Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
Teine võimalus, et nad vaatavad sust lihtsalt läbi. Varjulises kohas (ntx puude all või põõsaste tagant) on lähenev tsikkel paras kamouflaaž – puuduvad suured peegeldavad pinnad.
scryth kirjutas:Teine võimalus, et nad vaatavad sust lihtsalt läbi.
Ma arvan, et ma tean mis tunne see on. Mul on paar korda jalgratturitega selline jama olnud. Vaatad, näed jalgratturit, aju fikseerib olukorra, aga käed-jalad oma alateadlikku automaatset liigutust millegi pärast lihtsalt ei tee. Viimasel hetkel taipab mõistus, et olukord läheneb kriitilisele ja siis teed juba teadlikult pidurdused jms. Ja saad viimasel hetkel pidama ning vaatad lontu nägu tehes vihase pilguga sind sihtivat eest läbi väntavat jalgratturit. Midagi sellist võib inimestel tihti toimuda. Rutiini mõjud alateadlikele liigutustele. Sama asi võib ka teistpidi töödata ning halva õnne korral isegi tappa - näiteks jookseb kass teele, teed instinktiivsed põiked-pidurdused ja satud seetõttu ränka õnnetusse.
-
Ercki
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Tartus just oli mingi hall Suzuki GSR end kummuli ajanud, tundub et civicule takka ta põrutas, rattur paistis elus ja terve.
-
baltroon
- Tsikkel: Sõber
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
baltroon kirjutas:
Minu arust on see õnnetus mootorrattaga küll ju..
+358458693818
-
Painteddeath
- Tsikkel: Aprilia Tuono
simp kirjutas:Julge õpi, osa inimesi virutab vihas nt kiivri vastu maad(minul näiteks andis tõuke see, et autojuht sõitis ise minema)
Süüdi!
Panin külje maha, kiivri viskasin puruks ja pärast vandusin veel kõvemini katkise kiivri üle.
Ja hiljem naersin oma lolluse üle.
Idioot noh.
![]()
http://www.pohjatuultepojad.net
-
sepp
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 90 korda
Painteddeath kirjutas:Idioot noh.
Tubli poiss.Vähemalt tunnistad.Saad ennast lohutada ainult sellega,et need on veel hullemad kes ei tunnista ka! ![]()
-
kristiin
-
miu
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
kristiin kirjutas:Miu sina olidki Tartus Riiamäel?
Või räägitakse milleski muust?
Ei olnud mina, keegi teine preili oli.
-
Zatine
miu kirjutas:Ercki kirjutas:Tartus just oli mingi hall Suzuki GSR end kummuli ajanud, tundub et civicule takka ta põrutas, rattur paistis elus ja terve.
Jap, tundus isegi lõbus olevat.
Polnud just väga lõbus midagi. Päästa ei andnud enam midagi ning märg asfalt tegi oma töö.
-
kristiin
Siis oli Zatine.. ![]()
Mul õde oli näinud, helistas ja rääkis mulle ka ja ütles, et ma ettevaatlik oleks.
Hiljaks jäi, olin ise samal päeval käna pannud.
Mul veidi teine situatsioon ja värki, aga mõtsin ikka, et kurat.. On teisigi, kes nüüd mõned päevad sõita ei saa. Ja täna oli veel ilus ilm ka..
-
Junzu
- Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 11 korda
Praegu on ikka väga libe asfalt ka. Öösel on maapinnal külmakraadid ja ega see päike väga ei soojenda ka. Mul võttis veel 3-da käiguga ratta ringi (kiirust võite ise mõelda)
Õnneks jäin rattaselga ![]()
-
muusorg
Õnnestus siis ka laupäeval ratta ja enda külge kraapida. Vääna ja Pärnu mnt ristis. Seal paremat kätt mingi ehitusplats, kurvis tee peal liiv ja nagu vist klassika, liiva peal libises ratas alt ära ja äärekivisse. Kiirus ei olnud sugugi suur, aga sügisene külm tee ja liiv ning tulemus käes. Tänud kasutajale Piipz, kes juhuslikult seal oli ja aitas ratta teelt ära ning käiguvahetushoova sirgeks väänas, sain koju liikuda. Pühapäev arsti külastades selgus, et õnnestus saada lateraalse malleooli [keskmise pekse] murru. Tänu korralikule varustusele jäi kõik muu terveks, v.a siis ratta ja kombe välimus - talveks tegemist.
http://www.motomaania.ee/?p=2977
Kas keegi Soomekeelsest variandist (lingid artikli lõpus) saab selgust selle osas, kas tegemist oli tädi esimese õppesõiduga?
