Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

scryth

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas scryth »

baltroon kirjutas:

Rehvid?
Kumm v plastik? 8)

Kas ei ole küsimus mitte temperatuuris ja rehvides? Mulle on nagu ähmaselt meelde jäänud, et tavaliste "suvekummide" segu omadused pidavat ca +5 C juures oluliselt muutuma.
Mul on kodulähedal väljasõit peateele ülesmäge (peatee liikumiskiirus 70 km/h, keskmine liikustihedus), külmad rehvid, jahe ilm, niiske asfalt, kuid mitte jääs. Juba mõnda aega ei suuda ma sealt ära minna ilma, et veojõukontroll rakenduks. Ja see pole esiene sügis, kus nii juhtub. Suve alguses see olukord jälle kaob.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

Tömps

Lugemata postitus Postitas Tömps »

baltroon kirjutas:

Rehvid?

Kumm v plastik?

8)

Ehk on asi hoopis materialis millest need nn. euroteed tehtud on, see must asfalt.
Meenub valgusfoor sossimäe all või õigemini juba mäe pea poole mäe peal, mille tagant märja asfaldiga liikuma hakates käib ratas iga käiguga ringi kui kasvõi natukene rohkem gaasi anda. Eriti veel oma esiveolise kaubikuga, sellega võid vahest kolm esimest käiku tühjaks lasta enne kui üldse liikuma saad :twisted:

Edit: Meenus vahepeal, et nimetatud koht asub kohe pärast bussitaskut ja kurat teab mis busside sumbutitest ülesmäge startides välja võib voolata :shock:

Aga must asfalt on siiski libe, isegi sooja ilmaga :?

Viimati muutis Tömps, 28 Okt 2008, 00:50, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Tsiklitele ei olegi selliste teeoludega head lahendust. Parimad valikud s......st on vihmarehvid või ratas talvekorterisse.

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

1. aastal, kui me Piipzuga Treffilt tulime mööda Tallinn-Tartu maanteed, oli peale Kose't suuremad teetööd.Eelnevalt sadas vihma.Oli siis maha laotatud mingi asi, kõik sõitsid üksteisel pees kinni ja siis mina avastasin, kuidas mu 36kW'ne katoom laseb 5'nda käiguga ratast all ringi selle olluse peal.Lahe.Mingi töll sõitis minu taga 3 meetri kaugusel.Ei aidanud vehkimine ja pidurdustule näitamine, et ta end mu tagant koomale tõmbaks...mitte miskit.Siis jäi vaid üle võimalus mööda teeperve uttu tõmmata :)
Challenge the Adventure.Ride The World

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Eks ta põhiliselt teekatte ja rehvisegu omavahelise sobivuse teema ole jah. Sai just mõni nädal tagasi Mallorcal rendi-Focusega sõidetud ja igatahes olid sellel mingid imerehvid all, mis panid ennast selle 1,6-se mootoriga tundma nagu Colin McRae. Nii kuival kui märjal teekattel käis nii 3. kui 4. käiguga ringteedelt välja kiirendades pidevalt suss all ringi ja ei saa just öelda, et seal külm oleks olnud. Samuti on soojema ilmaga vihmamärjal teel ERILISELT libedad Nokian Hakkapeliitta RSi-d, mis samas külmakraadide ja lume puhul on vägagi head. Aga vihmamärjal asfaldil paneb juba pisemgi pidurivajutus või gaasi lisamine igasugu ABS-id ja ESP-d ragisema. Ja kurvis oled nagu "nätsu peal"... Hea omadusena ei "otsi" nad aga vaatamata laiadele ja suure diameetriga rehvidele üldse teed. Aga Tsiklrehvid vist jah naljalt alla 10-stel temperatuuridel eriti ei haaku enam.

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Primo kirjutas:

ja siis mina avastasin, kuidas mu 36kW'ne katoom laseb 5'nda käiguga ratast all ringi selle olluse peal.Lahe.

Aga siiski ei anna siin miski võrrelda Poola linnakese Wraclovi teekattega (märg ja külm munakivi, selle keskel risti-rästi 6 erinevat trammiliini rööbast, söeasfalt ja puidust sild) (lol)

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

puusillad märja ilmaga on jubedad. tule või maha ja lükka käekõrval.

