Hälvik- Mootorratturid
Moderaator: Moded
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Re: Hälvik- Mootorratturid
pets&kats kirjutas:Ma saan aru bussirajal sõitmisest aga no ei ole ikka norm jalgrattateel tsikliga uhada
Kuhu järgmiseks - jalgratta ja jalgteele? Siis võiks juba Järvevanas ka mööda kergliiklusteed ummikut vältida. Jalgrattateel ja rajal on lubatud liikumine mõlemas suunas. Ei ole normaalne kui seal motikas vastu lendab.
Möödasõit ja möödumine võiks käia ikka vasakult poolt kui just kiirteel mõni tropp vasakus reas ei uima.
Oot, mis ajast on sõidutee serva joonitud "jalgrattarajal" lubatud velodel vastassuunas sõita? Liiklusseadus küll midagi sellekohastest muutustets ei pajata. Tead, pets&kats, Pärnu maanteel, ummikus, kuuma ilmaga, vingu sees, paistavad need asjad juba hoopis teistmoodi. Seal hakkab ohutus tempos liikumine jalgratturite sektsioonis üsna "OK" tunduma. Ma ei propageeri seda aga kui ikka kaks Landroverit telgjoone ääeres küljed kokku panevad ja eespool lösutab buss koos valge kaubikuga kõrvuti ning rohelise "tordikäru" juht ajab sind peeglist silmates nimme kesketeljele lähemale, siis palju valikuid üle ei jää.
pets&kats kirjutas:Yerba kirjutas:Täiesti norm on tsikliga jalgrattateid-radu kasutada.
Ma saan aru bussirajal sõitmisest aga no ei ole ikka norm jalgrattateel tsikliga uhada
Kuhu järgmiseks - jalgratta ja jalgteele? Siis võiks juba Järvevanas ka mööda kergliiklusteed ummikut vältida.
Jalgrattateel ja rajal on lubatud liikumine mõlemas suunas. Ei ole normaalne kui seal motikas vastu lendab.
Möödasõit ja möödumine võiks käia ikka vasakult poolt kui just kiirteel mõni tropp vasakus reas ei uima.
Täiesti norm on. Väike täiendus - ma ei ela-sõida Eestis. Aga Eestis sõitsin ka mööda rattaradu. Samas common sense ütleb, et ei lähe kuskile mändide vahele rattarajale sõitma tsikliga. Ning kui 20km/h liikumist uhamiseks nimetada, siis ma ei taha teadagi mis emotsioone Sinus tekitab linnakiirus või legaalne maanteekiirus.
Eks lõpuks taandub kõik igaühe kainele mõistusele ja mõne mehe 30 km/h on ohutum kui teise 15 km/h AGA ma sõidan rattateel/rajal väga sageli koos lastega ja nende rattatunnetus ei ole veel nii täpne. Motikas on siiski suurem/laiem kui jalgratas ja niigi kitsal rajal tekitab selline kohtumine mõttetult ohtliku olukorra.
Siiani ei ole ka kitsastel tänavatel vasakult möödumisega probleeme olnud. Kui kahe sõidusuuna autodel peeglid just üksteise vastu ei käia, mahub üks motikas alati vahele. Teinekord saateks kostuv signaal ja mölin käib asja juurde.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Mul pole õnnestunud enamusel Tallinna mahajoonitud "rattateedel" ühtegi jalgratturit näha, selleks, et seal jagrattaga vurada peab ikka paras kamikadze olema. Ma ei usu eladeski, pets&kats, et sa nendele tee äärde joonitud lõikudele oma lapsed tassid. Kuule, ma ei sõida isegi nendel jalgrattaga, sest elu on liialt armas. Lastest pole siinkohal mõtet rääkidagi.
Macintosh kirjutas:Oot, mis ajast on sõidutee serva joonitud "jalgrattarajal" lubatud velodel vastassuunas sõita? Liiklusseadus küll midagi sellekohastest muutustets ei pajata.
Mis ajast see keelatud on? Ei leia liiklusseadusest sellist punkti. Üldiselt asub jalgrattarada ainult ühel pool sõidutee servas ja seal toimub mõlemat pidi liiklus. See, et sina seal kedagi ei näe, pole mingi näitaja
Aitab OT-st. Minu jutu ainus mõte on, et suures omakasu tuhinas palun ärge unustage, et mootorrattur ei ole kõige kaitsetum liikleja.
