Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

Ciff kirjutas:

Minu arust ei olnud vasak pööret tegeval autol suunda ka sees eks vast sellepärast rattur vast sellise huljulge manöövri vast ette võttisgi.

Kuradi haiged autojuhid ei oska suunatuld kasutada, jubedalt häirivad mind tänaval need suunatule värdjad. Väga suur töö on ju see sisse-välja lülitada, seepärast paljud ei viitsigi, kuigi oskavad. Ise kipun kah suvaliselt peatuvast autost mööda sõitma, hea üllatus, kui juht äkki otsustab pööret sooritama hakata.

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Liigelgeldes eeldage, et kõik juhid on lollid ja pimedad ning nende masinal on kõik pirnid läbipõlenud ja te liiklete kaua edukalt.

Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Lugemata postitus Postitas miilits »

Moraali lugemisel pole mõtet, räägin veits oma kogemustest, tsikli seljas paberitega aastast 1972.
Minu arust tuleb kõiki teisi liiklejaid karta, sest tihti on nende käitumine ettearvamatu.
Kuskil 70-ndatel Harjumaal koju sõites keeras mulle kruusal ette jalgrattal sõitev omaküla mammi, tee paremast äärest risti üle. Hiljem kaebas minu emale, et miks Sinu poiss kihutab, ma olevat tahtnud teda alla ajada. Tegelikult õnnestus mul kraavi keerata ja kuna eurokraavidest ei teadnud me siis midagi, läks kõik libedalt.Rattaks oli mul 350ccm Jawa ja kiirus ei olnud märkimisväärne, kuid kruusal enam pidama poleks saanud.
Tallinnas, vist oli Kunderi ja Laulupeo ristmik, peatus stopp märgi taga UAZ-452 ja mina arvasin, et mulle on tee vaba, kuid võta näpust, pärast peatumist otsustas ta kohe edasi liikuda, st. pool LE nõuetest juht täitis, kuid ülejäänut, st. et mootorratast peateel läbi ta ei lasknud ja kuna selleks osutusin mina, siis sõitsin tema kaitseraua e. stange taha tsikli laibarauaga ennast kinni, kuna rohkem mulle ruumi ei jäänud ja otse tänava äärse puu otsa sõita ei söendanud.
Kui veidi kiirusest rääkida, siis ei kuulu enam kiirustajate kilda, kuid kui mul oli kasutada korralikum bike, siis üle 150-160km/h lastes kippusid kõrvalteedelt väljasõitjad minuga mitte arvestama, siit järeldus, nad ei suuda sellist liikumiskiirust ette näha.
Eespool keegi kurtis, et pole kohta tsikli proovimiseks, see on küll nüüd vale jutt, minu arvates, kui vähegi tahta, lubatakse kõikvõimalikke vendi ja masinaid kinnistele radadele, iseasi kas nad seal ka ennast näitavad, uhkem on ju tänaval trikitada ja masina võimu proovida.
Mehed, ohu tunne peab olema ja minu arvates, kui see saadaks mõne kergema müksuga ja inimesel on eeldusi ohu tunde saavutamiseks, siis on kõik korras, kui aga ohutunne puudub, pole midagi teha. muidugi lolluste vastu, mis on teiste liiklejate poolt tekitatud ei ole me keegi kaitstud.
Katsume liigelda, sõites mõistuse kaasa võtta ja kõigi teistega arvestada. (crash) :bsmile:

Kasutaja avatar

dimi1974
Tsikkel: Honda CBF 1000

Lugemata postitus Postitas dimi1974 »

neist ühe puhul otsib politsei tunnistajaid
saan aru,et peaks keegi peltnägijatest ka vist politseile infi andma.See on küll pikk jagelemine kuna politseis on üsna kummalised inimesed tööl.Ise ei kipu küll enam elusees kuskile tunnistusi andma aga tsikli meest peaks ju siiski aitama.
Halb tunne nende vastu selles,et peale avariid endal politsei tuli kohale ja tegi tsiklist pilte auto kastis hiljem öeldi,et tunnistajaid ei ole ja mingit rekkat pole ka olnud.Kuigi piltidel oli auto kast näha.Lihtsalt siluti oma tegemata tööd ja tunnistajate mitte küsitlemist aga jah see on nii pikk jutt millest saab peavalu.

Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Lugemata postitus Postitas miilits »

Viimast avariid,mida aitasin lahendada, protsesisin üle aasta, enne kui asi sirgeks sai ja mind ning minu sõpra rahuldava otsusega.

Kasutaja avatar

marti252
Tsikkel: used to be Blackbird

Lugemata postitus Postitas marti252 »

Ciff kirjutas:

siklist hakkas vasakpööret tegevast skodast vasakult mööduma

Et siis nagu minu laks umbes :| . Njah, ise olen sellistes olkurdades ikka eriti ettevaatlik, sest enamus autojuhte ei suuda arvestada tsikli kiirustega.

