ARK järjekorrad eri kohtades

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

deadend
Tsikkel: Yamaha
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas deadend »

Ei mäleta enam hästi mis seal täpselt tegin aga suunda näitasin ikka siis kui aeg paras.
Põlvas on mitu eksamineerjat, võibolla mõni käseb nii teha, ma sõitsin koguaeg keset oma sõidurada, pärast eksamineerja ütles, et maanteel peab ikka paremal poolel olema(linna kohta ta seda ei maininud).

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

Maanteel jah paremas servas, linnas on üldiselt savi, välja-arvatud ristmikel, kus siis pead vastavat joont hoidma.

Ja ma ka näitasin suunda, siis kui aeg paras ;). Lihtsalt ma tegin mõnikord reastumisi ka jupp aega enne ristmikke ja siis ikka suunaga. Olgugi, et ühe raja piires ainult. Ja suuna lülitasin loomulikult pärast välja, mitte ei hoidnud pool kilomeetrit sees :p

Teema algataja
cruisergirl

Lugemata postitus Postitas cruisergirl »

hyppavlind kirjutas:

Kas siin foorumis on veel keegi, kes ka Põlvas sõidueksamit on teinud, täis A-d, nii platsi kui linnasõitu? Ehk jagate kogemusi? Endal sõidueksam 18. okt seal.

Põlvas muidu 2 nädalat teooria ja sõidueksami vahel hetkel

Mina tegin Põlvas oktoobri alguses sõidueksamit. Platsil pidin tegema kaheksat, ringi ja aeglane sõit (jalakäija kiirusel). Äkkpidurdus jäi ära, kuna plats oli märg ja lehti täis. Sõit linnas oli umbes 50 min. Kontrolliti teel paiknemist (paremal ääres nii linnas kui ka maanteel), suunatuli iga manöövri puhul, ringristmikud ja maasikaks tordil oli tõus surnuaia kõrval. Lisaks õueala - ära unusta peatust teha.

Teema algataja
hyppavlind

Lugemata postitus Postitas hyppavlind »

Tänud veelkord info eest, loodan ainult, et närv liialt sisse ei tule - autosõidukogemust on küll oma 400 000 km/ls jagu viimase 4 aasta peale, aga tsikli seljas tundub kiirus suurem, ja seetõttu nõuab pingutust jälgida märke ja enda paiknemist teel jne.

Kasutaja avatar

tanel645

Lugemata postitus Postitas tanel645 »

ag kas peab paremal pool servas sõitma tsikliga? :roll: minu arust nagu ei pea :roll:

Don`t drive faster than your angle can fly

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

asulaväliselt õpetati mulle, et meeter teeservast

Kasutaja avatar

tanel645

Lugemata postitus Postitas tanel645 »

mh mulle öeldi küll et tee keskel :lol: ja eksami ajal sõitsin kh tee keskel keegi ei öelnud midagi kui ainult parem pööret tegin siis võtsin paremale poole teeserva ja sama vasakupoolega :wink:
minuteada peab rolleriga paremal pool teesevas sõitma

Don`t drive faster than your angle can fly
Kasutaja avatar

Cyberdyne
Tsikkel: Yamaha XT 660 X
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Cyberdyne »

Ikka keset teed sõidad, ainult manöövrite sooritamiseks paikned äärde, oleneb kas siis vasakusse või paremasse. See paiknemise teema jura ja ka ebapraktiline.

intz

hyppavlind kirjutas:

Tänud veelkord info eest, loodan ainult, et närv liialt sisse ei tule - autosõidukogemust on küll oma 400 000 km/ls jagu viimase 4 aasta peale, aga tsikli seljas tundub kiirus suurem, ja seetõttu nõuab pingutust jälgida märke ja enda paiknemist teel jne.

