Sõidupäeva jutud
Moderaator: Moded
Ei no kui mul auto oleks, siis ma enam ei sõidaks, aga lihtsalt mootorratas on praegu ainuke transport, ja no väiksemaid otsi võib ühikaga ka teha, aga kuskile taha kaugele mustamäele või öismäele või kuhu iganes vaja minna, ja aega pole pool päeva (ega viitsimist), siis peab rattaga käima.
-
mina tegin viimase sõidu pühapäeval, sain ka ilusti politsei käes trahvi kindlustuse puudumise eest, vahelejäämine oli aga omamoodi koomiline sündmus.
Lasnamäe kanali lõpus ennem nestet on seal miski ülekäigu rada, viisakas liikleja nagu ma olen sai ilusti jalakäija üle lastud. Ja pikka tühja teejuppi nähes olin kohustatud oma kaherattalist sõpra veel ühe ratta peal sõitmas tunda ennem talvekoju viimist. Tegu tehtud sai nestesse kütust võtma mindud, kus siis politsei onu koputas ilusti õlale ja küsis et noh kas oli äge. Mina imestusest oskasin vastata aint et oli täitsa äge aga kuradima külm on. Vaatasin siis kus politsei välja ilmus, konstaabel oli nimelt eraautoga ja sai tast mööda sõidetud ühel rattal ja ta antud sõiduvõtet aga heaks ei kiitnud, palus ilusti dokumente näha ja tegi väga sõbraliku trahvi kindlustuse puudumise eest. Ütles et ta ka nooruses omajagu sõitnud rattaga aga siis nii võimsaid pille ei olnud, palus edaspidi lollitada kõrvalisemates kohtades.
Igatahes äärmiselt positiivne kogemus ja minu poolt tervitused kõige mõistvamale politseinikule keda ma eales kohanud.
Parimat
CTR
Täna vast aitab tsiklist :S iga päev sõitnud
KÜLM EI OLE . aga kui sul käib iga käiguga all ratas ringi ... ja kusi püksis sest ei taha vastasritta autoalla libiseda. ja veel kukud ka pärast õhtul põllupeal sõites . "viskab tagaotsa ette ja teeed spinni ja k2id maha" siis mul kadus sõiduisu ära ja see ka et ühtegi siklivenda pole vastu tulnud juba ei tea mis ajast
Nüüd sai küll mul hooaeg läbi, kuigi ma usun, et enne märtsi ma teen kindlasti mingi väikse mõnu otsakese kuskil, kui on hästi ilus ilm ja mitte hirmus külmja teed täiesti kuivad ja puhtad.
Hooaja lõpetas eile õhtul suts enne ülemiste ristmikut järvevana poolt tulles lõhkenud rehv
Mul ikka ei vea kurat, 2 korda 2 kuu jooksul läheb kumm katki. Kumm ise on uus ja pirelli oma. 1 kord läks sellepärast, et uue kummi pealepanekul oli töömees sinna mingi junni sisse unustanud, mingi seibi vms. Ja siis lasin uuesti ära parandada, ehk siis uue sisekummi panna ja kõik ikka tühjaks puhastada sealt seest. Aga nüüd juba jälle. Ülemistelt pidi siis koju lükkama, aga vähemalt sai sooja, sest eile oli küll kuradima külm:D
need kes veel sõidavad, kasutage väga korralikke põlve sidemeid ja igast ma ei tea, termokilega kaetud mingeid sidemeid või midagi mis põlved soojas hoiavad, sest see on kõige hullem asi, mis võib tsiklimehe täisväärtusliku elu juba 30-40-ndates lõpetada.
-e-: muideks, kas keegi teab kust üldse selliseid termokihiga korralikult soojapidavaid Sidemeid osta saab? Mitte ma ei taha seda tavalist põlvekaitset, aga mingit sellist tihked sooja ümbrist nagu põlvele.
-
- Tsikkel: Yamaha FZS600 -03
Regula kirjutas:Normaalne, sain järvevana teel lihtsalt ühe suure puidukruvi endale rehvi. Kohe nagu üks nael olemas, varsti on naelkummid, sest enid kruvisi siin tallinnas ikka leidub.
Arusaadav, seal ju ehituspood kohe lähedal Ehk on tegu lausa mingi reklaamikampaaniaga?
Ja just siis kui nädalavahetusel sai tsikel enam vähem garaazi ilusti seisma pandud hakkas sulama ja täna teed linnas väga head. Ehk siis täna sai tsikliga liigutud....see nädal vist siis saab veel tsikliga liikuda:) Aga talvepuhkus on tsiklil ukse taga.....uued õlid,küünlad,filtrid ja muud vedelikud ootavad riiulis millal tsikel täiesti seisma pannakse ja täis hooldus ära teha,et kevadel muretult alustada
// Endised: Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; GasGas FSE450 ; Sherco SEF-R 300
-
Teema algataja
Te rollumehed olete ikka hullud! Sõitsin linna ükspäev, mööda Tartu maanteed linna sõites tuiskas lennujaama juures jalgrattateel liigeldes 50ccmhull vastassuunas. Tuleb mainida, et jalgrattatee oli lumine, jääs!
