Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

card
Tsikkel: Kawasaki er5n

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas card »

Tänud! (w)

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

Kuidas ära tunda kehv kütus paagis?
Lükkasin täna miljon kilomeetrit ratast koju, vahepeal isegi sain joostes nii palju käima, et kui pöördeid üle 6000 hoidsin, siis puterdas kuidagi, aga üle minuti mootor ikkagi ei töötanud, minu arvates ajas nagu tärpentiini haisu välja (ja paksu suitsu). Käisin eelnevalt hipodroomi Nestes tankimas, sõitsin 50km ning siis sirge peal suri välja, 10 minutit enne korraks köhis. Või on lihtsalt ratas ribadeks?

Nojah, lugedes siit:
Bensiin 98.
Proovi aururõhk ei vasta standardi EVS-EN 228 bensiin klass B nõuetele.

Holms
Tsikkel: VN 1500 MS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Holms »

Overkilla kirjutas:

Kuidas ära tunda kehv kütus paagis?
Lükkasin täna miljon kilomeetrit ratast koju, vahepeal isegi sain joostes nii palju käima, et kui pöördeid üle 6000 hoidsin, siis puterdas kuidagi, aga üle minuti mootor ikkagi ei töötanud, minu arvates ajas nagu tärpentiini haisu välja (ja paksu suitsu). Käisin eelnevalt hipodroomi Nestes tankimas, sõitsin 50km ning siis sirge peal suri välja, 10 minutit enne korraks köhis. Või on lihtsalt ratas ribadeks?

Ega Sa juhuslikult musta värvi püstolist kütust ei tankinud? Kunagi, kui bensiini jagati jaopärast, sai M-408-le petrooli bensiinile lisaks tangitud ja siis ajas ka tagant sinist välja ja summutist tulev hais oli ka suht rõve.
Paar korda on õnnestunud kehva kütust tankida ja siis on mootori kehv töö end juba esimese kilomeetri peal ilmutanud. Aga lihtsaim viis kütuse probleemi välistamiseks on paak tühjaks teha ning uus kütus sisse valada.

Loom kõnnib, mees sõidab
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS

antia

Lugemata postitus Postitas antia »

Overkilla kirjutas:

Nojah, lugedes siit:
Bensiin 98.
Proovi aururõhk ei vasta standardi EVS-EN 228 bensiin klass B nõuetele.

Persse küll, ma olen siiamaani just Nestest 98-t tankinud. Ja see paistab ainuke tanklakett olevat kus 98-ga probleem on viimasel ajal olnud.

Overkilla

Holms kirjutas:

Aga lihtsaim viis kütuse probleemi välistamiseks on paak tühjaks teha ning uus kütus sisse valada.

Pagana pihta! Just sai paak täis pandud, kuhu ma seda üldse kallan? Kas Neste kontori peale ja lahkudes heidan üle õla koni?

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 141 korda
Tänatud: 380 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

kas mingit kogust sellest kütusest kuskile testimiseks ei saa anda?

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Piipz kirjutas:

kas mingit kogust sellest kütusest kuskile testimiseks ei saa anda?

Tean ainult, et testimisega on tegeletud 2008.a vt http://www.tarbija24.ee/140508/esileht/ ... 330097.php
Pmst peaks olema võimalik Tarbijakaitseametile kaebus esitada pärast seda, kui tanklale, -ketile oled oma kaebuse või prentesiooni esitanud ja kuidas nad edasi toimetavad on delo tehniki ja nende asi.

Overkilla

Hea meelega annaks kogu kütuse Nestele tagasi, las remondivad oma solki. Kui keegi teab kuhu laborisse ratas viia, et nad kütust testiksid, siis andke aga teada.
Praegu pärast mitmetunnist jooksutamist sain isegi 1km sõita, pööreid pean üle 6000 hoidma, muidu sureb kohe välja ning väga ebaühtlaselt käib.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

lase see kütus kuskile kankusse, mingisse tühja vanasse aknapesuvedeliku omasse kasvõi. ja siis proovi uue kütusega. äkki su jama siiski pole kütusega seotud?

Kasutaja avatar

GoodCat
Tsikkel: SV650s, CRF450

Lugemata postitus Postitas GoodCat »

Kontrolli voolikuid ja ilma O2 ei kipu asjad põlema. Õhufilter jne.

