ARK järjekorrad eri kohtades
Moderaator: Moded
Maanteel jah paremas servas, linnas on üldiselt savi, välja-arvatud ristmikel, kus siis pead vastavat joont hoidma.
Ja ma ka näitasin suunda, siis kui aeg paras ;). Lihtsalt ma tegin mõnikord reastumisi ka jupp aega enne ristmikke ja siis ikka suunaga. Olgugi, et ühe raja piires ainult. Ja suuna lülitasin loomulikult pärast välja, mitte ei hoidnud pool kilomeetrit sees :p
-
Teema algataja
hyppavlind kirjutas:Kas siin foorumis on veel keegi, kes ka Põlvas sõidueksamit on teinud, täis A-d, nii platsi kui linnasõitu? Ehk jagate kogemusi? Endal sõidueksam 18. okt seal.
Põlvas muidu 2 nädalat teooria ja sõidueksami vahel hetkel
Mina tegin Põlvas oktoobri alguses sõidueksamit. Platsil pidin tegema kaheksat, ringi ja aeglane sõit (jalakäija kiirusel). Äkkpidurdus jäi ära, kuna plats oli märg ja lehti täis. Sõit linnas oli umbes 50 min. Kontrolliti teel paiknemist (paremal ääres nii linnas kui ka maanteel), suunatuli iga manöövri puhul, ringristmikud ja maasikaks tordil oli tõus surnuaia kõrval. Lisaks õueala - ära unusta peatust teha.
-
Teema algataja
hyppavlind kirjutas:Tänud veelkord info eest, loodan ainult, et närv liialt sisse ei tule - autosõidukogemust on küll oma 400 000 km/ls jagu viimase 4 aasta peale, aga tsikli seljas tundub kiirus suurem, ja seetõttu nõuab pingutust jälgida märke ja enda paiknemist teel jne.
Edu eksamil siis.
Mul oli täna parajalt jura, jõle kusine ilm oli, vihma sadas, prillid on üldse üks nuhtlus, kui ilmad märjad. Kõigepealt platsipeal visiir kinni, tõmbas hingeõhust kõik uduseks, ei näinud tsikli lenksugi. Visiir lahti pisut, siis tikkus vihm sisse sadama ja muidugi otse okulaaridele... aga sain ikka hakkama. Õnneks elasin selle platsi üle ja linnas polnd enam nii hull, sai kinnise visiiriga sõita, tuulutas piisavalt, niiet ei läinud uduseks. Ajah, ja ühelgi eksamil pole elus vist nii palju pablanud kui täna :)
Et midagi asjalikku ka saaks öeldud, siis kirjeldan pisut eksamikorraldust Võrus. Tsiklile ainult 5 harjutust, kuna Võru ARK-i plats väike. Minul olid sellises järjekorras: kaheksa, slaalom, estakaat, ring ja sammkiirusel sõit. Viimane neist on veel mingi 10-15m ainult, kuigi seaduse järgi peaks vähemalt 25m olema :).
Linn lasti risti-rästi läbi sõita, väike tiir maantee peal ka. Kuhugi imelõksu ei veetud (Võrus polegi sellist kohta), õuealalt läbisõidutrikki ka ei tehtud, samas oma aja sain kenasti täis sõidetud.
Võrus on veel plussiks see, et ARKil on oma ratas. Vaesematele rottidele, kellel oma ratast pole (nagu ntks mina), on see kõva boonus. Arvutasin pisut, sain nii: a) lähed oma isikliku rattaga, sõidueksami riigilõiv 380.- b) teed arki rattaga, sõidueksami riigilõiv 450.- c) lähed autokooli rattaga, sõidueksami riigilõiv 380.- + autokooli ratta rent ntks 400.- = 780.-. Ikka on vahe küll.
Cyberdyne kirjutas:Ikka keset teed sõidad, ainult manöövrite sooritamiseks paikned äärde, oleneb kas siis vasakusse või paremasse. See paiknemise teema jura ja ka ebapraktiline.
uhh, eksamil ma siiski soovitaks asulavälisel teel peal parema ääre lähedale hoida. Mulle on mulje jäänud, et spets vaadatakse seda, v-o mõnes kohas tõesti mitte.
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
tanel645 kirjutas:ag kas peab paremal pool servas sõitma tsikliga?
minu arust nagu ei pea
Vaata, küsimus ei olnud, mis sinu arvates õige on, vaid küsimus oli mida Põlvas nõutakse. Põlva eksamineerija rõhutas seda korduvalt, et paiknema peab sõidutee parempoolses ääres. Kui küsiti head nõu, siis ei ole vaja pärast arutama hakata, mis õige või vale, las inimene läheb teeb oma eksami nii, nagu seal nõutakse ja saab edukalt läbi. Ajate tal ilmaaegu pea pulki täis.