Seega on sul (teil?) selge veendumus, et kurjad tsiklsitid ajavad kaitsetud jalgratturid oma rauast kolakatega julmalt alla seal jalgrattaribal? Lubage naerda, aga ma mitte ei usu seda. Velomehed peaks aga oma "kaitsetuse"-iba vahepeale meelde jätma, et seal jalgrattateel on fooriga ristmike ka pisike foor, mis justnimelt velotajatele kehtib. Pole mu silmad seda näinud, et mõni väntaja seda järgiks, Luise tänava oma taga nägin oma silmaga, kuidas neljakümnendates härrasmees sujuvalt läbi tuhises (jah, ma lootsin, et ta kohe alla ka aetakse selle triki peale, aga joppas napilt).
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
pets&kats kirjutas:Macintosh kirjutas:Oot, mis ajast on sõidutee serva joonitud "jalgrattarajal" lubatud velodel vastassuunas sõita? Liiklusseadus küll midagi sellekohastest muutustets ei pajata.
Mis ajast see keelatud on? Ei leia liiklusseadusest sellist punkti. Üldiselt asub jalgrattarada ainult ühel pool sõidutee servas ja seal toimub mõlemat pidi liiklus. See, et sina seal kedagi ei näe, pole mingi näitaja
![]()
Aitab OT-st. Minu jutu ainus mõte on, et suures omakasu tuhinas palun ärge unustage, et mootorrattur ei ole kõige kaitsetum liikleja.
sind peaks vist sundkorras korduseksamile saatma või oled sa oma load lammaste eest saanud?
§ 14. Liikluskord
(1) Sõidukite liiklus on parempoolne.
ja veel
14) jalgratas on vähemalt kaherattaline sõiduk
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Pets&Kats on kuskil allahindlusega sarviku peale sattunud? Ärge nüüd olge kadedad, jagage infi.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
pets&kats kirjutas:/.../
Kas koos enesehävitusliku aspektiga või ilma?
siis väärib see ka väärkasutamist!"
mulle heideti ka seda ette, kui tehnika tänaval antud võtet praktiseerisin, aga nagu ma mainisin samuti: pole seal ühtegi jalgratast näinud. võibolla nad liiklevad hommikul või õhtul, aga ummikute ajal null.
Nüüd väheke rohkem võrdlusmomenti omades - Eesti kergliikluskultuur on ikka 10 palli süsteemis üsna nulli lähedane. Ja seda just tänu autojuhtidele, kes tihtipeale üritavad mõnuga ***e r e e r i d a ( mis õigekeelsuse speller nüüd siia ehitatud on, tehnojumal appi! ) läbi kõikvõimalike ettekeeramiste ja blokeerimiste tsikliste-rolleriste. Selle peale nende aju ei tule, et lastes tsiklisti endast mööda minna, siis väga tõenäoliselt lähema poole minuti jooksul enam sedasama mööda lastud tsiklisti enam ei näe ka. Võib-olla tuleb ka aju selle peale, aga siis lööb välja kadedus ning Tammsaare Tõde ja Õigus. Naxxui vaja kellegil kiiremini mööda saada, las istun nagu minagi, ummikus.
Igatahes - liiklustihedus ja ummikud on võrdlusena Belgia kahjuks. Nii üks viiele, pakun silma järgi. Aga liikluskultuur ja kergliiklusega arvestamine võrreldes Eestiga öö ja päev. Siin autorägastike-rollerite-jalgratturite vahel infiltreerudes ja edasi tiksudes võib end kordades kindlamini tunda kui Eestis sama asja tehes.
no luise tänaval jah...seal pidevalt seltsimehed baigilised ja härrased kroomid kasutavad seda velorada . erandina kord oli, kus kroomiline oma mõõtutelt laiemapoolsem ja siis närv ei pidanud vastu härral .. keeras autode vahelt vasakule kõnniteele ja rahumeeli veeres sealt edasi. mammad oma lastekärudega tõmbasid maja äärde sirgeteks nagu noored kased
aga heake küll siis, ootan järgmist sattumist ummikusse neil lõikudel ja proovin siis ka "velomees" olla ja seda rada kasutada vaikselt veeredes ära
mx77 kirjutas:§ 14. Liikluskord
(1) Sõidukite liiklus on parempoolne.ja veel
14) jalgratas on vähemalt kaherattaline sõiduk
Kas see osa jäi sul kahe silma vahele, et jalgrattarajal ja -teel on lubatud kahesuunaline liiklus sama raja/tee piires?
