Endurod metsaradadele (Harjumaa)
Moderaator: Moded
Lahedad mülkad paistavad pildipealt
Huvitav oleks teada, kui GPS kellelgi kaasas oli, palju see keskmine kiirus võis olla sellisel rajal
Loodan, et te siis puhkepauside ajal riigikorda ei kirunud ja rassistlikke nalju ei pildunud...
Kahju et ise ei jõudnud.

Huvitav oleks teada, kui GPS kellelgi kaasas oli, palju see keskmine kiirus võis olla sellisel rajal

Loodan, et te siis puhkepauside ajal riigikorda ei kirunud ja rassistlikke nalju ei pildunud...

Kahju et ise ei jõudnud.
SAQU
WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
WR400F
to saqu: gps järgi ei tea, kuid kella järgi oli nii, et 6 tundi ja 60 km (koos puhke ja remondipausidega). Ja ära muretse, riigikorda ei kirutud ja naljad ei olnud rassistlikud....
Veel tahaks tänada Kiili vallavalitsust, kes 3 aasta taguse jalgrattamatka tähistused (need sinised lipakad) alles jättis, mis lõpuks meie päästjaiks osutusid.
Vigastustest - minul vajab vahetust jalgpiduri hoob ning karterikaitse peab kah oma esialgse kuju tagasi saama (see palktee oli mõeldud ilmselt kõrgemate rataste jaoks). Enne kui need tehtud, ei tahaks järgmisele tripile minna.
Veel tahaks tänada Kiili vallavalitsust, kes 3 aasta taguse jalgrattamatka tähistused (need sinised lipakad) alles jättis, mis lõpuks meie päästjaiks osutusid.
Vigastustest - minul vajab vahetust jalgpiduri hoob ning karterikaitse peab kah oma esialgse kuju tagasi saama (see palktee oli mõeldud ilmselt kõrgemate rataste jaoks). Enne kui need tehtud, ei tahaks järgmisele tripile minna.
Hei hei!!!
See link paistab siia teemasse sobivat....
Lugu siis kurjadest ja pahadest mootorratturitest ja headest ajakirjanikest, kes metsaradadel kohtusid
http://www.parnupostimees.ee/190906/esi ... 067737.php
See link paistab siia teemasse sobivat....

Lugu siis kurjadest ja pahadest mootorratturitest ja headest ajakirjanikest, kes metsaradadel kohtusid

http://www.parnupostimees.ee/190906/esi ... 067737.php
Süsimust Bläcku- Kas vana HONDA roostetab.... ei ta roosteta:)
Tark ei torma!!!
Tark ei torma!!!
hommik. nüüd kui kaks tsiklit rappakeerasid, et vältida otsasöitu inimestele onkohe 18 kilo trahvi väärt.
ma olin 2 päeva idavirumaal metsades. seal on sellised roopad ja vaod metsa alla söidetud PÄÄSTEAMETI autodega. miks neile trahve ja kisa ei tehta???
siit tuleb selline järeldus teha. vötke tekk selga ja uhage rahus metsas .
kui kellelegi ei meeldi siis oled sa päästija ja teed järel kustutust
ma olin 2 päeva idavirumaal metsades. seal on sellised roopad ja vaod metsa alla söidetud PÄÄSTEAMETI autodega. miks neile trahve ja kisa ei tehta???

-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Ma olen ka maasturiga mütanud looduskaitse alal mööda raba, aga seda pritsumeeste loal ja tulekahju ohjeldamiseks. Sama hästi võid sita naabrimehe ukse maha lüüa ja väita, et kuulsid naise appikarjeid ning otsustasid ta päästaK2bi kirjutas:hommik. nüüd kui kaks tsiklit rappakeerasid, et vältida otsasöitu inimestele onkohe 18 kilo trahvi väärt.