Vähemalt mind ja mu naist Raido Remmelg enne linna ei lasnud, kui platsil äkkpidurdus selge (naine neljandal tunnil linna, mina kuuendal). Linnasõidul saime nii mina kui naine paar korda stoppie't teha, sest kõrvalteelt tuli mingi vend uljalt ette, "Anna teed" märki ignoreerides. Naisele keerati tglt eksamil ka ette, tulemuseks jälle kerge stoppie. Raido kommentaar eksmineeriale - "Jah, pidurdada ta oskab". Nii palju siis ühe näite varal Eesti tsiklikoolituse tasemest.
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
piloot
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
luix kirjutas:Mis tööalastesse oskustesse puutub, siis täna oli väike kukkumine piira ristis,kus uhtnast pärit rattur, pidi kokkupõrke vältimiseks külje maha panema,tõime ta traumasse,kaebas valu küljes, edasi pole uurinud mis tast sai,midagi hullu ei olnud,tsikkel,varustus ja uhkus said pisut kannatada.Ettesõitnud autos oli üks prominent, aga eks te varsti ajakirjandusest(kui see haisu ninna saab) saate teada,mul ei sobi avalikus foorumis sellest rääkida.
No krd-i leheneegrid, küll suudavad ikka asjast vale pildi maalida, või on artikkel Padari enda puhutud "flöödi" järgi kirjutatud
Sõnasepad..., türi küll!
Annab ikka sõnastada sel moel:
http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=296913&lid=7
Pealkiri: "Ivari Padar sattus liiklusõnnetusse"
Lõpus: "...küll aga viis kiirabi haiglasse hooletult liigelnud mootorratturi..." (nagu mina aru sain, siis auto sõitis talle ette)
-
speedvana
- Tsikkel: FZR
- Tänatud: 1 kord
kui autos oleks olnud ministri portfell, siis motomees oleks ikka teisejärguline tegelane asjas ![]()
![]()
Paneme siis 2+2 kokku jah? Tuli mootorrattur ja sõitis hullumoodi hooletult. Tõmbas heast peast pidurid plokki ja viskas end külili. ABSOLUUTSELT juhuslikult sõitis SAMAL AJAL ristmikule PT Cruiser, mille vastu HOOLETU mootorrattur end ära lõi.
TASE!!! ![]()
Järgmiseks siis ootame uudiseid kuidas mõni hooletu kuusk või mänd end mõnele hoolikale ja tähelepanelikule liiklejale ette sätib ?
eh, Spinna puterdas ikka ära. Tegelikult oli PT Cruiser hoopis kaugemal, ent nähes nii hooletult sõitvat mootorratturit aimas lgp rahandusministri süda halba. Seetõttu otsustas ta olukorda lähemalt kontrollida. Õnneliku juhuse tahtel jõudiski ta sündmuskohale vaid viivu pärast õnnetust. Nii sai ta koheselt kontrollida, ega ettevaatamatu liiklejaga äkki midagi juhtunud ei ole. Veendudes, et ratturi elu ei ole ohus ja esmaabi osutada pole vaja, otsustas hr. rahandusminister siiski kiirabi tuleku ära oodata ja neutraalse pealtnägijana omapoolselt selgitusi jagada.
Rahandusminister soovib ettevaatamatule ratturile kiiret paranemist ja hoolikat liiklemist tulevikus.
Edit:
spinna kirjutas:Kusjuures tegelikult oli minister just asunud uurima, et mis toimus, kui juba ammu enne mööda lohisenud mootorrattur otsustas korraks tagasi lohiseda, peksis end paar korda vastu autot ja lohises uuesti kaugemale ära
See juhtus meeltesegaduses, kus juhtunust ilmselgelt häiritud rattur püüdis oma ratast püsti saada ja veidi maad lükata, kuid kukkus sellega õnnetult vastu autot, tekitades nii mitmekümne tuhande krooni väärtuses kahju. Rahandusministeerium on ratturi tervise pärast tõsiselt mures – seetõttu hoiab ka uurimise käigul tähelepanelikult silma peal ning varustab organeid asjase puutuva vajaliku informatsiooniga.