Ja sellesama raja/tee peal hoitakse oma suunas liikudes paremale poole.
Nagu tavaliselt, läks fleimiks kui teistsuguse arvamusega esineda. Enda viga, kuna tegin ühe näite (Tehnika tn) põhjal üldistuse.
Yerba juba mainis, et common sense eelkõige ja kui vaja siis lase rahulikult rattarajal. Aga see ei tähenda, et see norm peaks olema.
minu 2 senti
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
pets&kats kirjutas:Kas see osa jäi sul kahe silma vahele, et jalgrattarajal ja -teel on lubatud kahesuunaline liiklus sama raja/tee piires?
Ja sellesama raja/tee peal hoitakse oma suunas liikudes paremale poole.
....Enda viga, kuna tegin ühe näite (Tehnika tn) põhjal üldistuse.
Ilma vähimagi irooniata küsin, et kas tõepoolest lubab liiklusseadus teeserva joonitud jalgrattarajal sõita ükskõik kummas suunas? Saad sa palun viidata konkreetsele paragrahvile? See tundub mulle ülimalt jabur ja tõeliselt ohtlik. Mina sellist kohta ei leia.
Kus täpsemalt Tehnika tänaval on koht, mis üldistuse aluseks on? Minuteada on seal lihstalt mõlemas suunas tee ääres jalgrattarada.
pets&kats, kas teil on ikka juhiload, kui on siis ilmselt sellest ajast, kui neid sai "lammaste" eest, loodan siiralt, et te mingi masinaga liikluses ei osale, edu LE õpingutel
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Ei saa, juhul kui rattatee on sõidutee osa. Tohib sõita kummagit pidi vaid siis, kui rattatee on, kas eraldi või kõnnitee osa.
Sõiduteele joonitud rattatee on siiski sõidutee ja seal kehtivad vastavad reeglid.
Küll on aga üks erand ja see on selline:
"Vastava liikluskorraldusvahendi olemasolul võib jalgrattaga sõita ka ühissõidukirajal ning vastassuunas ühesuunalisel teel. "
Lugege seadust enne kui väntama kukute ja siis tulge absurdi puhuma. Jumala eest, kui kangema masina rooli minek, siis kindlasti läbige koolitus. Palun? Ma ei taha teid surnuks sõita
Macintosh kirjutas:Ilma vähimagi irooniata küsin, et kas tõepoolest lubab liiklusseadus teeserva joonitud jalgrattarajal sõita ükskõik kummas suunas? Saad sa palun viidata konkreetsele paragrahvile? See tundub mulle ülimalt jabur ja tõeliselt ohtlik. Mina sellist kohta ei leia.
Kus täpsemalt Tehnika tänaval on koht, mis üldistuse aluseks on? Minuteada on seal lihstalt mõlemas suunas tee ääres jalgrattarada.
AzA luges seaduse ette. Tehnika tn näite kohta juba ütlesin, et minu viga üldistamisel. Saage juba üle ükskord, et väljaspool Tallinnat on ka elu ja liiklus. Tartus on sellised jalgrattarajad nt. Veski ja Baeri tänaval. Näituse ja Veski ristile on spetsiaalselt STOP märgid pandud, et raudtee poolt piki Näitust tulevad autod peatuksid ja Veskist "vastassuunas" tuleva rattarajaga arvestaksid. Esimene kord oli omal ka "wtf" moment, et miks on stop märk kui vasakult paremale läheb ühesuunaline tee.
See teema sobib juba rohkem velo foorumisse.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Geniaalsuse tipp on muidugi Tehnika tänava ülekäiguadade "kitsendused".
Seal jalgrattaga sõites autoga kohakuti sattudes on küll nii, et tugevam võidab...
Ma usun, et Pets ja Korsten ajab rattaraja (mis on joonitud sõidutee äärde) ja rattatee ehk kergliiklustee (mis näiteks jookseb parralleelselt Paldiski mnt-ga) segamini.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Algul sõitsin tsikliga mööda tehnika rattateed. Kuid lõpetasin selle tegevuse, kuna autojuhid ei vaata peeglitesse.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
pets&kats kirjutas:Macintosh kirjutas:Ilma vähimagi irooniata küsin, et kas tõepoolest lubab liiklusseadus teeserva joonitud jalgrattarajal sõita ükskõik kummas suunas? Saad sa palun viidata konkreetsele paragrahvile? See tundub mulle ülimalt jabur ja tõeliselt ohtlik. Mina sellist kohta ei leia.