P.s. Ma sain enda õnnetuse video kätte ja see on kole

Kui kellelgi vedeleb juturaamatuid, mida ta tahaks ära anda, siis ma hea meelega vahetaks mõne meelepärase asja vastu :)
Kasutaja avatar

nelesk
Tsikkel: tseebeeerr 600f

Lugemata postitus Postitas nelesk »

Snuffit kirjutas:

Huvitav kes siis süüdi jäi?
Sõitsin ise ka sealt mööda, mitte kohe ei saanud aru kes ja kuidas.

Vahest hapu teema juba, aga sain äsja teada, et mul üks sõbrants oli selle jandi taga sõitnud, hiljem käis ka politseis tunnistust andmas. Tsiklid olid võtnud kahele poole autot ja tõesti ei lasknud rida vahetada/suunda muuta ja auto suunatuledest eriti ei hoolinud. Auto oli üritanud mitmeid kordi küll pidurdada ja kiirendada, aga ei miskit. Lõpuks olla siiber saanud, suund sisse, kolm sekki, reavahetus nagu LE'le kohane.

Olen väike, aga jõud on suur!
Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

marti252 kirjutas:

Kas näha ka saab?

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)
Kasutaja avatar

2ndalpha
Tsikkel: 300 EXC Six Days 2022, TRS One
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas 2ndalpha »

nelesk kirjutas:

Lõpuks olla siiber saanud, suund sisse, kolm sekki, reavahetus nagu LE'le kohane.

Manöövri ohutuses peab ka veenduma. Tõenäoliselt kaassüü.

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Teadmata küll täpselt ristmikul situatsiooni, siis minu arusaama mööda seda olukorra kirjeldust lugedes võiks viidata Liikluseeskirja §156. Pöörates vasakule või tagasi peab rööbasteta sõiduki juht andma teed juhile, kes sõidab vastassuunast otse või paremale või on temast möödasõidul.

Ja manöövri ohutuses mitteveendumine tuleks nagu kah juurde.

Inimlikult on ju kõik arusaadav, et autojuht ei osanud oodatagi tsikli möödumist, sest mõttemaailm on valdavalt autokeskne.

Tsiklijuhile kiiret paranemist ning edu bürokraatias!

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

renXx
Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r

Lugemata postitus Postitas renXx »

Ei tea kas on siin juba olnud, aga tõeliselt julm leht.
NB! NÕRGANÄRVILISTELE EI SOOVITA!!!

Kood: Vali kõik

http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm
Pilt

Pilt
Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

renxx9 kirjutas:

http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm[/quote]

On läbi käinud mitu korda, aga nii profülaktika mõttes- kui enesekindlus on kasvanud liiga suureks- tasub igal juhul uuesti vaadata, toob jalgadega maapeale tagasi....

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

ishijupp kirjutas:
renxx9 kirjutas:

http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm[/quote]

On läbi käinud mitu korda, aga nii profülaktika mõttes- kui enesekindlus on kasvanud liiga suureks- tasub igal juhul uuesti vaadata, toob jalgadega maapeale tagasi....

Jah, nii see on. Mina vaatan oma kuuendat korda seda ja iga kord on sama "hea". Selle peaks algajatele mingiks kohustuslikuks leheks tegema, juhul kui üle 18 aasta vana on :D

Kasutaja avatar

Iceman
Tsikkel: Buell xb12xt
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Iceman »

marti252 kirjutas:
Ciff kirjutas:

siklist hakkas vasakpööret tegevast skodast vasakult mööduma

Et siis nagu minu laks umbes :| . Njah, ise olen sellistes olkurdades ikka eriti ettevaatlik, sest enamus autojuhte ei suuda arvestada tsikli kiirustega.

Matu nüüd kiirelt video youtube ülesse :) tahaks ka näha

http://moto.iceman.ee
IZ Planeta Sport, IZ Jupiter4, Kawasaki AR125, Kawasaki KZ400, Kawasaki KZ500, Yamaha FZR600, Honda SLR650, Yamaha TT600, Suzuki Bandit 400 ,KTM Duke II, BMW F650GS, BMW R1150GS, Buell xb12xt.
Kasutaja avatar

marti252
Tsikkel: used to be Blackbird

Lugemata postitus Postitas marti252 »

Siin on nüüd siis see kaua oodatud video

Kui kellelgi vedeleb juturaamatuid, mida ta tahaks ära anda, siis ma hea meelega vahetaks mõne meelepärase asja vastu :)
Kasutaja avatar

GoodCat
Tsikkel: SV650s, CRF450

Lugemata postitus Postitas GoodCat »

Tervist, kelle Yamaha R1 või R6 reg. märgiga 99RL oli Anne 92 ees pikale vajunud? Ma just läksin aknale suitsu tegema ja nägin, võtsin vaevaks ning läksin tõstsin ta püsti tagasi. Jalg oli muda sisse augu kaevanud, kahjustusi ei olnud, kukkumispunn päästis ära. Järgmine kord ettevaatlikum :bsmile:

56654209
Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas andryy »

GoodCat kirjutas:

