Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Aizar

Lugemata postitus Postitas Aizar »

http://www.postimees.ee/160507/esileht/ ... 261168.php

Täna õhtul põrkasid Tallinnas Sõle tänaval kokku mootorratas ja sõiduauto, mootorrattur sai avariis vigastada.

Põhja politsei pressiesindaja sõnul sai politsei 21.20 teate liiklusõnnetusest Sõle 37 maja juures, kus olid kokku põrganud Paldiski maantee suunas liikunud sõiduauto Nissan ja mootorratas Suzuki. Suzukit juhtinud 1980. sündinud Rene viidi haiglasse, Nissanit juhtinud 1957. sündinud Nikolai viga ei saanud.
Aivar
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Suzumen kirjutas:
Tsikkelröövel kirjutas:
Lisaks, kui juhtubki halvim, siis käid käna küljele ja siis või ka sisse sõites läheb ratas sinust eespool, mis polegi ju nii paha võrreldes võimalusega hakatuseks peaga kaubikut rammida ja/või tagant tuleva ratta ette jääda.
Ma pole just eriline avarist olnud, paar küljelipanekut, sisse pole kellelegi sõitnud, aga asja kogenud või siis muidu teadjad, kuidas käituda, kui avarii on vältimatu?
Baik tõugatakse kukkumisel alati endast kaugemale. See väldib võimalust, kus ratas võiks Sulle lisakahjustusi tekitada. Baiki enda ees ei ole mõtekas lasta, kuna ta kokkupuutes takistusega võib õhku kerkida ja Sinu peale kukkuda. Lisaks on baigil liiga palju teravaid kohti, mis võivad nende otsa kukkudes lisakahju tekitada Sinu tervisele.
Nii sõitmisel kui ka kukkumisel tuleb tihtipeale käituda vastupidiselt tavaelus sisseharjunud refleksidele. Igaühel sisseharjunud liigutus on kukkudes n.ö. käsi ette panna. Tsikliavarii puhul võib see tähendada esmalt väikese sõrme luu murdu ning seejärel randme tagurpidi minekut. Viimast neist on eriti vastik ravida ja pärast uuesti liikuma saada :shock: .

terv
Kris.
XVZ-123 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

canis lupus
Tsikkel: Super Blackbird, Minsk 125*2

Lugemata postitus Postitas canis lupus »

Politsei peatumismärguande eiramine lõppes avariiga

http://www.postimees.ee/170507/esileht/ ... 261264.php

Lubadeta!!! - Nagu "targad" räägivad - egas load siis sõida :evil:

Sõidke mõistlikult!
BLACKBIRD
CBR 600 F
TZR 125
JAWA
VOSHOD
MINI
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Tundub, et lisaks lubade puudumisele puudusid sel õnnetul tõenäoliselt ka oskused ja sõidukogemus.
Ärge jamage. Kukub sau ette, mis parata. Jääge ikka pidama ja võtke peapesu vastu.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

urmas

Lugemata postitus Postitas urmas »

Hetkel on ratta seljas ikka tohutult palju neid, kellel pole lube.
Ise tean juba, mitte küll tuttavat , aaaga umbes 7 inimest vähemalt, kellel puudub vastav kategooria või kes sõidavad lubatust võimsama rattaga
Mina panustasin trahvi raha ikka lubade alla :wink:
ohutut liiklemist kõigile :wink:
Drive with your brain, not with your balls.
Kasutaja avatar

Virx123

Lugemata postitus Postitas Virx123 »

Eile õhtupoolikul oli Paides ka suht kõva laks olnud,kus möödasõitu sooritanud autojuht sõitis otsa vastas suunas liikunud 18a.mootorratturile, kes viidi sündmuskohalt Tallinna haiglasse :(
GS 500 E -> GSX750->Yamaha 1200 Streetfighter -> ZX9R fighter
Kasutaja avatar

h0lger
Tsikkel: roheline
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas h0lger »

mina tegin avarii esmaspäeval tartus lõunakeskuse juures ringil. vihma sadas ja esipidur pole just kõige parem ja seega sõitis esimene ratas alt ära. Siinkohal ka suured tänud liikluspolitseile, kes sellepeale lihtsalt mööda sõitis, kuigi ma isegi käega tema poole viipasin. :x
Kasutaja avatar

