Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Juhtus siis kolmapäeva (29.10) öösel kell 23.13
Olin viimas tsiklit viimasele puhkamisele garaashi...
Peale ühte möödasõidu hakkas ketti jubedalt üle pilduma.
Panin kanna vastu et kett oleks pinges ning et saaks lõpuni sõita.(sõjaväe saapad jalas, kahju nendest polnud)
Kannaga hoidmisest väsis jalg ära, ning siis ma toetasin varvastega ketti altpoolt.
Mingi 20-25 km sain niivisi ilusti sõita (90km/h). kui lahti lasin, siis oli kiirus ca 20-30 km/h.
Ma ei saanudki täpselt aru, mis juhtus,(tundus et oli suurem auk), kui järsku käis jalg vahelt läbi, ning oli valus.
Ma istusin tsikli selga tagasi, võtsin käigu välja ning pidasin masina kinni.
Põlvest kinni hoides keksisin tsikli ees edasi - tagasi nagu vihmatantsu tehes.
Keksisin tule juurde vaatama, mis lahti on, saabas oli ribadeks, ning varba juures oli mingi 2 cm pikkune ning luuni, lõikehaav.
Panin esmaabi pakist sideme peale ning ootasin, kuna järgikutsutud auto mind traumapunkti viib. Ise olin ma koguaeg rahulik ja tegin nalja :D Autojuht pidi paanikasse ära surema :D isegi traumapunktist tagasisõites.
Traumapunktis lõikasin saapa ja soki ära, ning siis nägin, mis valu teeb, suur varvas on täiesti sodiks, mingi osa sellest rippus nahatüki otsas, otsalüli oli kildudeks, ning ülejäänud kolmel varbal luumurrud. 7 õmblust ja natuke valu ja kõik on ok ...
Ärge toppige jalgu sinna, kuhu pole vaja :mrgreen:

PILT ! Nõrganärvilistele eriti ei soovita.!

PiltPilt

Kasutaja avatar

pitbull
Tsikkel: v2
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas pitbull »

vedas sul kui nii võib öelda...head paranemist

PitBull ,,I Just Don't Give A Fuck...,,
Kasutaja avatar

mmz
Tsikkel: Yamaha R1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mmz »

Ma suutsin suvel samamoodi pöidla keti ja hammaka vahele jätta. Samuti luuni välja aga traumapunktis õmmeldi õnneks tagasi. Üllatavalt kiirelt paranes ära ja juba vähem kui kuu aega hiljem polnud praktiliselt enam midagi näha.

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Vedas jah ... oleks midagi pehmemat olnud, siis oleksin ma praegu poolking :D

a501322914

Lugemata postitus Postitas a501322914 »

Mitte poolking vaid Kingpool :D :D :D

Kasutaja avatar

Divikas
Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
Tänatud: 49 korda

Lugemata postitus Postitas Divikas »

Panin kanna vastu et kett oleks pinges ning et saaks lõpuni sõita.(sõjaväe saapad jalas, kahju nendest polnud)
Kannaga hoidmisest väsis jalg ära, ning siis ma toetasin varvastega ketti altpoolt.

Darwini auhinna nominent :wack:

http://motoreisid-motoreisid.blogspot.com/
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

baltroon kirjutas:

Tsau Mix!

Sõitsin mööda Tuukri tänavat Kadrioru suunas. Seal Jõe tn. ristis on siuke sirkus, et vasakrida teeb vasak pöörde ja otse sõita ei tohi. Teadliku liiklejana reastun seal alati varakult õigesse ritta ümber, nii ka tookord. Roheline tuli ees, sõidan täiesti rahulikult otsesuunas. Viimasel hetkel lendab selja tagant vasakult poolt rehvi vilisedes "bemm" millimeetri kauguselt minust mööda. Pani ikka kepsu vibrama küll :shock:

Andsin gaasi, sain tegelase Nafta tn. risti foori all kätte. Sõitsin kõrvale. Roolis naine, kõrval istus joobar. Koputasin vastu klaasi, kui aken lahti tehti ütlesin, et järgmine kord sellise rikkumise puhul teen ta bemmist pesumasinale trumli. Tüdruk oli ehmunud ja vabandas! Ainult joobar ei tahtnud jutust aru saada. Siit ma edasi ei räägi aga ma tahtsin Sult küsida, Mix, kas ma ikka käitusin õigesti??? Äkki oleks ikka pidanud ehmatusega tekkinud viha alla suruma ja lootma, et ta ka järgmine kord kedagi lihtsalt alla ei aja vaid saab napikaga mööda?

Või mis Sina arvad?
P.S: Tegemist ei ole ainukese säärase juhtumiga, kus autojuhid meid või mind kaherattalisel mitte milleksi ei pea. Juhtum üks paljudest.