Edu eksamil siis.
Mul oli täna parajalt jura, jõle kusine ilm oli, vihma sadas, prillid on üldse üks nuhtlus, kui ilmad märjad. Kõigepealt platsipeal visiir kinni, tõmbas hingeõhust kõik uduseks, ei näinud tsikli lenksugi. Visiir lahti pisut, siis tikkus vihm sisse sadama ja muidugi otse okulaaridele... aga sain ikka hakkama. Õnneks elasin selle platsi üle ja linnas polnd enam nii hull, sai kinnise visiiriga sõita, tuulutas piisavalt, niiet ei läinud uduseks. Ajah, ja ühelgi eksamil pole elus vist nii palju pablanud kui täna :)

Et midagi asjalikku ka saaks öeldud, siis kirjeldan pisut eksamikorraldust Võrus. Tsiklile ainult 5 harjutust, kuna Võru ARK-i plats väike. Minul olid sellises järjekorras: kaheksa, slaalom, estakaat, ring ja sammkiirusel sõit. Viimane neist on veel mingi 10-15m ainult, kuigi seaduse järgi peaks vähemalt 25m olema :).
Linn lasti risti-rästi läbi sõita, väike tiir maantee peal ka. Kuhugi imelõksu ei veetud (Võrus polegi sellist kohta), õuealalt läbisõidutrikki ka ei tehtud, samas oma aja sain kenasti täis sõidetud.

Võrus on veel plussiks see, et ARKil on oma ratas. Vaesematele rottidele, kellel oma ratast pole (nagu ntks mina), on see kõva boonus. Arvutasin pisut, sain nii: a) lähed oma isikliku rattaga, sõidueksami riigilõiv 380.- b) teed arki rattaga, sõidueksami riigilõiv 450.- c) lähed autokooli rattaga, sõidueksami riigilõiv 380.- + autokooli ratta rent ntks 400.- = 780.-. Ikka on vahe küll.

Cyberdyne kirjutas:

Ikka keset teed sõidad, ainult manöövrite sooritamiseks paikned äärde, oleneb kas siis vasakusse või paremasse. See paiknemise teema jura ja ka ebapraktiline.

uhh, eksamil ma siiski soovitaks asulavälisel teel peal parema ääre lähedale hoida. Mulle on mulje jäänud, et spets vaadatakse seda, v-o mõnes kohas tõesti mitte.

Viimati muutis intz, 15 Okt 2007, 21:41, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

tanel645 kirjutas:

ag kas peab paremal pool servas sõitma tsikliga? :roll: minu arust nagu ei pea :roll:

Vaata, küsimus ei olnud, mis sinu arvates õige on, vaid küsimus oli mida Põlvas nõutakse. Põlva eksamineerija rõhutas seda korduvalt, et paiknema peab sõidutee parempoolses ääres. Kui küsiti head nõu, siis ei ole vaja pärast arutama hakata, mis õige või vale, las inimene läheb teeb oma eksami nii, nagu seal nõutakse ja saab edukalt läbi. Ajate tal ilmaaegu pea pulki täis.

Teema algataja
vahur56

Imelik

Lugemata postitus Postitas vahur56 »

Ma küll ei saa aru, mis imelikukkudest järjekorra pikkustest te räägite.
ise läksin kooli augusti keskel, 14 vist oli kuupäev. Koolilõpetasin ära septembri viimasel tööpäeval, 29oli vist. Arki sain teooria Tallinnasse 2. oktoober ja sõitma siis täna, 15 okt ja tehtud ta oligi. Seega kogu protsess 2 kuud.
Samas võin oma pea anda, et eksamineerijad rääkisid veel täna arkis, et neil Oktoobri lõpul mitu vabat päeva :S

Teema algataja
nirks

Lugemata postitus Postitas nirks »

Täna hommikul helistasin Põlva ARK-i ja öeldi, et selleks aastaks neil enam sõidueksamiks aega pakkuda pole, Tartus pole seda ammugi. Nutt ja hala :(

Kasutaja avatar

hei5
Tsikkel: 4 olnud, unistustes järgmine..
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas hei5 »

Kas keegi kursis kuidas Võrus?On veel võimalust sel aastal teha?

intz

hei5 kirjutas:

Kas keegi kursis kuidas Võrus?On veel võimalust sel aastal teha?

