Käega tervitamisest.

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Sebastian
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Sebastian »

Ise ka alati kui käsi kinni, siis vähemalt väikse noogutuse peaga teen ikka. Üldjuhul vastatakse samaga...ja kõik tip-top süda rahul :bsmile:

zazel

Lugemata postitus Postitas zazel »

Kuna hoian oma mootorratast parklas kodu lähedal, siis pean pidevalt tegema umbes 15 min pikkuse jalutuskäigu Gonsiori tänaval. Ükskord jalutades sain lehvituse osaliseks vastutulevalt mootorratturilt. Olin veidi hämmelduses, et kuidas ta aru sai, et ma armastan ka mootorratast. Jõudsin siiski vastutervituse ära teha. Veidi hiljem sain aru, et mul kiiver käes ja sõiduriided seljas.
Linnas veidi vähem aga maanteel alati kui keegi vastu tuleb.
Samas, öösiti Tartu maanteel sõites ei näe kedagi.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Karupoiss kirjutas:
Mina viipan alati, kui liiklus seda vähegi võimaldab.

Siin on juttu olnud ka jalaga siputamisest...
See video, mis siin enne lingiti, ja samuti ka USA foorumid on seda teemat ilusasti lahanud. Nimelt on see ebaviisakas. Miks on raske tõsta kätt või siis vähemasti noogutada? Pole vaja ju üritada oma jalga välja venitada, muutes sõidu ohtlikumaks.
Mingi ameeriklaste kiiks siis kui seda ebaviisakaks peetakse :lol: . Euroopas, eriti lõuna-lääne pool on see üprisgi levinud meetod. Vastutulevat ratturit tervitatakse loomulikult käega, kuid mööda sõites viibatakse puhta praktilistel põhjustel jalaga.

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

kris. kirjutas:
Karupoiss kirjutas:

See video, mis siin enne lingiti, ja samuti ka USA foorumid on seda teemat ilusasti lahanud. Nimelt on see ebaviisakas. Miks on raske tõsta kätt või siis vähemasti noogutada? Pole vaja ju üritada oma jalga välja venitada, muutes sõidu ohtlikumaks.
Mingi ameeriklaste kiiks siis kui seda ebaviisakaks peetakse :lol: . Euroopas, eriti lõuna-lääne pool on see üprisgi levinud meetod. Vastutulevat ratturit tervitatakse loomulikult käega, kuid mööda sõites viibatakse puhta praktilistel põhjustel jalaga.

terv
Kris.
Möödasõites on jah loogiline. Ise teen seda ka! :)
Teisest ratturist möödudes on üsna võimatu talle normaalselt viibata vasaku käega.
Aga vastu tulles jalaga siputamist mõtlesin mina. Seda olen kohanud küll.
Ja ei meeldi... 8)
Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
Kasutaja avatar

Habib
Tsikkel: Suzuki V-Strom

Lugemata postitus Postitas Habib »

Linnas hakkab see tervitamise mõte ära kaduma, lihtsalt väheke palju neid tsikleid siginenud ja enamuse sõiduajast peaks hoolega vaatama, kellele nüüd jälle lehvitada saab :?
Maanteel ajas mingi vend ennast mingi päev tagasi tervituseks tagarattale, krt, kuigi rullnoklust eriti ei fänna, käsi südamele, ilus oli vaadata, ise ka ei tea, miks. Üksikud hullud on toredad, hullumaja mitte :lol:
...Rolleritele lehvitamises pointi ei näe, sry, aga sama hästi võiks rulamehed ja automehed omavahel tervitada, mõlemal neli ratast all... :?
Lambad on siin ja... lambad on sääl...
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

Ise lehvan isegi mööda minnes tihti parema käega, kui vastutulevad autod piisavalt kaugel on. Või vahel sõidan mööda ja siis ikkagi vasaku käega hiljem tagantjärgi.
Just enjoy ... nothing less, nothing more
Kasutaja avatar

ozzipov
Tsikkel: BMW R850R & KTM LC4

Lugemata postitus Postitas ozzipov »

Ise tervitan ka teisi tsikliste.
Rollerimehi ei tervita, kui just keegi ise ei vehi käega.
Roller on tarbeese ja linnas mugav liikumisvahend. Tsikkel on elustiil!
Minul on küll hea tunne sõita ringi kui teine tsiklist käppa viskab.
Ja kui kenad neiud-naised teeääres lehvitavad viipan neile ka 8)
Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Ise sain huvitava kogemuse, kui sõitsin, küla vahel Dirtbike 110, teisi tsiklimehi on külavahel 4, keda tean hästi ja käin igapäevaselt läbi.
Aga paar päeva tagasi sõites, kuulsin, et keegi kurvi tagant tuleb, ja siis ilmus kurvist must BMW enduuro, lehvitasin ja isegi lehvitati vastu. Rohkem pole seda tsiklimeest ega teisi näinudki. Aga vahepeal saab ka Peterburi mnt ääres rallitada, siis ikka käsi valmis, juhhuks kui mõni biker peaks mööduma :D
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Tegelikult on minul alati ka seljakott tagaistmel, kes siis vajadusel vasaku või parema käega vehib 8) .

terv
kris.

teller

Lugemata postitus Postitas teller »

[quote="ozzipov"]Roller on tarbeese ja linnas mugav liikumisvahend. Tsikkel on elustiil![/quote]

OT, kuid see on küll jabur väide.