Üldiselt on ilus ikka otsida raskesti läbitavaid teid mitte neid ise teha.
Mida viisakam olla, seda rohkem on lootust, et siia veel niipea ei tule madalmaade varianti kus mootorratta võid aiaga piiratud krossirajal kell 13.00 käima panna ja kel 18.00 pead mootori seisma panema ning seda ka vaid neljal päeval nädalas.
Mida viisakam olla, seda rohkem on lootust, et siia veel niipea ei tule madalmaade varianti kus mootorratta võid aiaga piiratud krossirajal kell 13.00 käima panna ja kel 18.00 pead mootori seisma panema ning seda ka vaid neljal päeval nädalas.
-
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
Tere lugupeetud endurohuvilised!
Vaatasin neid fotek'i tehtud pilte ja millegipärast kargas pähe idee, et kas tegemist ei ole looduse rüüstamisega. Usun, et ka teie olete suured looduse huvilised, kuid kui sammalt lendab nelja tuule poole... ?
Ma ei tea kui paljud teist seda teavad, aga mootorsõidukiga ei ole mujal kui ainult teedel lubatud sõita. Samamoodi ei tohi ka telki püsti panna mujal kui selleks ettenähtud kohas, RMK platsidel. Nii hetkel seadus kahjuks näeb ette.
Olen ka ise matka, looduse ja endurohuviline aga hetkel endurot ei oma. Sihtidelt või metsateedelt kasvavasse metsa sõitma minna ma ei söanda. On ka ju teada, et foorumis seadusega vastuolus asjade propageerimine on keelatud, seega siin võib oht peituda ka lehe omanikule.
Poleks seda postitust teinud, ei tahtnud teemat solkida, aga kui jutt juba looduse peale läks, siis panin kirja, mis mind murelikuks teeb.
Kuna ise sellel väljasõidul ei osalenud ja ainult pilte nägin, siis loodan et loodus siiski kannatada ei saanud. Selline jutt siis, seekord üsna roheline.
Edit: Racerx jõudis ette ja minu sõnum on põhimõtteliselt sama.
Tervitustega
Päärn Roheline Loodusesõber
Vaatasin neid fotek'i tehtud pilte ja millegipärast kargas pähe idee, et kas tegemist ei ole looduse rüüstamisega. Usun, et ka teie olete suured looduse huvilised, kuid kui sammalt lendab nelja tuule poole... ?
Ma ei tea kui paljud teist seda teavad, aga mootorsõidukiga ei ole mujal kui ainult teedel lubatud sõita. Samamoodi ei tohi ka telki püsti panna mujal kui selleks ettenähtud kohas, RMK platsidel. Nii hetkel seadus kahjuks näeb ette.
Olen ka ise matka, looduse ja endurohuviline aga hetkel endurot ei oma. Sihtidelt või metsateedelt kasvavasse metsa sõitma minna ma ei söanda. On ka ju teada, et foorumis seadusega vastuolus asjade propageerimine on keelatud, seega siin võib oht peituda ka lehe omanikule.
Poleks seda postitust teinud, ei tahtnud teemat solkida, aga kui jutt juba looduse peale läks, siis panin kirja, mis mind murelikuks teeb.
Kuna ise sellel väljasõidul ei osalenud ja ainult pilte nägin, siis loodan et loodus siiski kannatada ei saanud. Selline jutt siis, seekord üsna roheline.
Edit: Racerx jõudis ette ja minu sõnum on põhimõtteliselt sama.
Tervitustega
Päärn Roheline Loodusesõber
Moto-orineteerumine: http://www.villamoto.ee
Tuleb välja päris kõva teema
Saan aru ühest kui teisest fanatismist.
Pean loodusest lugu samas ka tsiklitest ja nö. muda lennutamisest 4 tuule suunda.
Plät kui metsa langetatakse ja veetakse välja -sellest jäävad 10 `neid kordi hullemad jäljed kui et 10-20 tsiklimeest teha suudavad.
Loomulikult arusaadav ju eestikeeles et looduskaitseala on see kus ei keera muda ülesse ja ei plänni autoga ringi - ka tsikliga.
neid metsi ja kõnnumaastikke ning soid on meil tuhat ja rohem km2 `d
krt kui mingid vennad kallutavad metsaäärde oma kallutajakasti täie paska maha ja see vaikitakse maha ning - nö tegeletakse asjaga siis krdi metsas sõitmine on ikka väga väike selle kõrval.
Mis kuradi seadusi siin loetakse. - metsas on ka teed ju. off-road masinaga hetkel siis tsikliga - pole ju keelatud metsas sõitmine, muidugi kui see pole omaniku poolt keelatud.

Saan aru ühest kui teisest fanatismist.
Pean loodusest lugu samas ka tsiklitest ja nö. muda lennutamisest 4 tuule suunda.
Plät kui metsa langetatakse ja veetakse välja -sellest jäävad 10 `neid kordi hullemad jäljed kui et 10-20 tsiklimeest teha suudavad.
Loomulikult arusaadav ju eestikeeles et looduskaitseala on see kus ei keera muda ülesse ja ei plänni autoga ringi - ka tsikliga.
neid metsi ja kõnnumaastikke ning soid on meil tuhat ja rohem km2 `d
krt kui mingid vennad kallutavad metsaäärde oma kallutajakasti täie paska maha ja see vaikitakse maha ning - nö tegeletakse asjaga siis krdi metsas sõitmine on ikka väga väike selle kõrval.
Mis kuradi seadusi siin loetakse. - metsas on ka teed ju. off-road masinaga hetkel siis tsikliga - pole ju keelatud metsas sõitmine, muidugi kui see pole omaniku poolt keelatud.
Elukooli õpilane
pole just viiemees!
VEOKITE VARUOSAD!
Käin meeleldi mülkas!
56 940 571
Omal poolearuline IZ planeta 350ccm krutitud ja puuritud ning kontaktivaba. -kärnadega! `65a.
... rääkimata JAWA`dest
pole just viiemees!

