Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Re: Hälvik-autojuhid
pühak kirjutas:koi kirjutas:Spoiler
Tallinnas ju on selline reegel, et suunatuli on märguanne edukalt lõpetatud manöövrist!
Lisaks olen ma märganud, et suunatuld kasutatakse siis, kui eesõigust pole ja jõuga ei saa. Näiteks, kui mõni bemmivend kolonnist kõigepealt enda jaoks vale rida kasutades mööda lendab ja siis viimasel hetkel vahele trügida tahab. Siis paneks see vend vist kõik oma unistuste manöövri poolse külje tuled vilkuma.
Mind häirivad pigem need pehmod ,kes selliseid kohe vahele lasevad.Ise on ummikus minutit kümme-kakskümmend seisnud ja laseb tüübi vahele,et see saaks kümne sekiga sealt läbi.Sellega pidurdatakse veel seda seisvat rivi ja veel vähem jõuab ühe fooritsükliga ristmikku ületada.Need trügijad teavad seda,et saavad kohe vahele ja kasutavad seda sihikindlat enda kasuks ära.Mul on endal ka üks selline tuttav ja ta ei häbene sellega isegi kelkida teiste ees.Tema arust on ta hoopis tegija mees,et saab kiirelt liigeldud.Suunda ta ka eriti ei näita,sest ta teeb vasaku käega suitsu ja ei taha tuhka maha ajada.Peale selle ta liigub,tema jutu järgi, nii kiiresti et ei sega kedagi,kellele seda suunda sel juhul veel vaja.
Kui selliseid pidevalt ja kohe läbi ei lastaks, oleks neid trügijaid, kohe kindlasti vähem.Olen palju näinud,kuidas sellised ülbed nokad oma 3-e "tuunitud" raibetega või millega iganes mujal euroopas(näit Stockholmis või Berliinis) pikalt seisavad enne kui vahele saavad,sest seal taunitakse rikkumist ja rikkujale ei anta eesõigust.
Meil tundub olevat veel lisaks mingi justkui "aukartus" kallite ja suuremate autode vastu ,sest neile ei suuda mingi tavalise pereautoga tegelased kohe üldse nö ära öelda.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Veel natuke edasi ja jõuame selleni, kas kiirelt liiklevate tsiklite vastu peaks olema aukartust või mitte. Selektiivne mõtlemine.
Olen nii mõnegi "bemmivenna" või "valge kaubiku juhi" vahele lasknud, kui peeglist märgatud sõidustiilist on näha, et ta vahele pääsenuna tõesti "täie pasaga" minema pühib ega jää jalgu tolgendama.
Mitme otsaga värk. Kui näiteks Gonsiori tänaval Pronksi ristmikul seisavad foori taga kõrvuti buss otsesõidu ja bemm pööramisreas ning kui bemm rohelise süttides otse minema kaob enne, kui buss paigaltki saab, siis pole bemm tegelikkuses kedagi takistanud, aga nii mõnegi siinse lugeja õiglustunne on riivatud. Aga kui sama lükke teeb mõni tsikkel? Siis on seisukoht pigem selline, mida siin foorumis mitmelgi juhul kohanud olen: "ta ju ei takistanud kedagi ja pealegi, kui ta oleks kolonnis passinud, oleks ta sealt ühe koha ära võtnud ja liiklust sellega pidurdanud"
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Ma ei pidanud silmas sirgel valest reast mööda sõitmist ,vaid näiteks Pärnu mnt Liivalaia ristmik või mõni muu sarnane koht.Näiteks suunaga linna poole seisab ummik,otsaga silla peale,sest otse saab ühelt rajalt ja kaks keeravad paremale,parem pöörde ja otse minejate vahel on ohutussaar.Selleks et trügija vahele saaks peab kogu rivi seisma ja üle saab veel vähem autosid kui muidu.Ma ei ole üldse mingi kadekops ja kui keegi minust kiirem las läheb,aga oma rikkumisega veel teisi takistada,see mulle ei meeldi.Samuti ei meeldi,kui ülbikutest trügijaid vahele lastakse.
Ise olen ka pigem kiire liikleja ja kui ei meeldi ummikus ,siis sõidan muid teid,et kiiremini jõuda.Ma ei tee seda,aga teiste arvel,sest ma saan ise hakkama.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
Sellega küll täiesti nõus, et kui vaheletrügija eelise saamiseks ülejäänuid "tagasi lükkab", on trügimine kurjast. Seda isegi tsikliga.
