Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kopamees

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Kopamees »

Bad Boy X kirjutas:

Tegemist minusilmis hälvik-tsiklijuhtidega, kes siis reporteri väitel purjus peaga sõitma asusid ning tütarlast tiba kiusasid (ei lasknud neiul rida vahetada ning tiirutasid ümber auto?!). Mootorratturite maine loojad. Aga noh..loodetavasti õpivad õnnetusest nii mõndagi.

Ühinen täitsa arvamusega. nagu oleks vähe neid purjuspeaga avariisi viimasel ajal? krt tahavad naiste tähelepanu siis mingu moskva ette poosetama ja otsigu sealt vabu naisi endale.. mainekujundajad rsk :mrgreen: :wack:

Poistel endal naist kodus pole, peppenimehed ka polnud, siis tuli minna naisi jahtima. Leidsid omavahel, et naistele läheb bike hästi peale ja läksid plaani teoks tegema. Naine oli aga veidi pirtsakas ja ei tahtnud mängida (crash)

andrest

Lugemata postitus Postitas andrest »

janis kirjutas:

Täna üks pooltesit tundi tagasi juhtus mul selline veidike humoorikas kukkumine. Sõitsin Kadaka teelt tähetorni juurest mäest alla enne arki ära keeramist oli kolmekümne märk ja teetööde märk ja kohe sügavalt freesitud autojäljed, kuna pime aeg ja enen seda ka värskelt remonditud rattajäljed siis enne ei pannud seda freesitud soont tähele kui hilja. Peast käis mõte läbi et igati ohutum otse soonde sõita kui hakata viimase hetke põikamist tolmusel teel tegema, sõitsin siis otse sisse ja oh seda lugu see soon oli värsket pituumenit täis ja uskuge mind palju libedam kui jää, sain oma 5m uisutada külg paremale-vasakule jne kuni lõpuks tagaratas tee äärt riivas ja sealt üle lendasin. Huvitav miks ei suunatud liiklust sellest värskest soonest eemale, ruumi ju oli, paljud autojuhid pidurdasid enne seda äkiliselt. No jah eks vigadest õpitakse. Kahjustused niipalju et natuke kriibitud summutiots, lenksuots, natuke lühemaks murdunud piduri heebel(sport nüüd :D), kriibitud küljegondel pmst lihtne parandada. Kuid asja teeb naljakaks see kuidas ma kõik asjad nüüd puhtaks saan, varustust puhaqstasin siin bensiiniga tund aega ja nüüd pesumasinas, tsikkel vajab küll korralikku silikoon pesu. Aga ise täiesti terve.

Sai ka sealt sõidetud, minu hetkel olid ainult rööpa kohad välja freesitud ja tee keskele oli väike jupp jäetud, aga jah parajalt hull, mingit märgistust ka ei olnud.

Kasutaja avatar

ural
Tsikkel: Bläku

Lugemata postitus Postitas ural »

andrest kirjutas:

Sai ka sealt sõidetud, minu hetkel olid ainult rööpa kohad välja freesitud ja tee keskele oli väike jupp jäetud, aga jah parajalt hull, mingit märgistust ka ei olnud.

Kas märk teetööd ja kiiruspiirang 30km/h pole piisav?

Kasutaja avatar

mythbuster
Tsikkel: Suzuki TL1000S-R

Lugemata postitus Postitas mythbuster »

sang kirjutas:

Janis, loodetavasti saad tsikli, varustuse üles vuntsitud. Bituumen kuivanuna on pain in the ass.

Täpsustaks, et bituumen on igast asendist PITA, nii tahkelt kui vedelalt. Enda praktiline kogemus on, et ainus tõsiseltvõetav bituumenieemaldaja on bensiin.

Kes veel ei tea siis WD40 on vähe parema lõhnaga ja supper hea bituumeni eemaldaja!!!

Viimati muutis mythbuster, 19 Mai 2009, 15:54, muudetud 1 kord kokku.

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Ahaa! Sellepärast ma imestasin, et WD 40 ei õlita hästi ja kuivab suht ruttu. See hoopis pesuaine!

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

mythbuster
Tsikkel: Suzuki TL1000S-R

Lugemata postitus Postitas mythbuster »

koi kirjutas:

Ahaa! Sellepärast ma imestasin, et WD 40 ei õlita hästi ja kuivab suht ruttu. See hoopis pesuaine!

Su iroonia on natuke vale kohapeal!!! :wack: ma ei pidanud vajalikuks õlitusomadusi välja tuua, kuna jutt oli ikkagi bituumeni eemaldamisest!!!

Kasutaja avatar

romulus
Tänanud: 27 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas romulus »

Sain siis kah täna lõpuks käe(ja külje ja selja) valgeks.