Kus täpsemalt Tehnika tänaval on koht, mis üldistuse aluseks on? Minuteada on seal lihstalt mõlemas suunas tee ääres jalgrattarada.AzA luges seaduse ette. Tehnika tn näite kohta juba ütlesin, et minu viga üldistamisel. Saage juba üle ükskord, et väljaspool Tallinnat on ka elu ja liiklus. Tartus on sellised jalgrattarajad nt. Veski ja Baeri tänaval. Näituse ja Veski ristile on spetsiaalselt STOP märgid pandud, et raudtee poolt piki Näitust tulevad autod peatuksid ja Veskist "vastassuunas" tuleva rattarajaga arvestaksid. Esimene kord oli omal ka "wtf" moment, et miks on stop märk kui vasakult paremale läheb ühesuunaline tee.
On ikka suur vahe, kas ühesuunalisele on tehtud vastasuunas sõitmist võimaldav jalrattarada või see et pärisuunalisel jalgrattarajal sebivad ratturid mõlemas suunas, nagu sa enne siin väitsid.
-
- Tsikkel: Ducatisti
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 1 kord
triplekix kirjutas:Geniaalsuse tipp on muidugi Tehnika tänava ülekäiguadade "kitsendused".
Seal jalgrattaga sõites autoga kohakuti sattudes on küll nii, et tugevam võidab...Ma usun, et Pets ja Korsten ajab rattaraja (mis on joonitud sõidutee äärde) ja rattatee ehk kergliiklustee (mis näiteks jookseb parralleelselt Paldiski mnt-ga) segamini.
OT.
Lisaks on need kõik ohutussaared vähemalt korra "sirgeks" sõidetud...
-
- Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
- Kontakt:
ma ei saa üldse aru sellest miks 1 realisele ja 2 suunalisele tänavale mingi nahhui saareke vahele teha. see on ikka geniaalsuse tipp
-
- Tsikkel: GasGasFSR450, GasGas ec300
Ma arvan just on õige jalgratturid teele tuua, siis õpitakse arvestama. Alati pole võimalik eradi rattateed teha, kui rattas seal sõidab ega siis keegi üle ei sõida ja kui pole ,sõidad autoga kitsamas kohas üle ratta raja.
Mujal euroopas lähevad risti-rästi rattateed autoteedega.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Flatlander kirjutas:Ma arvan just on õige jalgratturid teele tuua, siis õpitakse arvestama. Alati pole võimalik eradi rattateed teha, kui rattas seal sõidab ega siis keegi üle ei sõida ja kui pole ,sõidad autoga kitsamas kohas üle ratta raja.
Mujal euroopas lähevad risti-rästi rattateed autoteedega.
Mina olen see mongol, kes sõidab veloga kõnniteedel. Mitteüks vägi ei kisu mind mingisuguse abitu jalgrattaga mitmetonniste rauakolakate vahele slaalomit laskma.
-
- Tsikkel: SuzukiMarauder/YamahaWildstar
sinilind123 kirjutas:Mitteüks vägi ei kisu mind mingisuguse abitu jalgrattaga mitmetonniste rauakolakate vahele slaalomit laskma.
Nõus! Mind ka mitte...
-
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 16 korda
Säga kirjutas:ma ei saa üldse aru sellest miks 1 realisele ja 2 suunalisele tänavale mingi nahhui saareke vahele teha. see on ikka geniaalsuse tipp
tule sõida münda aega soomes, siis näed et aint geniaalsuse tipp ongi kogu see liikluskorraldus. ohutussaared on ka sellisel kahesuunalisel tänaval, kuhu kaks normaalses mõõdus sõidukit kõrvuti ei mahu. valgusfooridest rääkimata, vasak nool on roheline, otse on roheline, aga parempööre on punane.... vat see on geni(t)aalsus
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
pets&kats kirjutas:AzA luges seaduse ette. Tehnika tn näite kohta juba ütlesin, et minu viga üldistamisel. Saage juba üle ükskord, et väljaspool Tallinnat on ka elu ja liiklus. Tartus on sellised jalgrattarajad nt. Veski ja Baeri tänaval. Näituse ja Veski ristile on spetsiaalselt STOP märgid pandud, et raudtee poolt piki Näitust tulevad autod peatuksid ja Veskist "vastassuunas" tuleva rattarajaga arvestaksid. Esimene kord oli omal ka "wtf" moment, et miks on stop märk kui vasakult paremale läheb ühesuunaline tee.
