navigatsiooniseade
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Yamaha Midnight Star XV1700
- Kontakt:
TOMTOM Rider2 aitas meil sel suvel ilusti Horvaatias ära käia. Ostsin sinna suurema mälumahuga kiibi sisse ja laadisn sinna lisaks Lääne-Euroopale ka Ida-Euroopa kaardi juurde. Tsikli kinnitus on laitmatu ja Cardo kõrvaklapp + mikrofon töötasid suht hästi.
Aitan vormistada liikluskindlustuse Leedu registris olevale masinale
-
- Tsikkel: Yamaha Midnight Star XV1700
- Kontakt:
Annan TOMTOM Rider 2 navigatsiooniseadme rendile
kui on mõistlik mees keda usaldada võib ja kellel matkaplaan peas küps - annan oma TOMTOM-i rendile.
Aitan vormistada liikluskindlustuse Leedu registris olevale masinale
randel kirjutas:bikefan kirjutas:Olen ka Garminit uurinud, aga pole leidnud Zümo 550t 8500 (sis.18%km) eeq eest.
Mina leidsin jällegi, et parim lahendus on osta ebayst Zumo500,
hinnaks tuli umbes 7000 eeku. Siiani pool aastat kasutanud ja väga rahul, eestis navigeerib eomap, euroopas seadmega kaasasolnud City Navigator NT.
Miinused võrreldes Zumo550-ga: sisemälu on väiksem, aparaati mahub tõmbama vaid osa Euroopat,
Teiseks pole vaikimisi kaasas autohoidikut. Kel hoidikut vaja, siis ca 1500eeki eest saab selle ka juurde osta.
Bluetooth telefoni ühendamiseks ja MP3 mängija on olemas nagu 550-gi.
pixmania müüb 6500.- koos postiga
http://www.pixmania.com/ee/ee/1110887/a ... rbike.html
(samas ei saa aru mis pakkumine see teine on 6940.-
http://www.pixmania.com/ee/ee/506939/ar ... rbike.html )
samas autohoidik võiks ka olla.
sisemise mälumahu erinevust ei suuda leida ka kodulehelt mitte.
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=&pID=8583
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=&pID=414
400-l on vähem kaarte kaasas
550 loeb ette ka tänava nime
550 ja 500 BT hansfree, autolaadija
550 usas töötav XM Navi trafic funktsioon ja autohoidja
ise eelistan kindlalt Garminit ja uut Regio kaarti(mida TomTom aparaatidele veel ei pakuta)
Tulin eile tagasi just nädalaselt tsiklimatkalt: Saksamaa-Austria-Šveits. Sõitsin nii vihmas kui ka 30-kraadises kuumuses. Navigatsiooniks oli lihtne Beckeri navi (autole mõeldud, maksab Mediamarktis täna 150€) ja see kõik paagikotis kile all. Akult on toodud 12V pistik tsikli kere külge ja kui vaja, sai kaabel navile taha pandud - sõitsin vahepeal kuni 220km/h ja kõik toimis. Aku kestis ca. 3 tundi. Enamasti sõitsin ilma hääleta (hoiab ka akut kõvasti kokku) aga linnades panin navile tavalised väiksed kõrvaklapid taha.
Selline budget-lahendus töötas väga hästi ja soovitan soojalt ka teistele! Tsiklite navid on lihtsalt iganenud ja overpriced! Milleks maksta palju raha kui saab 4-5x soodsamalt samaedukalt hakkama.
PS! Kui suurt paagikotti ei taha koguaeg kaasa vedada, siis see FLMi kott on näiteks päris heas mõõdus ja käib kergesti paagile: http://www.polo-motorrad.de/product/171 ... ils.0.html
bikefan kirjutas:Selline kiire küsimus Tomtomi teadjatele.
Leidsin netist sellise toote nagu Tomtom Rider V2 Bike W+E-EU.
Minu mõistus ütleb, et tegemist siis Rider 2-ga, kus peal nii lääne kui ida-euroopa kaardid. Kas saan õigesti aru?
Kahjuks aga ei leia infost kas ka Cardo peakomplekti sisaldab, aga tomtomi kodulehel kirjas, et see peaks nii-või naa Rider 2-l pakis sees olema? Kas ikka alati on?Ei julge lambist enne tellida, ku need asjad selged pole
Omandasin hiljuti just TomTom Rider 2nd Editioni, Ida-Lääne Euroopa olemas, Cardo peakomplekt samuti täitsa olemas.