8)

Selles osas, mida kirjeldasid, käitusid õigesti. Bemmisõitjad ei pane üldse kedagi kaasliiklejatest tähele kui neil nina sisse ei pisteta. Olgu tsikkel, teine auto, laps jalakäijate rajal, ükskõik, kes. Kui midagi juhtub, siis pärast nutab, aga enne on naiivne, mõtlematu, tähelepanematu. Lollaka inimese peale ei tasu oma tundeid raisata, tuleb end mõistlikuks sundida, ntx kui midagi juhtub, siis lahendamiseks ratsionaalseid lahendusi kiirelt välja mõelda, variante. See pöörab enda tähelepanu tollelt lollakalt teisele objektile. Ma olen ise ka suht äkiline, seega parem panen piduri peale enne kui keema lähen. :)
J.

teritaja

Lugemata postitus Postitas teritaja »

Panthera kirjutas:

hea veel et noksiga ketti ei pingestanud :wack:
aga mida ka mina tean, ise 2x püksid jalga sulatanud.
head paranemist!!!

Kasutaja avatar

pitbull
Tsikkel: v2

Lugemata postitus Postitas pitbull »

to yanksel ...ära liigita inimesi automargi järgi..see et osad debiilid bmw-ga sõidavad ei tähenda et kõik sellised on :nono:

PitBull ,,I Just Don't Give A Fuck...,,

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

yanksel kirjutas:

Lollaka inimese peale ei tasu oma tundeid raisata, tuleb end mõistlikuks sundida, ntx kui midagi juhtub, siis lahendamiseks ratsionaalseid lahendusi kiirelt välja mõelda, variante. See pöörab enda tähelepanu tollelt lollakalt teisele objektile. Ma olen ise ka suht äkiline, seega parem panen piduri peale enne kui keema lähen. :)
J.

Ma näitan kõikidele eksijatele rusikast püstitõstetud pöialt, aegajalt raputan ka pead.
Automargi koha pealt ütleks, et kui Lada 40-ne alas teeb keset kurvilist teed möödasõitu, kui mina vastu tulen, siis BWM juhid on lausa tublid. Tookordki tõstsin pöidla, isegi kui jäänuks viimaseks teoks.

Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

yanksel kirjutas:

Bemmisõitjad ei pane üldse kedagi kaasliiklejatest tähele

Päris nii see ka ei ole ikka (togi)

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

OK, OK, sul on õigus nagu alati. Muidugi ei ole õige 100% üldistusi teha, ikka leidub erandeid.
Mu vennal oli ka kunagi bemm :D ja ta sõitis sellega ka nii, et ma pidin kõrval istudes suu lukus hoidma ja vahel silmad kinni :wink: - seega ehk on viga hoopis BMW-des, aga inimesed on ikkagi normaalsed :D
Küllap ma olen isegi liikluses veidi rumalust teinud, aga mitte kedagi teist ohustanud või vihastanud. Kunagi sain ise jeebi roolis olles kellegi peale kurjaks (ühes väikeses Lääne-Euroopa riigis, päris väikses ja katoliikliku meelestatusega kohas) ja näitasin ühele autojuhist meesterahvale keskmist sõrme. Ahem, no ega see polnud ju üldse ilus tegu :oops: :) enam ei tee!

Nuclear

Lugemata postitus Postitas Nuclear »

Njah, ma isegi bemmi usku. Inimesed üle tee lasen alati, porilompidest hooga läbi ei sõida ( enam), tihti olen ainus kes autoderivi vahele kedagi teist kõrvalteelt laseb. Seega olen idioot. VB bemmijuhtide seas, aga alatine ilkumine margi peale ajab kõrvad s...avett jooksma.

Pshaw.

Silmad kardavad, käed teevad.
Kasutaja avatar

kaska
Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler

Lugemata postitus Postitas kaska »

Kerge ettepanek/meeldetuletus.
Püsiks ikka teema piires eriti selle teema puhul, muidu iga kord kui bikerit vaatan ja näen, et siia postitatud on käib judin üle selja, et nonii kes nüüd siis...

ohutuid kilomeetreid :bsmile:

Mihkel S
Tsikkel: Veereb..
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Mihkel S »

Täna hommikul kella 10 paiku juhtusin taksoga sõitma Tartus läbi Veski-Näituse tänava ristmiku. Pilt oli järgmine: kõik kohad olid tsikli tükke täis, masin ise oli nii segamini, et ei saanudki täpselt aru, kas oli tsikkel või roller (taksojuht arvas, et tsikkel ikka oli). Ja kõnniteel lebas juht ....liikumatuna, mõned inimesed olid ümber, kiirabi veel polnud. Mingi BMW seisis ka juures, ei saanudki aru, mis seal täpselt juhtus. Teab keegi, kas vend jäi ikka elama?
igaljuhul kole vaatepilt oli ...miinuskraadid olid ka hommikul.

Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Lugemata postitus Postitas Mix »

Mihkel S kirjutas:

Täna hommikul kella 10 paiku juhtusin taksoga sõitma Tartus läbi Veski-Näituse tänava ristmiku...
...

