Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 88 korda

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas sepp »

Tarts kirjutas:

Sepp vist ei sõida mujal kui ringrajal ja ei oma ettekujutust reaalsest elust :lol:
:bsmile:

ega ringrajal pole katust peal,saab seal ka vihma vahest.
ja reaalses liikluses rattaga ma olin viimati eile(tõsi kyll,et see aasta oli see mul esimene kord :mrgreen: ) :bsmile:

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Mul on ka igati korralikud kvaliteet-tootja rehvid. Aga Sepp, Su ringrada ei ole ju ka Tallinna ümbruse kulunud asfaldiga kahesuunalistel lõikudel. Probleem rööpasse kulunud asfaldis, seal vihmaga pillub isegi pinnatud tee. Täienduseks veel ka, et Viljandi-Tartu mnt Tartu ligidasel osal on ka vana ja PINNATUD asfalt, kus ka kerge rööbas. Ja läheb ka vihmas masin rahutuks. Uus ja katteta sile asfalt värskelt renoveeritud lõigul pole kohe üldse probleem. Rööpad on probleem. Harjunud sõitja laseb sabal laperdada, ega ta tegelikult kusagile lähe, kui just julma gaasi ei keera. Tuleb ennast lihtsalt lõdvaks lasta, sest mõistusega seda paremale-vasakule kandumist niikuinii õigeks ajada ei suuda - vastupidi, siis muutud jäigaks, pea väsib ära ja asi läheb hoopis hullemaks.
Mul klassikaline ratas, aga kuidas seal mingi pika kahvliga cruiser käitub, ei kujuta ette. Minu kogemuse järgi kroomid külglibisemist ja sellist lappamist eriti ei kannata (a no sõitjad kommenteerivad), näinud küll pealt, kuidas kerge saba ära kandmise peale üle nurga lennatakse, klassikalise rattaga poleks halligi juhtunud. Mina kardan neid "jalad ees" masinaid. Hõõ.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

taux
Tsikkel: VTX 1800
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas taux »

Kardad- järelikult austad :lol:

Kasutaja avatar

Tips

Lugemata postitus Postitas Tips »

Sepp pole viimased 2a. tänaval vihma näinud. Vähemalt ratta seljas mitte. :D
Ja Sepp, ühe asja olen ma sulle ikka võlgu :D Vaata, et sa rattaga matsu ei pane :twisted: :twisted:

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

harimal kirjutas:

Täna olevat 9:30 üks tsikli ja auto kokkupõrge veel Koidu tänaval toimunud. Kolleegi jutt.

Koidu-Endla ristmikul õnnetus. Ta lubas tulla varsti kirjutama, juba ise püsti ja peaaegu terve. Sõitis rohelise tulega ning Kristiine poolt BMW ilmselt punase tulega sõitis külje pealt sisse. Rattur lõpetas kapotil, ratas aga ribadeks.
Ainus kord, mil mõtles, et läheks teksadega sõitma, muidu isegi 150m otsa jaoks täisvarustuses (olen näinud).

johannes>

Lugemata postitus Postitas johannes> »

Nagu Overkilla juba jõudis hõisata siin, siis õnnetus oli Endla ja Suur-Ameerika ristmikul ja üks osapooltest olin mina. Sõitsin mööda Suur-Ameerikat Pärnu mnt poolt Kristiinesse. Kes teab, siis enne Endla tänavat on Neste tankla ja selle kõrval foor. Seisin selle foori taga ja ootasin rohelist, kui see tuli hakkasin vaikselt minema. Teine foor oli Endla tänava ristimikul ja see läks just roheliseks kui ma olin kahe foori vahel. Hoog oli kuskil 30-40 km/h ja niimoodi ma veeresin oma rohelise tulega ristmikule, kui üks armas BMW lipsas veel mai tea mis roosa-helepunasega läbi mööda ühistranspordi rada ja plaksti olimegi ninapidi koos. Bemmi nägin alles viimasel hetkel, sest ristmiku nurgal on mingi elektrikilp-putka ja põõsad. Ise pidurdada ei jõudnud, autojuht väitis, et tema jõudis, igatahes minu hoo peatas tema kapott ja esiklaas. Ratas lendas 2-3 m eemale juba kahes tükis, esihark oli raami küljest lahti murdunud.
Ennast süüdistan kahes asjas. Esiteks oleks tulnud olla targem ja karta seda pimedat nurka, minna ristmikule võibolla ettevaatlikumalt. Teiseks see, et polnud õigeid sõidupükse ega saapaid. Tavaliselt sõidan ALATI täisvarustuses, aga täna millegipärast mõtlesin, et lähen arsti juurde ainult 15 min ja ei taha seal istuda ja oodata palavates riietes ja panin teksad. Sõidusaapaid polnudki veel ostnud, kuigi need oleksid ilmselt minu kannatusi veelgi vähendanud. Pääsesin õnnetusest marraskil ja paistes säärtega. Mujalt olen terve. Siia maani ei suuda seda uskuda. Arvasin, et üks jalg raudselt ripub liha ja soolikate otsas nagu mu ratta esiots juhtmetega raami küljes.
Viimase asjana tahan ära mainida minu järel sõitnud autojuhi Jüri, kes algul andis mulle oma visiitkaardi ja lubas olla tunnistaja ja hiljem tuli veel töölt tagasi vaatama, kas olen terve ja vajan mingisugust nõu või abi. Ülimalt abivalmis ja hooliv inimene, tänan sind!

