Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

kraut
Tsikkel: XT660Z
Kontakt:

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas kraut »

bitter kirjutas:

Auklikel tänavatel sõites on mõistlik rehvid normist pisut rohkem täis pumbata. Ülerõhuga rehvid muudavad auto juhitavuse pisut närvilisemaks.

Mõlema väite kohta esitaks tingimuse "oleneb rehviprofiilist"
Mis auklikku teesse puutub, siis veermiku (ja hambaplommide) säästmise eesmärgil võiks rõhk pigem vastupidi madalam olla. Paraku lubavad seda teha ainult kõrge profiiliga rehvid. Madalate puhul tulevad löögid rehvist läbi ja lõhuvad velge.
Mis juhitavusse puutub, siis lai rehv hakkab madala rõhu puhul pikisoontes rooli küljele sakutama. Kitsas ja kõrge rehv seda ei tee, tema puhul on on pigem ülerõhk halb, kuna paneb ratta aukudes "põrkama".

Pilt

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

pahadeplaneet kirjutas:

Tere ja see kui Sa privas küsid ega ma ei tahaks soomest 2kg ainet ära tuua see nagu ei jää silma tola :wack:

Privasõnumid ei jää kuhugi silma, kui muidugi üks osapooltest (või mõni admin) juhtumisi suure kella külge asja ei pane.
Avalik foorum (nagu biker.ee'gi) on loetav ka sisselogimata, et sa teaksid. Privasõnumeid sa sisselogimata ei näe, rääkimata teiste kasutajate omavahelistest sõnumitest, mida keegi teine peale saatja-adressaadi-admini niikuinii ei näe.

Loodan, et suutsin asja selgemaks teha, kuigi tolana on seda keeruline teha :evil:

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 698 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

reimps kirjutas:
pahadeplaneet kirjutas:

Tere ja see kui Sa privas küsid ega ma ei tahaks soomest 2kg ainet ära tuua see nagu ei jää silma tola :wack:

Privasõnumid ei jää kuhugi silma, kui muidugi üks osapooltest (või mõni admin) juhtumisi suure kella külge asja ei pane.
Avalik foorum (nagu biker.ee'gi) on loetav ka sisselogimata, et sa teaksid. Privasõnumeid sa sisselogimata ei näe, rääkimata teiste kasutajate omavahelistest sõnumitest, mida keegi teine peale saatja-adressaadi-admini niikuinii ei näe.

Loodan, et suutsin asja selgemaks teha, kuigi tolana on seda keeruline teha :evil:

Näevad küll, näevad küll.....

Mul on aga järgmine naivistlik küsimus: "Kuna see jama teemas "hälvik- mootorratturid" ära lõppeb?"
Parimale ennustajale pudel peeti!

PS Moded ei või osaleda!!

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Siis kui moded selle teema lukku panevad või ...

:evil:

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

baltroon kirjutas:

Siis kui moded selle teema lukku panevad või ...

:evil:

Eesti keeles öeldi Sulle just, et "moded ei tohi osaleda" :)

"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818
Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Aga nad osalevad ja olgu (moded) ... selle eest tänatud. Sellist krdi hälvikute liiklust ma pole siin enne näinud. Iga mees tuleb oma ma-tean-ka-midagi teadmistega lagedale ja LOOMULIKULT peab ta selle siia pläratama. Mõni urood lausa miljon korda.

:? :wack: :evil:

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

kana kirjutas:

Rumal küsimus: kui sageli oleks normaalne, et auto rehvi õhku juurde pumbata, et rõhk normikohane oleks? :oops: Äkki peakski ideaalis kogu aeg konstantne rõhk püsima - aga siis poleks ju vaja kontrollida ja täis- või tühja laadungi vahel vahet teha, eksju. Tallinna teed on metsikult aukus enamasti neis kohtades, kus ma sõitma satun - kui midagi peksta, peaks sellel asjal ka kiiremini sisu välja tulema?

Lase lämmastikuga täita... siis seda muret ei tohiks olla, et kogu aeg kontrollima peab.

SYLB
Kasutaja avatar

oldmaniac
Tsikkel: ZX-10R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmaniac »

Säga kirjutas:

Lase lämmastikuga täita... siis seda muret ei tohiks olla, et kogu aeg kontrollima peab.

Ka rumal küsimus. Kas keegi teab Tallinnas mõnd nimekirja kohtadest, kus lämmastikku kummi sisse jagataks?

Kasutaja avatar

Säga
Kontakt:

oldmaniac kirjutas:
Säga kirjutas:

Ka rumal küsimus. Kas keegi teab Tallinnas mõnd nimekirja kohtadest, kus lämmastikku kummi sisse jagataks?