VEOKITE VARUOSAD!
Käin meeleldi mülkas!

56 940 571
Omal poolearuline IZ planeta 350ccm krutitud ja puuritud ning kontaktivaba. -kärnadega! `65a.
... rääkimata JAWA`dest
Kindlasti sai loodus kannatada! Loodus kannatab juba selle tõttu, paarn, et sina siin maamuna peal elad. Või et mäger koopas peeretab või põder männivõsusid sööb.
Või peaks kogu Eesti territooriumil äkki turbakaevandamise lõpetama?
Seni oleme trippidel loodust säästnud asjatust ja liigsest rüüstamisest. St ei roni metsa alla, kui vähegi tee moodi alternatiiv on olemas. Ei loobi joogipudeleid minema vaid korjame seljakotti tagasi.
Ja isegi kui metsa alla minnakse, kui mujalt läbi ei saa, ei keerata maapinda nii sassi, kui võimalik.
Need pildid, mida sina, paarn, nägid kaevamist, olid matkadest murdosa. Üleeelmisel P-l vast 50m, sel pühapäeval 200m. JA KÕIGIS kaevamiskohtades olid enne kas autod või rasketehnika ees läinud.
Ma tahan öelda, et kes pole kõne all olevatel sõitudel kordagi käinud, hoiab nende sõitude suhtes noka kinni.
Siinkohal ei õigusta neid sõite, kus jalakäijaile röögitakse "eest ära".
Seni oleme trippidel loodust säästnud asjatust ja liigsest rüüstamisest. St ei roni metsa alla, kui vähegi tee moodi alternatiiv on olemas. Ei loobi joogipudeleid minema vaid korjame seljakotti tagasi.
Ja isegi kui metsa alla minnakse, kui mujalt läbi ei saa, ei keerata maapinda nii sassi, kui võimalik.
Need pildid, mida sina, paarn, nägid kaevamist, olid matkadest murdosa. Üleeelmisel P-l vast 50m, sel pühapäeval 200m. JA KÕIGIS kaevamiskohtades olid enne kas autod või rasketehnika ees läinud.
Ma tahan öelda, et kes pole kõne all olevatel sõitudel kordagi käinud, hoiab nende sõitude suhtes noka kinni.
Siinkohal ei õigusta neid sõite, kus jalakäijaile röögitakse "eest ära".
-
- Kontakt:
Sellise lasteaia lapse jutuga pole küll mõtet lagedale tulla, et teised teevad miks mina ei või? Siin kohal pole midagi vaielda, mootorsõidukiga riigimetsas sõitmine on lihtsalt keelatud k.a. ka igusugustel radadel, metsateedel jne. Uurige keskkonnaispektsioonist.mella kirjutas:Kindlasti sai loodus kannatada!
KÕIGIS kaevamiskohtades olid enne kas autod või rasketehnika ees läinud.
Üritan oma sõnavõtuga siiski viisakaks jääda ja teiste arvamust suutropiga mitte kinni toppida. Minu idee oli inimesi sellele teemale mõtlema panna, mitte kellelegi nn "näkku panna".
Ma lihtsalt leian, et looduses käies võiks loodus lahkudes välja näha nagu tulles. See, et Te üritate seda põhimõtet järgida on väga positiivne ja näitab Teid, kui mootorrattureid, väga heas valguses.mella kirjutas:Seni oleme trippidel loodust säästnud asjatust ja liigsest rüüstamisest. St ei roni metsa alla, kui vähegi tee moodi alternatiiv on olemas. Ei loobi joogipudeleid minema vaid korjame seljakotti tagasi.
no minge öige köik persse kes seda looduse juttu ajavad. tösiselt.
kui me rennesega kaks aastat tagasi jussijärvede ääres söitsime tsiklitega mööda radu ( mille olid sinna teinud autod) siis tee äär oli paksult JALGSIMATKAVATE inimeste poolt loobitud prahti täis .
siin tahan ma teada kumb on loodusele ohtlikum - kas mööda metsarada söitev tsikkel vöi jalakäiv inimene, kes viskab: klaaspudeli,plekkpurgi jne. asja maha ?
kui me rennesega kaks aastat tagasi jussijärvede ääres söitsime tsiklitega mööda radu ( mille olid sinna teinud autod) siis tee äär oli paksult JALGSIMATKAVATE inimeste poolt loobitud prahti täis .
siin tahan ma teada kumb on loodusele ohtlikum - kas mööda metsarada söitev tsikkel vöi jalakäiv inimene, kes viskab: klaaspudeli,plekkpurgi jne. asja maha ?
ei saa mitte vaikki olla ...
Mina siin ka seda teemat natuke torkisin oma rohelise kurjusega
to mella: see et koik loodust rikub ei tähenda seda et moni asi rohkem seda ei teeks ning kahjuks voi onneks on inimene nagunii yks parasiit kes rikub oma enda keskonda.
to paarn: ei saa olla kategooriline minuarvates vaid asju peaks votma natuke vabamalt, ma ei pea pahaks seda et sõidetakse metsas motikaga kus on vana siht voi tee. Oled kuulnud sellisest asjast nagu pärandkooslused ja nende hoid. Sellest vaatevinkilst on isegi hea kui motikad oma myttamisega sihte ja kunagiste heinamaade vahelisi teid "lahti hoiavad" ja takistavad võsastumist.
Kogu me elu ja tegevus on vastuoluline nii ka see teema kas võib eduroga soita voi ei. Alati on plus ja miinus käsikäes.
Loomulikult on ebanormaalne sõita enduga mööda laudteed, kas sõidaks siis ka mööda kõnniteed?, voi sõita mööda raba voi sood voi siis hoolimatult mööda rannariba. jne jne.
tonis
Mina siin ka seda teemat natuke torkisin oma rohelise kurjusega