johannes>

Lugemata postitus Postitas johannes> »

Sõbrad rääkisid, et eilsetes TV3 uudistes oli videoklipp ka mu õnnetusest. Leidsin selle üles http://www.tv3.ee -> Interneti Tv -> Seitsmesed Uudised

1. 07 2009. Klipp on 27:40 minutil.
Kasutaja avatar

Motorized
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Motorized »

Loodan, et saad ruttu terveks.

Täna oli suuremat sorti laks Tammsaare teel. Umbes kella 16 ajal. Peugeot ja tsikkel olid sõpruse ja nõmme tee vahelise valgusfoori taga kokku pannud. Tsikkel oli eriti imelikus asendis, poolenisti auto kapoti peal ning esihark samuti murdunud.
Kohal oli tuletõrje, kes likvideeris masinatest tekkinud reostust. Politseid ega kiirabi polnud näha. Samuti ei märganud ma tsiklisti... :? Võib olla oli juba ära viidud.

kes lähemalt oskab rääkida, võiks sõna võtta...

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Noh, mina nägin tsiklisti ja see oli muide Jüri Liim, eks homme SS Õhtulehest saab lugeda :P. Vana paistis täiesti terve, seisis püsti ja seletas seal midagi, ratas (ja auto ka vist) oli mahlad välja lasknud ja esmapilgul üpris sodi esiotsaga.
Vaikselt sealt mööda sõites oli masinate asendist küll üpris loogiline järeldada, mis toimunud oli - auto oli üritanud teha Tammsaaret pidi Mustamäe suunas sõites vasakpööret majade vahele ja lihtsalt rattale ette keeranud. Pakun, et ratas oli lihtsalt saltoga kapotile maandunud.

Kasutaja avatar

Erik
Tsikkel: jawaha
Tänanud: 50 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Erik »

Olin kah seal. Aitasin veel tsiklit masina peale saada. Loodame, et pääseb gondlite lappimise ja amordi vahetusega. Hea, et mees omal jalal püsti seisis.

Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Mul õnnestus esmaspäeval u kell 23.00 Kuressaares Pärna tänaval kukkuda. Kukkumise põhjuseks oli kulunud kett. Kett jooksis kiirendamisel maha ja õnnetul kombel ratta vahele nii kinni, et tõmbas tagaratta plokki. Rattal gondlid kriimulised ja natuke katki, peegel puruks, jalatoed kõverad ja käiguvahetushoob kõver ning veel nipet-näpet. Kahjuks polnud seljas ka täisvarustust. Ainult tagi, kindad ja kiiver. Jalas olid teksad ja tossud. Jalgadel ja kannikal nyyd veidi vähem nahka. Teksad jäid siiski yllatavalt terveks selle lohisemise peale. Arvasin, et nahka jäi palju rohkem teele maha. Vigastasin veel hyppeliigest. Väike kild väljas. Sõitmist õnneks väga ei sega. Täna sai juba proovitud. Usun, et täis varustusega oleks kriimuteta pääsenud. Selle aasta alles esimene kukkumine tehtud nyyd :mrgreen:

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

...

