2.5",SATA, 5.4K, WD2500BEVT, Scorpio Blue
Küsimus: kas viimane võiks olla loetud töökindlate kõvaketaste või prahi kilda? Dell sai soetatud, kuna IT-gurud soovitasid seda kui töökindlat riista, aga kogu selle andmete kaotamise ja arvutita olemise aja eest tulevad mulle sellise riista müüja ja tootja suhtes väga halvad mõtted pähe. Müüja, kes ei suvatse oma saasta tagasi ka võtta, kuigi on tõendatud, et toode oli rikkis, tegu ei olnud kasutajatekkelise veaga. Urr...
Jänx, aga mul on autol väiksed roostelaigud, kas siis ka Fairy`t kasutada? Mis sa mõtled, et Fairy või Coca-cola kaitsebki kohe pikemaajaliselt niiskes kliimas rooste leviku vastu või kuidas?
Kas Hammerite kõlbab auto kallal olevale roostetavale kohale peale panna?
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
janis kirjutas:Kust võiks otsida KTM sx450 paaki, ebay-st kasutatuid ei leia, originaal on väga kallis, kas neid B varuosadena ka kuskil on?
Miks just 450? Nt see ei sobi?
http://global.ebay.com/KTM_SX_EXC_380_9 ... 16078/item
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 340 korda
- Tänatud: 438 korda
- Kontakt:
Nelaril peab olema teistsugune paak. Vasakul pool peab olema auk, muidu ei pääse toorenupule ja kuumkäivitusele ligi. nelari karpa on niipalju kõrgemal.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Õige jah .
Aga nelarite kasutatud paake pakutakse siiski ka:
http://global.ebay.com/03_KTM_525SX_525 ... 52507/item
http://global.ebay.com/KTM_250_400_450_ ... 80974/item
kana kirjutas:Roostesurm?
Kas keegi oskab viidata - ehk on siin juba käsitletud - sõiduki metallosadele rooste vastu mingit niiöelda kiirabi (puhastada, kuivale, puhtale pinnale nn roostesurma kanda või lihtsalt autopoest küsida möksi?)
On ikka reaalne ise teha aga ma ei tea, kui kauaks sest abi on. Aga mäletan, et isetegijad soovitavad kasutada mingit LÄTI roostesurma. Autopoe nõuannete osas olen skeptiline, pigem otsi margikohastest foorumitest (muid ju eriti polegi) isetegijate praktilisi näpunäiteid.
kana kirjutas:WD2500BEVT, Scorpio Blue
Küsimus: kas viimane võiks olla loetud töökindlate kõvaketaste või prahi kilda?
Ei käi küll läpakaketaste kohta, aga WD esineb muidu üsna hästi: http://www.behardware.com/articles/773- ... rates.html
-
ot - offtopic
samas ka
ot - ontopic
Kuidas ma enda ratta arvutis ülevärvida saan?
mingi programmiga?kui siis millega?
hannes1337 kirjutas:ot - offtopic
samas ka
ot - ontopicKuidas ma enda ratta arvutis ülevärvida saan?
mingi programmiga?kui siis millega?
Photoshop äkki? Või siis vabavara GIMP!
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 141 korda
- Tänatud: 380 korda
- Kontakt:
Kas keegi mulle kaubikut saaks laenata laupäeva hommikul? Või siis kasvõi ise roolis olla, üks ots sõita ainult.
Vaja mõned kipsplaadid tuua, 2.75m pikad ning natuke muid remondiasju, Key ehituskaupadest Nõmmele.
Tasustamise koha pealt äkki siis lepime kokku.
Piipz 58413942
Kui siit kedagi ei leia, siis üks lahendus on selline - lähed Kadaka tee EhituseABC'sse, küsid suvaliselt kassatädilt transameeste numbreid ning saadki portsu vendade kontakte.
Isegi õitsva buumi ajal leidsin endale nii transamehi, kes tegid 150 krooni eest linnaotsa ära ehk ühes linna otsast teise nt suure voodi või siis laudmaterjali tassimise.
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
- Tänanud: 1 kord
Kas keegi teab, kus kohas on võimalik lasta autotulede klaase puhastada seest poolt. Tunduvad nagu esituledeklaasid määrdunud, aga jah, seestpoolt just. Et kas tehakse üldse midagi sellist, ja kui tehtakse, siis kus?
Tänud!
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
kana kirjutas:Küsimus: kas viimane võiks olla loetud töökindlate kõvaketaste või prahi kilda? Dell sai soetatud, kuna IT-gurud soovitasid seda kui töökindlat riista, aga kogu selle andmete kaotamise ja arvutita olemise aja eest tulevad mulle sellise riista müüja ja tootja suhtes väga halvad mõtted pähe. Müüja, kes ei suvatse oma saasta tagasi ka võtta, kuigi on tõendatud, et toode oli rikkis, tegu ei olnud kasutajatekkelise veaga. Urr...