to mella: see et koik loodust rikub ei tähenda seda et moni asi rohkem seda ei teeks ning kahjuks voi onneks on inimene nagunii yks parasiit kes rikub oma enda keskonda.
to paarn: ei saa olla kategooriline minuarvates vaid asju peaks votma natuke vabamalt, ma ei pea pahaks seda et sõidetakse metsas motikaga kus on vana siht voi tee. Oled kuulnud sellisest asjast nagu pärandkooslused ja nende hoid. Sellest vaatevinkilst on isegi hea kui motikad oma myttamisega sihte ja kunagiste heinamaade vahelisi teid "lahti hoiavad" ja takistavad võsastumist.
Kogu me elu ja tegevus on vastuoluline nii ka see teema kas võib eduroga soita voi ei. Alati on plus ja miinus käsikäes.
Loomulikult on ebanormaalne sõita enduga mööda laudteed, kas sõidaks siis ka mööda kõnniteed?, voi sõita mööda raba voi sood voi siis hoolimatult mööda rannariba. jne jne.
tonis
-
- Kontakt:
100% nõus toniskipperiga! Ma ka ei arva, et sihte ja muid metsateid mööda ei peaks tohtima sõita. Nagunii sõidavad seal metsaveoautod, traktorid ja RMK maasturid. Hetkel aga jah, seaduse järgi kahjuks keelatud. Aga see ei olnud asja point, asi lihtsalt selles, et ma ei sooviks näha sellist, nagu Peeter Oja ütles "üleolevat musta volga mentaliteeti, et ma voin, olen nii kõva mees, ja teised teevad ju ka".toniskipper kirjutas:to paarn: ei saa olla kategooriline minuarvates vaid asju peaks votma natuke vabamalt, ma ei pea pahaks seda et sõidetakse metsas motikaga kus on vana siht voi tee.
Päärn Roheline, aga enduroga lubab soita