Nitroid

Lugemata postitus Postitas Nitroid »

h0lger kirjutas:
mina tegin avarii esmaspäeval tartus lõunakeskuse juures ringil. vihma sadas ja esipidur pole just kõige parem ja seega sõitis esimene ratas alt ära. Siinkohal ka suured tänud liikluspolitseile, kes sellepeale lihtsalt mööda sõitis, kuigi ma isegi käega tema poole viipasin. :x
Nojah, ja sellest ajast peale on sul Planeta Spordi sidurilink, muinasjutt missugune :)
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Reede õhtul 22 paiku teisaldas Tallinnas Paldiski maanteel üks roheline kawa bike kokkupõrke tagajärjel natuke ühte vana mazdat :?
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Siinkohal tahaks tervitada neid Bikereid, kes täna Tartus ringi kihutasid, endal riietuseks T-särk, teksad ja tossud ning kiiruseks...pagan teab kui palju, sest silmajärgi hinnata on mõttetu.

Elessar

Lugemata postitus Postitas Elessar »

Krt sai ka eile esimene avarii tehtud. Need kes OMC-l käisid võisid mind näha Haapsalu kiltsi tankla juures kõhuli maas. Totaalselt enda viga ja lollus. Põrutasin vasakpõõret tegevale kaubikule sisse. Hoog oli nii nagu linnapiires lubatud, umbes 50. Ei märganud, et 30-ga liikuval kaubikul on vasaksuunatuled sisse lülitatud ja asusin mõõdasõidule, ise kiirust suurendamata. Küljepeale jõudes nägin, et suunad raiped vilguvad. Püüdsin hoida niipalju kui võimalik vasakule ja lootsin, et kaubik mind märkab ja paremale suudab hoiduda. Kahjuks nii ei juhtunud ja sadasin talle juhi ukse kohapealt sisse. Ise jäin suhteliselt terveks, ilmselt tänu kaitsmetega sõidujopele, kuid ratas sai päris paraja põntsu. Siinkohal tahangi paluda ratturitel, kel võibolla GS 500 juppe üle on, mulle ES saata. Eriti kui kellegil näiteks mootori parempoolset küljekaant ja genekat on.
Viimati muutis Elessar, 20 Mai 2007, 16:39, muudetud 1 kord kokku.

KUMM

Lugemata postitus Postitas KUMM »

Täna sai tehtud väke maanteesõit ja ette mainides päris liiklusavariid ja lohisemist ei toimunud kuid ehmatus oli suur kui kahekesi sõittes ennem kurvi ja rauteeülesõidukohta pidurdades põlved vasta paaki surusin ja tuntsin , et misgi nagu ei ole päris õiga ja asja selgitades ühe herilase oma kintsus avastasin. Kahjuks liikus mulle kurvi peal ka teine auto vastu ja tänu erilase mahapühkimisega tegeledes läks kurvi võtmine laiaks, kuid õnnestus siiski mööda mahtuda. Pärast meenus, et oli jah mingi sitikas vastu jopet lennanud ja sealt vist uimasena kintsu peale toibuma jäänud. Paar aastat tagasi samal kuul sai maamajas seisnud tossud jalga tõmmatud ja ilusti tugevalt kinni seotud, ning paar sammu tehes tuli üks ilma lahtisidumatta väha kiirelt jalast ära. Hetkel on kõik erilasetaolised just ärkamas ja ringi tuiamas, nii et vaadake nendega ette.

väike mänd

Lugemata postitus Postitas väike mänd »

täna öösel südaöö paiku käis miski mats postimaja "ees". seda, kuidas 2 bike'i pirita poolt tulles (foorumi juures) foori tagant pääsedes kiirendasid, nägin ise. ja siis käis krigin ja kukkumine. politseimasin oli prakt kohe kohal ja autod ukerdasid mööda... miks nii?
Kasutaja avatar

kris.

Elessar kirjutas:
... Põrutasin parempõõret tegevale kaubikule sisse. Hoog oli nii nagu linnapiires lubatud, umbes 50. Ei märganud, et 30-ga liikuval kaubikul on paremsuunatuled sisse lülitatud ja asusin mõõdasõidule, ...
Et hakkasid paremalt poolt möödasõitu tegema?
"No tule taevas appi ...!"