Veski (Näituse-Kuperjanovi lõigus) ja Baeri tänavatega on sedasi, et need ei ole ühesuunalised tänavad vaid on ebasümmeetriliste sõiduradadega kahesuunalised tänavad. "Vastassuunas" tohib sõita ainult jalgrattaga.
madmax kirjutas:... valgusfooridest rääkimata, vasak nool on roheline, otse on roheline, aga parempööre on punane.... vat see on geni(t)aalsus
Kui ma su jutust õigesti aru sain, siis kirjeldad sa kolme sektsiooniga foori (eraldi tuled vasakule, otse ja paremale). Sellisel juhul on kõik loogiline. Kui vasakule ja otse on roheline ja paremale punane, siis järelikult on sul vasakule ja otse sõiduõigus kuid paremale on punane näiteks see tõttu, et seda teed ületavatele jalakäijatele on roheline. Alati ei pruugi see olla jalakäijate pärast. Igas kohas ju eri olukorrad. Sellist vigurit kasutatakse EL-is tegelikult päris palju. Eestis olen kolmesektsioonilist ja nooltega foori senini silmanud vaid Narvas.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
triplekix kirjutas:Geniaalsuse tipp on muidugi Tehnika tänava ülekäiguadade "kitsendused".
Seal jalgrattaga sõites autoga kohakuti sattudes on küll nii, et tugevam võidab...Ma usun, et Pets ja Korsten ajab rattaraja (mis on joonitud sõidutee äärde) ja rattatee ehk kergliiklustee (mis näiteks jookseb parralleelselt Paldiski mnt-ga) segamini.
Tehnika tänaval on nendes kohtades eesõigus jalgrattal.See on nii ka liiklusseaduses(paremal olijal on eesõigus).Vaatasin mingit uudiste saadet ,kui seda tänavat avati ja seal öeldi see ka otse välja ning see on taotluslik,et jalgrattal oleks eesõigus.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
XL1000 kirjutas:Tehnika tänaval on nendes kohtades eesõigus jalgrattal.See on nii ka liiklusseaduses(paremal olijal on eesõigus).Vaatasin mingit uudiste saadet ,kui seda tänavat avati ja seal öeldi see ka otse välja ning see on taotluslik,et jalgrattal oleks eesõigus.
Minu jaoks on see arusaamatu.
LS tunneb vaid kahte punast värvi teemärgist. Üks on kiirusepiirang (40 cm paksune ühekordne pidev joon) ja õueala (kaks 40 cm paksust paralleelset pidevat joont). Seega pole Tehnina tänava punastel asfaldilaikudel õiguslikku tähendust.
LS ütleb, et sõidurada on sõidutee pikkiriba mille laius on küllaldane autode liiklemiseks ühes reas (see sõnastus on praktiliselt sõnasõnalt üle toodud 1968 aasta Viini konventsioonist). Mil moel on saanud Tehnika tänavale sõidurada mis on kitsam autost? Tallinnal peaks teeomanikuna olema kohustus tagada tee vastavus normidele.
Kogumis jätab mulje, et Tallinna LV on taaskord soovinud parimat kuid välja on kukkunud nagu Läti parlamendis.
Minu väljaütlemine ei tähenda, et jalgrattureid võiks seal süümepiinadeta laiaks litsuda. Kindlasti kannatab olla vastastikku lugupidav, seda enam, et printsiibis vastutab autojuht alati. Isegi kui ta on justkui täitnud kõik LS nõudeid. Kuid LS ei anna seal jalgratturile eesõigust. Ja on vastutustundetu meedias rääkida sellest et seal on jalgratturil eesõigus. Suur osa jalgrattureid ei ole autojuhid ning ei tea LS nõuetest vähimatki. (Nii nagu ka suur osa autojuhte). Ja sisestada jalgratturitele eesõiguse teavet olukorras kus neil seda ei ole, paneb jalgrattureid liikluses vääralt käituma ning selline tõlgendamine pigem suunab neid auto rataste alla selmet neid kaitsta.
P.S. meedias rääkimise all ei pidanud ma silmas XL1000 öeldut vaid seda linna tegemisi kajastanud telesaadet.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.