-
Teema algataja
Imelik
Ma küll ei saa aru, mis imelikukkudest järjekorra pikkustest te räägite.
ise läksin kooli augusti keskel, 14 vist oli kuupäev. Koolilõpetasin ära septembri viimasel tööpäeval, 29oli vist. Arki sain teooria Tallinnasse 2. oktoober ja sõitma siis täna, 15 okt ja tehtud ta oligi. Seega kogu protsess 2 kuud.
Samas võin oma pea anda, et eksamineerijad rääkisid veel täna arkis, et neil Oktoobri lõpul mitu vabat päeva :S
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Tulin just Põlvast sõidueksamilt. Hommikul oli ilm ikka väga kehva ning jõudes 1,5 tundi enne eksami aega Põlva ARKi, ehmatas juhataja mind sõidu ärajäämise võimalusega (vihmavaalud teel jne). Tunni aja pärast oli sadu veidi järele andnud ja sain ikka sõitu, mille sooritasin edukalt:twisted:
Aga neil on kuni novembrini kõik ajad täis.
Kes veel Põlvasse lähevad eksamile, siis võin öelda, et juhataja (Madis) on väga normaalne inimene, viskab nalja (aga võibolla oli tal lihtsalt täna hea tuju) ja mingeid erilisi tõmbamiskohti ta küll ei otsinud.
Minu jaoks olid kooli õppesõidutunnid 10 x hirmsamad, seetõttu ilmselt olin valmistunud hullemaks
Õuelalale viis, surnuaia juures kõrge tõusu peal lasi peatuda, maanteel tagasipööret teha, mõlemal ringil käisime - bussijaama ringil näidake ikka suunda kui linna sisse sõidate (mina ei pidanud seda vajalikuks ja sain sedasi ühe vea kirja). Tore oli see, et esmajoones viis kohe maanteele sõitma, nii sain "tunde" kätte. Platsil 3 harjutust - 8, ring ja aeglussõit, äkkpidurdust ei teinud, sest pool platsist oli vee all ja lehtedega kaetud.
Sain vastuse ka oma eelmisele siin tõstatatud küsimusele - mina sõitsin eksamil nii nagu mulle õpetati, ehk siis paremas roopas ja kui suundun vasakusse roopasse, näitan suunda. Eksamineerija aga pooldab sõitu sõidurea keskel, siis ei pea suunatuledega vilgutama ja nii ei aja ka teisi juhte segadusse. Aga veaks ta seda ei lugenud. Samuti rääkis seda, et Tallinnas õpetatavat Helsingi süsteemi järgi, hoopis vasakus roopas sõitma. Ühesõnaga, ühest vastust ei näi siin olevat ja igaüks sõidab ilmselt nii, nagu talle tundub et on turvaline...
-
Teema algataja
-
-
Teema algataja
Mina käisin oma sõidueksamit tegemas Viljandis ja soovitan teistelegi. Ainuke minu poolne soovitus oleks võtta sõidutund. Mina võtsin 2 sõidutundi autokoolist Madel, näidati kõik konksu kohad ära ja eksami sooritasin probleemideta. Muide suhtumine on seal minu arvates palju sõbralikum kui Tallinnas, pean ARK-i silmas.
-
- Tsikkel: 4 olnud, unistustes järgmine..
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 9 korda
Kui kellegil veel mure,et teooria eksamiga ei saa kuskile pihta siis soovitan rõõmsalt minna Paidesse.Üli hea teenindaja hr.Allan (minu arust mees õigel kohal).
Olla kohe hommikul ukse taga, siis pääseb ka registreerima,poole tunniga oled eksamil ja asi unustatud.Aga mure,et ei panda enam sõidueksami aegasid,seda peab mujalt otsima.Ise proovin lausa Kärdlat.
-
selline küsimus siis tekkis neile kes on põlvas A-kat eksamit teinud.Kas eksam toimus ainult Põlvas või pidi ka Põlvast Tartu sõitma ja sealses linnas toimetama?
Eksam toimub ikka ainult põlvas või selle läheduses olevatel teedel ,vähemalt mina ei ole kuulnud , et keegi oleks käinud tartust ka läbi.
-
- Tsikkel: Kawa
-
- Tsikkel: Yamaha Drag Star 1100A
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
mart211 kirjutas:kas siis talvel teooriat ei saagi teha ja jääda kevadist sõitu ootama?
Tafka kirjutas:Teooriat peaks ikka saama teha....lihtsalt vaatama,et kevadel siis õigel ajal sõitma minna. 6 kuud vist peaks teooria eksam kehtima.
jah, teooriat saab teha, see kehtib 6 kuud. ei hakanud jamama eraldi, kui sõitu ei saa. teeb siis kevadel korraga juba
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.