56654209

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Bensuprobleem või muu viga?
Mul on 2 x olnud sihuke jama, et sõidu algul tsikkel hüppab ja "köhib". Arvasin algul, et kuna ta suure vihma käes väljas seisis, sai miski süsteem vett või lasi benapaagi tihend kuidagi läbi, et seetõttu käitub nii. Asjatundjad soovitasid karbussi viivad voolikud lahti kakkuda ja vaadata kas sealt tuleb vee moodi värki välja või panna reservi peale ja vaadata, mis häält siis teeb, kui põhjast kütust kätte saab. Enne esimest korda oli tangitud 95, enne viimast korda 98 Ultimat ja olen tankinud Statoilist (mitte, et ma selle keti lemb oleks, vaid et seal on vahel vajalik pangaautomaat jms. Ilmselt sama "halb harjumus", kui teisedki tanklaketid). Seega mõistatan edasi ja loodan, et asi polnud ikkagi Statikast tangitud 98-s, vaid miskitmoodi minu mitte kõige uuema tsikli vidinates (paagitihend vms, muidugi kiivri ja sadula vahelises tihendis ka, sest ma olen algaja tsikliomanik :) ). Vee bensupaaki pääsemise järel tuleks vist karpade ja paagi puhastus ette võtta?

EDIT:
Ma oletan, et on vesi sisse sattunud, kindlat teadmist pole.
Ei oska kõike veel ise teha. Tuleb pappi koguda ja vahepealne aeg kuni remonditöökotta viimiseni kuidagi üle elada, tsikkel kinni katta vihma ajaks. ehk toimib.

Viimati muutis kana, 28 Juul 2009, 09:44, muudetud 1 kord kokku.

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 79 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

yanksel kirjutas:

Mul on 2 x olnud sihuke jama, et sõidu ALGUL tsikkel hüppab ja "köhib"

1. Saan ma õieti aru, et viga esineb vaid sõitu alustades - ega pole veaks külma mootori jaoks liiga lahja segu? Ehk kasuta rikastushooba kuni mootor soojaks saab. Muidu mida külmem ilm, seda rohkem puterdab algul.

2. Kas sa TEAD või oletad, et vesi sees? Sõelad kraanis ja karpades peaks vee kinni hoidma. Kui kahtlustad vett/sodi paagis, siis lase kraan küljest keerata ja valage sisu edasiseks uurimiseks kuskile anumasse.

3. Sama mootoriga ratas tuterdas peale pesemist seni kuni piibud maha võeti - tal nimelt kattis piibu tihend äravooluava ja piibule kogunenud vesi põhjustas ülelööke. peale piibu eemaldamist pääses vesi äravoolu ja mootori norm töö taastus.

G

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

yanksel kirjutas:

Bensuprobleem või muu viga?
Mul on 2 x olnud sihuke jama, et sõidu algul tsikkel hüppab ja "köhib". Arvasin algul, et kuna ta suure vihma käes väljas seisis, sai miski süsteem vett või lasi benapaagi tihend kuidagi läbi, et seetõttu käitub nii. Asjatundjad soovitasid karbussi viivad voolikud lahti kakkuda ja vaadata kas sealt tuleb vee moodi värki välja või panna reservi peale ja vaadata, mis häält siis teeb, kui põhjast kütust kätte saab. Enne esimest korda oli tangitud 95, enne viimast korda 98 Ultimat ja olen tankinud Statoilist (mitte, et ma selle keti lemb oleks, vaid et seal on vahel vajalik pangaautomaat jms. Ilmselt sama "halb harjumus", kui teisedki tanklaketid). Seega mõistatan edasi ja loodan, et asi polnud ikkagi Statikast tangitud 98-s, vaid miskitmoodi minu mitte kõige uuema tsikli vidinates (paagitihend vms, muidugi kiivri ja sadula vahelises tihendis ka, sest ma olen algaja tsikliomanik :) ). Vee bensupaaki pääsemise järel tuleks vist karpade ja paagi puhastus ette võtta?

kui vesi paaki sattund, siis lase kraani kaudu mõned liitrid paagist kuskile kankusse, siis ühenda voolikud tagasi ja lase karburaatori tühjendusvooliku kaudu karpast kah klaasijagu bena välja.
:bsmile:

Overkilla

Overkilla kirjutas:

Hea meelega annaks kogu kütuse Nestele tagasi, las remondivad oma solki. Kui keegi teab kuhu laborisse ratas viia, et nad kütust testiksid, siis andke aga teada.
Praegu pärast mitmetunnist jooksutamist sain isegi 1km sõita, pööreid pean üle 6000 hoidma, muidu sureb kohe välja ning väga ebaühtlaselt käib.

Kallasin Statoili 98 sisse ja liikus nagu välk! Ilmselt aga vea põhjuseks oli vana haisev räpane küünal, ots oli nii oksüdeerunud, et metalli polnud nähagi. Neste 10L on veel alles, hiljem katsetan sellega edasi, annan siis teada. Äkki Neste 98 sõigi mu küünla ära?

Kasutaja avatar

Celtic
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Celtic »

Tere!