Re: navigatsiooniseade
Miinused võrreldes Zumo550-ga: sisemälu on väiksem, aparaati mahub tõmbama vaid osa Euroopat
Oskab keegi ehk jagada infi, kui palju on sisseehitatud mälu Zumo 550, 500, 400? 550 on vist 2GB, aga teiste kohta andmeid ei leidnud. Kui suur üldse on ühe keskmise Euroopa riigi kaartide maht City Navigatoris, kui palju näiteks marsruut Eestist Prantsusmaale või Itaaliasse ja tagasi umbes ruumi võtab? Ja kas kogu kaart peaks ära mahtuma püsimäll või saab seda vabalt ladustada ka mälukaardil?
Küsin seepärast, et saaks väga soodsalt Zumo 400, aga ma ei saa täpselt veel aru, millest ma ilma jään võrreldes 550-ga (BT jms välja arvatud, need ei paku huvi nagunii). Plaan oleks aparaati paigaldada Eesti detailkaart ning aegajalt lisaks panna Euroopa-reiside kaarte.
Pole uurinud kas Zumo siis mälukaarte ei tunnista?
Endale ostsin Nüvi310 ja euroopa jookseb mälukaardilt. Kogu euroopa võtab ruumi u 1,4giga.
Ja peale selle saab osta/leida enamuse euroopa maade topograafilised kaardid mis on ka täitsa huvitavad just enduuro sugemetega matkasellidele ma usun.
Ja selles suhtes toetan siin eelkõnelejaid "tava" auto kõpsu ostus. Ise olen käinud nüüd metsas ja vihmaga pikka otsa lasknud Eestimaa piires ja asi on kenasti hakkama saanud paagikoti kaarditaskus olles. Aga kui Zumo mälukaarte ikka toetab ja selle Zumo 400 soodsalt saad soovitan kindlasti. Vähemalt ei pea kartma asja riknemist kui peaks kogematta veega kontakt olema.
Edit: Kiire pilt garmin.com-i ja Zumo toetab täitsa vabalt SD kaarte ju. Nii,et osta ära ja Euroopa ja muud suured kaardid mälukaardile!(siiski kui mälukaarti valid soovitan muretseda märkega HighSpeed kaart. Kuna tavaline kipub kaarti vaadates/uurides hakkima päris korralikult...omad kogemused Nüviga)
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
Et siis on võimalik, et osad kaardid on püsimälus ja osad mälukaardil. Ja kui tahan teiselt mälukaardilt maakaarti vaadata, siis viskan lihtsalt teise mälukaardi masinasse ja asi töötab?
Ja selles suhtes toetan siin eelkõnelejaid "tava" auto kõpsu ostus. Ise olen käinud nüüd metsas ja vihmaga pikka otsa lasknud Eestimaa piires ja asi on kenasti hakkama saanud paagikoti kaarditaskus olles.
Autokepsul on mõned fundamentaalsed miinused: ta ei ole veekindel (sellest saab küll paagi- või lenksukoti abil enam-vähem üle), puudub kompassi funktsioon (mis on maastikusõidul päris tarviline) ega saa track'e salvestada või laadida (samuti hea eelkõige enduurotsemiseks). Just nende funktsioonide pärast vaatangi pigem Zumot.
sang kirjutas:Et siis on võimalik, et osad kaardid on püsimälus ja osad mälukaardil. Ja kui tahan teiselt mälukaardilt maakaarti vaadata, siis viskan lihtsalt teise mälukaardi masinasse ja asi töötab?
Ja selles suhtes toetan siin eelkõnelejaid "tava" auto kõpsu ostus. Ise olen käinud nüüd metsas ja vihmaga pikka otsa lasknud Eestimaa piires ja asi on kenasti hakkama saanud paagikoti kaarditaskus olles.
Autokepsul on mõned fundamentaalsed miinused: ta ei ole veekindel (sellest saab küll paagi- või lenksukoti abil enam-vähem üle), puudub kompassi funktsioon (mis on maastikusõidul päris tarviline) ega saa track'e salvestada või laadida (samuti hea eelkõige enduurotsemiseks). Just nende funktsioonide pärast vaatangi pigem Zumot.
Sõltub seadmest, osade tootjate seadmed salvestavad teekonda, kuid pole kindel et saab juba salvestatud teekonda seadmesse laadida.