Sel juhul me rikume seadust, kui see nii on. Aga ei riku loodust oluliselt rohkem kui selle tee mittekasutamisega.paarn kirjutas:Sellise lasteaia lapse jutuga pole küll mõtet lagedale tulla, et teised teevad miks mina ei või? Siin kohal pole midagi vaielda, mootorsõidukiga riigimetsas sõitmine on lihtsalt keelatud k.a. ka igusugustel radadel, metsateedel jne. Uurige keskkonnaispektsioonist.mella kirjutas:Kindlasti sai loodus kannatada!
KÕIGIS kaevamiskohtades olid enne kas autod või rasketehnika ees läinud.
Ehk siis tooks võrdluse rikkumisega +5kmh kiirusületamine. Kõik me teeme, kuid ei loe eriliseks ohuks liiklusele.
Et saada parem selgus, helistasin ... krt, kuhu ma siis helistasin?
nii, Keskkonnainspektsiooni Hr Mait Tint'le.
Tema ütles välja seisukoha ja mõiste "metsatee".
LE väidab, et väljaspool teid on mootoriga liikumine keelatud. Kuid mõiste "tee" alla käib ka metsatee:
§2. Tee
(1) Tee on maantee, tänav, metsatee, jalgtee ja jalgrattatee või muu sõidukite või jalakäijate liiklemiseks kasutatav rajatis, mis võib olla riigi või kohaliku omavalitsuse või muu juriidilise isiku või füüsilise isiku omandis.
(2) Tee moodustavad:
1) liiklemiseks kasutatavad järgmised rajatised:
–sõidutee ning sellega külgnevale alale sissesõidu ja sealt väljasõidu tee ning kõnnitee;
–parkla ja puhkekoht;
–tunnel, sild, truup ja viadukt;
–liikurmasinarada;
–liikleja kontrollimiseks ja maksustamiseks mõeldud ala;
–ühissõiduki peatuseks ettenähtud ala ja ootekoda;
–piirikontrolli- ja tollikontrollirajatis;
–teepeenar;
2) muud rajatised:
–kraav, haljasala ning eraldus- või haljasriba;
–tee äärde liikluskahjustuste kaitseks rajatud kaitseehitis ja müratõke ning keskkonnakaitserajatis;
–liikluskorraldusvahend;
–teemärgistus- ja teevalgustusrajatis;
–tee ääres asetsev muu teehoiurajatis.
§53. Metsatee
(1) Metsatee on käesoleva seaduse tähenduses riigi omandisse jäetud maal paiknev valdavalt riigimetsa majandamiseks kasutatav tee. Metsateed võib kasutada igaüks juhul, kui riigimetsa majandamist korraldav isik või riigiasutus ei ole metsateed või selle osa sulgenud või metsateel liiklust piiranud.
Kui on juba tehtud jälg kohas, kus ei ole kasvavaid puid ja põõsaid ning maaomanik ei ole selle kohta vastumeelsust üles näidanud selgelt mõistetavate TÕKESTUSVAHENDITEGA (tõkkepuu, silt, märk), pole keskkonnainspektsioonil selle vastu midagi.
Näitena võtsime Kõrvemaa rajad ja teed. METSATEED.
Mootorsõidukiga ei tohi teha säilivat jälge kohas, kus seda pole ees.
(loomulikult saame aru, et kui keegi on autoga ennast läbi raba vintsinud, ei saa seda lugeda mõistlikuks tegevuseks ning sinna järele ronida omaniku loata ei tohiks).
Küsisin ka Gaasitrasside ja elektriliinialuste kohta. Seal sõitmine jätab neid täiesti külmaks. Kui trasside maa omanikud selle vastu pole. Ja miks peaks olema, kui seal puid ning kõrgemat tainestikku sihilikult hävitatakse.
Reguleerivad aktid:
Liiklusseadus, Liikluseeskiri, teeseadus, metsaseadus (prg 32).
Ehk siis, kui on olemas metsatee moodi asi ning seal pole otseselt liikumine tõkestatud või keelatud maaomaniku või looduskaitsjate poolt, võib sõita.
(48) Tee all mõistetakse vastavalt «Teeseaduse» §-le 2 maanteed, tänavat, jalgteed ja jalgrattateed või muud sõidukite või jalakäijate liiklemiseks kasutatavat rajatist koos seda moodustavate sõidu- ja kõnniteede, teepeenarde, haljasalade, eraldus- või haljasribadega ning muude teehoiurajatistega. Termin hõlmab ka teega külgnevale alale sissesõidu või sealt väljasõidu teed ning parklat ja puhkekohta. Olenevalt pealiskihist jagunevad teed:1) kattega teeks, mis on tsemendi, tuha või bituumeniga töödeldud materjalist püsikattega (asfalt-, tsementbetoon- vms kate) ning kiviparketi ja munakivisillutisega tee;2) kruusateeks, mis on kruusast, kruus- või killustikliivast või killustikusõelmetest tee;3) pinnasteeks, mis on põllu-, metsa- vms pealiskihita tee, mis on teeks rajatud või sõidukite liikumise tulemusena selleks kujunenud.
(44) Sõiduki all mõistetakse vastavalt «Liiklusseaduse» § 12 lõikele 1 teel liiklemiseks ettenähtud või teel liiklevat liiklusvahendit, mis liigub mootori või muul jõul.
(27) Mootorsõiduki all mõistetakse vastavalt «Liiklusseaduse» § 12 lõikele 2 mootori jõul liikuvat sõidukit. Mootorsõiduki all ei mõisteta mootoriga jalgratast, mopeedi ega mootori jõul liikuvat rööbassõidukit.
§ 15. Juht ei tohi põhjustada ebamugavusi teisele inimesele ega kahju teed ümbritsevale keskkonnale liigse müra, tolmu ja heitgaasiga, mida
antud oludes on võimalik vältida. Tuleb hoiduda otsasõidust loomale või linnule.
§ 17. Mootorsõidukid, välja arvatud eritalituse sõidukid, ei või sõita, peatuda ega parkida väljaspool teed kohtades, mis ei ole ette nähtud mootorsõidukite liikluseks. Nendes kohtades võib liigelda ainult maaomaniku loal.
§ 19. Liikleja ei tohi:
1) saastata looduskeskkonda kütte- või määrdeainetega ega vahetada mootorsõidukil õlisid kohas, mis ei ole selleks ette nähtud;
2) kahjustada, risustada või muul viisil saastata teed ega teega külgnevat ala;
3) liigelda sõidukiga, millel on keskkonda saastav leke.
Küsimus: Milline seaduse punkt keelab sõita pinnaseteel (metsatee jne.)?
Ma ei räägi sugugi looduskaitsealast, ega laudteel sõitjatest, nemad on minu arvamust mööda valesti käitunud.
EDIT: Mella jõudis juba ette, aga mõte on sama.
Rohelistel ei ole mõtet lahmida ainult paljast mootorratta "koledast välimuseset" lähtuvalt.
(44) Sõiduki all mõistetakse vastavalt «Liiklusseaduse» § 12 lõikele 1 teel liiklemiseks ettenähtud või teel liiklevat liiklusvahendit, mis liigub mootori või muul jõul.
(27) Mootorsõiduki all mõistetakse vastavalt «Liiklusseaduse» § 12 lõikele 2 mootori jõul liikuvat sõidukit. Mootorsõiduki all ei mõisteta mootoriga jalgratast, mopeedi ega mootori jõul liikuvat rööbassõidukit.
§ 15. Juht ei tohi põhjustada ebamugavusi teisele inimesele ega kahju teed ümbritsevale keskkonnale liigse müra, tolmu ja heitgaasiga, mida
antud oludes on võimalik vältida. Tuleb hoiduda otsasõidust loomale või linnule.
§ 17. Mootorsõidukid, välja arvatud eritalituse sõidukid, ei või sõita, peatuda ega parkida väljaspool teed kohtades, mis ei ole ette nähtud mootorsõidukite liikluseks. Nendes kohtades võib liigelda ainult maaomaniku loal.
§ 19. Liikleja ei tohi:
1) saastata looduskeskkonda kütte- või määrdeainetega ega vahetada mootorsõidukil õlisid kohas, mis ei ole selleks ette nähtud;
2) kahjustada, risustada või muul viisil saastata teed ega teega külgnevat ala;
3) liigelda sõidukiga, millel on keskkonda saastav leke.
Küsimus: Milline seaduse punkt keelab sõita pinnaseteel (metsatee jne.)?
Ma ei räägi sugugi looduskaitsealast, ega laudteel sõitjatest, nemad on minu arvamust mööda valesti käitunud.
EDIT: Mella jõudis juba ette, aga mõte on sama.
Rohelistel ei ole mõtet lahmida ainult paljast mootorratta "koledast välimuseset" lähtuvalt.