Kasutaja avatar

Gotham
Tsikkel: Trophy, 6days

Lugemata postitus Postitas Gotham »

Tömps kirjutas:

Ehk on asi hoopis materialis millest need nn. euroteed tehtud on, see must asfalt.
Meenub valgusfoor sossimäe all või õigemini juba mäe pea poole mäe peal, mille tagant märja asfaldiga liikuma hakates käib ratas iga käiguga ringi kui kasvõi natukene rohkem gaasi anda. Eriti veel oma esiveolise kaubikuga, sellega võid vahest kolm esimest käiku tühjaks lasta enne kui üldse liikuma saad :twisted:

Edit: Meenus vahepeal, et nimetatud koht asub kohe pärast bussitaskut ja kurat teab mis busside sumbutitest ülesmäge startides välja võib voolata :shock:

Aga must asfalt on siiski libe, isegi sooja ilmaga :?

Meenub aasta või paari tagant lugu Suurbritanniast, kus vihmase ilmaga teatud teelõikudel mootoratastega õnnetuste arv kasvas järsult. Asja uurimise käigus selgus, et tee-ehitajad olid hakanud teist teekattematerjali kasutama, mis omadustelt halvem, aga samas ka tunduvalt odavam. Ühesõnaga kokkuhoid elude arvelt.

Kasutaja avatar

tonytonn
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tonytonn »

Poola linnakese Wraclovi
Wroclawi?
Sel sillal oli veel mingi udupeen massipiirang ka märgitud. Kimasin suure bussiga üle, vastu pidas raisk!

don`t worry, drive happy!
Pilt
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

Loud pipes save lives!!!

heldurs
Tsikkel: Honda VT 1100 Shadow

Lugemata postitus Postitas heldurs »

Esimene kommentaar Õhtulehe artiklile, milles kirjeldati tänast avariid Jõe tänaval,kus auto sõitis otsa jalakäiguraja ees peatunud mootorratturile, oli siis selline:

20:57 29.10.2008
Jaan

Miljon aastat pole eestis mootorrattur jalakäijale teed andnud ja loomulikult tuli see autojuhile üllatusena. Sellisele tsiklimehele tuleks lõuga anda!

tasub vist olla väga valvas jalakäijaile teed andes. Pärast seda kui mõni autohälvik sind maha on ramminud, võib veel lisaks lõuga ka saada (lol) Kiiret kosumist ratturile!

Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 192 korda

Lugemata postitus Postitas simp »

sellekohta võin rääkida oma loo...
sai siis tartus(linn milles kõigeparemini ei orienteeru) vaikselt rahulikult kaugelt ja käiguga pidurdama hakatud kui roheline fooris vilkuma hakkas...
läks siis tuli ilusti punaseks ja ristuvalt teelt hakkas auto juba välja sõitma kui mingi härra otsustas et teeb minust napika ja laseb roosakaspunasega üle...
Kahjuks autogabariite ta ei tundnud ja sõitis mind pikali(seisin teise rea paremas servas ja tema tuli esimesest).
Muidugi ei võinud ka jääda seisma, et küsida kas mul on kõik ok(ei olnud) vaid pidi minema sõitma...
see siis suve keskpaigas oli.
Siinkohal ka suured tänud ühele pealtnägijale kes kutsus kiirabi ja võttis ratta endahoovi hoiule:)

Kasutaja avatar

13reede
Tsikkel: provokaator

Lugemata postitus Postitas 13reede »

Ma tean mida sa tunned :D
Sama teema siin ,kui auto peateele tormas ja mulle küljelt paugu pani. Hea oli, et püsti ja niipalju terveks jäin... sain autot taga ajama hakata.Vaimusilmas juba kujutasin ette, kuidas ma juhi läbi akna välja tõmban ja mis heitega teda üllatan ja kui väikseks kokku pakin.KRT.Naisterahvas oli ja katsu siis 100 kilo treenitud liha taltsutada...
Samas ettekeerajatega enam ei nännuta...kontol juba 2 peeglit ja 1 tagatuli...

EasyRover
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650A

Lugemata postitus Postitas EasyRover »

Seal mõni post tagasi viidatud 29nda Jõe tn avariis siis külitab minu V-Strom. Läks jah kahjuks nii, et sai teisega 18,5tuh ilma ühegi avariita ära sõidetud aga nüüd ikka põrutas keegi selga. Põhjus ilmselt suurelt autojuhi vähene sõidukogemus - n.n noorejuhi load nii 1 aasta vanad alles. Muus osas oli õnnetus väga õnnelik - ise praktiliselt viga ei saanud. Jalg andi mõni päev tunda ja kaelalihased tõmbas ära. Need siis valutavadki veel tänaseni. Tsiklil siis tagumine velg kõver ja üks kohvritest ribadeks. Suuremad kahjud gondli [Motobot: õige on "gondli"] osas hoidiis kaitseraud ikka ära.