Ups! Väga rumal minust! Kusjuures tegelikult oli minister just asunud uurima, et mis toimus, kui juba ammu enne mööda lohisenud mootorrattur otsustas korraks tagasi lohiseda, peksis end paar korda vastu autot ja lohises uuesti kaugemale ära
Ka ratturi poolt vabatahtlikult sooritatud kapotilehüpete tagajärjed olid rohkem kui tühised, mees lubati traumapunktist peale esmaabiandmist koju, kaasa võetud kanderaami peab kodanik traumapunktile tagastama hiljem. ![]()
-
fps
EPL-s pisut arusaadavam versioon http://www.epl.ee/artikkel/442453
Ehk siis rattur sõitis peateel ja pole raske arvata, miks ta äkitselt pidurdamisega väga kiire hakkas.
Jah, nii ta tundus olevat. Ka Padari viibine autos kaasreisijana ei oma reaalselt mingitki tähtsust. Meediale kompvekiks lihtsalt. Tegelikult on Padar täiesti sümpaatne inimene ja leheneegrite omaalgatusliku üllitise kaudu võidi üritada põnevust tekitada a'la nüüd mätsitakse midagi.
-
piloot
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
spinna kirjutas:Jah, nii ta tundus olevat. Ka Padari viibine autos kaasreisijana ei oma reaalselt mingitki tähtsust. Meediale kompvekiks lihtsalt. Tegelikult on Padar täiesti sümpaatne inimene ja leheneegrite omaalgatusliku üllitise kaudu võidi üritada põnevust tekitada a'la nüüd mätsitakse midagi.
Aimata on kesikute käekirja
Tellimustöö. ![]()
Mootorratast lükanud noormees sai löögi
Tartumaal sai eile sõiduautolt löögi noormees, kes pimedal ajal lükkas keset sõiduteed oma mootorratast.Kella 21.08 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Ülenurme vallas Soinaste külas Rehepapi teel, teatas Delfile siseministeerium. 17-aastane noormees, lükates pimedal ajal keset sõiduteed mootorratast Honda, sai löögi tagant lähenenud sõiduautolt Ford Focus, mida juhtis 31-aastane Raido. Kannatanu toimetati vigastusega Tartu Ülikooli kliinikumi ja lubati pärast esmaabi andmist kodusele ravile.
Lõpuni mõtlemata tegevus viis valusate tulemusteni. Samas on sellest juhtumist õppida kahte asja. Kui lükkamiseks läheb, siis peab seda katsuma ikkagi teepeendral teha ja sadula all võiks igaks juhuks üks helkurvest kaasas kulgeda. See ei maksa midagi ja ruumi kah ei võta. Pimedas oled ilma selleta niikui tont. Kui akus särtsu on, siis võiks muidugi parktuled sisse lülitatud olla, aga ega see suurt ei päästa. Kaasliiklejad ei oska piisavalt vara aimata, et ees olev punane täpp ei sõidagi. Eriti kui pildis on ka vastutuleva sõiduki valgusvihk. Maal palju ringi sõitva tegelasena pean tunnistama, et pimedas ilma helkurita kulgejad on rooli tagant vaadates üsna suur probleem ja seda üldse mitte tähenärimise mõttes.
-
Hondarebel
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:
Hää veel kui mootorratast lükatakse pimedas... mul ühekorra trehvasid ette pimedal maanteel keset teed pimedat moskvitsi lükkavad külamehed...ikka teine auto tuli õigel hetkel vastu tuli ka.
Mina sain mööda, vastu tulnud auto viis minema moskvitsi tagumise kaitseraua.
Peeter aka Hondarebel
-
janis
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Nõmmemäel oli äsja juhtunud tsikliga avarii, opel tigra ja mingi bike. Kiirabi oli kohal.
-
boob
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
janis kirjutas:Nõmmemäel oli äsja juhtunud tsikliga avarii, opel tigra ja mingi bike. Kiirabi oli kohal.
-
sil
- Tsikkel: Honda XL650V Transalp
- Kontakt:
tund tagasi nägin üht juhutnud õnnetust Paldiski mnt. Kumna kandis, kus üks Super Tenere oli autole vist sisse põrutanud
tundus, et juht oli OK, kuna kiirabi ei paistnud kohapeal. vaid politsei vormistas akti.
Täna hommikul Kiilis asulas sees, Maxima lähedal ristmikul, kell 8:10 paiku nägin järgmist: ristmikul oli kohtunud Pitpro ning üks auto. Tsiklimees oli eemal muru peal kraavis, kiirabi ning abistajad ümber. Kurb lugu. Kui keegi rohkem infot omab, siis kirjutage siia.
Ega väga ohutu olnudki täna tööle sõita - asfalt alla nulli linnast väljas ning libises kenasti. Ohutuid sõidukilomeetreid.