Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas speedvana »

Alanud põdrajaht ajab rahutud metsloomad teedeleI!

Meeldetuletuseks! (togi)

wobla

Lugemata postitus Postitas wobla »

Sain mõned päevad tagasi taas targemaks - põhjendamatu äkkpidurdus on liiklusseadusega keelatud! Kui kunagi sai lube tehtud, siis tambiti ikka vaid seda, et tuleb hoida pikivahet ja kui tagant sisse lendad, siis oled ise süüdi ja jutul lõpp. Tegelikkuses asi aga nii ühene pole. Näide siis elust endast, lähem kaaskondlane elas mõnda aega tagasi Tallinn-Tartu maanteel "kiirtee" lõigul üle liiklusõnnetuse, kus tema liikles tsikliga ja tema ees liikunud auto reageeris kiiruspiirangutele üle, st lähendes 70 alale pidurdas auto plokki ja auto keeras selle peale teele risti. Triklist pidurdas ja üritas sõidukist vasakult mööduda, kuid kuna vasak sõidurida oli ajutiste liiklusmärkidega kitsamaks muudetud, st lm-d asetsesid reaalselt sõiduteel, siis manööverdamisruum piiratud ja tsikkel riivas auto tagumist nurka. Tsikkel selle peale külili. Õnneks ei saanud keegi viga ja tsiklilgi vaid plastikud rikutud, kuid kuid kes siis süüdi?! Õnneks leidus tunnistaja, kes liikus omakorda tsikli taga ja nägi, kuidas ees liikunud autol rattad plokeerusid. Ees liikunud autojuht ei soostunud ennast peale mõningate sugulaste lisandumist sündmuspaigale süüdi tunnistama. Jõudude vahekord muutus sellel hetkel 1-3 tsiklisti kahjuks. Välja kutsuti politsei. Politsei aga osutus sedakorda oma nime vääriliseks ja reageeris vihaste sugulaste seletuste peale nii, et helistas hoopis tunnistajale ja see kinnitas tsiklisti juttu. Ees liikunud autojuht jäi antud situatsioonis süüdi. Miks sooritas aga see autojuht sellise mõistetatamatu manöövri - juht juba vanem inimene, auto talle tundamata, vihmamamärg tee jne jne. Tsiklist aga tegi antud hetkel, mis suutis, pidurdas märjal teel niipalju kui suutis ja üritas mööduda, kuid kahjuks keeras auto ennast veel risti. Puudu jäid mõned sentimeetrid ja pauk käes.

Kasutaja avatar

pitbull
Tsikkel: v2

Lugemata postitus Postitas pitbull »

sai siis ka esimene kylg maha pandud....krt enne laeva ka veel...tuli jala yle minna

PitBull ,,I Just Don't Give A Fuck...,,
Kasutaja avatar

marxius
Tsikkel: Suzuki GSX-R600

Lugemata postitus Postitas marxius »

Täna enne kella 16'st Tartus Võidu?? sillal viidi kanderaamiga mootorattur kiirabiautosse. Nägin kriibitud küljega punast Bike'i ja rohkem midagi möödasõites silma ei hakanud?
Keegi teab lähemalt - motomees oli vähemalt varustuses ja ei paistnud väga valudes olevat. Siiski edu paranemisel.

Viimati muutis marxius, 05 Okt 2008, 23:11, muudetud 1 kord kokku.
Ka 600'ne on ratas.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Kas Vabaduse silla peal kannatab sõita juba?

Joel
Kasutaja avatar

mythbuster
Tsikkel: Suzuki TL1000S-R

Lugemata postitus Postitas mythbuster »

Sõbrad nägid pealt...liigne kiirus ja vist siis kallutamis hirm või miskit, igaljuhul pidurdas külje maha...

Kasutaja avatar

tollboy

Lugemata postitus Postitas tollboy »

Kes eile Kristiine juures külje maha pani??? Nägin kiirabi oli kohal ja tundus, et päris valus oli. Ratas oli sinist värvi.