Prorehv ja bemmi keskus minuteada... Ja rohelised niplid keeratakse peale :)

SYLB

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Lämmastikuga täitmine on minu jaoks täiesti uus asi. :o Aitäh, uurin asja, enne kui ära teen!

Rumal küsimus: miks mul nii palju raamatuid on? (crash)
Maamats: palju on PALJU! Pakkimiseks, tassimiseks - mõelda, kas ja millal neid veel kasutad või tassid ainult ühest kohast teise. Eelmisest kolimisest lahtipakkimata kirjanduse kaste. :wack: Kasutaks ju rohkem raamatukogusid, aga neil on mõnel laenutuse tähtaeg 24h, mõndasid teemasid sealt üldse ei saa või siis ei laenuta nad koju...

Viimati muutis kana, 23 Okt 2009, 07:59, muudetud 1 kord kokku.

ummip
Tsikkel: honda cbr900rr suzuki gsf600
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas ummip »

oldmaniac kirjutas:
Säga kirjutas:

see aasta sai sügisballil, mine tea mil järgmine kord jälle saab :D

maamats
Tsikkel: Aprilia
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas maamats »

kana kirjutas:

Rumal küsimus: miks mul nii palju raamatuid on? (crash)

Kui palju on palju?

motopall

Lugemata postitus Postitas motopall »

Mul on aga järgmine naivistlik küsimus: "Kuna see jama teemas "hälvik- mootorratturid" ära lõppeb?"
Parimale ennustajale pudel peeti!

PS Moded ei või osaleda!!

edu

See teema lõpeb ära siis kui "hälvik - mootorattureid" enam pole. Ja ma arvan, et see suht ammendav vastus su küsimusele. Kuhu ma peedile järgi võin tulla? :bsmile:

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Kust saab vajalikud komponendid carbon jubinate (porikad ja krt teab mis) tegemiseks? Eeldan siis et riie ja miskine vaigu moodi asi.
Ei taha mingit immitatsiooni ega asja olemasoleva jupi peale vaid päris ehtsat carbon juppi ise teha. :roll:

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

Kas on olemas auto 15" või 16" plekkvelgesid, mille poldiaugud oleksid 5*82mm?

hannes1337

Lugemata postitus Postitas hannes1337 »

Keegi esp tallinn-pärnu ei lähe
ükskõik mis kell,aga peale 10.00 ja ennem 20.00i

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Säga kirjutas:
kana kirjutas:

Rumal küsimus: kui sageli oleks normaalne, et auto rehvi õhku juurde pumbata...

Õhk sisaldab õhk 78% lämmastikku ja 21% hapnikku. Kas hapnikumolekul on lämmastiku omast väiksem või millel usk põhineb, et paremini sees püsib?

->extinction: vaikude-kõvendite jne infot leiad, kui otsid bikerist või googeldad klaasriie, vaik jne järgi. Bang & Bonsomer näiteks. Süsinikkiu ehk saad samade tarnijate juurest aga võid ka jahiehitajate käest uurida. Soe soovitus - ära süsinikkiuga kätt proovima hakka, tee kõigepealt tavalise klaasriidega proovi. Ja veel - epoksiidvaik on kallim aga oluliselt kergem sama jäikuse juures kui polüestervaik.

Kasutaja avatar

Säga
Kontakt:

bitter kirjutas:
Säga kirjutas:
kana kirjutas:

Rumal küsimus: kui sageli oleks normaalne, et auto rehvi õhku juurde pumbata...

Õhk sisaldab õhk 78% lämmastikku ja 21% hapnikku. Kas hapnikumolekul on lämmastiku omast väiksem või millel usk põhineb, et paremini sees püsib?

Lämmastiku molekul pidavat olema suurem jah ning seetõttu ei "immitse" seda läbi rehvi välja... Ka soojuspaisuvus on lämmastikul väiksem st. temperatuuride kõikumisega rehvirõhk on stabiilsem. Lennukitel pidavat kasutama lämmastikku, selleks, et kui nad sealt ülevalt külmast tulevad ei peaks nad pooltühjade rehvidega maanduma :)

SYLB
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Huvitav, kui N molekul on suurem kui O oma, siis miks rehvi tühjenedes sealt ikkagi mõlemad välja jooksevad?

kana

Kui üks rehvi lämmastikust või õhust (mitte hapnikust) tühjenemise viis on ventiili kaudu ja teine rehvi muude suuremate-väiksemate vigastuste kaudu immitsemine, ju siis peab molekul mingil viisil erinevalt käituma, sest tundub, et lämmastik on end tõestanud, kasutatakse, mul tundub nii. Säga, sa kasutad lämmastikku rehvis?