786 6855

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Naised saunas rääkisid et novembrisse oli veel paar eksamit A - kat läinud ... :roll:
Tartus siis ...

Teema algataja
hyppavlind

Lugemata postitus Postitas hyppavlind »

Tulin just Põlvast sõidueksamilt. Hommikul oli ilm ikka väga kehva ning jõudes 1,5 tundi enne eksami aega Põlva ARKi, ehmatas juhataja mind sõidu ärajäämise võimalusega (vihmavaalud teel jne). Tunni aja pärast oli sadu veidi järele andnud ja sain ikka sõitu, mille sooritasin edukalt:twisted:
Aga neil on kuni novembrini kõik ajad täis.

Kes veel Põlvasse lähevad eksamile, siis võin öelda, et juhataja (Madis) on väga normaalne inimene, viskab nalja (aga võibolla oli tal lihtsalt täna hea tuju) ja mingeid erilisi tõmbamiskohti ta küll ei otsinud.
Minu jaoks olid kooli õppesõidutunnid 10 x hirmsamad, seetõttu ilmselt olin valmistunud hullemaks :)
Õuelalale viis, surnuaia juures kõrge tõusu peal lasi peatuda, maanteel tagasipööret teha, mõlemal ringil käisime - bussijaama ringil näidake ikka suunda kui linna sisse sõidate :) (mina ei pidanud seda vajalikuks ja sain sedasi ühe vea kirja). Tore oli see, et esmajoones viis kohe maanteele sõitma, nii sain "tunde" kätte. Platsil 3 harjutust - 8, ring ja aeglussõit, äkkpidurdust ei teinud, sest pool platsist oli vee all ja lehtedega kaetud.

Sain vastuse ka oma eelmisele siin tõstatatud küsimusele - mina sõitsin eksamil nii nagu mulle õpetati, ehk siis paremas roopas ja kui suundun vasakusse roopasse, näitan suunda. Eksamineerija aga pooldab sõitu sõidurea keskel, siis ei pea suunatuledega vilgutama ja nii ei aja ka teisi juhte segadusse. Aga veaks ta seda ei lugenud. Samuti rääkis seda, et Tallinnas õpetatavat Helsingi süsteemi järgi, hoopis vasakus roopas sõitma. Ühesõnaga, ühest vastust ei näi siin olevat ja igaüks sõidab ilmselt nii, nagu talle tundub et on turvaline...

Teema algataja
nirks

Lugemata postitus Postitas nirks »

1. novembriks sain täna Tartusse sõidueksami aja kirja :)
    Nüüd jääb ainult loota, et ilmataat ka minu poolt on..
Kasutaja avatar

Tulevanerattur

Lugemata postitus Postitas Tulevanerattur »

tegin eksamit Võrus. Inimeste kohta nii palju, et kui ise korralik liikleja oled ja ise ei koba siis on ka inimesed toredad-konkreetsed, liigset mula ei aeta. Platsil oli järjekord vist (kui meenutan) ring, tõus-estakaad, sammu kiirusel sõit, kaheksa. 8) Ja järjekorra kohta tasub isegi nüüd uurida.

Teema algataja
Erko

Lugemata postitus Postitas Erko »

Mina käisin oma sõidueksamit tegemas Viljandis ja soovitan teistelegi. Ainuke minu poolne soovitus oleks võtta sõidutund. Mina võtsin 2 sõidutundi autokoolist Madel, näidati kõik konksu kohad ära ja eksami sooritasin probleemideta. Muide suhtumine on seal minu arvates palju sõbralikum kui Tallinnas, pean ARK-i silmas.