Kasutaja avatar

pitbull
Tsikkel: v2

Lugemata postitus Postitas pitbull »

krt mul vist vedas...pääsesin tsikli kerge värvikriipimisega ja 300 eeguse keevitusega(naha kulu ka väike)...nyyd ma tean mis tunne neil on kes kukuvad...kurat kui kahju tsiklist on kui pysti tõused(vedas et tõusin)kõigile paranemist kes viga saanud

PitBull ,,I Just Don't Give A Fuck...,,

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

pitbull kirjutas:

krt mul vist vedas...pääsesin tsikli kerge värvikriipimisega ja 300 eeguse keevitusega(naha kulu ka väike)...nyyd ma tean mis tunne neil on kes kukuvad...kurat kui kahju tsiklist on kui pysti tõused(vedas et tõusin)kõigile paranemist kes viga saanud

Samad sõnad! Tänud kasutajale-motomehele simp!

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Rallitajal nüüd üle pika aja uus kogemus juures. Viimane kukkumine oli veebruarikuus, kus esiratta alt ära pidurdasin. See selleks.
Esmaspäeva pärastlõuna paiku sõitsin koolist kõvasti närveerides minema. Olin päris mitu head päeva korralikult magamata ja praktiliselt söömata. Lisaks valutas pea pingsa probleemide üle mõtlemise tagajärjel. Vahetult enne suhteliselt sirget kurvi viskas pildi sassi, kui jälle nägijaks sain paistis lasteaia võrktara ees olevat. Lasin end külili, et mitte aeda sisse panna. Tsikkel kahjustada ei saanud, täiesti korras teine, aga endal kael ja parem õlg valusad. Panin peaga ka kõva matsu mööda maad. Kiirus oli väike kuid piisavalt suur, et 15 meetri jooksul libedal murul mitte pidurdamisega toime tulla.

Vaadake hõredama liiklusega teedel alati, mis kurvis maas on. Praegu selline libedate lehtede aeg, vaat et varsti mõnes kurvis sama palju lehti maas kui pargis.

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

rallitaja kirjutas:

Rallitajal nüüd üle pika aja uus kogemus juures. Viimane kukkumine oli veebruarikuus, kus esiratta alt ära pidurdasin. See selleks.
Esmaspäeva pärastlõuna paiku sõitsin koolist kõvasti närveerides minema. Olin päris mitu head päeva korralikult magamata ja praktiliselt söömata. Lisaks valutas pea pingsa probleemide üle mõtlemise tagajärjel. Vahetult enne suhteliselt sirget kurvi viskas pildi sassi, kui jälle nägijaks sain paistis lasteaia võrktara ees olevat. Lasin end külili, et mitte aeda sisse panna. Tsikkel kahjustada ei saanud, täiesti korras teine, aga endal kael ja parem õlg valusad. Panin peaga ka kõva matsu mööda maad. Kiirus oli väike kuid piisavalt suur, et 15 meetri jooksul libedal murul mitte pidurdamisega toime tulla.

Vaadake hõredama liiklusega teedel alati, mis kurvis maas on. Praegu selline libedate lehtede aeg, vaat et varsti mõnes kurvis sama palju lehti maas kui pargis.

Allajoonitud kohad Sinu tekstis viitavad selgelt asjaolule, et tegelikkuses Sa liikluses osaleda ei tohi :(
Ma ei loe moraali ega ei vehi näpuga, vaid tõsiselt tunnen muret pealekasvava MOTOpõlvkonna pärast :!:
Lihtsalt erinevad kogemused isiklikust elust räägivad, seega mainin, et ... MÕTLE, enne kui sellises seisukorras ratta pääle istud!

:bsmile:

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Overkilla kirjutas:
baltroon kirjutas:
rallitaja kirjutas:

Panin peaga ka kõva matsu mööda maad. Kiirus oli väike kuid piisavalt suur.

Allajoonitud kohad Sinu tekstis viitavad selgelt asjaolule, et tegelikkuses Sa liikluses osaleda ei tohi :(
Ma ei loe moraali ega ei vehi näpuga, vaid tõsiselt tunnen muret pealekasvava MOTOpõlvkonna pärast :!:
Lihtsalt erinevad kogemused isiklikust elust räägivad, seega mainin, et ... MÕTLE, enne kui sellises seisukorras ratta pääle istud!

Tegemist on ikkagi ju Rallitajaga! Siis võib alati rooli istuda. Ma loen välja, et isegi kiivrit ei olnud peas, kõvadel (peadel) meestel käibki nii.

Sorry, Overk. aga ma hetkel ei sooviks tõesti laskuda Rallitaja moraalsesse tümitamisse. Siiani on inimene ennast viisakast küljest näidanud ja nooruses oleme me kõik kõvad mehed olnud!!!