Raadiouudiste järgi olla rollerijuht sealkandis õnnetusse sattunud. "Paremakäereegel" ja autojuht ei olevat rollerile teed andnud. Vigasaanu käis haiglast läbi ja saadeti kodusele ravile.

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

TALLINN, 18. november, BNS - Tartus sai esmaspäeval vigastada autoga kokku põrganud rollerijuht.

Õnnetus juhtus kell 10.04 Näituse ja Veski tänavate ristmikul, kus 21-aatane Marianne sõitis Opeliga ette sõidueesõigust omanud rollerile, mida juhtis 16-aastane noormees, teatas siseministeerium.

Vigastada saanud rollerijuht sai esmaabi Tartu Ülikooli kliinikumis.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

viskasin pyhapäeval külje maha :P aga see vist ei lähe arvesse, kuna tegemist oli mudateega? üks kohvriraami kinnitus läks ainult puru :P

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

Piipz kirjutas:

viskasin pyhapäeval külje maha :P aga see vist ei lähe arvesse, kuna tegemist oli mudateega? üks kohvriraami kinnitus läks ainult puru :P

ei usu, BNS pole sellest midagi kirjutanud :bsmile:

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Ebavõrdsete võitlus võib ka hoopis niimoodi lõppeda

http://www.omasaar.ee/index.php?content ... 0231&sec=1

Suzuki GSX 750 Inazuma

suzepe

Lugemata postitus Postitas suzepe »

Täna õhtul,kuskil 17.00-i aja,oli Paldiski mnt.,kus teeremont jälle avarii,kus üheks osapooleks mootorratas. (crash)

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas margus014 »

spinna kirjutas:

Ebavõrdsete võitlus võib ka hoopis niimoodi lõppeda

http://www.omasaar.ee/index.php?content ... 0231&sec=1

Süüdimatud :evil:

suzepe

Lugemata postitus Postitas suzepe »

Süüdimatud tõesti.Seda momenti ei näinud,kui sõitsin mööda oli pauk just käinud.Kes süüdi,eks kuule hiljem. (crash)

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

TALLINN, 19. november, BNS - Tallinnas ja Viljandimaal sai kaks rollerijuhti teisipäeva õhtul liiklusõnnetustes vigastada.

Esimene õnnetus juhtus kella 16.28 ajal Tallinnas Paldiski maanteel, kus 16-aastane noormees sõitis motorolleriga vastu liiklusmärke ning kukkus. Kaitsekiivrit kasutanud juht sai vigastada ja kiirabi viis ta ravile Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, teatas siseministeerium BNS-ile.

Teine õnnetus juhtus kella 22.18 ajal Viljandimaal Kõo vallas Pilistvere külas, kus joobetunnustega 33-aastane Andres sõitis rolleriga samuti vastu liiklusmärki ja kukkus. Ka Andresel oli peas kiiver, kuid sellele vaatamata sai ta vigastada ja kiirabi viis mehe ravile Viljandi haiglasse.

Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

sang kirjutas:

...
Kaitsekiivrit kasutanud juht sai vigastada ja kiirabi viis ta ravile Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, teatas siseministeerium BNS-ile.

... Ka Andresel oli peas kiiver, kuid sellele vaatamata sai ta vigastada ja kiirabi viis mehe ravile Viljandi haiglasse.

Tundub, et kas siseministeerium ja/või bns on piisavalt haige mõistusega kohad, kes eeldavad, et enamus rollerijuhte sõidab ilma kiivrita. Vastasel korral oleks sellist asja nagu kiiver, vaja mainida ju vaid nendel üksikutel kordadel, mil seda ei kantud.
Praeguse ideoloogia täielikuks viimistlemisel oleks vaja esimese juhi puhul veel juurde veel mainida, et ta ei olnud alkoholi- ega narkojoobes, sõitis tehniliselt korras sõidukiga, omas juhtimisõigust ja sõiduk ei olnud varastatud. Täpsustamata on veel ka see, et mitme märgi vastu ta järjest sõitis - sõnastuse järgi peaks olema neid rohkem kui üks.

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Tundub tõesti, et neid märke jäi kimpudena teele ette ja mõned neist osutusid tugevamateks, kust muidu need vigastused.

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

dimi1974
Tsikkel: Honda CBF 1000

Lugemata postitus Postitas dimi1974 »

http://www.postimees.ee/?id=58952

Kurb,et sellised asjad juhtuvad .....

Kasutaja avatar

marti252
Tsikkel: used to be Blackbird

Lugemata postitus Postitas marti252 »

dimi1974 kirjutas:

http://www.postimees.ee/?id=58952

Kurb,et sellised asjad juhtuvad .....

Juhil puudus kaitsekiiver --> 1/4 ajust kahjustatud. Oleks kiiver peas olnud, ......

Kui kellelgi vedeleb juturaamatuid, mida ta tahaks ära anda, siis ma hea meelega vahetaks mõne meelepärase asja vastu :)
Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

oleks küüned perses istuks seina peal ... kahju mehest aga tuleb tõdeda et oma lollus-lohakus ... :(

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Suletud

Mine “Vaba teema”