Et natuke teemakohasem oleks, siis - täna teen ka oma rohelisega viimase manöövri. Talvegaraazhini küll vaid 15 meetrit, aga ennem ukerdan veits ringi.
P.S.: rolleristid, kui jaanuaris kah iluuisutamist harrastate Tallinna teedel, võtan ükspäev kiivri kaasa ja hääletan teeääres!
-
Teema algataja
Täna oli küll Tallinna peal tihe motoliilkus. Nägin lausa kahte endurokat Miski eelmine nädal keeras varahommikul, nii 7.30 paiku laagri maksimarketi juurest üks classic mulle ette ja sõitis Kadakale. Krt see hommik oli küll külm ja jäine...
Ega baigiga vist ei kiru eriti külma asfaldi peale ?
Ise sõitsin baigiga viimati 2 nädalat tagasi: varju alt garaaži, nii 20m ja seda paksu lumega.
Šulik kirjutas:Ega baigiga vist ei kiru eriti külma asfaldi peale ?
Külm asfalt puhtana pole probleemne. Väikestel tänavatel kinnitambitud lumi on aga sama libe kui jää, seega seal parajalt ohtlik.
Ise olen piisavalt peast segi, et vaadata Pirelli MT 60 Corsa rehve ning neile "koduperenaise" ehk tavalisi naaste alla.
http://www.pirellityre.com/web/catalog/ ... _CORSA.xml
Selle osas, kas talvel Männiku jääle ronida, pole veel otsust langetanud, aga inspiratsiooni sain allolevalt lingilt.
Jalgrattarajal on niiske ilmaga suht niru tolgendada - vähemalt Kristiine piirkonnas on need rajad lehe ja porilögaga kaetud ning kuratlikult libedad.
Vend käis äsja Genfis ning seal lasid 0 C juures nii rollerimehed kui ka tsiklistid täie rauaga ringi.
-
- Tsikkel: FZR
- Tänatud: 1 kord
Šulik kirjutas:Täna oli küll Tallinna peal tihe motoliilkus. Nägin lausa kahte endurokat
Miski eelmine nädal keeras varahommikul, nii 7.30 paiku laagri maksimarketi juurest üks classic mulle ette ja sõitis Kadakale. Krt see hommik oli küll külm ja jäine...
Ega baigiga vist ei kiru eriti külma asfaldi peale ?Ise sõitsin baigiga viimati 2 nädalat tagasi: varju alt garaaži, nii 20m ja seda paksu lumega.
sõidaks küll, aga ei viitsi hommikul vett sisse tassida ja õhtul jälle väljalasta
-
- Tsikkel: Aprilia Tuono
Paar aastat tagasi, sai sõitetud aastaringselt. Väljas oli 15-20cm lund ja külma -28C, 1km ja tahtsin juba tagasi, -20 sõitsin kogu aeg ringi.
Neil aegadel oli enduuro ja nikedbike, piikidest või naeladest polnud haisugi. Enduro ketti vahetasin talvel iga 1,5 kuu tagant, siit võid järeldada palju läbisõit oli.
Jah aga põlved annavad tunda, kükitada saab, aga valus on ja ragisevad. Autoga sõita ei saa, kui jalad sirgelt pole.
Vastavast sõiduvarustuselt polnud haisugi, siit ka tulemus.
-
Teema algataja
- oktoobril oli viimane pikem sõit, täna viisin tsikli talvekorterisse. Külma üle ei kurdagi, aga mööda kiilasjääs metsavaheteid sõit tegi küll tuju huvitavaks.
Esimese, juunikuus alanud tsiklihooaja läbisõiduks tuli 5927 km.
Uut hooaega oodates tuleb klapikambrikaas maha kruvida ja õlitihedaks saada. Senised sõidud kulgesid tänu tuletoru peale immitsevale õlile kerges sinises vines
-
Teema algataja
Täna sai tehtud veidike pikem sõit Nädala lõpuni peaks aga sõiduilma kindlasti veel jätkuma. Ilmateadegi ütleb, et tuul on jätkuvalt lõunast. Praegust aastaaega arvestades kütab lõunatuul õhu päeval ligi viie plusskraadi peale. Seega vähemalt päeval on teed jäävabad. Kindlustus kehtib veel ühe kuu (olin kevadel optimist).
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.