Lihtsalt soovin viidata kurbadele tõsiasjadele, mis teinekord võtab sündmuskohal vee silmanurka :cry:

:bsmile:

P.S: (Noor)mees ju siiski tunnistab oma tehtud vigu!!! Ja see näitab, et tegemist ei ole lootusetu juhtumiga :wink:

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Kiiver oli peas, ma lihtsalt ei sõida ilma selleta. Ka kindad olid käes ja tagi (tjah, kaitsmeteta) seljas. Ma tean, et ei oleks tohtinud liikluses osaleda aga tegin seda ikkagi ja nüüd siis omad vitsad peksavad. Oma vigadest õpitakse küll kõige paremini, kuid teinekord... Ei pruugi hästi minna.

Palun mitte minu kasutajanime järgi mingisuguseid "asju" välja mõelda. Tulevikus püüan kõigest väest niisugustest juhtumitest hoiduda. Mulle helistati, öeldi et ma lollusi ei teeks, et ma õnnetustest eemale hoiaksin. Kui paar lähedast teada said, et matsu olin teinud, olid nad shokeeritud. Nüüd on see jama möödas. Ma usun et pea kõigil on ette näidata vähemalt üks kord, kus nad täielikus meeltesegaduses on käitunud nagu idioodid. Minul küll on.

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

rallitaja kirjutas:

Olin päris mitu head päeva korralikult magamata ja praktiliselt söömata. Lisaks valutas pea pingsa probleemide üle mõtlemise tagajärjel. Vahetult enne suhteliselt sirget kurvi viskas pildi sassi, ...

See ei ole nüüd sulle personaalne epistel vaid lihtsalt teadmiseks kõigile, kes millalgi tulevikus ohtu aimamata arvavad, et üleväsinult ja sandi enesetundega võib rahulikult liiklema minna. Mu hea sõbra pojal lõppes täpselt samasugune asjade algstaadium kahetsusväärselt katkise eluga. Vanematele muidugi mure ja hallide juustega. Nüüdseks on juba aastaid läinud ja noormees hakkab juba iseseisvalt eluga hakkama saama. Tõsi, ühe jala asemel on puusani protees, ülejäänud hulgimurrud lapiti lugematute operatsioonide käigus lõpuks ära. Kuni kiirabiga veeti ja helikopteriga lennutati (kõik käis kiiresti ) kulus ikkagi niipalju aega, et luuüdi sattus vereringesse ja tekkis ka ajukahjustus, mille tagajärjel pidi käte ja allesjäänud jalgade liigutamist mitu aastat õppima ja treenima jne jne jne. Ajaleheveergudel oli ta lihtsalt statistika - sai vigastada ja viidi haiglaravile, punkt ja unustatud, next please....
Vedas sul, Rallitaja, võrreldes selle noormehega. Aga sa said ilmselt oma hoiatuse kätte ja tegid juba ise õiged järeldused kah. Nii et mõelgem järele ja õppigem siis teiste vigadest millele midagi enam parata niikuinii ei saa. See väsimuse teema ei olegi nii süütuke ja mõttetu kui ta esmapilgul tundub. Tagajärjed võivad esmase suhtumise kohta ebaproportsionaalselt karmid olla.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

meiekas
Tsikkel: Suzu GSX 400E

Lugemata postitus Postitas meiekas »

mingi pool tunnikest tagasi oli õnnetus keilast mõni kilt mööda paldiski mnt-d tlna poole, kollane yamaha oli autol tagaotsa päris lohku sõitnud, aga tundus et juhil erilist viga polnud, kiirabi sealsamas istus, ehk teab juht kunagi täpsemalt seletada, loodame kiiret paranemist ;) (crash)

Kasutaja avatar

Habib
Tsikkel: Suzuki V-Strom

Lugemata postitus Postitas Habib »

Nägin ka seda ratast seal külili. Samas oli kiirabi auto juures üks vend, juht arvatavasti, omal jalal jne. aga maas vedeles kaks kiivrit ja visiiri. Samas ei paistnud kaasreisijat kusagil.

Lambad on siin ja... lambad on sääl...