-
Aitähh sulle kes sa tehnika tänavale vasak pööret sooritasid ja samal ajal teist autot pukseerides vastutulevate sõidukite vahemaad ja kiirust oskad silma järgi hinnata. Sinusuguste Geeniuste abil juhtuvadki kõige meeldejäävamad hetked meie kaunis liikluskultuuris.
Aga austatud kolleegid kuidas aru saada kes on tõesti ülbik ja kes lihtsalt eksinu võõras linnas.
snah kirjutas:Aga austatud kolleegid kuidas aru saada kes on tõesti ülbik ja kes lihtsalt eksinu võõras linnas.
enne kui koosa peale annad küsid kuhu subjekt on sissekirjutatud
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
krõps kirjutas:snah kirjutas:Aga austatud kolleegid kuidas aru saada kes on tõesti ülbik ja kes lihtsalt eksinu võõras linnas.
enne kui koosa peale annad küsid kuhu subjekt on sissekirjutatud
See kah alati ei tööta ma ise liiklen südalinnas väga harva ja juhtub kah et ei tea mis rida kuhu läheb ja lõpeb . Samas Mustamäel tean täpselt kust kuhu ja millal. Ehk siis kesklinnas kvalifitseekus "võõraks linnas" ja mustamäel "hälvikuks".
Täna oli Tartus kuidagi erakordselt närviline päev, tekkis kohe siuke Tallinna tunne. Polnud päris kindel kumba postitada, hälvik-autojuhtide või mootorratturite alla, aga kuna ma mootorratturite omas olen juba korra vastu päid-jalgu saanud ühe videoga siis panen seekord siia.
Enda arust kasutasin mootorratast suhteliselt sihtotstarbeliselt. Kas ma eksin?
[youtube][/youtube]
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
üheselt arusaadav, et hooaeg hakkab läbi saama
O: Sinu katkise ratta. PSi.
superdukega on ikka valus kui linnapeal järelkäruga mahtuniversaal ära lüpsab
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
toretoots kirjutas:Täna oli Tartus kuidagi erakordselt närviline päev, tekkis kohe siuke Tallinna tunne. Polnud päris kindel kumba postitada, hälvik-autojuhtide või mootorratturite alla, aga kuna ma mootorratturite omas olen juba korra vastu päid-jalgu saanud ühe videoga siis panen seekord siia.
Enda arust kasutasin mootorratast suhteliselt sihtotstarbeliselt. Kas ma eksin?
Spoiler
[youtube][/youtube]
See käruga tegelane on ju vana pervert ise.
Aga muidu jube aeglaselt lased autode vahel.. võta midagi selles osas ette palun. Ja ära nii palju pead keeruta, siis ei näe mis ees toimub. Anna aga rattale pähe ja sõida oma sõitu, siis ei hakka autod ka segama.
Krt, jälle said vastu päid-jalgu.
toretoots vaata maanteel peeglisse,et rollerid mööda ei kihutaks
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tsikkel: American Ironhorse Slammer
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 20 korda
426f kirjutas:superdukega on ikka valus kui linnapeal järelkäruga mahtuniversaal ära lüpsab
Tahtsin midagi samasugust just öelda
Kui ma ridade vahel ette lähen, või kellestki mööda, siis nii see ka jääb, krt mingid skodad ja kärumehed ei oma mingit võimalust ka niimoodi nussima tulla.
Ahjaa, skoda mehele oleks ikka pidanud keskmist viskama
-
Ei, see lehvitamine oli minu arust vingem variant. Aga jah, ma küll signaale ootama ei jää, kui fooris just punane pole. Pead ka nii palju ei pöörita, kui linna peal sõidan. Vaata igaks juhuks ette, et kaela pealt vint maha ei tule.
Pean tunnistama et tolle käruga härra tegevus oli mulle sedavõrd üllatav et ma pidin tõesti korduvalt vaatama et kas tõesti ka on kellegil niivõrd väikene peenis. Skoda venna puhul oli muidugi arusaadav käitumine, tal oli noor naiskodanik kõrval istmel. Ja liiga uimase sõidustiili eest ei ole ma nõus vastu päid-jalgu saama, need tseenid on teadlikult välja monteeritud!
superdukega on ikka valus kui linnapeal järelkäruga mahtuniversaal ära lüpsab
Tal oli suurem mootor ja turbo.