Tartus, Tähe ja Aardla ringi peal. Tulin aardla poolt, auto e-kaubamaja poolt. Võtisn ilusti hoo maha, näen, et autojuht paneb suuna kohe ringile jõudes sisse, ehk siis kavatseb Aardla poole välja keerata. Hakkasin ringile välja sõitma kui järsku avastasin, et seesama auto on mul risti ees, ehk siis ära ta ei pööranud, ehkki suund sees oli. Häbiväärsel kombel äkkpidurdasin esiratta plokki, ratas külili, ise lendasin elegantse kukerpalliga kõnniteele. Kahjud siis tuuleklaas, peegel, suunakas,kõver tagupidurihoob, kondel [Motobot: õige on "gondel"] kratsitud ja mootori kohalt auk sees. Endal valus puus ning katkine ego. Autojuht muidugi pidama ei jäänud, korraks võttis hoo maha ja andis hagu.

Tänud sellele Hondaga vennale, kes mul taga sõitis ja aitas kilde korjata. Edaspidi tean, et suunatuli ei näita juhi kavatsustest mitte m***igi.

Delta, Tuula Turist 200M '78, Dnepr MT-9 '72, Dnepr MT-10-16 '88, Suzuki GSX600F '90, Africa Twin '97, Iz 56 '61, Yamaha Tenere 700 '23
Kasutaja avatar

hary
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas hary »

..no ma tegin sama lolluse Tal, Stoci ristil, üks eit kihutas veel hilise fooriga lõpetama pööret kui ma juba rohelisega startisin..ka krt kohe esipidurit näppima ja oligi külg maas..päris hea pauguga ka puusale aga pükstes olnud puusakaitsmed võtsid löögi vastu nagu padja peale 8-)) et soovitan soojalt puusakaitsmeid..
A mul vana 1200-ne Yamu et pold hullu, tunnen sulle parema ratta puhul kaasa...
Aga ega jah kokkuvõttes ei koti pollarit hiljem ka kas oli suund või ülepea tuled põlesid..

Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

mind oleks peaaegu sõidueksamil läbi kukutatud sellepärast et usaldasin peateelliikuja suunanäitamist, õnneks ta siiski pööras ära, aga eksamineerija töi selle kohe välja.....

Pilt
Kasutaja avatar

romulus

No mul muidu kash puusakaitsmetega sõidupüksid olemas, aga linnavahel lasen niisama teksadega. Enam vist mitte :)

Loodetavasti saan katkised jupid normaalse hinnaga, see mudel peaks suht levinud olema.

Delta, Tuula Turist 200M '78, Dnepr MT-9 '72, Dnepr MT-10-16 '88, Suzuki GSX600F '90, Africa Twin '97, Iz 56 '61, Yamaha Tenere 700 '23

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Selle ropka ringiga jama jah. Ma alt Turu poolt tulin, üks tuli Aardla poolt. Pani parema suuna ja ma startisin. Loomulikult otse ette, kuna too ei kavatsenudki keerata. Ma autoga olin. Siis too suunataja tuututas hirmsasti ja vehkis käte ja näppudega. Jätsin auto siis keset risti talle nina ette seisma ja mõtlesin, et lähen küsin, et mis tal viga on. Kui tahab sõitku siis otsa, aga ärgu andku valesid märguandeid ja siis tuututagu. Tüübil hakkas hirmus kiire vahtis lollinäoga tagasi ja kihutas mööda tähet minema. Sõitsin siis järgi. Kui too oma hoovipeale jõudis läks muidugi hirmus võlliks, eriti kui sõbrad ka ümber on. Vanem Primera kuldne, lisatuled ette stangele installitud. Kui Tartu vahel selline liigub, hoidke eemale iial ei tea kuhu keerab.

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

romulus kirjutas:

Tartus, Tähe ja Aardla ringi peal. Tulin aardla poolt, auto e-kaubamaja poolt. Võtisn ilusti hoo maha, näen, et autojuht paneb suuna kohe ringile jõudes sisse, ehk siis kavatseb Aardla poole välja keerata. Hakkasin ringile välja sõitma kui järsku avastasin, et seesama auto on mul risti ees, ehk siis ära ta ei pööranud, ehkki suund sees oli. Häbiväärsel kombel äkkpidurdasin esiratta plokki, ratas külili, ise lendasin elegantse kukerpalliga kõnniteele. Kahjud siis tuuleklaas, peegel, suunakas,kõver tagupidurihoob, gondel kratsitud ja mootori kohalt auk sees. Endal valus puus ning katkine ego. Autojuht muidugi pidama ei jäänud, korraks võttis hoo maha ja andis hagu.

