"Alasti" sõitmine

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Vasta
Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Re: "Alasti" sõitmine

Lugemata postitus Postitas margus014 »

badman kirjutas:

Päris nii hull vast asi ei ole, et 100 km ja jalutu. Kõik oleneb ilmast ja kiirusest. Kuid liigesed (ka küünarnukid) võiks võimalikult soojad hoida. Mina nüüd juba tean miks :D

100k = 100000km

SuzukiGs500E
Tsikkel: Suzuki gs500e

Lugemata postitus Postitas SuzukiGs500E »

Isegi ilma põristatud ja vanemad inimesed alati teevad märkuse, et pidi vanemas eas jubedalt liigestle võtma.

Kasutaja avatar

nemcik
Tsikkel: Yamaha Tracer 900 GT
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas nemcik »

Tuul tapab põlved ära! Mõnele mõjub kiiremini, mõnele aeglasemalt, aga kahju teeb kõigile. Sõitsin vanuses 12-18 koguaeg ilma põlvekaitsmeteta kevadest sügiseni ja praegu, 21 aastasena, on põlved üsna hellad ja pean neid külma eest palju rohkem kaitsma kui keegi teine minuvanune. Põlved hakkavad lihtsalt valutama kohe kui külma saavad- teinekord ei saa öösiti ilma soojendavate salvide ja valuvaigistiteta magadagi.
Hoidke oma põlvi!

Õige jutt. Kogu eelmise hooaja sõitsin põlvekaitsmetega ja tundsin, et see oli üks väga õige tegu. Päris paljud mu põlvkonna poisid (+/-40) on põlvedega opil käinud. Kellel avaldab kaasmõju kunagine kossutrenn, kellel jooks...

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

See põlvevärk ikka kohati individuaalne ka. Pool sajandit tagasi polnud muud riiet, kui dressi püksid ja hiljem juba nende peal "Miltons" teksad. Sadas vihma, paistis päike või külmetas. Põlved tihti külmast nii kanged, et jalgu pidi tükk aega murdma, et sirgu saaks ja kõndima. Praegu veel kepsud ilusti liiguvad ja ilma rohtude ja salvideta. Hellad on rohkem käed, mis kangeks külmasid, et sõrmed lenksu ümbert ainult üle otsa kätte sai.
Tuul muidugi hull kiire jahutaja. Tsikli riided ei tohi jahedaga ikka tuult läbi lasta.
Aga mida paremini kaitsete külma ja tuule eest, seda parem kaitse on ühtlasi ka siis, kui asfalt näkku hüppab. Ainult sitke või kõva koorik ei kaitse põrutusest, mis minuarust üks kole tegija. Kui maantee suure kaarega peale prantsatab, on järgmisel päeval tunne, et teerull on mitu korda üle sõitnud. Paksemad riided neelavad lööki.

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Koiga nõus. Minu "staaž" algas 1983 ja toona polnud mingeid tsikliriideid. Mina sõitsin pikemaid otsi kalifeedes ja miilitsasaabastes. Teinekord ka tossudes. Paar korda tõesti ka plätades. Kui oli 0-kraadi ümber, siis vahel panin dressipüksid teksade alla, vahel mitte. Linnaotstel väga harva. Ja Jawaga.... 60 kilo tuuris kilomeetreid vast kogunes. Minu liigesed on siiani korras, kuigi omal ajal juhtus küll vahel, et sõidust tulles ei saanud enam masina pealt maha, põlved külmand. Samas, ega ma siiski väga hoolimatu ka ei olnud, selliseid tõsiseid külmetamisi palju ei mäleta. Eks see ilmselt ka individuaalse verevarustuse teema, näiteks varvaste külmetamine on minu jaoks suhteliselt tundmatu teema.
A noh, parem karta kui kahetseda. Noor mees ei tea ega saagi veel teada, kus on tema tervise nõrk koht. 35-selt hakkad aimama. 45-selt tead juba täpselt.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Ja kui viiekümneselt hommikul ärgates kuskilt ei valuta, võid kindel olla, et oled surnud :wack:

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”