Aga jah - kui mees ikka ise ei oska õigel ajal oma hooaega ära lõptada siis tehakse talle see jõuaga selgeks, et on aeg seda teha. :wack:

Riga, Jawa 350, Panonia T5, IZ-Jupiter 4K, Suzuki Vstrom 650A
Kasutaja avatar

3m

Lugemata postitus Postitas 3m »

13reede kirjutas:

Sama teema siin ,kui auto peateele tormas ja mulle küljelt paugu pani.

Mul oli 1 august sarnane lugu, samuti naine, aga ta jäi vähemalt seisma.
Tsikkel läks mahakandmisele, endal läks õnnelikult, põlvel väike marrastus. Tõsi küll, see pole siiani korralikult ära paranenud.

Aprilia Rs 125 '01-> Aprilia Rs 125 '04-> Z750-> FZ1S-> Tiger 800XC
Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Lugemata postitus Postitas Mix »

13reede kirjutas:

....Samas ettekeerajatega enam ei nännuta...kontol juba 2 peeglit ja 1 tagatuli...

Waouuuu!!!
Et siis ise oled kohe politseiuurija, prokurör ja kohtunik ja vandemehed ja timukas ühes tükis!? Kas paljuks ei lähe? Ja kuhu advokaat jäi? - isegi paadunud sarimõrvaril on õigus advokaadile. Sina aga otsustad ainuisikuliselt teise poole süüdi olevaks ja (oma)kohtuotsus kuulub kohe kiirele täitmisele - ilma edasikaebamise õiguseta?..
Kui nii palju asju lõhud, siis äkki peaksid ise peeglisse vaatama? Kas oled ikka kindel, et Sinu sõidustiil on kaasliiklejate poolt alati üheselt arusaadav ja etteaimatav, et nad saaksid oma tegevust Sinu järgi planeerida?
Küsin, sest tean ise väga hästi, mis tähendab, kui sulle sõidetakse-keeratakse-joostakse ette. Tükki viis sellist tõsist erinevat intsidenti on olnud. Kusjuures liikluseeskirjade järgi oleks võimaliku avarii korral kõigil juhtudel olnud minul õigus. Alati olin peateel, otse sõitmas, kiirus legaalne, roheline tuli jne.
Aga! Eranditult KÕIK need juhtumid toimusid minu esimesel kaherattalisega sõiduaastal. Hiljem pole enam midagi säärast toimunud, kuigi liiklus on varasemaga võrreldes veelgi pingelisemaks muutunud ja võimalusi kriitilisteks situatsioonideks on täna oluliselt rohkem kui toona (praegu kestab mul üheksas sõiduhooaeg). Ja leian, et selles, et olen edaspidi ohutumalt hakkama saanud, on ikka ennekõike mu oma "teene". Olen edasi arenenud ja seda ilma peegleid ja tulesid lõhkumata.
Arene Sinagi. :bsmile:

PS! Keegi just tegi märkuse mu vigaselt kirjutatud sõna "advokaat" kohta ja keegi teine parandas selle kiiresti ära ja kustutas ka märkuse - aitäh mõlemaile! :bsmile:
Mullegi soovitatud areng on pidev ja lõppematu, ja märkused on siinjuures ainult abiks. Sest inimene õpib kuni elab. Ja! - elab kuni õpib! ;)
Hoolimata varem vigaselt kirjutatud sõnast jääb mu seisukoht liikluses käitumise kohta endiseks.

PPS! Eeehh... loen oma postitust ja tagantjärele tundub, et ikkagi shit happens. Kartsin alguses kasutada sõna "kogemus". Et olen "kogemusi omandanud" ja "omanda kogemusi" ja "õpi" ja "arvesta" jne.. kuidagi õõnes ja loosunglik tundus see värk ja kirjutasin siis lühidalt "arenenud". Sorry sest nii sai tulemus veelgi idiootsem :oops: Täpsustan igaks juhuks ennetavalt, et ma jummalapärast ei sõima kedagi alaarenenuks ja eriti neid kes hoolimata omandatud kogemustepagasist ja korralikult liiklemisest ikka kellegi lohakuse tõttu liikluses kannatada on saanud - saan aru, et ka nii võiks minu sõnu tõlgendada. :oops: Sorry'd ette taha!

Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Lugemata postitus Postitas 417 »

3m kirjutas:
13reede kirjutas:

Sama teema siin ,kui auto peateele tormas ja mulle küljelt paugu pani.

Mul oli 1 august sarnane lugu, samuti naine, aga ta jäi vähemalt seisma.
Tsikkel läks mahakandmisele, endal läks õnnelikult, põlvel väike marrastus. Tõsi küll, see pole siiani korralikult ära paranenud.

nojah mul oli eelmine hooaeg absurdsem lugu ristmiku taga auto TAGURDAS otsa,. Ise kommenteeris et vaatas paremat peeglit, vaatas vasakut, kedagi ei näinud ja otsustas manööverdada teise ritta ; keskmist peeglit aga ei vaadanud.

Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Kasutaja avatar

Sebar

Lugemata postitus Postitas Sebar »

Mix kirjutas:
13reede kirjutas:

....Samas ettekeerajatega enam ei nännuta...kontol juba 2 peeglit ja 1 tagatuli...

Waouuuu!!!
Et siis ise oled kohe politseiuurija, prokurör ja kohtunik ja vandemehed ja timukas ühes tükis!? Kas paljuks ei lähe? Ja kuhu advokaat jäi? - isegi paadunud sarimõrvaril on õigus advokaadile. Sina aga otsustad ainuisikuliselt teise poole süüdi olevaks ja (oma)kohtuotsus kuulub kohe kiirele täitmisele - ilma edasikaebamise õiguseta?..
......Arene Sinagi. :bsmile:

Ah, politsei ja kohtusüsteemid on niigi üle koormatud. Tegu siis "kiirmenetlusega". (togi)

Hundiralli
Kasutaja avatar

Mix

Sebar kirjutas:

...Ah, politsei ja kohtusüsteemid on niigi üle koormatud. Tegu siis "kiirmenetlusega". (togi)

:mrgreen: :twisted: Mäletan mäletan! Lõi siin Tartus jah laineid üks ameerikaauto ja "kiirmenetluse" teema...
:mrgreen: (togi)

Kasutaja avatar

Sebar

Lugemata postitus Postitas Sebar »

Mix kirjutas:
Sebar kirjutas:

...Ah, politsei ja kohtusüsteemid on niigi üle koormatud. Tegu siis "kiirmenetlusega". (togi)

:mrgreen: :twisted: Mäletan mäletan! Lõi siin Tartus jah laineid üks ameerikaauto ja "kiirmenetluse" teema...
:mrgreen: (togi)

Kisub OT poole.

Hundiralli
Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Tsau Mix!

Sõitsin mööda Tuukri tänavat Kadrioru suunas. Seal Jõe tn. ristis on siuke sirkus, et vasakrida teeb vasak pöörde ja otse sõita ei tohi. Teadliku liiklejana reastun seal alati varakult õigesse ritta ümber, nii ka tookord. Roheline tuli ees, sõidan täiesti rahulikult otsesuunas. Viimasel hetkel lendab selja tagant vasakult poolt rehvi vilisedes "bemm" millimeetri kauguselt minust mööda. Pani ikka kepsu vibrama küll :shock:

Andsin gaasi, sain tegelase Nafta tn. risti foori all kätte. Sõitsin kõrvale. Roolis naine, kõrval istus joobar. Koputasin vastu klaasi, kui aken lahti tehti ütlesin, et järgmine kord sellise rikkumise puhul teen ta bemmist pesumasinale trumli. Tüdruk oli ehmunud ja vabandas! Ainult joobar ei tahtnud jutust aru saada. Siit ma edasi ei räägi aga ma tahtsin Sult küsida, Mix, kas ma ikka käitusin õigesti??? Äkki oleks ikka pidanud ehmatusega tekkinud viha alla suruma ja lootma, et ta ka järgmine kord kedagi lihtsalt alla ei aja vaid saab napikaga mööda?

Või mis Sina arvad?
P.S: Tegemist ei ole ainukese säärase juhtumiga, kus autojuhid meid või mind kaherattalisel mitte milleksi ei pea. Juhtum üks paljudest.