Järgmine kord osta omale SSD kettaga arvuti! Tavapärased kettad on põrutuste suhtes väga nõrgad ja juba esimesest päevast alates PEAB tegema tähtsataest andmetest varukoopiaid!
Let the good times roll.
Bayer kirjutas:hannes1337 kirjutas:ot - offtopic
samas ka
ot - ontopicKuidas ma enda ratta arvutis ülevärvida saan?
mingi programmiga?kui siis millega?Photoshop äkki? Või siis vabavara GIMP!
Corel Paint Shop Pro Photo X2
kuigi coreli draw on üsna pädev siis paint shop pro on küll väga jube programm. photoshop ikkagi. või näiteks dot net paint, mis on ka vabavaraline photoshopi kloon.
parandan. võibolla uus polegi nii jube, aga see on pigem ikkagi fotode haldamiseks ja värvuse ja valguse paika seadmiseks. seda et motikal mingeid osi värvida oleks vaja midagi photoshopi laadset ikkagi.
Vidget kirjutas:kana kirjutas:Küsimus: kas viimane võiks olla loetud töökindlate kõvaketaste või prahi kilda? Dell sai soetatud, kuna IT-gurud soovitasid seda kui töökindlat riista, aga kogu selle andmete kaotamise ja arvutita olemise aja eest tulevad mulle sellise riista müüja ja tootja suhtes väga halvad mõtted pähe. Müüja, kes ei suvatse oma saasta tagasi ka võtta, kuigi on tõendatud, et toode oli rikkis, tegu ei olnud kasutajatekkelise veaga. Urr...
Järgmine kord osta omale SSD kettaga arvuti! Tavapärased kettad on põrutuste suhtes väga nõrgad ja juba esimesest päevast alates PEAB tegema tähtsataest andmetest varukoopiaid!
Hea teada, aitäh! Vaata, ma olin toda Delli ostes nii loll, et ei teadnud karta kõvaketta mitmikrikkeid ega iga vidina marki ja nime selles kontrollida, kuna Delli soovitasid IT-asjatundjad. Põrutada see riist pole saanud, sest suure monitoriga= mitte kõige kergekaalulisem, seega püsis ilusti kodus, seda ei visatud maha vms. Varukoopiate tegemise tähtsus oli mul teada juba 1993, kui suuremahulise statistika algandmed Mäkki olin sisestanud terve nädala ja siis kogu kupatus pillid kotti pani
Aga see ei tähenda, et ma alati oma kogemusest õppust võtaks ja varukoopiate tegemine mul alatasa meeles oleks
kas vannitoa torustikku kinni jäänud juuksekarvu on võimalik torusiiliga hävitada või on seal mõni asjalikum abivahend? Vann kipub umbe minema juba, ma ei mõista kuidas naistel pestes nii palju juukseid saab välja langeda...
-
- Tsikkel: GSX-R 750,R-1
- Kontakt:
motopall kirjutas:Karumusi aitab
Äkki tõlgid?
http://www.revemont.eu/
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
Motorized kirjutas:kas vannitoa torustikku kinni jäänud juuksekarvu on võimalik torusiiliga hävitada või on seal mõni asjalikum abivahend? Vann kipub umbe minema juba, ma ei mõista kuidas naistel pestes nii palju juukseid saab välja langeda...
Torusiili pole proovinud, aga väga hea tulemuse andis vanni äravoolu haisuluku lahti võtmine ja puhastamine.
Let the good times roll.
Motorized kirjutas:kas vannitoa torustikku kinni jäänud juuksekarvu on võimalik torusiiliga hävitada või on seal mõni asjalikum abivahend? Vann kipub umbe minema juba, ma ei mõista kuidas naistel pestes nii palju juukseid saab välja langeda...
oli sama asi. .mitte küll minu peast pärit, aga torusiil aitas küll jah. julgen öelda küll et proovi.
lextastic kirjutas:Motorized kirjutas:kas vannitoa torustikku kinni jäänud juuksekarvu on võimalik torusiiliga hävitada või on seal mõni asjalikum abivahend? Vann kipub umbe minema juba, ma ei mõista kuidas naistel pestes nii palju juukseid saab välja langeda...
oli sama asi. .mitte küll minu peast pärit, aga torusiil aitas küll jah. julgen öelda küll et proovi.
Probleemi saab ennetada u 5.- maksva lisasõelaga äravoolu tette.
Tänud vastuste eest. Musiga vist asja ei lahenda. Torusiili peab ära proovima. Ennetamisega saan hiljem tegeleda, praegu tahaks äravoolu normaalselt toimima saada... Tegu on sellise veneaegse auguga, kust ülevalt poolt ühegi asjaga ligi ei saa ning alt poolt lähenemine nõuab juba hoopis suuremat tööd. Päris naljakas lause sai