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

spinna kirjutas:

See ei ole nüüd sulle personaalne epistel vaid lihtsalt teadmiseks kõigile, kes millalgi tulevikus ohtu aimamata arvavad, et üleväsinult ja sandi enesetundega võib rahulikult liiklema minna. Mu hea sõbra pojal lõppes täpselt samasugune asjade algstaadium kahetsusväärselt katkise eluga. Vanematele muidugi mure ja hallide juustega.

Seepärast ma käingi seda teemat lugemas, et seisaks kahe jalaga maa peal ja liiga julgeks ei läheks, võimalus õppida teiste õnnetustest.

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Mis väsimusse puutub, siis tehtid mingis Top Gearis (võis olla muu Discovery pealt jooksev sarnane saade) test, kus ühele seltskonnale anti paari tunni jooksul üsna korralik kogus (noh vähemalt Lääne-Eurooplase mõistes... ;-)) alkot, mis tekitas nii umbes 1 promillise joobe ja teisel seltskonnal lasti 24 tundi üleval olla. Ja siis testiti nende reaktsiooni autoroolis (no või mingil simulaatoril). Ja mis te arvate, kelle reaktsioon oli kehvem? Nende, kes olid kained, kuid üleväsinud! Ja seda kõigil selle grupi liikmetel ja üsna märkimisväärselt kehvem, kui napsutanud grupil. Nii et üleväsimus roolis või lenksus on ikka VÄGA ohtlik.

Kasutaja avatar

meiekas
Tsikkel: Suzu GSX 400E

Lugemata postitus Postitas meiekas »

1. oktoobril kella 17.25 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal Harku vallas Paldiski maantee ja Kumna tee ristmikul, kus mootorratas Yamaha, mida juhtis 24-aastane Erko, sõitis tagant otsa vasakpööret sooritanud sõiduautole Toyota Avensis, mida juhtis 25-aastane Heidi. Mootorrattur toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Ice

Lugemata postitus Postitas Ice »

meiekas kirjutas:

8. oktoobril kella 17.25 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal Harku vallas Paldiski maantee ja Kumna tee ristmikul, kus mootorratas Yamaha, mida juhtis 24-aastane Erko, sõitis tagant otsa vasakpööret sooritanud sõiduautole Toyota Avensis, mida juhtis 25-aastane Heidi. Mootorrattur toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php? ... 873#927122
:( :(

Patsu kah! :)
Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S

tactic
Tsikkel: iz-ju2k ja xvs1300a

Lugemata postitus Postitas tactic »

07.10.08 sain ka oma siklist lahti. Õhtupoolikul Paide maksimarketi juures keeras vasaku pööret
startiv bmv jöhkralt ette ja rammisin täiskiirusega tagarattasse. Pikk öhulend ja valus maandumine. Täisvarustus seljas päästis kondid. Kiirabi viis minema ja ööseks juba saadeti koju.
Täna läksin veel haiglasse tagasi.
Äkki keegi foorumlastest nägi vöi tegi pilti - kaugele ma maandusin...

valus on küll.

tactic

IZ-JU 2K - Honda Dominator - Yamaha DragStar - Suzuki VZ1600 - XVS1300A
Kasutaja avatar

Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 78 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

Veel siis üks motomees Buduaari veergudel. Sedakorda paraku õnnetutel asjaoludel: http://buduaar.ee/Article/article/4979
http://publik.delfi.ee/news/inimesed/ar ... d=20093309

:(

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Nozzu kirjutas:

Veel siis üks motomees Buduaari veergudel. Sedakorda paraku õnnetutel asjaoludel: http://buduaar.ee/Article/article/4979
http://publik.delfi.ee/news/inimesed/ar ... d=20093309

:(

See läheb nüüd küll ühe teise teemaga kokku (küsimused) aga miks on nii, et kui mõni tuntud inimene pasunasse sõidetakse on kommentaarid a'la: "head paranemist ja kahju inimesest" aga kui tavaline Juhan Konservleib kuskil hunnikus on siis: "krd'i kihutaja, rullnokk, hälvik mootorrattur jne"?

Edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Janek85

Lugemata postitus Postitas Janek85 »

Pärnu mnt/ roosikrantsi nurgal olev õnnetus pühapäeva pärastlõunal -naine jalutas mul sealt läbi ja tema seletuse järgi oli seal asjalood järgmised:
Hr Rauno Pehka :!: oli oma Toyota väikebussiga Kosmose poolt tulles keeranud Roosikrantsi tn ja seda tehes keeranud ette peateel süda tn poolt tulnud kenale :P bikele, kes siis sõitis bussil parema esiratta alla viltu(buss polnud võimeline ise liikuma enam), esikklaas ämblikuks ja kojamehed sassis. Biker oli siis lennanud ilmselt esiklaasi ... Buss ootas puksiiri.
Tsiklijuht oli ära juba viidud, üks teine biker oli seal oodanud samuti veel.