Tänud sellele Hondaga vennale, kes mul taga sõitis ja aitas kilde korjata. Edaspidi tean, et suunatuli ei näita juhi kavatsustest mitte m***igi.

Pikivahest oled kuulnud ja millal sa suuna sisse paned kui ärapöörde kohti tuleb näiteks kolm 20 m vahedega?

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

No pikivahe ei puutunud siin asjasse kui ma õigesti aru sain. Paldiski mnt poolt tulles Kakumäele paremale viiliti ära keerata on sama jama, suunda ei tohi enne sisse panna kui alles keset ristmikku, muidu lendavad paremal 90 kraadise nurgaga ristuvalt teelt kohe tegelased risti ette. Ringi peal sõitmise kohta õpetas minu sõiduõpetaja 28 aastat tagasi nii: segaduste vältimiseks lülita suund sisse eelneva mahapöörde keskel, siis saavad teised kah aru mida sa plaanid. Nagu ma aru sain, siis siin juhtumis autojuht nii ei talitanud....

Suzuki GSX 750 Inazuma

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Minu juhtumi juures tuli juba vilkuva suunaga ringile.

Kasutaja avatar

romulus

Pikivahest oled kuulnud ja millal sa suuna sisse paned kui ärapöörde kohti tuleb näiteks kolm 20 m vahedega?

Pikivahe ei puutu küll kuidagipidi asjasse. Ei sõitnud mul ju kedagi ees. Küll aga oleks normaalne suunda näitama hakata ikka enne oma ärapööramiskohta (nagu ka spinna juba ütles). Ei ole normaalne ringile sõites kohe suund sisse panna ja siis ise valida millal ära pöörad, kas esimesest mahasõidust või kolmandast. Nii võiks kogu aeg avariikatega ringi lasta, on teistel ka huvitav mõistatada kuhu sa lähed :lol:

Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas andryy »

Need väikesed ringid on küll suur jama,ei tea kuna suunda sisse lülitada,kui lülitad ennem kõik arvavad,et sõidad esimesel võimalusel välja,kui lülitada ringi peal siis jaab aega umbes 1 kord ,et suunatuli vilkuks,siis see ei vasta liiklusnõuetele :roll:
Selline jama juhtus sõbral Anne tänaval ringi peal,mees sõitis ringi peale ja näitas ennem esimest väljasõitu suunda,sõber hakkas liikuma aga mees tahtis hoopis teisel väljasõidul välja minna,sõber pidi siis Intruderi külje peale panema,sest suht algaja oli. :(

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom

tarts321

Lugemata postitus Postitas tarts321 »

romulus kirjutas:

Tartus, Tähe ja Aardla ringi peal. Tulin aardla poolt, auto e-kaubamaja poolt. Võtisn ilusti hoo maha, näen, et autojuht paneb suuna kohe ringile jõudes sisse, ehk siis kavatseb Aardla poole välja keerata. Hakkasin ringile välja sõitma kui järsku avastasin, et seesama auto on mul risti ees, ehk siis ära ta ei pööranud, ehkki suund sees oli. Häbiväärsel kombel äkkpidurdasin esiratta plokki, ratas külili, ise lendasin elegantse kukerpalliga kõnniteele. Kahjud siis tuuleklaas, peegel, suunakas,kõver tagupidurihoob, gondel kratsitud ja mootori kohalt auk sees. Endal valus puus ning katkine ego. Autojuht muidugi pidama ei jäänud, korraks võttis hoo maha ja andis hagu.

nu tere tere olen see hondaga vend nu mis mul siin ikka lisada kuradi autojuhile kuluks küll korralik nahatäis ära kurat ei saand siis seisma jääda ja kaema tulla kas mees ikka ühes tükis või ei krt annab vale märguande teine küliti maas ja pole tema asigi mul siiamaani sees kraabib et ei taiband kohe auto numbrit vaadata aga eks tagant järele tarkkus on ikka teada tarkkus. soovin sulle kiiret taastumist ja mis siis ikka näeme teeme tiiru

H.P
Tsikkel: Tiger 800 XCA

Lugemata postitus Postitas H.P »

Suunatulest veel: eile hommikul hakkasin tsikliga tööle sõitma ja kodu juurest parklast välja keerates oli minu ees üks rooste najal koos püsiv Ford Transvestiit, vasak suund sees. Hmm, keeran siis tema varjus paremale, Erikast üle Kopli Ristikusse? Kiire arupidamine endaga ja ootasin ära, mis see peldik teeb - paremale keeras hoopis, vasak suund sees :wack:

Ex: Yamaha FZ6
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

prisma on reisikirjeldusega kuskile ära kadunud aga ma suutsin üks päev raigole tagant sisse sõita ja ennast külili visata, millele raigo paar päeva hiljem samaga vastas :D esimene kord olin süüdi mina, teine kord liikluskorraldaja + mina + natuke raigo ka.