Viimati muutis saqu, 19 Sept 2006, 13:49, muudetud 1 kord kokku.
SAQU
WR400F
WR400F
-
- Kontakt:
Jah tean, kirjutasin nimelt tingivas kõneviisis, et ma ka ei poolda seda, et sihtidel ei peaks tohtima sõita. Ma arvan ka, et mööda metsateid võiks see lubatud olla. Ja üldiselt, võtke asja rahulikumalt, nagu ma juba ütlesin oli, minu idee oli inimesi sellele teemale mõtlema panna, mitte kellelegi nn "näkku panna". Ja lihtsalt asja arutada, et teada saada Teie arvamust sellest loost.K2bi kirjutas:krt otsustage ära nüüd.
üks post ütleb ,et ei tohi metsateel söita .järgmine post räägib ,et vöib .
ise ka tead mida räägid väää paarn????
tegelt ka tagarattal sõit on keelatud ja kahe käega tuleb hoida lenksudest jne jne. ainult et see metsas sõit on lihtsam kontrollida kui bike`il sabas sõita.
keelatud on palju asju ainult et kui ühte asja hakkab palju olema ning tekivad vaking tähelepanu pöörajad siis keelatakse ja näidatakse sõrmega kui jube ikka ja kui jube ikka "... näe näe ühel tätoveering kah käe labal teb mis teha võivad hirmutavad koleda väljanägemisega veel oravad ära".
daah
enamalt jaolt kisutakse tühjast kiunu, vaja ju tähelepanu ...
sõitke kus olete sõitnud ja sõitke korralikult. seal kus otseselt silt või teada on et see on eramaa või looduskaitse ala siis ärge sõitke. selline võimalik rikkumine -keelust üle astumine meelitab jälle tähtsaid ninasid ligi kes saavad sellise kära eest palka!
kena kärnatamist ...
täna lähen ma kindlasti metsa- kärnatama.
keelatud on palju asju ainult et kui ühte asja hakkab palju olema ning tekivad vaking tähelepanu pöörajad siis keelatakse ja näidatakse sõrmega kui jube ikka ja kui jube ikka "... näe näe ühel tätoveering kah käe labal teb mis teha võivad hirmutavad koleda väljanägemisega veel oravad ära".