VFR800
Vauuuu 4:)
Kasutaja avatar

Lang
Tsikkel: XV1700 RS WARRIOR

Lugemata postitus Postitas Lang »

Janek85 kirjutas:

....
Hr Rauno Pehka :!: oli oma Toyota väikebussiga Kosmose poolt tulles keeranud Roosikrantsi tn ....

Mis Pehka :roll: Ma loen selge sõnaga politsei teatest Toyota Corollast ning roolis oli naisterahvas.
Ratturile aga kiiret paranemist :bsmile:

SREU #0273
Kasutaja avatar

efendi
Mode
Tsikkel: KTM
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas efendi »

Ehk selgitab seda asjaolu fakt et hr. Pehka elukaaslase nimi on Maie.

i am not totally useless, i can be used as a bad example.

Kes mett teeb, see mett sööb!

liivi

Lugemata postitus Postitas liivi »

Mul õnnestus seda Roosikrantsi õnnetust liigagi lähedalt näha... Jalutasin just sealsamas ristil parkiva autoni kui tsiklit tulemas nägin, vaatasin veel et ohh, nii lahedat lillat värvi gondel rattal ja ilusti kallutades võtab kurvi, autokooliõpilase pedantne tähelepanelikkus onju. Pöörasin pea ära aga täpselt silmanurgast nägin kuidas kosmose poolt tulnud Toyota rattale hooga täpselt otsa pani, üks tskli peeglitest lendas ca meetrikauguselt must mööda. Tsiklist lendas hooga vastu kapotti, esiklaasi ja sealt kaarega üle katuse, maandus kõrge lennuga kuskil tagapool. Oma erakordselt nõrga närvikava tõttu ja just nähtud olukorrast tekkinud shoki tõttu ei suutnud asja lähemalt uurima minna, liiatigi tekkis ristmikule mingi 15 sekundiga suurem liikluskaos, järjest jäi autosid ja tsikleid seisma, uudistajaid nagu murdu.

Siiamaani närvid "kergelt" krussis. Ei olnud just asi mida autokoolis linna ja platsisõitudega maadlev tütarlaps päikeselisel pühapäeval 3 meetri kaugusel näha oleks tahtnud...

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

liivi kirjutas:

Oma erakordselt nõrga närvikava tõttu ja just nähtud olukorrast tekkinud shoki tõttu ei suutnud asja lähemalt uurima minna, liiatigi tekkis ristmikule mingi 15 sekundiga suurem liikluskaos, järjest jäi autosid ja tsikleid seisma, uudistajaid nagu murdu.
Siiamaani närvid "kergelt" krussis. Ei olnud just asi mida autokoolis linna ja platsisõitudega maadlev tütarlaps päikeselisel pühapäeval 3 meetri kaugusel näha oleks tahtnud...

Seda võibolla autokool ei õpeta, aga oluline on, et Sul endal hiljem tsikliga liikluses närvid üles ei ütle veidi kriitilisemas olukorras.

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

tok-tok kirjutas:

Seda võibolla autokool ei õpeta, aga oluline on, et Sul endal hiljem tsikliga liikluses närvid üles ei ütle veidi kriitilisemas olukorras.

Ega seda enne ei oskagi hinnata kui ise kriitilises olukorras sees oled - kui kiiresti igast jamadele reageerida jõuad ja kui külma närvi suudad säilitada. See üks paljudest HEA sõidukijuhi tunnustest!

Keretööd
Kasutaja avatar

MarekM
Tsikkel: old oilboiler
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas MarekM »

tactic kirjutas:

Äkki keegi foorumlastest nägi vöi tegi pilti - kaugele ma maandusin...

valus on küll.

tactic

viis meetrit võis küll olla, ühe inimese jutu järgi, kes juhtus mööda sõitma. inimesed olla sul juba ümber olnud, ei jäänud tülinaks rohkem uudistama.

フーリガン
Suletud

Mine “Vaba teema”