LC4 640
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
vabandan ette, et lisan siia rubriiki oma kuulutuse. Kui väga valesti on siis võib mujale tõsta.
Seega: MÜÜA GPS-PIHUARVUTI-MOBIILTELEFON HTC P3300. Suurepäranne seade kui meeldib võimalikult vähese riistvaraga hakkama saada mis kogu kupatusega mahuks rinnataskusse.
Väga heas korras. Ekraan nagu uus. Toimib suuepäraselt nii mobiilitellefoni, navigaatori kui pihuavrutina. Lisaks on FM raadio, MP3, lisamälukaart 2Gb MicroSD. Eripäraks on bluetooth stereo väljundsignaal. Seega väga korralik matkakaaslane pikkadeks sõitudeks.
TOM TOM Navigator toimib teedel superhästi. Kaasa saab nii lääne kui idaeuroopa kaardid, k.a. Eesti. (lisavarustus!!!)
Toa, autolaadija.
Hind 5500.-
v.t ka siia http://www.htc.ee/index.php?id=21
HTC P3300
Vaata Demo
Mine kuhu vaja oma HTC P3300-ga. GPS seade ja PDA telefon koos on ideaalne partner sinu matkadel. HTC P3300 tuleb eel-installeeritud TomTom® NAVIGATOR 6 programmiga, mis teeb navigeerimise tõeliselt lihtsaks. Microsoft® Windows Mobile® 5.0 Direct Push technology peab su meilid, kalendri ja kontaktid kogu aja uuendatuna. Uuetüübiline HTC RollR™ seadme navigeerimisnupp, mis koosneb Trackball „puute-pallist” ja Track Wheel „ratas-nupust” teeb kaartidel seilamise ja web’is surfimise lihtsaks. HTC P3300 hoolitseb ka selle eest, et sul piisaks reisidel meelelahutust tundideks, kaasas muusika, videod, pildid, mängud jne. HTC P3300 – sinu täiuslik isiklik assistent ja navigaator.
Põhifunktsioonid:
Microsoft® Windows Mobile® 5 Direct Push kiire meilide, kontaktide, kalendri ja meelespeade sünkroniseerimiseks
Sisaldab GPS and TomTom NAVIGATOR 6 programmi
Täiuslikud raadioühendused GSM/GPRS/EDGE, Bluetooth® 2.0 ja Wi-Fi®.
FM Raadio uudiste ja muusika kuulamiseks kui oled liikvel
HTC RollR™ (Trackball and Track Wheel) lihtne nupusüsteem seadme kasutamiseks
Suur 2.8" TFT puutetundlik LCD ekraan
Terav, 2 megapikseli kaamera piltide, video ja heli salvestamiseks
Lihtne muusika ja videofailide sünkroniseerimine sinu arvutiga, Windows Media® Player nende esitamiseks ja haldamiseks
Lisaks mitmeid bisness ja multimeedia funktsioone…
Hind:
Premium*: 8 990.- EEK
Kui kellelgi on huvi Zumo vastu, siis soovitan kiirelt kiigata ebay.co.uk-sse. Nimelt pakutakse seal Zumo 400 (sama, mis 550, aint ilma bluetoothita ja vähema püsimäluga ning komplektist puudu autohoidik) koos City Navigator Europe 2008 DVD-ga. Hind koos postikuludega tsips alla 5000 krooni, mis tundub väga soodne diil olema. Pakkumine kehtib reede õhtu kl 21ni. Ise ma pakkujaga seotud ei ole, lihtsalt informeerin soodsast pakkumisest
Louis pakub ka siin 299€ eest: http://www.louis.de/_20e46c57b04fd1e198 ... e_10001446
-
oskab keegi öelda kust saab ukraina, bulgaaria ja teiste selliste riikide kaarte gps-i jaoks. Mul on tom tom, sõbral garmin zümo.
Või teab kedagi kes selles valdkonnas prof ja oskaks head infi jagada?
Plaanime ukraina, rumeenia, moldaavia, bulgaaria, makedoonia tsiklimatka augusti alguses.
seoses sellega otsime ühte huvillist kaasa.
slovakkiani tsiklid kaubikus. sealt edasi alla siis 3000-4000 km tsiklitel. kestvus ca 2-3 nädalat.
creativ kirjutas:oskab keegi öelda kust saab ukraina, bulgaaria ja teiste selliste riikide kaarte gps-i jaoks. Mul on tom tom, sõbral garmin zümo.
Või teab kedagi kes selles valdkonnas prof ja oskaks head infi jagada?