Tal oli suurem mootor ja turbo.
irwwww
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
Selliste olukordade puhul tuleb kasutada ennetavat sõidustiili. Mis tähendab seda, et gaasiandmisega tuleb teisi ennetada.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
toretoots - hea õpetlik video, aga keera varem peale ja hoia pikemalt lahti, siis on sellised olukorrad välditavad. Ja vaadata võiks ikka sinna kuhu sõidad
Aga et offtopik ei oleks, siis hälvikust kah.
R õhtupoole Sõpakal arvas, üks 3. seeriaga tüüp, et ta paneb paremalt ühissõidukite raja kaudu kõigist ette - hui ma teda vahele lubasin, eriti aeglaselt kusjuures kulgesin veel (ma ei olnud tsikliga)
Aga asi sellega ei lõppenud, tagumised pehmod lasid ta ikka vahele ja nõeludes ridade vahel ta must ikkagi mööda sai. Mis eriti südant soojendas on see, et ta lasi vahepealsed autod ilusti mööda ootas mind Järvevanal ilusti järgi (10 punkti püsivuse eest!), et siis tunneli lõpus minu ees oma pidurite tööd kontrollida (mul kah tegelikult pidurid alati töökorras ja oskasin selle idika manöövrit oodata). Mul oli ainult siiralt kahju, et olin just autost välja tõstnud kogu kama koos rammusate seeklitega - oleks üks autos olnud, oleks too tüüp selle enda tagaklaasist leidnud
Aga karma on kummaline asi - ei või iial teada, kuidas ta sind kätte saab.
-
- Tsikkel: pilusilm ja venelane
- Tänanud: 83 korda
- Tänatud: 81 korda
Mul on ka üks kana kitkuda, ehk keegi siit teab, kust seda kana leida võib või ehk oli ise roolis või on tegemist naabrimehega.
Esmaspäeva öösel sõitsin autoga Tartus e-kaubamaja juurest aardla risti poole. Üle lamava politseiniku sõites jäi eessõitev mikrobuss ukerdama ja panin suuna sisse ja alustasin möödasõitu. Ei vajutanud päris läbi põranda ka, aga bussijuht hakkas kõrval kiirendama ja takistas möödasõidu manöövrit kõrval kiirendades 100+ kiirusteni välja. Siis sai mul kannatus otsa ja autod tulid ka vastu.
Kast õlut sellele, kes teab ja kirjutab, kust ma ma leian härra, kes sõidab vana valget värvi Volkswagen Transporteriga, numbrimärk 991BJS. Tahaks natuke mõrvakatse kohta arvamust avaldada.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
pidi sel vanal volkaril ikka kiirendus olema.
lkf andmetel see masin täna kindlustamata
mine mõne tuttava kindlustaja juurde ja küsi - saad vb olla omaniku teada koos elukoha aadressiga.
426f kirjutas:Tal oli suurem mootor ja turbo.
irwwww
See tuletab meelde mingit siin foorumis kirjutatud lugu, kus keegi kurtis, et kuskil maanteel pikemat aega tsiklil mingi maakondade vaheline Irisbus kannul püsis, ohtlikke manöövreid tegi ja võib-olla möödagi sõitis, ei mäleta enam.
-
- Tsikkel: Honda VFR 750 FL
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 2 korda
Tänud Mustika keskuse juurest mustamäe teele vasakpööret sooritavale hälvikule, kes otsustas, et kuna tal juba hoog sees on, siis pole mõtet tema ees vasakpööret sooritavat ratturit ära oodata, vaid ikka paremalt läbi korraliku lombi mööda nii, et mul vesi üle pea käis. Vähemalt jäi ristmikule seisma ja vaatama, et kummale rajale ma siis sõidan. Alla ei üritanud ajada! Great success!
-
- Tsikkel: Custom-Honda Shadow VT 1100c
- Tänatud: 1 kord
Murastes nähti sellist, lõvikonservist üledoosi saanud, härrasmeest.
Atvga kõnniteel, laps süles ja koer rihma otsas.
“You took too much man, too much, too much.”
― Hunter S. Thompson
-
- Tsikkel: Rommel the Bomber
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Ju siis härral jalad valutasid. ATV = Aia Traktor Vaegliikujale.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Rancid kirjutas:Ju siis härral jalad valutasid. ATV = Aia Traktor Vaegliikujale.
Aga kui oleks tsikliga olnud, nt sellisega.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tsikkel: Custom-Honda Shadow VT 1100c
- Tänatud: 1 kord
Üledoos on üledoos, vahet pole, mis aparaadiga seda kaifida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.