Jah, sõidan ise rolleriga ja plaaningi sõitma jääda, kuigi vanus, load ja rahakott lubaks ka "päris" ratta soetada. Elustiil selline, vaata :)
Kasutaja avatar

ozzipov
Tsikkel: BMW R850R & KTM LC4

Lugemata postitus Postitas ozzipov »

teller kirjutas:
ozzipov kirjutas:
Roller on tarbeese ja linnas mugav liikumisvahend. Tsikkel on elustiil!
OT, kuid see on küll jabur väide.
See on minu jaoks nii... Tsiklitega käivad kaasas ikka üritused, kogunemised, karmim muusika - see on elustiil.
Ega ma puhast tõde ei kuulutagi muidugi 8)
Kasutaja avatar

S.S.D.D.

Lugemata postitus Postitas S.S.D.D. »

Tervitan kui saan ja näen.
Samas mul täitsa pohlad kui keegi käppa vastu ei tõsta. 8)

Pole pointi selles, et peab tervitama, viisakas jah oleks.
Only a Motorcyclist knows why a dog sticks his head out of the window of the car...
Kasutaja avatar

Margusxx
Mode
Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Margusxx »

kris. kirjutas:
Karupoiss kirjutas:

terv
Kris.
Britid ei viipa ei käe ega jalaga, peaga noogutatakse küljele ja ongi kõik, jube lihtne, ei pea ühtegi rutskat ega pedaali lahti laskma.
Hardcore,hardcore,hardcore,hardcore. Nothing less and nothing more...
Kasutaja avatar

redhott
Tsikkel: yamaha xj600s

Lugemata postitus Postitas redhott »

Olin paar päeva tagasi oma 1 tsiklisõidul autokioolis ja kohe lasti linnapeale lahti, mis oli tore aa parim oli see, kui teine tsiklimees sõitis vastu ja tervitas.
Räme pervert ja sekspiltidega hangeldaja.
Yamaha XJ600S

Tarts
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

Ons seal siis vahet, kuidas keegi tervitab? Kes saab, viipab käega, kel mugavam, teeb seda jalaga, kes aga just kiirendamas ja käiku vahetamas, ei tee seda ei jala ega käega, vaid noogutab või ei tee ka seda, sest hirmus on ju niiiii kiiiiresti sõita. Kas on vahet, kas sulle öeldakse tere õhtust, tervist, privet või tärä. Igaühe sisetunde küsimus kuidas seda teha. Milleks võrrelda teiste riikide ja maadega. Ja kui hakata mõtlema, siis mõnel pool on kombeks tervitamise käigus põski suudelda. Mis me nüüd teeme? Hakkama peatuma kesk teed ja ilastama?
Võtkem ikka asju feelinguga. Ei saa ju teha veel miskist asjast omale kohustust.

panic

Lugemata postitus Postitas panic »

käisin ka esimest korda rattaga tlns ja harjumusest viipasin kõigile ratturitele käega- kahjuks vastu viipas 30 ratturist 3. olin ilgalt pettunud, kuna pärnus harjunud, et 99% viipab vastu või isegi enne sind.
Honda CBR 600F; Honda CBR 900RR
Ära karda surma, vaid karda elu

R6racer

Lugemata postitus Postitas R6racer »

panic kirjutas:
käisin ka esimest korda rattaga tlns ja harjumusest viipasin kõigile ratturitele käega- kahjuks vastu viipas 30 ratturist 3. olin ilgalt pettunud, kuna pärnus harjunud, et 99% viipab vastu või isegi enne sind.
Nii hull see seis vist ehk veel ei ole aga eelmise aastaga võrreldes on viipajaid tunduvalt vähemaks jäänud küll :( samas nii kui jõuad väljaspoole Tln piire on seis hoopis teine 8)
Kasutaja avatar

maru

Lugemata postitus Postitas maru »

ise ikka üritan ka tervitada kui vähegi liiklus lubab,möödasõidul ka jalaga viibanud ,ma ei näe selles küll midagi ebaviisakat, vastupidi ,tekitab hea tunde.
jawa->yamaha 600 xj->yamaha 600 fazer -suzuki marauder 800
sõidan ja ei mölise

Urbanstyle

Lugemata postitus Postitas Urbanstyle »

Kahe näpuga tervitada on hea... vasaku käe ;)
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

Käisin täna tiirutamas ja absoluutselt iga ratturiga lehvitasime võidu! :lol:
Mul oli enne sõitu üsna halb tuju ja see tegi olemise küll eriti heaks. Tundsin, et kui muu on halb, siis tsikkel ja need head inimesed jäävad ikka rõõmsalt tänavale!
Nii et Thanks mates!