Tervist, kelle Yamaha R1 või R6 reg. märgiga 99RL oli Anne 92 ees pikale vajunud? Ma just läksin aknale suitsu tegema ja nägin, võtsin vaevaks ning läksin tõstsin ta püsti tagasi. Jalg oli muda sisse augu kaevanud, kahjustusi ei olnud, kukkumispunn päästis ära. Järgmine kord ettevaatlikum :bsmile:

Krt sõbra oma oli,kohe helistasin talle teatasin asjast. Suur tänu,et nägid vaeva! :bsmile:

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Kasutaja avatar

Snuffit
Tsikkel: Suzuki GSX1250 FA
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Snuffit »

marti252 kirjutas:

Päris korralik obadus :shock:
Aga jah, peaasi ikka et ise terve ja kõik teised ka terved. Mis parata, shit happens.
Head kanni ravimist :bsmile:

Kasutaja avatar

Rat-Roy

Lugemata postitus Postitas Rat-Roy »

Täna kella 15:30 ajal juhtusin nägema üht meie kaasvõitlejat teepeal pikali Männiku karjääri juures. Kui ma õieti aru sain siis oli ta sõiduauto vasakusse tagumisse nurka sisse sõitnud, kuid ma võin ka eksida. Loodan et luud kondid jäid tal ikka terveks.

Jänes vänta ei löö...
Kawasaki Ninja<Suzuki GSXR750<Kawasaki Kx125<KTM LC4, Suzuki SV650S, Husqvarna Te610
Kasutaja avatar

VWman
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas VWman »

marti252 kirjutas:

Mis ma oskan öelda..

Ühesõnaga, sa oled suutnud toota ühe väga hea klipi tulevatsele mootorratturitele. Selliseid klippe peaks kohustuslkus korras näitama , kui A katti teha.

Edu Bläku taastamisel!

KÄIN JALA JA JOON VETT
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Tõepoolest, palju õnne sünnipäevaks!
Uskumatu vedamine selle auto alla jäämise peale!

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Artemide
Tsikkel: 09 KTM 530 EXC-R

Lugemata postitus Postitas Artemide »

Üli kõva on see et kõik jooksid täiega appi.

RKsilver

Lugemata postitus Postitas RKsilver »

Mis täna tallinna ringteel juhtus, luige poolt tulles enne tammemäe silda ?

tsikkel oli küllili teepeal ja teine teeääres.

Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik :)
Kasutaja avatar

SheN
Tsikkel: Yamaha MT-03
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas SheN »

RKsilver kirjutas:

Mees pingutas üle. Oma lollus ja ei midagi muud.

Patt on tänapäeva elus ainus tõeline värvikas element.

kr0om

Lugemata postitus Postitas kr0om »

RKsilver kirjutas:

Mats oli korralik - vedelikud olid teepeal ja autol sabas suurem mõlk.

Rebaseonu
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rebaseonu »

GoodCat kirjutas:

Tervist, kelle Yamaha R1 või R6 reg. märgiga 99RL oli Anne 92 ees pikale vajunud? .... Jalg oli muda sisse augu kaevanud...:

Sel samal põhjusel ei soovita matkale minnes tsikli külje all magada, eriti sellel poolel, kuhu ta kaldu on. :mrgreen: Jäi selline tegevus silma siin hiljutisi reisipilte vaadates.

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

http://www.epl.ee/artikkel/469993

Vasakpööret sooritavale sõidukile otsasõit on kuidagi valdavaks põhjuseks saanud..

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Ehk siis ikka ja jälle igivana tõde: ära mine möödasõidule enne mistahes ristmikku. Eriti veel kui möödasõit sisaldab korralikku pealekeeramist või suurt kiiruste vahet. Kirurgil ja hauakaevajal on täiesti savi, kes kellele teed pidi andma või kellel suund sees oli ja kellel mitte.
Ja meelde tasub tuletada ka teist tõde : ahelmöödasõitude korral on suur erand kui keegi ette ei keera. 99% keegi tuleb ette. Nii et ärga neid ka suurte kiiruste vahedega harrastage. Kõige parem muidugi panna mõneks minutiks jääd mütsi alla ja lihtsalt oodata oma korda.

Suzuki GSX 750 Inazuma

intz
Tsikkel: V POWAA

Lugemata postitus Postitas intz »

spinna kirjutas:

Ehk siis ikka ja jälle igivana tõde: ära mine möödasõidule enne mistahes ristmikku. Eriti veel kui möödasõit sisaldab korralikku pealekeeramist või suurt kiiruste vahet. Kirurgil ja hauakaevajal on täiesti savi, kes kellele teed pidi andma või kellel suund sees oli ja kellel mitte.

Ausaltöelda mina ei saa üldse aru, miks LE lubab ristmikul möödasõitu teha (vasakult)? Võimalus, et keegi vasakpöördel ette keerab, on nii meeletult suur ju. Lisaks veel muud ohtlikud variandid.

Kasutaja avatar

tfr
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

RKsilver kirjutas:

http://www.reporter.ee/2009/05/31/mooto ... kiirusega/

TransAlp '02
Suletud

Mine “Vaba teema”