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

MrR
Tsikkel: Bayerische Motor Werke
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas MrR »

17.05 õhtul sõitsin Sõle tänaval, kui üks vastutulev minibuss otsustas hakata tegema tagasipööret üle topeltjoone selleks mitteettenähtud kohas. Vastassuunas liikuvat mootorratast ta tähele ei pannud. Ühesõnaga keeras täiega ette üle topeltjoone! :evil: :evil: :evil:

Mul käsi kipsis, ribid sees, peapõrutus ja mälestused puuduvad. Kõik eelpoololev on kirja pandud Raporti saate ja arsti info põhjal; endal paar päeva peas olev "salvesti" ei töötanud. Tsikkel läheb suure tõenäosusega mahakandmisele. Kena algus hooajale. :?

Töll
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Töll »

kris. kirjutas:
Elessar kirjutas:
... Põrutasin parempõõret tegevale kaubikule sisse. Hoog oli nii nagu linnapiires lubatud, umbes 50. Ei märganud, et 30-ga liikuval kaubikul on paremsuunatuled sisse lülitatud ja asusin mõõdasõidule, ...

terv
Kris.
Elessar kirjutas:
Püüdsin hoida niipalju kui võimalik vasakule ja lootsin, et kaubik mind märkab ja paremale suudab hoiduda. Kahjuks nii ei juhtunud ja sadasin talle juhi ukse kohapealt sisse.
Ma arvan, et kaubik tegi ikka vaskpööret ?

GSX400E

Lugemata postitus Postitas GSX400E »

MrR kirjutas:
17.05 õhtul sõitsin Sõle tänaval, kui üks vastutulev minibuss otsustas hakata tegema tagasipööret üle topeltjoone selleks mitteettenähtud kohas. Vastassuunas liikuvat mootorratast ta tähele ei pannud. Ühesõnaga keeras täiega ette üle topeltjoone! :evil: :evil: :evil:

Mul käsi kipsis, ribid sees, peapõrutus ja mälestused puuduvad. Kõik eelpoololev on kirja pandud Raporti saate ja arsti info põhjal; endal paar päeva peas olev "salvesti" ei töötanud. Tsikkel läheb suure tõenäosusega mahakandmisele. Kena algus hooajale. :?
Tunnen sügavalt kaasa ja soovin kiiret paranemist sulle!!! Kõhedusega kuulan neid jutte kohe ja iga kord kui sõitma lähen on silmad kaks korda rohkem avatud!!!

Elessar

Lugemata postitus Postitas Elessar »

Minu viga. Kaubik tegi siiski vasakpõõret ja ma sõitsin talle vasakult sisse. Ilmselt põrutusest mõte ei töödanud hästi :?
Kasutaja avatar

kris.

Elessar kirjutas:
Minu viga. Kaubik tegi siiski vasakpõõret ja ma sõitsin talle vasakult sisse. Ilmselt põrutusest mõte ei töödanud hästi :?
Arusaadav, peatset paranemist!

terv
Kris.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

westel
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas westel »

Täna kella 22.00 ajal toimus Tammsaare teel liiklusõnnetus, kus kokku põrkasid auto ja mootorratas.
Nimelt kõik juhtus nii, et autojuht sõitis esimeses reas ja hakkas tegema vasakpööret üle teise rea. Mina sõitsin siis teises reas ja sellest autost natuke tagapool.
Minu taga sõitis siis aga üks teine tsikklimees koos kaaslasega.
Samal hetkel kui see auto hakkas ootamatult üle teise rea vasakule keerama...siis ka pidurdas.
Mina põikasin mingit moodi sellest autost mööda- esimesse ritta.
(suunatuli läks õrnalt vastu)
Teine tsikklimees minu taga aga sõitis sellele autole tagant sisse.
Tsikklijuhil endal mingeid vigastusi minu teada ei olnud.
Kaaslane sai aga viga (loodetavasti kergelt) toimetati haiglasse.
Autojuht oli joobes ja käitus väga ootamatult.
Kasutaja avatar

Lang
Tsikkel: XV1700 RS WARRIOR

Lugemata postitus Postitas Lang »