Viimati muutis kana, 09 Juul 2009, 11:34, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

yanksel kirjutas:

Õpetuseks: alati pane tugijala alla miski puutükk või kivi vms tugev asjandus..

pm Sa avastasid praegu Ameerika :mrgreen:

kana

...

Viimati muutis kana, 09 Juul 2009, 15:36, muudetud 1 kord kokku.

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Ega jah ikka peab iga asjaga ettevaatlik olema. Ma lõin poe ees Jawa käima, kuna rahvast oli ka palju, siis mõtlesin ikka hullu tõmbega minema minna, nii, et ikka esimese käiguga kaabib ja teisega ka veel. Panin siis käigu sisse, gaas põhja ja sidur lahti. Nii ma siis tagurpidi üle jalgratta hoidja ja läbi heki muruplatsile pikali lendasin. Käimalüües oli mootor ;) tagurpidi käima läinud.

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas margus014 »

Rein kirjutas:

............. Käimalüües oli mootor ;) tagurpidi käima läinud.

Jawadel seda vahest ikka juhtub :D

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

yanksel kirjutas:

jah, sepp, ma olen loll ja saamatu, nüüd lähen ja panen end koos tsikliga põlema.

sepp kirjutas:
yanksel kirjutas:

No näed Sepp, millega sa hakkama said nüüd :ner:
Minul on selle koha pealt lihtne, kui kukub, siis kukub, ega midagi hullu sellest ei juhtu :D Kõvemaid matse saab naguinii.
Ja mul kunagi läks Iž tagurpidi tööle, panin piki aeda. Väike hämming oli küll, kuid rohkem naljakas.

Rein
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Jah vanad head ajad. Külgjalga polnud, kui oligi ilma korvita Jawal, siis murdus nagunii kohe ära, kesk hark oli purast, see läks nagunii esimesel nädalal juba juhusliku kiviga oma teed :D Bensiin oli ka bensiini lõhnaga. Kurat, kui hästi lõhnasid uued Jawad, kui neid 93 ga sisse sõideti. Pärast laks juba nagunii 76 ja lisa tihend kaane alla.

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

yanksel kirjutas:

jah, sepp, ma olen loll ja saamatu, nüüd lähen ja panen end koos tsikliga põlema.

sepp kirjutas:
yanksel kirjutas:

Vähemalt on sul pool paaki bensiini veel alles selle jaoks :D

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

kana

Vabandan valesse teemasse posti panemise pärast.

Viimati muutis kana, 09 Juul 2009, 15:35, muudetud 3 korda kokku.

Rein
Kontakt:

Võta küünal maha, vaata, mis näoga see on, kui on kuiv, tee siis "topkat". Törts bena silindrisse. Kui on märg, siis põleta kuivaks, puhasta ära. Pöial silindri augu peale, vähe starterit. Küünal peale ja vaata mis teeb. . Täis läinud küünal tuleks nagunii uue vastu vahetada, aga teisalt pole mõtet ka kohe uut küünalt täis jooksutada.

taux
Tsikkel: VTX 1800

Lugemata postitus Postitas taux »

Ei tahaks küll möliseda aga teema on kuidagi pealkirjast mööda vajunud. Samas õnnetus küll kui tsikkel käima ei lähe

Rein
Kontakt:

Keegi võiks jah paar viimast posti tõsta tehnilise alla, kellel on tõstmise õigus.

gs

Lugemata postitus Postitas gs »

Kasutaja avatar

DGAF
Tsikkel: Yamaha R1 track only

Lugemata postitus Postitas DGAF »

Puhaku rahus...

born under a bad sign
Kasutaja avatar

SheN
Tsikkel: Yamaha MT-03

Lugemata postitus Postitas SheN »

Kaastunne perele ja tuttavatele...

Patt on tänapäeva elus ainus tõeline värvikas element.

S.G

Lugemata postitus Postitas S.G »

:cry:
R.I.P

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ohjah...
Rest in peace.

Kasutaja avatar

Bad Boy
Tsikkel: jah
Tänanud: 45 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Bad Boy »

:( R.I.P Jälle üks mootorrattur vähem..
Kaastunne omastele..

http://badtolka.tumblr.com
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Kahju tõesti, kaastunne omastele.
Kuid lepime kokku, et enne ei kiru "lolle ja pimedaid autojuhte", kui selgitatakse, mis kiirusega rattur sõitis.

Challenge the Adventure.Ride The World
Suletud

Mine “Vaba teema”