Selline küsimus, et kui A1'te tegema minna, siis peab 16 täis olema. Või on nii nagu ka autolubadega, et võid pool aastat ennem minna, aga load saad ikkagi siis, kui 16/18 täis.
Ja teine küsimus. Kas Rakveres(või selle lähiümbruses) on mõnda normaalset autokooli, kus saaks A1'te teha.

Tänud ette vastajaile. :wink:

"Celtic"
RRRC - Raibe, Rakverest.

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Autokooli võid ikka 15,5 aastaselt minna, eksamite ajaks pead 16 täis olema.

Kasutaja avatar

Anton

Lugemata postitus Postitas Anton »

Lääne-Virumaal saab a1 ainult Tapa autokoolis teha, Rakveres kahjuks ei saa.

kurikristjan

Miks kirjutatakse tuntud summutitootja nimi Akrapovič nii tihti valesti? Variante on palju - akaapovic, akrapovich jne... :roll: Kas tõesti on õiget nimetust ja kirjapilti nii raske meelde jätta või ei ole seda kunagi välja loetudki?

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00

Lugemata postitus Postitas Primo »

extinction kirjutas:

Miks kirjutatakse tuntud summutitootja nimi Akrapovič nii tihti valesti? Variante on palju - akaapovic, akrapovich jne... :roll: Kas tõesti on õiget nimetust ja kirjapilti nii raske meelde jätta või ei ole seda kunagi välja loetudki?

Äkki seepärast, et keegi ei hooli ja nendel kel vaja teada, saavad aru, millest jutt käib :)

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

extinction kirjutas:

Samal põhjusel miks sa mõned komad oma lausesse oled panemata jätnud :)

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00

Lugemata postitus Postitas Primo »

Pilt

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Piipz kirjutas:
extinction kirjutas:

hullem veel - koma on igal klaveril olemas aga č on vaja klahvikombinatsiooniga tuletada. Seda ei viitsi isegi õigekirjapeded 8) .

kurikristjan

Piipz kirjutas:
extinction kirjutas:

Palju neid siis puudu on kah? Puuduvates komades süüdistage kindlasti mu eesti keele õpetajat, kes lõpueksami hindeks viie suvatses panna. :mrgreen:

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Minul just vastupidi, eestikeele õpetaja kordas pidevalt, et koma ei ole lauselõpumärk :D
Nimelt kirjutasin kaheksarealisi lauseid, mis grammatiliselt korrektsed, kuid stiililiselt väääääga vigased :D

Kasutaja avatar

tonytonn

Lugemata postitus Postitas tonytonn »

extinction kirjutas:
Piipz kirjutas:
extinction kirjutas:

Palju neid siis puudu on kah? Puuduvates komades süüdistage kindlasti mu eesti keele õpetajat, kes lõpueksami hindeks viie suvatses panna. :mrgreen:

Just, kust on koma puudu? :shock:

don`t worry, drive happy!
Pilt

Mhh

Lugemata postitus Postitas Mhh »

Kas on põhjust paanikaks kui mootorattal põleb mootori hoiatus tuluke ?

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

oleneb milline :) võibolla on põhjust ja võibolla ei ole.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

extinction kirjutas:
Piipz kirjutas:
extinction kirjutas:

Mis lõpueksam? Keskkooli ja ülikooli, ka mitte põhikooli lõpueksamites õigekiri kedagi eriti ei koti. Jutt käib siis algkoolist?

:D
aga andke mulle jalaga m***i, kui ma eksin, ega ma ka mingi eesti keele filoloog pole, lihtsalt see lause peaks minuarust olema nii:
Miks kirjutatakse tuntud summutitootja nimi, Akrapovič, nii tihti valesti?
Või teine variant
Miks kirjutatakse tuntud summutitootja nimi - Akrapovič - nii tihti valesti?

Kasutaja avatar

tonytonn

Lugemata postitus Postitas tonytonn »

Laota m**n lagedale, hakkaks lahmima!
Viimaste reeglite kohaselt ei pea seal enam koma olema, kuhu Sa pakud,
küll aga peaks olema koolon loendi ees: akaapovic, akrapovich jne...
Ei ole lihtne see meie keel! :bsmile:

don`t worry, drive happy!
Pilt
Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Vidget »

tonytonn kirjutas:

Laota m**n lagedale, hakkaks lahmima!
Viimaste reeglite kohaselt ei pea seal enam koma olema, kuhu Sa pakud,
küll aga peaks olema koolon loendi ees: akaapovic, akrapovich jne...
Ei ole lihtne see meie keel! :bsmile:

Vaadates sinu asukohta euroopas, tekib vihahoog, et jälle need välismaalased tulevad meid õpetama ja nüüd suisa: "Kuidas rääkida meie emakeelt?" :mrgreen:

Let the good times roll.

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”