Ukraina ja Venemaa kaart on ainult teatud TomTom mudelitele.
Näiteks 930-ne Kesk- ja Lääne Euroopa kaart sisaldab ka venemaad ning ukrainat.
Samas 730-nel venemaa ja ukraina puudub.
Lugesin ühest venemaa foorumist, et 730le saab ilusasti selle laiendatud kaardi tööle.
Kas see töötab ka Raider 2 peal, ei tea, kuid kavatsen otsida sorkida seniks kuni teada saan.
Eraldi TomTom minuteada venemaa ja ukraina kaarte ei müü.
-
M.E kirjutas:creativ kirjutas:oskab keegi öelda kust saab ukraina, bulgaaria ja teiste selliste riikide kaarte gps-i jaoks. Mul on tom tom, sõbral garmin zümo.
Või teab kedagi kes selles valdkonnas prof ja oskaks head infi jagada?Ukraina ja Venemaa kaart on ainult teatud TomTom mudelitele.
Näiteks 930-ne Kesk- ja Lääne Euroopa kaart sisaldab ka venemaad ning ukrainat.
Samas 730-nel venemaa ja ukraina puudub.Lugesin ühest venemaa foorumist, et 730le saab ilusasti selle laiendatud kaardi tööle.
Kas see töötab ka Raider 2 peal, ei tea, kuid kavatsen otsida sorkida seniks kuni teada saan.Eraldi TomTom minuteada venemaa ja ukraina kaarte ei müü.
just! ametlikult ei ole saada jah. Muidugi on olemas alati mitteametlikud versioonid.
kas igale mudelile on kindlasti ainult omad kaardid? et sama kaart teises mudelis ei tööta või on seal ka mingid nipid (it-meeste pärusmaa) et suva kaart tööle saada? mul tegelikult tom tom navigator ja pihuarvuti HTC P3300 üleüldse.
Re:
randel kirjutas:bikefan kirjutas:Olen ka Garminit uurinud, aga pole leidnud Zümo 550t 8500 (sis.18%km) eeq eest. Ja kuna liigun 99% teedel (sellest 97% asfalt), siis usun et piisab ka Tomtomist...
Mina leidsin jällegi, et parim lahendus on osta ebayst Zumo500, hinnaks tuli umbes 7000 eeku. Siiani pool aastat kasutanud ja väga rahul, eestis navigeerib eomap, euroopas seadmega kaasasolnud City Navigator NT.
Garmini kodulehel registreerimise järel saadeti tasuta koju ka Navigatori 2008.aasta kaardiuuendus DVD-l
ostsin ise inglise ebay-st 7400,- koos transaga Zümo 550 tehases remonditud täisvarustuses mudeli
"White Boxed Newly overhauled DIRECT Garmin" (ehk põhjalik ülevaatus, kapitaalremont ; remontima.)
paar lauset pikem jutt siin teemas http://biker.ee/phpbb/viewtopic
Olen nüüd paar päeva testinud oma telefonis sihukest navigeerimistarkvara nagu McGuider. Eesti keeles ta küll ei räägi, aga see selleks. Programm kasutab Teleatlase kaarte ja tuleb ostes 2 GB micro SD kaardil. Lihtsamalt öeldes on võimalik IGAST telegonist ja PDA-st millel on võimalik 2 GB kaarti sisse ajada teha navigatsiooniseade. Loomulikult eeldab see ka GPS mooduli olemasolu, kas siis üle bluetoothi või sisse intergreeritut. Võrreldes NOKIA originaal navigatsiooniga on eelisteks see, et juhiste eest ei ole vaja maksta, korraga on telefonis terve euroopa. Mulle meeldib selle juures ohtrate POIde olemasolu ja see, et näidatakse ära millises reas ma pean olema enne pööramist. Proovisin seda ka GEopeituse mängimiseks. Kuna punkt oli võsas, siis navigeeris seni kuni teed oli, edasi näitas lihtsalt noolega suunda. Hinnaks ma miskis eesti netipoes nägin 1100 krooni kanti, aga on ju ka olemas torrentid
lisavarustuseks GSR600
nii, natike käkerdamist ja ma sain oma ultrapisikesse Fujitsu Siemens Pocket looxi kärama sihukese proge nagu iGo. Seega saab lukustatud op süsteemiga navidesse ka muud panna. Proovin seda eestis testida paar päeva ja siis annan hinnangu. Kui on küsimusi windows CE5 lahtilukustamisega, mida enamik PDA navisid kasutavad, siis püüan võimaluse korral vastata. Mind aitas programm nimega MN6-update. Ilmselt saab Mio või tegelikult suvalise navi kärama panna just sulle vajaliku navi progega. eelmise katsena ma sain kärama McGuideri ja seda nokia n82 telefonis. seniste testide põhjal võin öelda, et POId on põhjalikud ja täpsed, aga navi suunab teinekord üle väga veidra marsruudi, näiteks nõmmelt lasnamäele suunab ta üle sõpruse pst ja tammsaare. Viga on küll ca 1 km, aga kui juhtumisi peaks programm mind saksamaale üle ukraina suunama?