enamalt jaolt kisutakse tühjast kiunu, vaja ju tähelepanu ...
sõitke kus olete sõitnud ja sõitke korralikult. seal kus otseselt silt või teada on et see on eramaa või looduskaitse ala siis ärge sõitke. selline võimalik rikkumine -keelust üle astumine meelitab jälle tähtsaid ninasid ligi kes saavad sellise kära eest palka!
kena kärnatamist ...
täna lähen ma kindlasti metsa- kärnatama.
Elukooli õpilane
pole just viiemees!
VEOKITE VARUOSAD!
Käin meeleldi mülkas!
56 940 571
... rääkimata JAWA`dest
pole just viiemees!

VEOKITE VARUOSAD!
Käin meeleldi mülkas!

56 940 571
... rääkimata JAWA`dest
Kus see kirjas on, et kõik rattad peavad kogu aja maas olema?JohnDoe kirjutas:tegelt ka tagarattal sõit on keelatud ja kahe käega tuleb hoida lenksudest jne jne.
lenksust kinni hoidmisele:
4) mootorratta juhtimisel hoidma juhtrauast kinni kahe käega, välja arvatud käega hoiatusmärguandmise ajal,
Ma võin vabalt sel ajal hoiatusmärguannet näidata

mella ma ei näri tähti tõin lihtsa näite - vahest arva mendid närivad tähti kui liiga kauaks taga rattal sõitma unustad või üks käsi koguaeg püsti sõidad... 
Jõutigi sinna välja et sedused on laiali tõmmatud ja asi selge....
nüüd siis see teema ehk koondub jälle piltide ja kogunemiste teemadeks...
kena kärnailma!

Jõutigi sinna välja et sedused on laiali tõmmatud ja asi selge....
nüüd siis see teema ehk koondub jälle piltide ja kogunemiste teemadeks...
kena kärnailma!
Elukooli õpilane
pole just viiemees!
VEOKITE VARUOSAD!
Käin meeleldi mülkas!
56 940 571
... rääkimata JAWA`dest
pole just viiemees!

VEOKITE VARUOSAD!
Käin meeleldi mülkas!