8)

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Mulle tagurdas umbes 2-3 nädalat tagasi kolkswagen transporter otsa. Ta oli kah mõlemasse peeglisse vaadanud, kuid mind ei näinud. Ma sõitsin talle suht p*rse kah. Ega mina ju ei teadnud, et ta tagurdada tahab. Ta oli seal juba paar minutit vict paigal seisnud ja ühe parkimiskohtade vahelise tee kinni pannud. Ootas ilmselt kui mõni koht vabaneb. Juhtus see Kuressaare Auriga parklas. Ratas jäi terveks. Transporteri pamper sai ainult vigastada.

Viimati muutis Burn7, 03 Nov 2008, 15:08, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

baltroon kirjutas:

Siit ma edasi ei räägi aga ma tahtsin Sult küsida, Mix, kas ma ikka käitusin õigesti???

Kui sa tütarlapse jutu jätkuks ära vägistasid ja joobari maha lasid, siis pingutasid vist natuke üle küll. Kui aga teema ammendus sellega, et kummagi maine vara lahkus foori tagant samas komplektis kui sinna jõudes, siis võiks käitumist igati adekvaatseks pidada.

Mitte, et keegi minu käest oleks küsinud :roll:

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Lugemata postitus Postitas 417 »

scryth kirjutas:
baltroon kirjutas:

Siit ma edasi ei räägi aga ma tahtsin Sult küsida, Mix, kas ma ikka käitusin õigesti???

Kui sa tütarlapse jutu jätkuks ära vägistasid ja joobari maha lasid, siis pingutasid vist natuke üle küll. Kui aga teema ammendus sellega, et kummagi maine vara lahkus foori tagant samas komplektis kui sinna jõudes, siis võiks käitumist igati adekvaatseks pidada.

kui kõiglele lisaks " joobari maha lasid ja peale seda ära vägistasid", siis oleks liig mis liig, muidu aga ma olen paar korda sügavalt sisse välja hinganud ja edasi sõitnud, varem ka ikka koputasin klaasile või tegin käemärke aga se on suht veel vindi juurde keeramine ja enda närvide rikkumine

Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Kasutaja avatar

baltroon
Kontakt:

Ootaksin siiski eelkõige Mix`i vastust. See teema rohkem tema algatus.
Pärast seda võib edasi arutada ja diskuteerida. Teeks ilma lahmimise ja vaidlemiseta.

Muidu ikka kõigi arvamus huvitab. see siin ju avalik foorum.

:bsmile:

Kasutaja avatar

Mix

417 kirjutas:
scryth kirjutas:
baltroon kirjutas:

kui kõiglele lisaks " joobari maha lasid ja peale seda ära vägistasid", siis oleks liig mis liig, muidu aga ma olen paar korda sügavalt sisse välja hinganud ja edasi sõitnud, varem ka ikka koputasin klaasile või tegin käemärke aga se on suht veel vindi juurde keeramine ja enda närvide rikkumine

Oikurrat! kus nüüd tekitasin diskussiooni! :lol: Aga kõik eelpool kirjutajad on just igati eluterve suhtumisega ja nii ongi hästi. Mis peamine - keegi ei lõhu õigustatud või õigustamata meelepaha või solvumise tõttu kellegi vara. No tollest "joobarist" me esialgu ei räägi... :twisted:
Omakohtuga ja kõrgendatud õiglustundega siiski ettevaatust! Kõik see, mis "oleks võinud juhtuda" ja et teine idioodina käitus ja situatsioon lõpuks ainult tänu teie isiklikule osavusele või heale õnnele ära sai hoitud.. kõik see ei maksa mitte midagi, kui tegelikkuses emotsioonide keedes hoopis ise kellelegi kahju tekitate. Lisaks kõigele muule: ma ei usu, et lõhutud tule või peegliga auto oleks liikluses teistele ohutum :ner: :wink:
Pole küll liiklusega tegemist, aga tean meest, kes tänaval naist peksnud mehele vastu lõugu andis ja selle eest kolm aastat istus. Õiglustunne ei lasknud ilmselgelt nõrgema kaitseks võõrasse tülisse mitte sekkuda ja "kliendi" lõualuu osutus kah papist :twisted: olema...
Samuti tunnen meest, kes tema koduväravasse vargile tulnud kaabakale piki pead virutas ja on ise praegu politsei uurimisalune. Vargus sai tõkestatud ja kahju temale seega ei tekitatud, kuid varas esitas kaebuse tema vastu: kehavigastuse (või oli see "valu")tekitamise eest. Tublil tõsisel töömehel aga rohkem kui aastajagu elu p*rsse keeratud igasugu uurimiste ja ülekuulamiste vahet käimisega. Hetkel ei ole ma kursis, mis seisus tal asjad on.
Ärge jamage selle omakohtuga.