lisavarustuseks GSR600
McGuideri kohta tahaks omast kogemusest (ca.6kuud) öelda.
Uimane on n95 sisese gps leidmisel.
E60 ja Holux100 ja Holux1000 kasutamisel üle BT tekkis ajaline viivitus navigeerimisel - ca. 50m PEALE ristimikku öeldi manöövri kirjeldus.
Nokia LD-3W`ga seda probleemi ei olnud.
vahemärkusena soovitaksin mõelda inglismaalt tellimisele, kurss jupi madalam kui pool aastat tagasi.
oma zümo550 saaks praegu ilmselt 1000,- veel odavamalt, suvel ostsin 7500,-
Austria eBayst saaks Zümo 550 6700,- kr eest, koos transaga Viinist. (Kui keegi on huvitatud, võin aidata.)
See on koos Garmin GTM 12 TMC mooduliga.
Sellega seoses tekkis mul aga küsimus: kas Eestis see XM-raadio wärk üldse toimib, või Euroopas? vt GARMIN TMC GTM 12 (Pixmania link)
TMC eestis ei tööta, küll aga töötab mujal, alustades ntx Soomest
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Mis see TMC on ? See Austria ebay hind on päris hea 6500,- eek, pole nii odavat veel kuskil trehvanud, ei tea kas U.K-s ka odavamad on või Sotimaal näiteks...
TMC on liiklusinfo edastaja, see kui navi karjub sulle, et ära sealt kaudu mine, sest seal on 3km pikk ummik, vaid mine hoopis toda kaudu, seal pole ummikut
miskipärast sellel ebay lingil 2 real taga tärn või kaks, kuid seletust ei leia?
karbil siiski ju 550 mudeli kirjeldus.
ülejäänud "osta-kohe" pakkumised alates 510eur + post.
ei näe ma küll põhjust eestist 11-12 000.- osta sama aparaati.
Ilmselt "copy-paste"-stiilis lihtviisilised näpukad. Seal nad niiviisi teevadki, jutt sarnastel esemetel tihti standardne. Võib ju müüjalt täpsustust paluda kah.
Freischaltung - lukustamata või vabalt kasutatav
inglismannidel see tekst selline:
Package includes:
zûmo 550
Preloaded City Navigator® NT Europe (full coverage)
MapSource® City Navigator NT DVD (full-unlock)
Motorcycle mount with RAM mounting hardware
Automotive suction cup mount with integrated speaker*
Dashboard disk
Carrying case
AC charger
Vehicle power cable
Motorcycle power cable
USB interface cable
Security screwdriver
Custom caps (silver and black)
Garmin stickers
Owner's manual on Disk
Quick reference guide
-
- Tsikkel: Honda Deauville
- Tänanud: 4 korda
Kui keegi pole lugenud, siis:
http://www.reisijutud.com/node/2084
Mina sain tükk maad targemaks.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 377 korda
- Kontakt:
Kuidas zümol trackidega lood on?
Mul on praegu etrex Legend HCX, see salvestab mälukaardi peale niipalju sõidetud tracke, kui vaja on, iga track kuni 10 000 punkti.
Lisaks teeb ta trackbacki ehk võtad tracklogi ette ja hakkad mööda joont tagasi sõitma.
Kas ma saan mapsources nii tracki kui route zümo jaoks ette joonistada? Näiteks offroadi jaoks?
Või pean ikka etrexi fänniks jääma
Zümo peaks tracki teemal täiesti probleemi vaba olema, salvestab nii palju kui palju vaja on, mida ei saa öelda osade nüvide kohta, mis salvestavad ntx 3 viimast päeva jne. Samuti saad mööda joonistatud tracki ilusasti tagasi sõita jne jne
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.