Kasutaja avatar

hei5
Tsikkel: 4 olnud, unistustes järgmine..
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas hei5 »

Kui kellegil veel mure,et teooria eksamiga ei saa kuskile pihta siis soovitan rõõmsalt minna Paidesse.Üli hea teenindaja hr.Allan :idea: (minu arust mees õigel kohal).
Olla kohe hommikul ukse taga, siis pääseb ka registreerima,poole tunniga oled eksamil ja asi unustatud.Aga mure,et ei panda enam sõidueksami aegasid,seda peab mujalt otsima.Ise proovin lausa Kärdlat.

zid50/cz125

Lugemata postitus Postitas zid50/cz125 »

selline küsimus siis tekkis neile kes on põlvas A-kat eksamit teinud.Kas eksam toimus ainult Põlvas või pidi ka Põlvast Tartu sõitma ja sealses linnas toimetama?

Sander
58305014
Kawasaki AR125A,1984.
Eelmised rattad:Zid Pilot 50,2003;Delta,1995;Stella,1998.

DRINK BEER SAVE WATER!!!
Kasutaja avatar

necromany
Tsikkel: Honda vfr 800 vtec

Lugemata postitus Postitas necromany »

selline küsimus siis tekkis neile kes on põlvas A-kat eksamit teinud.Kas eksam toimus ainult Põlvas või pidi ka Põlvast Tartu sõitma ja sealses linnas toimetama?

Eksam toimub ikka ainult põlvas või selle läheduses olevatel teedel ,vähemalt mina ei ole kuulnud , et keegi oleks käinud tartust ka läbi.

Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

zid50/cz125 kirjutas:

Linnade vahekaugus on ju paaegu 50 km, eksam kujuneks ajaliselt ikka väga pikaks. :roll:

Kasutaja avatar

Tafka
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tafka »

Kas keegi kes Kärdlas eksamit teinud oskaks kommenteerida.....et kas mingi "standard" ring olemas ARKil jne.

Rattatu / IBA #33754
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
Kasutaja avatar

jet
Tsikkel: Yamaha Drag Star 1100A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas jet »

nüüd vist on juba lootusetu sel aastal üldse kuskil eksamit sooritada :(

käisin laupäeval näiteks Rapla ARK`s ja sealt saadeti kuupeale. järjekord oli vist 6. detsembrini ja ta kahtles, et needki toimuvad.

huvitav, millal 2008`l uute eksamitega alustatakse?

Teema algataja
mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

kas siis talvel teooriat ei saagi teha ja jääda kevadist sõitu ootama?

Kasutaja avatar

Tafka
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tafka »

Teooriat peaks ikka saama teha....lihtsalt vaatama,et kevadel siis õigel ajal sõitma minna. 6 kuud vist peaks teooria eksam kehtima.

Rattatu / IBA #33754
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
Kasutaja avatar

mototydruk
Tsikkel: Kawa

Lugemata postitus Postitas mototydruk »

mul 30.10 eksam Põlvas, kui läbi kukun siis saan venitada kuni 30.04.2008....

Kasutaja avatar

jet
Tsikkel: Yamaha Drag Star 1100A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas jet »

mart211 kirjutas:

kas siis talvel teooriat ei saagi teha ja jääda kevadist sõitu ootama?

Tafka kirjutas:

Teooriat peaks ikka saama teha....lihtsalt vaatama,et kevadel siis õigel ajal sõitma minna. 6 kuud vist peaks teooria eksam kehtima.

jah, teooriat saab teha, see kehtib 6 kuud. ei hakanud jamama eraldi, kui sõitu ei saa. teeb siis kevadel korraga juba :)

Kasutaja avatar

RD
Tsikkel: Ducati XDiavel

Lugemata postitus Postitas RD »

Endal oli teooria eelmine nädal ja sõit on planeeritud 31. oktoober, kõike seda juhul kui ei ole väljas miinustes ja taevast ei tule pussnuge :)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”