damage esimene kord ainult minul - keevitamist vajav kohvriraam.
teine kord jälle keevitamist vajav kohvriraam mul, plus katkised gondlid, kriibitud kohvrid ja ja kõver piduriketas raigol

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

franz125 kirjutas:
romulus kirjutas:

Vabandust,ei saanud alguses pihta,sa tahtsid hoopis peateele välja sõita,andmata teed,veendumata manöövri ohutuses.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

romulus

franz125 kirjutas:
franz125 kirjutas:

Vabandust,ei saanud alguses pihta,sa tahtsid hoopis peateele välja sõita,andmata teed,veendumata manöövri ohutuses.

Tubli oled, et lõpuks aru said. Istu, viis (w)
Nüüd otsi LE-st midagi tarka suunatule kasutamise ning õnnetuskohalt lahkumise kohta.
Nagu juba ennist ütlesin tegin vea eeldades, et suunda näidatakse asja pärast.

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Ma olen ka vahel mõelnud, et mis see teiste inimeste asi on, kuhu ma minna tahan. Tegelgu oma asjadega :nono:

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

H.P

õemehe õemees kirjutas:

Ma olen ka vahel mõelnud, et mis see teiste inimeste asi on, kuhu ma minna tahan. Tegelgu oma asjadega :nono:

Sellisest suhtumisest meie "suurepärane" liikluskultuur ilmselt alguse saabki :wack: (lol)

Kasutaja avatar

qwerin
Tsikkel: 1190
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas qwerin »

H.P kirjutas:
õemehe õemees kirjutas:

Sellisest suhtumisest meie "suurepärane" liikluskultuur ilmselt alguse saabki :wack: (lol)

Mitte et siit megasuurt irooniapalli oleks olnud võimalik välja lugeda.

FZR 600-> FZS 1000 Fazer-> TT 600R-> ZX600F-> DL1000-> 1190S

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

sai ka eile külg maha pandud (libe märg asfalt, nats liiga suur kiirus, kurv ja asfalt täis kruusakive ning ainukesena töötav esipidur), krt kindad kraapisin ära, hea, et põlvekaitsmeid ei pannud peale enne sõitu, need jäid terveks (mida ei saa väita põlve kohta :P) Rattal läks suunatuli viltu ja esiporikalt tuli nats värvi maha.

Peab ikka jupiterile tagapiduri orgunnima.

Rispekt is not given, its teiken :bsmile: :bsmile:

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

tazavi kirjutas:

krt kindad kraapisin ära, hea, et põlvekaitsmeid ei pannud peale enne sõitu, need jäid terveks (mida ei saa väita põlve kohta :P)

Ja kahju et kiiver peas oli, muidu oleks vaid pea pooleks läinud, aga kiiver terveks jäänud :wack:

Head paranemist!

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130

H.P

qwerin kirjutas:
H.P kirjutas:
õemehe õemees kirjutas:

Mitte et siit megasuurt irooniapalli oleks olnud võimalik välja lugeda.

Iroonia loomulikult, aga üldjuhul nii need asjad meie liikluses kipuvad olema, ehkki paranemist on märgata juba. :)

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

tok-tok kirjutas:

Ja kahju et kiiver peas oli, muidu oleks vaid pea pooleks läinud, aga kiiver terveks jäänud :wack:

Head paranemist!

eks ta nii ole jah, kuigi ma suutsin kiivri hoida maapinnaga kokkupuutumast :P

aga tegelikult vaadates kinnast, siis imestan, et käsi ei saanud kriimugi. Sama küünarnukiga, millele löögi kaitse summutas. On ikka head asjad küll need kaitsmed (siiamaani pole kukkunud, ei omanud seisukohta, et kui palju neist kasu on :D)

Kasutaja avatar

capten

Lugemata postitus Postitas capten »

tazavi kirjutas:
tok-tok kirjutas:

Head paranemist!

eks ta nii ole jah, kuigi ma suutsin kiivri hoida maapinnaga kokkupuutumast :P

aga tegelikult vaadates kinnast, siis imestan, et käsi ei saanud kriimugi. Sama küünarnukiga, millele löögi kaitse summutas. On ikka head asjad küll need kaitsmed (siiamaani pole kukkunud, ei omanud seisukohta, et kui palju neist kasu on :D)

...Suur Jumal, Sa näed ja ei mürista? :shock:

Üksik on nõrk...

härra Ruubel

Lugemata postitus Postitas härra Ruubel »

http://www.jt.ee/?id=122010

Tegelt oleks pidanud selle sinna lammas-mootorratturite teemasse panema vist :wack:

CRF250R
Suletud

Mine “Vaba teema”