By the way.. üks õppetüdrik, kes Pääskülas vastu tuli ja kellele lehvitasin. Vot tema oli ka igati tubli. Aga noh... kas just seda kaubanduskeskuse lehvitust ohutuks ratta peal saab pidada.. :lol: :lol:
Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!

Elessar

Lugemata postitus Postitas Elessar »

Kahe näpuga tervitada on hea... vasaku käe Wink
Tõesti. Näiteks maanteel paraja hoo ja kehvapoolse kattega teel ei tihka küll kätt tervitamiseks lahti lasta. Viskan paar näppu püsti ja asi vask. Tavaliselt sõidan suht paksude kinnastega, niiet seda muret ei tohiks ka olla, et viibe nähtamatuks jääb. Need kaks musta rulli(sõrmed) paistavad vist ikka välja. 8)
Kasutaja avatar

Magimees
Tsikkel: Aprilia Shiver 750cc

Lugemata postitus Postitas Magimees »

Paljud räägivad, et rollerimehi pole mõtet tervitada, aga ise tervitan alati ning kui ise olen mingi põhjuse pärast sõbra rolleriga kuskil, siis viipan tsiklitele ka.

Eks ikka tervitamine ole tore komme bikerite seas küll :)
Võrr-> Stella 50cc -> Moskva 125cc ->Dirt bike 110cc ->Kawasaki KMX 125cc -> Aprilia Shiver 750 cc
Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ulmo »

Tsikleid on tänapäeval liikluses nii palju, et vehkimise kõrvalt sõitmiseks enam aega ei jäägi.

riceboy

Lugemata postitus Postitas riceboy »

Urbanstyle kirjutas:
Kahe näpuga tervitada on hea... vasaku käe ;)
see on tõesti kõige coolim :lol:

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 177 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

Magimees kirjutas:
Paljud räägivad, et rollerimehi pole mõtet tervitada
Nii on, ma olen vehkinud küll, aga vastu ei saanud üheltki mingit viibet. Enam ei lehvita neile, kui siis ainult vastu.
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

täna siis see päev,Ride To Work Day läksin siis õhtul linnapeale (tln) lisaks veel inspireeritud kahest motopollarist, keda autoga koduteel hoomasin, et neilegi käpp visata. no mõtlesin, et peab ennast rehalibiteerima ja käppa vähegi mootorratta moodi sõidukijuhile viskama, avastasin, et mida rohkem meenutab, tsikkel ja piloot A kat. juhilubade olemasolu, seda viisakamad ollakse.
oleks võinud hoopis kod. alambega lohusalu piimajärgi sõita, juhul kui oleks tuulde võetud.
Kasutaja avatar

Regula

Lugemata postitus Postitas Regula »

Ma tavaliselt ei julge esimesena lehvitada, ootan nagu seda hetke kui teine viipab ja siis kohe viipan vastu ka, aga esimesena ei taha sellepärast, et äkki ei viipa vastu, siis on kuidagi imelik, aga samas, äkki teised mõtlevad ka nii nagu mina ja siis ei viibatagi. Aga nagu ma aru olen saanud, siis mingeid erilisi nagu oma tsiklitüübi gruppe pole, kes ainult omavahel tervitavad. Mulle umbes pooled chopperi mehed tervitavad ja pooled mitte. Ja biked tervitavad ainult aeglaselt veeredes, sest muidu, ma saan ise ka aru, et pole aega eriti :lol:

Aga mis siis teha, kui satud mingi tsiklimehe kõrvale foori taha kõrvuti? Mingi poole meetri kauguselt lehvitada on nagu imelik, et kas te tavaliselt ei tee midagi või noogutate või midagi sellist?
Honda XR 100 -> Honda XR 125 -> Suzuki DR-Z 400 - > ...
Kasutaja avatar

Jack
Tsikkel: CBR 1100 XX
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jack »

Mis seal noogutada, klaas lahti ja tere!
Harva kodus

joki

Lugemata postitus Postitas joki »

noogutamine on täitsa norm.ma lehvitan isegi siis kui ise seisan kuskil parklas tsikli juures ja mõni motomees mööda sõidab.:Dpikalt käsi püsti.:D
vaba kui lind...
Kasutaja avatar

Bullrider
Tsikkel: Super Tenere, WR250, cr450f
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Bullrider »

Ikka tervitades möödub kahel rattal põhiosa ajast. Soomes rattaid tõesti kordades tihedamalt liikvel. Mopedistid ei tervita, samuti harrikad, tundub, et nii on siin välja kujunenud aga kõik ülejäänud teevad käeviipega tuju heaks igal pool ja iga ilmaga.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”