Või siis tubeless-rehvi kasutada? Ä...kas autodele on ikka ka sellist? :oops:

Lämmastiku kohta rehvis hea link http://www.copperwiki.org/index.php/Nitrogen_in_tyres#

N poolt:
Kõige tõhusamalt avalduvad plussid sõiduki maksimaalse koormamise ja suure kiiruse puhul. Eeldatakse, et N pikendab rehvi kasutusiga, parandab sõidu kvaliteeti, alandab rehvi töötemperatuuri. Eeldatakse, et N hoiab rehvirõhku konstantsemalt kui õhk seoses rehvitemperatuuriga. Poorsuse tõttu rehvi rõhk alaneb aja jooksul. N lekib oma keemilise struktuuri tõttu suruõhust aeglasemalt. Hapnik reageerib rehvi ja ääre materjalidega, põhjustab oksüdeerumist või metallosade roostetamist. Lämmastik on inertne gaas, seega ei reageeri rehvi ja ääre materjalidega.
N vastu:
N-ga rehvide täitmine on üsna kulukas, sõiduautol üldjuhul umbes 5-10 USD rehvi kohta. N-ga täitmine nõuab rohkem hooldust kui suruõhuga täitmine. Suurim puudus on N vähene kättesaadavus.

Viimati muutis kana, 23 Okt 2009, 22:22, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

Säga
Kontakt:

kana kirjutas:

Kui üks rehvi lämmastikust või õhust (mitte hapnikust) tühjenemise viis on ventiili kaudu ja teine rehvi muude suuremate-väiksemate vigastuste kaudu immitsemine, ju siis peab molekul mingil viisil erinevalt käituma, sest tundub, et lämmastik on end tõestanud, kasutatakse, mul tundub nii. Säga, sa kasutad lämmastikku rehvis?

kui talvekad alla panen, siis ilmselt proovin ära. papsile just pandi, ta on mingi Prorehvi pealikuga sina peal.. see rääkis pikalt-laialt asjast. hinda pidavat 50 eeku rehvi kohta kallimaks tegema aint

Ja hea muidugi oleks, kui molekulid oleks kanamuna suurused... siis võiks rehvi sõelapõhjaks lasta ja ikkagi edasi sõita :wack:

Mu poolt ka üks küse ? Kas ja mis asjaga saab teha nii, et kui mul on terve persetäis geograafilisi koordinaate, siis mingi asi arvutab välja, mis järjekorras neid võtma peaks, et oleks võimalikult vähe sõitmist ?

SYLB

kana

Või et kanamuna suurused N molekulid... :D :D :D oleks kena küll!

Kasutaja avatar

mux2hot
Tsikkel: VFR800
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mux2hot »

Säga kirjutas:

Mu poolt ka üks küse ? Kas ja mis asjaga saab teha nii, et kui mul on terve persetäis geograafilisi koordinaate, siis mingi asi arvutab välja, mis järjekorras neid võtma peaks, et oleks võimalikult vähe sõitmist ?

MS Autoroute 2002 omas sellist featuuri, et andsid punktid ette ja see arvutas optimaalseima trassi. Üldiselt on see triviaalne graafiülesanne :)

hannes1337

keegi homme(esp) pärnu läheb,ja küüti pakub?

Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

hannes1337 kirjutas:

rumal küsimus : kust kohast? :wack:

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

hannes1337

tallinnast,
:D

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

hannes1337 kirjutas:

hannes1337 kirjutas:

tallinnast,
:D

Täitsa minemas, ainult, et suhteliselt hilja, nii umbes 23 paiku..

Keretööd
Kasutaja avatar

jegesmesh
Tsikkel: poolik veel

Lugemata postitus Postitas jegesmesh »

Aga kas keegi ei lähe Jõgevalt Pärnusse, tõstamaale käruga midagi tooma ja ruumi jääks ühele Pannoniale?

Kasutaja avatar

boob
Mode
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas boob »

Mind huvitab selline asi, et mis juhtub siis kui...

Müün oma tsikli maha, vormistame kohapeal kohe korrektse ostu-müügi lepingu. Ostja talve jooksul ratast ümber ei registreeri ning kevadel esimese sõidu ajal teeb avarii, kus jääb süüdlaseks. Mis nüüd siis juhtub? Kas minu kindlustuskoefitsent lendab lakke? Ehk siis kui palju võin mina kannatada saada seetõttu, et teine mees pole ratast ümber registreerinud.

Kasutaja avatar

M2
Tsikkel: CB1000R
Tänanud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas M2 »

Mainitud ostu-müügi leping on amtliku dokumendina arvestatav (kui mõlema poole allkirjad all). Nii süü kui ka koefitsiendi muutused peaksid puudutama vaid uut omanikku.

ELUST TULEB LÄBI MURDA, MITTE PUGEDA!
http://www.animalistika.ee
Suletud

Mine “Ajaviiteks...”