Mootorrattur sõitis metskitsele otsa

http://www.postimees.ee/210507/esileht/krimi/261824.php
SREU #0273
Kasutaja avatar

AN-400
Tsikkel: Suzuki 650
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

t*** küll, olin ise ka nende pundis ja nägin kuidas asi juhtus. masendav vaatepilt oli.
olime neljakesi, kaks ees ja kaks taga. ise olin tee vasemas osas ja taga. siis kitseraip hüppas vasakult võsast dragile täpselt ette ja nii ootamatult...
kõigepealt oli laks kitsega, siis drag niitis kõrvaloleva 1100 virago külili ja naska pani oma tsikliga otsa juba külili olevatele tsiklitele, kole oli vaadata sädemepilvi, rulluvaid inimesi teel ja alla põllule lendavat naisterahvast suure tolmupilve sees. kuna ise hoidsin eessõitjaga veits pikemat vahemaad, siis jäin terveks koos tsikliga. suutsin pidurdada ja mööduda vasakult sellest külili lohisevast dragist. kitseraip lendas kaarega põllule ja kohe valma kah. dragimehel on marrastusi ja parem käeluu katki, naskal pölv katki, hiljem tehti kolm õmblust.. rattad purud kah.
nali oli see, et enne oli üks auto tee ääres mis oli ka ilmselt kitsega kergemini suhelnud, siis veidi maad edasi oli bike kitsega kokku saanud see lappis oma ratast... :roll:
üks igavene s**t lugu. kohale jõudnud politseibussi juhtinud politseinik rääkis, et seal olla pea iga nädal pauk kitsedega. see olevat üks kõikse pahem teelõik (6km enne kehtnat)
aga igal juhul jaksu ja paranemist neile :wink:
Suzuki 650 K7
Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

http://www.liveleak.com/view?i=001_1176678796
vot, mis võibkihutades juhtuda[/url]
SYLB
Kasutaja avatar

AN-400
Tsikkel: Suzuki 650
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

oh issand küll neid bikemehi.... :roll:
Suzuki 650 K7
Kasutaja avatar

pärnakas

Lugemata postitus Postitas pärnakas »

vot, mis võibkihutades juhtuda[/url]
Tjah karm.... ohtlik ei ole mitte kiire sõit vaid järsk seisma jäämine...
ja kust küll on mul meelde jäänud, et kui ratturil on peale õnnetust saabas jalast ära tulnud....siis teda kahjuks ei ole enam meie hulgas....sellel ratturil saabas puudus..... hakka või uskuma :(
Süsimust Bläcku- Kas vana HONDA roostetab.... ei ta roosteta:)
Tark ei torma!!!
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00

Lugemata postitus Postitas Primo »

Kaameramees on küll hälbega
Challenge the Adventure.Ride The World

Intruder

Lugemata postitus Postitas Intruder »

Sorry, et natuke offtopic aga.
Primo - sina kui inimene kes sellist ala kui meedia õpib, võiks väga hästi ju aru saada, et antud juhul oli sündmuspaigal abistajaid küllaga ning see töö mida see kaameramees tegi kohe kindlasti ei olnud hälmega vaid 12 punkti talle. Äkki see videolõigu vaatamine pani mõnda 220 kihutavat uljaspead mõtlema, et kui ka temaga selline pauk juhtuks siis oleks ka tema külm ning viiakse ära autoga jalad ees.
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00

Lugemata postitus Postitas Primo »

Intruder, kui sa nüüd viitad sellele, et kaameramees oli ka shokis juhtunust ja kõigil oli plafoon viltu, ning see oligi põhjuseks, miks kaameramees kaootiliselt edasi-tagasi, kaamera näpus ringi jooksis, siis ei oleks pidanud seda üldse filmima.Äge on ju niisama käia, saapaotsaga purunenud ratta tükke toksida ja "mitte midagi" filmida.
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

LähmeSõidame

Lugemata postitus Postitas LähmeSõidame »

RS 125
Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

intruder ja primo.. mis te nüüd tühja pärast kaklete.. kallistage ja leppige ära :twisted:
arutage parem selle üle, kellel oli süü. Kas autol, et ta ette keeras, või mootorratturil, et ta liiga madalalt lendas ?
SYLB
Suletud

Mine “Vaba teema”