Kasutaja avatar

13reede
Tsikkel: provokaator

Lugemata postitus Postitas 13reede »

Mnjahh...ma juba õitsvas keskeas ja vaevalt minu käitumises midagi muutub. Sündmused ise pigem alternatiiv jutuajamisele, mille eest asjaosalised iga hinnaga pakku püüavad minna. :evil:
OT. Mixi antud loetelust olen isegi mõnda ametit pidanud..seega juriidiliselt oli peegliga seonduv protseduur igati läbimõeldud ja korrektne 8)

Kasutaja avatar

baltroon
Kontakt:

Aitähh, Mix! Vähemalt viisakas vastus :bsmile:

Nagu Sa ise ütled

Omakohtuga ja kõrgendatud õiglustundega siiski ettevaatust!

Täpselt nii! Isegi kui keps all võdiseb ja erutusest tahaks korrarikkujale naaskli nabasse ajada, eelkõige säilita kaine mõistus ja hinda olukorda ning edasise tegutsemise vajadust.

Minu poolt kirjeldatud situatsioonis "bemmi-plika" ja joobariga selgus tagantjärgi, et korrarikkumisele õhutamisega tegeles just joobar ja naiivne tsikk vajutas gaasi põhja just tema üleskutsel. Loll oli ta muidugi aga ta vähemalt tunnistas seda ja loodetavasti järgmine kord ikka enna mõtleb, kui keegi kutsub teda (piltlikult) kaasliiklejaid tapma. Poleks aga klaasile koputajat olnud, krt teab, mõtleks ehk tänaseni, et pohlad, kui mul on vaja, siis vajutan kah. Kes teab!
Selge on igaljuhul, et ment passib maanteel ja mitte linnas, kus tuleks selliseid olukordi pidevalt lahendada. Selge on ka, et triibulise auto juuresolekul on kõik padjaklubi liikmed.

Samuti saan ma kokkuleppele tegelasega, kes mind oma plekk-kuubikuga alla ajab aga vähemasti seisma jääb ja tuleb huvi tundma, kas ma ikka hingan veel või tuleb tal 112-st mulle uued abihingajad tellida. Tal tuleb ehk teatud sanktsioonidega arvestada nagu viha ja süüdistused kuid ma ei löö teda (Kui just laibamõnitajaga tegemist ei ole:).
Minemasõitja aga... peab arvestama, et mu haugimälu talletab vorme, värve ja aegajalt ka juhtumisi numbreid. Ja itaallased ütlevad, et kättemaks on roog, mida süüakse külmalt.

Ma ei kutsu kedagi üles peegleid ja tagatulesid oma tsiklipaagile märkima aga teatud situatsioonides ei mõista ma neid ka hukka.

8)

Kasutaja avatar

pitbull
Tsikkel: v2

Lugemata postitus Postitas pitbull »

jääge seadusega kehtestatud piiridesse...keegi ei ole ju keelanud idioodi provotseerimist... :twisted: vastu võib ikka lajatada

PitBull ,,I Just Don't Give A Fuck...,,
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

nojah mul oli eelmine hooaeg absurdsem lugu ristmiku taga auto TAGURDAS otsa,. Ise kommenteeris et vaatas paremat peeglit, vaatas vasakut, kedagi ei näinud ja otsustas manööverdada teise ritta ; keskmist peeglit aga ei vaadanud.

Mulle tagurdas umbes 2-3 nädalat tagasi kolkswagen transporter otsa. Ta oli kah mõlemasse peeglisse vaadanud, kuid mind ei näinud.

Mida me neist lugudest õppida võime, lapsed?

Õige! Tsikli nähtavakstegemine kaasliiklejatele on tsiklijuhi ülesanne. Näiteks võiks sõita ja seista linnas autodest natukene paremal või vasakul (rea piires, offkoors), mitte aga raja keskel. Pealegi, raja keskel on suurem tõenäosus kohtuda ka asfaldile valgunud õli, jahutusvedeliku ja muude llibestitega. Ning ka ettepoole näeb siis paremini ja vajadusel saab teha kerget põiget vältimaks tagant otsasõitu vms.

Viimati muutis sang, 04 Nov 2008, 14:22, muudetud 1 kord kokku.
Suletud

Mine “Vaba teema”