56 940 571
... rääkimata JAWA`dest
-
- Kontakt:
Vat selle kujunemisega on imelikud lood, olime sel suvel hiiumaal ja mere äärde viis nn metsatee, kus olid autod ja ATV-d sõitnud, soitsime siis ka seda teed pidi ja panime telgid metsa äärde. Siis tuli aga keskkonnainspektsiooni inspektor ja seletas, et see siin ei ole mingi tee ja see kividest lõkkekoht ei ole mingi lõkkekoht ja siin lõket teha, mootorsõidukiga sõita ega telkida, ei tohi, mis siis, et see ei ole kaitseala ega midagi, kusagil eestis ei tohi ja lihtsalt ajas meid minema. Et ühesõnaga autod oma sõitmisega olidki selle tee tekitanud. Lubas ka trahvi teha, nii et see teeks kujunimine võib olla keskkonnainspektsiooni ja liikluseeskirja järgi kuidagi nn kahtlane ala. Pärast pikka rääkimist lubas inspektor meil siiski öö ära magada, kuid hommikul pidime läinud olema.saqu kirjutas:tee, mis on teeks rajatud või sõidukite liikumise tulemusena selleks kujunenud.
Aga jah, nagu mella kirjutas, et kui ikka ongi õige metsatee, järlikult siis ongi lubatud!
Tihti ei tea inspektor ise ka ja ajab oma tunde järgi õigust. Seda, et sa iseseadust ei tunne ja lased endale pähe istuda, ei tähenda, et asi nii ongi.paarn kirjutas:Vat selle kujunemisega on imelikud lood, olime sel suvel hiiumaal ja mere äärde viis nn metsatee, kus olid autod ja ATV-d sõitnud, soitsime siis ka seda teed pidi ja panime telgid metsa äärde. Siis tuli aga keskkonnainspektsiooni inspektor ja seletas, et see siin ei ole mingi tee ja see kividest lõkkekoht ei ole mingi lõkkekoht ja siin lõket teha, mootorsõidukiga sõita ega telkida, ei tohi, mis siis, et see ei ole kaitseala ega midagi, kusagil eestis ei tohi ja lihtsalt ajas meid minema. Lubas ka trahvi teha, nii et see teeks kujunimine võib olla keskkonnainspektsiooni ja liikluseeskirja järgi kuidagi nn kahtlane ala. Pärast pikka rääkimist lubas inspektor meil siiski öö ära magada, kuid hommikul pidime läinud olema.
Aga jah, nagu mella kirjutas, et kui ikka ongi õige metsatee, järlikult siis ongi lubatud!
TELKIMINE ja LÕKKE TEGEMINE on täiesti ise teema, sellest loe metsaseadusest.
Kui keegi kallasraja teema üles tõmbab, ütlen juba ette, et seal tõepoolest ei tohi seaduse kohaselt sõita.
to käbi: ma olen kogu aeg rääkinud et sõida kui tahad aga ära tee seda teistele mida sa ei taha et tehtaks sulle. ning kategoorilisus on OUT
nii sellesosas et sõidan kus tahan voi siis ka vastupidi et yldse tuleks endud keelata see on madalalaubalisus ning näide isiku mõtlemisvõime puudumisest.
mella, super ja hea et sellise uuringu tegid. ehk saadakse
ka aru sellest et seaduslikult mis pole lubatud on keelatud.
minu point on lihtne RESPECT! thats all.
paarn. sa käisid seal hiius siis kui oli kogu hiiumaal metsamineku keeld
ja see tõttu ka sind sealt ära aeti ?
nii sellesosas et sõidan kus tahan voi siis ka vastupidi et yldse tuleks endud keelata see on madalalaubalisus ning näide isiku mõtlemisvõime puudumisest.
mella, super ja hea et sellise uuringu tegid. ehk saadakse
ka aru sellest et seaduslikult mis pole lubatud on keelatud.
minu point on lihtne RESPECT! thats all.
paarn. sa käisid seal hiius siis kui oli kogu hiiumaal metsamineku keeld

ja see tõttu ka sind sealt ära aeti ?
Viimati muutis toniskipper, 19 Sept 2006, 14:25, muudetud 2 korda kokku.
Kuulge "metsalised" tegelikult on ju asi nii, et ärge läbustage ja ärge kõvatage, siis ei tule keegi pahasti vaatama-ütlema ka. Iga ettesõidetud rada mööda ei tasu ka järgi sõitma hakata, sest mõni neist võib olla selline mille tekitajat metsaomanik parasjagu afektiseisundis kaheraudsega taga ajab.
Vaadake Saaremaal Mujastes mereääres- seal on neid metsaradu ohtralt tekitatud. Maaomanikud on suurte kividega otsa kinni pannud - kivid veeretatakse kõrvale ja ikka sõidetakse. Või on kõrvalt uus rada tehtud jne.
Nii et eks ta selline taktitunde küsimus ole. Kus osapooled vastastikuse viisakusega asju enam korda ei saada, seal ilmselt siis tehakse nii nagu racerx seda eelpool asuvates postitustes kirjeldas.
Teie siinseid kemplemisi lugedes tekkinud mõtted...
Vaadake Saaremaal Mujastes mereääres- seal on neid metsaradu ohtralt tekitatud. Maaomanikud on suurte kividega otsa kinni pannud - kivid veeretatakse kõrvale ja ikka sõidetakse. Või on kõrvalt uus rada tehtud jne.
Nii et eks ta selline taktitunde küsimus ole. Kus osapooled vastastikuse viisakusega asju enam korda ei saada, seal ilmselt siis tehakse nii nagu racerx seda eelpool asuvates postitustes kirjeldas.
Teie siinseid kemplemisi lugedes tekkinud mõtted...
Suzuki GSX 750 Inazuma
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.